Engasjementet trigger Dang

Alexander Dang blir et av EIKs viktigste angrepsvåpen i 2021. Bergenseren hyller engasjementet i og rundt klubben.

Det var ikke vanskelig å spore entusiasme hos EIK-supporterne i høst da det plutselig ut av ingenting ble kjent at tigrene hadde sikret signaturen til storscoreren fra Bergen. Mange supportere fikk nok litt Markus Naglestad-vibber av nyheten; plutselig fikk man troen på at det kunne løsne for et EIK-lag som hadde slitt tungt i innledningen av sesongen. Spørsmålet mange stilte seg var hvor mange mål man kunne forvente av en spiller med et målsnitt av de sjeldne på CVen. Med i beregningen var det naturligvis at Dang hadde slitt med spilletid i Jerv før overgangen ble klar. Til slutt ble det imponerende åtte scoringer på ti kamper for de gule og svarte.

– Det ble en skuffende avslutning på en fantastisk høstsesong. Likevel sitter jeg igjen med nesten bare gode minner fra høsten når vi har fått nedturen på slutten litt på avstand. Vi har all grunn til å være stolte over prestasjonen vi har levert i høst, sier Alexander Dang.

Innfridde på kort tid

Forventningene til Dang var store, og det tok ikke lang tid før han begynte å innfri.

– Presset til å levere kjenner man alltid på, men det største presset legger jeg alltid på meg selv. Jeg var uten særlig kamptrening da jeg kom, og var litt spent på formen. Tilliten jeg ble vist av treneren, var avgjørende for at det ble en god sesong for meg. Det er jeg takknemlig for.

For 30-åringen var EIK et naturlig valg. Han legger ikke skjul på at han hadde flere alternativer å velge mellom.

– På det stadiet jeg er i karrieren nå, føltes EIK veldig riktig. Jeg vil være med på å utrette noe stort. Det har jeg troen på at vi skal få til i 2021, sier en offensiv Dang.

Ser mot 2021

Spissen trengte ikke nevneverdig lang tid på riste av seg skuffelsen fra Jæren i november før han rettet blikket mot utfordringen som ligger foran i 2021-sesongen.

– Vi har alle mulige forutsetninger for å lykkes neste år. Jeg har blitt glad i klubben, folkene og byene og ser virkelig frem til å trene knallhardt for at vi skal lykkes neste år, sier bergenseren.

Med en hel «pre-season» sammen med resten av laget, er Dang klar til å utgjøre en stor trussel for lagene som møter EIK neste år. Han kan allerede nå røpe at han har satt seg et individuelt mål for sesongen.

– Med full og god sesongoppkjøring sammen med laget, er målet minst 25 scoringer for EIK i 2021. Det er realistisk, men det aller viktigste er selvfølgelig at klubben gjør det best mulig, og vi skal være en klubb å regne med.

I flere sesonger på rad har de gule og svarte fått mye anerkjennelse for den vakre fotballen laget spiller.

– Stilen Ojan Bijan legger opp til passer meg bra, og jeg har alltid vært opptatt av at fotballen skal spilles langs bakken. Med videreutvikling av spillet vårt kombinert med litt mer kynisme, tror jeg 2021 blir bra.

Vil være med å utrette noe

Det var det ikke tilfeldig at Dang, som ble annonsert på lån, hadde en lenger avtale enn det som er vanlig for utlånsavtaler. Han signerte nemlig på 1,5 års låneavtale med EIK på lån fra Jerv.

– Når jeg kom hit i høst, visste jeg at det ville bli tøft for oss å henge med i toppen. For meg var det viktig å være sikker på at dersom vi ikke lyktes, ville jeg få en ny mulighet for klubben neste år, forklarer Dang.

Den tidligere Nest-Sotra-spilleren har allerede rukket å bli glad i klubben.

– EIK består av mange bra folk. Ambisjonene liker jeg. Byen oser av stort engasjement. Nesten alle du treffer på gata, har et forhold til klubben på en aller annen måte. Slikt trigger meg og gjør motivasjonen for å lykkes neste år enda større, understreker han.

Share