Flott start for UEGO-akademiet

Første halvår med UEGO-akademiet har vært en suksess. Spillerutvikler Ole Gåseidnes oppsummerer vårens akademi.

UEGO-AKADEMIET

Fredag 21.juni  ble siste trening på UEGO-akademiet gjennomført før sommerferien.

Ole Gåseidnes oppsummerer hvordan det første halvåret har vært.

– Vi har gjennomført tre økter i uka siden oppstart 4.mars. Samtlige spillere har hatt god utvikling, og enkelte har rett og slett tatt enorme steg på de månedene som er unnagjort. De aller fleste har doblet mengden sin med fotballaktivitet per uke, og det var virkelig gitt resultater, forteller han.

– Guttene og jentenes konsentrasjon og tilstedeværelse både før og under øktene har også bedret seg kraftig. Spillerne har et sterkt ønske om å lære på hver eneste økt, og har respondert godt på det vi har jobbet med, sier Ole Gåseidnes.

Fokus på trivsel

Akademiet har blitt ledet av Gåseidnes og Are Strømland. Juanma Cordero har også vært med i teamet. Trivsel har vært et viktig fokus for dem.

«Sammen med spillerne har vi også klart å skape et miljø med god trivsel og ikke minst masse godt humør». Ole Gåseidnes

– Sammen med spillerne har vi også klart å skape et miljø med god trivsel og ikke minst masse godt humør. Et slikt miljø gir hver enkelt spiller den tryggheten som skal til å for virkelig tørre å utfolde seg på fotballbanen. Vi vil ha spillere som utfordrer seg selv maksimalt, og ikke minst spillere som også våger å prøve på ting på banen som de ikke nødvendigvis lykkes med ved hvert eneste forsøk. Et slikt trygt og godt læringsmiljø er vi overbevist om at skaper best utvikling på sikt, sier han.

Spillersamtaler

Før de tok sommerferie, måtte alle deltakerne delta på en spillersamtale.

– Rett før sommerferien gjennomførte vi individuelle spillersamtaler. Dette var for mange deres første møte med en spillersamtale. Her snakket vi først og fremst om hvordan hver enkelt spiller trives på UEGO-akademiet. Vi hadde også en gjennomgang av hvilke fotballferdigheter man har utviklet mest de siste månedene. I tillegg til at spillerne satte seg utviklingsmål som de ønsker å jobbe videre med i tiden som kommer. Dette vil hjelpe de til å ta nye steg som fotballspiller, sier han.

Rollemodell

Gåseidnes vil gjerne rose A-lagsspiller Juanma Cordero for jobben han har lagt ned.

– Cordero har vært med som trener hver eneste uke. Han fortjener masse skryt for den jobben han har lagt ned for spillerne. Han er godt likt, og er også flink til å spre fotballkunnskapen sin til spillerne på treningsfeltet. Det er fantastisk for barna å ha en slik rollemodell å se opp til, sier han.

Spillerutvikleren er ikke i tvil om at han vil betegne oppstarten av UEGO-akademiet som en suksess.

– Det første halvåret med UEGO-akademiet har vært en knallsuksess, og vi ser virkelig fram til oppstart igjen ved skolestart i august, avslutter han.

«Det første halvåret med UEGO-akademiet har vært en knallsuksess, og vi ser virkelig fram til oppstart igjen ved skolestart i august». Ole Gåseiednes

Share