Før kampen: Eiger – EIK

Fredag kveld tar vårt A-lag turen over Eigerøybrua for å møte Eiger til treningskamp på Bøgh-Hafsø-banen i Hålå. Avspark er klokka 19:00

Kampen blir årets andre, etter at vi vant 1-0 mot Varhaug sist mandag, i en kamp som ble spilt over 3×25 minutter. Kampen mot Eiger blir spilt som en vanlig fotballkamp, med to omganger a 45 minutter.

Kampen går på Bøgh Hafsø-banen i Hålå, med avspark fredag kveld klokka 19:00

GLEDER OSS TIL KAMP!
Trener Kjell André Thu sier at både spillere og trenerteam gleder seg veldig til å spill kamp igjen: – Vi kommer fortsatt til å rullere en del på spillere, og alle skal få vise hva de er gode for nå i starten av sesongen. I morgen håper jeg å se igjen ting vi har jobbet med i vinter og forhåpentligvis forbedringer også. Det er jobbet mye med høyt press, god gjenvinning og bra intensitet i spillet, så det håper vi å se igjen i morgen. Så håper jeg også at det relasjonelle sitter litt bedre en sist. At litt flere tenker likt når vi angriper og forsvarer oss, forteller han.

Vår hovedtrener sier videre at han tror på en fin kamp, men at han ikke er altfor oppdatert på nivået til motstander Eiger, annet enn at han vet de er nyopprykket fra fjerde divisjon, og at de har mange tidligere EIK-gutter i troppen.

ÅSEN LARSEN KLAR FOR KAMP
Heine Åsen Larsen (bildet over), som signerte kontrakt med EIK tidligere i uka, er klar for å igjen ta tigertrøya over hodet. Men nysigneringen fra Strømmen, Magnus Lankhof Dalby, ankommer ikke Egersund før mandag. De to franske prøvespillerne Tiago Pecorado og Moussa Diallo er fortsatt i Egersund, og vil få prøve seg i kampen mot Eiger.

ETT ÅR SIDEN SIST MØTE
Det er faktisk nøyaktig ett år siden vi sist møtte våre naboer til treningskamp, også da i Hålå (bildet øverst). Den gangen endte det uavgjort 2-2, etter at Simen Hjerkinn Hammershaug (straffe) og Preben Christensen Fauskanger først hadde gitt oss en tomålsledelse. Eiger kom tilbake og sikret uavgjort etter scoringer av Sverre Larshus Larsen og Mathias Kvåle Perttamo, i en kamp som samlet rundt 230 tilskuere i lett vind og duskregn.

STORSEIER I IDRETTSPARKEN
Utenom kampen i fjor, må vi tilbake til sommeren 2019 for å finne sist møte med Eiger. Den gang vant vi klart 6-1 i Idrettsparken, i en kamp som begge lag brukte til å finpusse formen før høstsesongen. Prøvespiller Josiah Krogh fra Madla scoret to av målene våre. Det samme gjorde Markus Kvamme Naglestad, mens Marcel Wawrzynkiewicz og Sverre Larshus Larsen scoret en gang hver.

SPENNENDE CUPKAMP I HÅLÅ
For fem år siden var hele 1100 tilskuere på plass i Hålå da vi møtte Eiger til cupkamp (bildet over). En scoring av Kim Robert Nyborg avgjorde et oppgjør som ble overraskende jevnt tatt i betraktning at det skilte to divisjoner på lagene.

JEVN STATISTIKK I SERIEN
Det er tretten år siden vi sist møtte Eiger i serien, men særlig på 90-tallet var det mange tøffe oppgjør mellom de to naboklubbene. Totalt har vi møtt Eiger 30 ganger til seriekamper, etter det første sagnomsuste oppgjøret i Idrettsparken i mai 1978, der vi vant 5-0 etter hat-trick på straffer av Karl Johan Tuen. Vi har vunnet 11 ganger, mens Eiger har stukket av med poengene 8 ganger. 11 ganger har det endt uavgjort.

RYKKET OPP
Som kjent rykket Eiger opp fra fjerde divisjon i fjor høst, etter at de slo Hinna med 3-0 på hjemmebane i det som var en ren seriefinale. Ved sommerpausen var det lite som tydet på at Eiger skulle klare opprykket, men etter en strålende høstsesong ble det altså opprykk på toppscorer Øyvind Garpestad (bildet over) og hans lagkamerater.

Som de fleste vet, så har Eiger en rekke spillere i troppen sin med en fortid i vår egen klubb. En av dem er Elion Shatri (bilder over), som i fjor hadde en veldig god sesong på venstrekanten. De to midtbanegeneralene Kenneth Grande og Jostein Kvernes Salvesen blir også viktige for Eiger i comebacket i tredje divisjon. Begge har akslet tigerdrakta vår et utall av ganger. Andre viktige spillere som har en fortid i EIK er Jan Terje Søyland, Simen Haughom og Kujtim Ismaili, for å nevne noen.

Det er også selvfølgelig verdt å nevne at trenerduoen Stian Stapnes Hunnestad og Lars Arne Stavnheim begge har en lang karriere som spillere i EIK.

Share