Før kampen: EIK – Sotra

I ettermiddag spiller vårt A-lag seriekamp borte mot Sotra.
Kampstart er klokka 14:30 på Straume Stadion.

Vi vet at en god del supportere tar turen til Strilelandet for å støtte tigrene. For de som «må» bli hjemme er det anledning til å se kampen på direktesport.no eller følge oppdateringer på EIKs twitterkonto.

TABELLEN
Etter at det ble uavgjort mot Skeid sist helg, leder vi fortsatt tabellen, med oslolaget hakk i hæl med samme poengscore og lik målforskjell. Skeid spiller også i dag, borte mot Nardo, med kampstart klokka 15:30. På torsdag vant Arendal hele 9-2 hjemme mot Rosenborg 2. De ligger nå på tredje plass på tabellen, seks poeng bak lederduoen, men med en kamp mer spilt.

TEAM-NEWS
Både Patrik Johannesen og Adi Markovic må sone karantene etter de gule kortene de pådro seg mot Skeid. Alexander Dang er tilbake fra sin skade, og er med i dagens spillertropp. Dang scoret to ganger i B-kampen mot Vidar 2 på mandag. Anas Farah, som har vært i Afrika på landslagsoppdrag, har etter eget ønske vendt tilbake til Fredrikstad og dermed avsluttet låneoppholdet i EIK.

MOTSTANDEREN
Sotra ligger før dagens kamp like under nedrykksstreken, etter at de sist helg vant 3-2 hjemme mot Fram Larvik. Lars Otto Kilen scoret alle tre målene, og virker å være den spilleren EIK må være ekstra påpasselige overfor i dag. Sotra har like mange poeng som Nardo og Kjelsås, som ligger på plassene foran dem på tabellen, og har mye å kjempe for i kampen om fornyet kontrakt i Postnordligaen. Sotra har vunnet fire og spilt to uavgjort i sine seks siste hjemmekamper, og tatt hele 20 av 24 poeng på eget kunstgress. Med det er de avdelingens mest typiske «hjemmelag». Vi står for øvrig med 5-1-0 i våre seks siste bortekamper, og er totalt sett det laget som har tatt flest poeng på fremmed gress.

TIDLIGERE MØTER
Vi vant 5-0 mot Sotra i Idrettsparken tidligere denne sesongen. I fjor møtte vi også Sotra to ganger. Vi vant 2-0 i bortekampen, mens vi i hjemmekampen på ØsterHus Arena vant hele 7-2.

Share