God forestilling fra EIK-damene tross tap

Bildet fra sist bortekamp mot Klepp.

EIKs damelag spilte i går seriekamp borte mot Klepp 3. Det endte med tap 0-1, et tap som var tungt å svelge for jentene, all den tid de spilte en veldig god taktisk kamp mot en god motstander.

Vi tapte 5-1 hjemme mot Djerv 1919 i forrige kamp. I lys av det, ønsket vi å sørge for at vi denne gang kjempet for drakta med glød og lidenskap.

Det så vi fra første minutt. Vi endret formasjon og taktikk fra forrige kamp, og forsøkte å være kreative, spille med kortere pasninger og ha det gøy. Når motstanderen hadde ballen viste vi en taktisk forestilling selv et topplag ville vært stolt av. Vi lå lavt og markerte tett, og jeg må spesielt nevne Stine, som i første omgang markerte Klepps playmaker ut av kampen så effektivt at hun ble tatt av i pausen. Klepp forandret også formasjon ved sidebytte for å forsøke å trenge bedre gjennom vårt forsvar.

Kampens eneste scoring kom på en direkte pasning som dessverre førte til litt forvirring mellom vårt forsvar og keeper. Det resulterte i at Klepps June Kvamsø (tidligere Eiger) snappet ballen og fikk satt den i mål.

Gjennom kampens nitti minutter, hadde Klepp en del andre store sjanser også, men vi holdt tett bak, og kontret med kvalitet. Det eneste som manglet var litt mer besluttsomhet i avslutningene.

Oppsummert var dette en forestilling som viste jentene at de kan spille jevnt mot alle andre lagene i divisjonen, og i det hele tatt var det mye positivt å ta med videre til de neste to kampene, som begge er på hjemmebane.

Dagens EIK-spiller ble Silje Figved, som framstod som en klippe i sin høyre back posisjon. I tillegg var hun villig med framover, og en skulle nærmest tro det var Ussain Bolt som kom susende oppover høyrekanten når vi angrep. En tvers i gjennom bunnsolid forestilling!

Paul Wandless, trener

Share