EIK fotball ønsker publikum, sponsorer, dommertrio og gjestende lag Sotra velkommen til Østerhus Arena, til vår siste hjemmekamp i sluttspillet.
For Sotra vil dagens kamp være deres siste seriekamp denne sesongen etter at NFF på torsdag vedtok at kamper som ikke har betydning i kampen om opprykk skal avlyses.
Vi håper selvsagt at dagens kamp ikke er vår siste hjemmekamp for sesongen, i og med at vi fortsatt i høyeste grad kjemper om den gjeve andreplassen, som vil gi kvalifiseringsspill om opprykk til OBOS-ligaen. Vi ble forbigått av både Vard og Asker da vi hadde spillefri sist helg, men dersom vi tar seks poeng i de to kampene vi har igjen skal det mye til for å hindre oss i å ta andreplassen (på grunn av målforskjellen)
Så vet vi selvsagt at det vil bli tøft å vinne på Jæren neste helg. Men fokus må nå rettes hundre prosent mot det som skal skje de neste nitti minuttene her på ØsterHus Arena. Sotra har vært inne i en skikkelig downperiode de siste par månedene, men vi vet av erfaring at undervurdering aldri er en god resept for å vinne fotballkamper!
Jeg tror at det gikk relativt smertefritt å arrangere kampen mot Asker. Et rutinert vaktkorps sørget for at publikum ble loset trygt og effektivt til sine plasser, og selv om vi gjerne skulle hatt tre poeng, så ble det på mange måter en spennende opplevelse under flomlyset.
Personlig var jeg vel litt overrasket over hvordan regnet drev inn langt bak på tribunene, men så var været ekstraordinært dårlig også. Selv med rask sprint de hundre meterne det var til bilen var jeg gjennomvåt da jeg kastet meg inn i bilsetet.
Hva slags dom skal vi så gi over prestasjonen til årets EIK-lag? Sesongen har vært helt annerledes enn en normal sesong. Et langt opphold fra mars til juni gjorde at vi på mange måter måtte starte på ny når vi endelig fikk go ahead for at sesongen kunne gjennomføres. Tapet av Markus Naglestad gjorde nok at flere enn meg var skeptiske til om vi ville være sterke nok til å kunne kjempe i tetstriden.
Underveis har det vært tilbakeslag. Tapene mot Nardo og Levanger hjemme i Idrettsparken sved veldig da de skjedde. Og i verste fall kan vi se tilbake til de to kampene og peke på hvorfor vi endte som nummer tre eller dårligere. Marginene er små. Tenk om Arne Gunnes sitt stjernetreff for Nardo hadde gått på øvre siden av tverrliggeren, mens Chris Formos skudd i sluttsekundene mot Asker hadde vært vinklet noen få centimeter nærmere bakken?
Totalt sett vil jeg imidlertid gi "okka gutta" mer enn godkjent for hvordan sesongen har blitt gjennomført. Av de som har vært inne på den mest vanlige startoppstillingen finnes minst seks "nye" spillere, pluss Kenneth og Mathias, som egentlig hadde trappet ned. Vi trengte en del tid på å spille inn balansert lag. Men siden da har maskineriet stort sett virket velsmurt.
Vi har tatt ett poeng mer enn etter tilsvarende antall kamper i fjor. Scoret et mål mindre, men sluppet inn fire færre mål. Det kan sikkert hevdes at årets avdeling er svakere enn den vi spilte i i fjor. Men i sum kan det vel uansett sies at sesongen minst har vært jevngod med fjorårets.
PS! Jeg har et sterkt ønske om at vi skal møte Bryne også neste sesong!
Red.
FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER!

www.eikfotball.no


STARTELLEVER:

92 Deniss Korneiciks
21 Herman Kleppa
 4 Henrik Malde Breimyr
 5 Adonis Brahimi
 3 Adi Markovic
 6 Mats Andreas Petersson
16 Kenneth Grande
20 Simen Haughom
 7 Alexander Dang
10 Bubacarr Sumareh
11 Ermal Hajdari

INNBYTTERE:

 1 Nicolai Larsen Berg
 8 Sander Remme
 9 Mathias Kvåle Perttamo
13 Preben Skeie
15 Chris Andre Formo
18 Jakob Maslø Dunsby
23 Sander S Grelland
27 Scott Vatne
34 Sondre Tollefsen


STARTELLEVER:

16 Sebastian H Heggland
 2 Kristian Skjørli Ree
 8 Sander Amble Haugen
15 Mathias Myhre Madsen
25 Fabian F Rimestad
 6 Henrik Nyland
10 Per-Christian Pedersen
11 Lars Kilen
17 Ole Kallevåg
 7 Frederic Falck
 9 Joachim S Edvardsen

INNBYTTERE:

 1 Morten Grasmo
 3 Håvard Arefjord Foldnes
 5 Thomas Lopez Borgersen
13 Lionel Kamanzi
24 Even Vetås


Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen (Kopervik IL)

Ass.dommer 1: Stian Blanckaert (Våganes FK)
Ass.dommer 2: Johan Veland Kjellesvik (Haugar SK)

Onsdag som var (11. november) ble over store deler av den vestlige verden markert som en minnedag over de som har falt i kriger og væpnede konflikter. Vi har kanskje ikke for vane å markere denne dagen her i Norge, men når vi spiller en hjemmekamp tett opp i mot denne datoen, faller det naturlig å minnes de fra vår klubb som mistet livet i siste krig.

I jubileumsprotokollen fra 1959 står det:

"Vi minnes dem med ærbødighet. De mistet det største - livet. De døde så altfor unge, og planer som de nok hadde lagt for sitt eget liv i fremtiden og for sine familier ble ugjorte. Andre av våre medlemmer satt i norske fengsler og tyske leire, også disse fikk føle på kroppen hva frihet og fred betyr."

Fire EIK-medlemmer døde under krigen som følge av krigshandlingene. De var:Norvald Larsen
Døde i mai 1942 da skipet D/S Selje ble senket av et alliert flyangrep utenfor kysten av Holland, mens det var på vei fra Rotterdam til Bergen med kullast. Larsen var fyrbøter på skipet og ble aldri funnet etter at skipet gikk ned. Norvald Larsen spilte 22 A-kamper for EIK i perioden 1933-39.Alf Skåra
Døde i konsentrasjonsleir i Østerrike i desember 1944. Han hadde blitt flyttet dit fra den beryktede Elsass-leiren ved Strasbourg noen måneder før. Jobbet som barbermester i Flekkefjord, og ble arrestert etter å ha deltatt i hjemmefrontens etterretningsarbeide der. Etterlot seg en kone og en sønn han aldri fikk se. Skåra var aktiv i friidrettsavdelingen i EIK før han flyttet til Flekkefjord.Nich Torgersen
Døde i april 1944 på Rogaland Sykehus som følge av et arbeidsuhell under tvangsarbeide ved det såkalte Hitlergebisset på Brusand, der han fikk en stor stein over seg. Torgersen ble tidlig med i arbeidet med å dele ut illegale aviser i Egersund fra sin arbeidsplass hos TP Rygh jernvare på Torget.Ludvig Ludvigsen
Døde i juli 1945 etter en brann om bord i tankskipet China, mens det lå i havn på Fillipinene. Årsaken til brannen var sabotasje. Ludvigsen hadde året før blitt gift med en australsk kvinne, og hadde et barn. Ludvig Ludvigsen spilte 9 A-kamper for EIK i årene 1928-29, før han dro til sjøs.

TRENINGSUKA: Forrige uke handlet veldig mye om å bare ha en vedvarende intensitet gjennom treningene før guttene fikk et velfortjent avbrekk for å hvile hode, sjel og kropp for første gang siden seriestart. Vi fikk avsluttet treningsuken med 4x20min mot Sandnes Ulf på Østerhus Arena, og flere spillere som til vanlig ikke har fått mye spilletid fikk vise seg mer i kampformat. Det var veldig verdifullt for oss. Denne uken har handlet mye om å bevare vårt spill, identitet og gi oss selv et kollektivt løft etter en mindre overbevisende opptreden mot Asker sist. Nå skal vi være klar for to avgjørende fotballkamper. SKADELISTA: Utenom Marcel så har Mats Gramstad en liten skade som gjør at han står over i dag. SUSPENSJONER: Stian Sleveland suspendert etter to gule kort.

MED BARE 7 BAKLENGSMÅL PÅ DE 14 SERIEKAMPENE HAN HAR SPILT, HAR DENISS KORNEICIKS STÅTT FRAM SOM EN AV SESONGENS PROFILER. VI TOK EN LITEN PRAT MED VÅR LATVISKE SISTESKANSE FØR DAGENS KAMP:

Ett viktig, om enn litt heldig, poeng mot Asker i siste kamp. Hva var ditt inntrykk av kampen fra din posisjon som keeper?
- Det var ingen god forestilling fra vår side. Asker spilte veldig god fotball, og ga oss mye trøbbel gjennom kampen, så jeg synes vi skal være vel tilfredse med det poenget vi fikk. Det betyr også at vi fortsatt har alt i
egne hender med tanke på kvalik-
plassen.Men vi behøver å være bedre
konsentrerte i dag for å gjøre
en bedre kamp, og forhåpentligvis
ta tre poeng!

Hvordan har det vært å få ØsterHus
Arena som hjemmebane?

- For meg kjennes det bra ut. Jeg
liker stadionen, den er veldig fin.
Og kunstgresset her er også behagelig å spille på for oss spillere.

Du har kommet tilbake i år etter et langt skadefravær, og er for øyeblikket førstekeeper. En god følelse går jeg ut fra?
- Det var et tøft år for meg å forsøke å komme tilbake fra skaden, så at jeg har jobbet meg til en plass på laget kjennes veldig bra. Som keeper er du i den spesielle situasjonen at bare en kan spille om gangen, og da blir det naturlig nok tøff kamp om plassen. Det er nok gjengs for alle fotballspillere at de ønsker å være førstevalg i sin posisjon, men for en keeper er det ekstra viktig å få spille kampene. Det er liksom derfor vi er med. Så håper jeg å kunne prestere så godt at jeg hjelper laget når jeg har fått tilliten fra treneren.

Hvilken kamp er du selv best fornøyd med av de du har spilt i år?
- Vanskelig å si, for jeg synes det har vært mange kamper som i utvikling har lignet på hverandre. Der vi stort sett har hatt bra kontroll bakover på banen. Og i den forbindelse må jeg jo legge til at som keeper hjelper det stort å spille bak en veldig god firer som stort sett alltid gjør jobben sin. Men skal jeg velge et par så tenker jeg kanskje på bortekampen mot Sotra og hjemmekampen mot Asker i Idrettsparken, da vi vant 4-0.

Hva kan publikum vente seg i dag?
- Jeg tror og håper vi vil vise bedre takter enn mot Asker, både defensivt og offensivt. Men selvsagt er det aller viktigst i den fasen sesongen er inne i å stå igjen med tre poeng, uansett hvordan forestillingen har vært.


Det er vel bare å innrømme at vi til tider hadde "gullhår i raue" i hjemmekampen mot Asker på ØsterHus Arena for snart fjorten dager siden.

Disse to bildene oppsummerer vel hvorfor vi var ganske tilfredse med ett poeng.

Deniss Korneiciks klarer på mesterlig vis å avverge da Alfred Scriven stod på blank kasse et stykke ut i andre omgangen.

En redning som kan vise seg å være verdt sin vekt av gull dersom vi skulle ta andreplassen i avdelingen vår.

Foto: Jenny ÅvendalSTIFTET: 1945 (2009) HJEMMEBANE: Straume Idrettspark KAPASITET: 1.000 TRENER: Renate Blindheim

Etter å ha nærmest mistet et helt lag i vinter, var Sotra tippet å få en vanskelig sesong i år, men gjennom første del av sesongen var blåtrøyene den store positive overraskelsen i vår avdeling.

Etter seks serierunder var Sotra fortsatt ubeseiret, og ledet tabellen før toppoppgjøret borte mot Bryne. Der ble det tap, og i neste runde tapte Sotra også hjemme for EIK. Siden har det blitt bare en seier og en uavgjort på de ti siste kampene, noe som på mange måter gjenspeiler siste del av fjorårssesongen, da Sotra bare tok ett poeng på de siste ti kampene.

I år kan kanskje noe av formsvikten tilskrives at laget i august mistet en treningsuke etter at en fra støtteapparatet testet positivt for Covid-19. Noen vil nok også påpeke en noe ambisiøs spillestil, der det skal spilles ut fra bakerste ledd nærmest uansett.

Det skapte store overskrifter da Sotra i vinter ansatte Renate Køppen Blindheim som ny hovedtrener etter Tommy Knarvik. 26-åringen er den første kvinnen som har fått et trenerverv så høyt oppe i divisjonene, etter at hun tidligere i flere år hadde vært reservelagstrener i Åsane. Utgangspunktet hennes var ikke særlig lovende, etter å ha mistet storparten av spillerne som spilte laget opp i andre divisjon for to år siden. Men Blindheim har brukt sine kontakter og fått inn en rekke lovende unge spillere, derav mange som har kommet på utlån fra hennes tidligere klubb Åsane.

Før sluttspillet forsterket Sotra stallen med Even Vetås og Fabian Rimestad, som begge kom på utlån fra Øygarden FK. Fra før av er noen av nøkkelspillerne de to midtstopperne Magnus Bruun-Hansen og kaptein Henrik Nyland, midtbanespilleren Lars Kilen, samt angriperen Frederic Falck. Noen av Sotras spillere har også spilt mot EIK før med andre klubber. Nevnte Rimestad har møtt oss mens han spilte i Fana, mens kantspilleren Joachim Edvardsen har spilt mot oss med både Nest-Sotra og Fyllingsdalen. Backen Lionel Kamanzi har spilt mot EIK da han var i Byåsen, mens midtbanespilleren Per-Christian Tang Pedersen har representert både Brann 2 og Nest i møter med "tigrene".

Sotra SK holder til på Straume, et tettsted som ligger på øya Litlesotra, den første av øyene etter at en passerer Sotrabrua. Klubben regner sin stiftelsesdato å være i 1945, da Øygard IL ble stiftet. For elleve år siden slo Øygard IL seg sammen med de mindre naboklubbene Foldnes og Brattholmen, og tok klubbens nåværende navn. Det skjedde etter at klubben hadde rykket ned til nivå fem, og på mange måter havnet i en varig skygge av mer suksessrike Nest-Sotra.

Sotra Sportsklubb driver i tillegg til fotball også med håndball, basketball, boksing, friidrett og turn, og har totalt sett nesten 3.000 medlemmer! Den nåværende hjemmebanen i Straume Idrettspark er nærmest sprengt inn i fjellsiden, og har rundt 400 sitteplasser under tak. Publikumsrekorden er på 1.500, som så opprykksfinalen mot Fyllingsdalen for to år siden.

I fjor tok Nest-Sotra initiativ til å samle all fotballsatsing i nye Øygarden kommune i en ny klubb med samme navn som kommunen. Mens mange av småklubbene på øyene ble med i denne satsingen, valgte Sotra SK å fortsette å kjøre sitt eget løp. Neste år tyder mye på at de to naborivalene vil måle krefter mot hverandre i seriekamper for første gang siden 2006 .

Sotras kaptein Henrik Nyland
i kamp mot Levanger tidligere
denne sesongen.

Den 26 år gamle midtbane-
spilleren kom til Sotra fra
Fyllingsdalen før årets 
sesong. Han har tidligere 
også spilt for Bergen Nord, 
Arna-Bjørnar og Varegg.


SPILLERSTALL 2020:
Navn				Posisjon	Alder	Siste klubb	Debut
Morten Grasmo			keeper		25	Foldnes		2013
Sebastian Hornnes Heggland	keeper		22	Start 2		ny i år
Bongani Lionel Kamanzi		forsvar		23	Byåsen		ny i år
Magnus Nybakken Bruun-Hanssen 	forsvar		23	Åsane (lån)	ny i år
Fabian Filip Rimestad		forsvar		29	Øygarden (lån)	ny i år
Henrik Nyland			midtbane	26	Fyllingsdalen	ny i år
Sander Amble Haugen		midtbane	20	Viking 2	ny i år
Per-Christian Tang Pedersen	midtbane	26	Nest-Sotra	2015
Ole Kallevåg 			midtbane	19	Åsane (lån)	ny i år
Frederic Doksæter Falck		angrep		25	Vadmyra		2012/17
Joachim Skorpen Edvardsen	angrep		26	Hønefoss	2019
Lars Oskar Groos Kilen		midtbane	23	Arendal		2018
Kristian Skjørli Ree		forsvar		20	egen jr avd	2017
Håvard Arefjord Foldnes		forsvar		21	Åsane (lån)	ny i år
Tomas Boye Lopez Borgersen	forsvar		20	Fredrikstad	ny i år
Mathias Myhre Madsen 		midtbane	21	Sola		ny i år
Even Hepsø Vetås 		angrep		22	Øygarden (lån)	ny i år
Yafet Estifanos			midtbane	19	Nest-Sotra	2019
Arne Einarsen			midtbane	22	Arendal 2	2019

Sotra SK er den tredje klubben fra øya vest for Bergen vi spiller seriekamper mot.

Etter at vi rykket opp til andre divisjon i 2011, har vi hatt mange tøffe dueller med Nest-Sotra, som nå har skiftet navn til Øygarden FK. Vi må imidlertid helt tilbake til 1982 for å finne første gang vi møtte et lag fra Sotra til seriekamper.

Den gang var det Hald FK vi målte krefter med, en klubb som ble stiftet i 1965, men som for noen år siden fusjonerte med Sund Idrettslag og ble til Sund Sportsklubb. Sund SK holder til i Skogsvåg, som ligger rundt halvannen mil sør fra der Sotra SK har sin hjemmebane.

Hald hadde hatt en god 1981-sesong, etter at de hadde rykket opp til nivå tre for første gang i 1980. Men i 1982 gikk det galt. Sotraklubben vant bare tre av 22 seriekamper, og endte klart sist på tabellen.

Vi møtte Hald borte i sjette serierunde. Da hadde vi vunnet to og spilt uavgjort tre kamper. Etter å ha vunnet 4-1 på Hald Stadion gikk vi til topps på tabellen. Kampen vil sikkert bli husket best av Gunnar Eriksen, som scoret to ganger i løpet av de første fem minuttene etter at han kom inn som innbytter i pausen.

Referatet til høyre er hentet fra Bergen Arbeiderblad.

Senere i sesongen vant vi hjemmekampen i Idrettsparken med 2-0.


SANDER HAUGSTAD

Født: 20.04.1999
Høyde: 182 cm
Vekt: 75 kg
Sivil status: Singel
Bor hvor? Egersund
Bil? VW Golf
Jobb/studier utenom fotballspill? Jobber som elektriker
Draktnummer: 19
Plass på banen: Høyre back
Debuterte for EIK: 2018
Antall A-kamper: 30
Scoringer: 1
Tidligere klubber: Eiger
Favorittklubb? Manchester United
Favorittspiller? Christiano Ronaldo

Første drakta du kjøpte/fikk? 
Husker ikke

Beste medspiller?
Erling Braut Haaland

Verste motspiller?
kommer ikke på noen spesielle

Beste stadion du har spilt på? 
Viking Stadion

Beste fotballøyeblikk?
Å vinne finaler.

Største skuffelse i fotballen?
Å tape finaler
 
Fotballdrøm for framtiden?
Opprykk

Viktigste person i karrieren?
Alf-Ingve Berentsen

Beste fotballkompis? 
Sander Remme

Musikksmak?
Hører på alt mulig

Beste feriested?
Spania

Beste film?
Ringenes Herre

Beste TV-serie?
Breaking Bad

Hobbyer?
Fisking

Slapper best av med å?
Se på TV

Favoritt app på telefonen?
Twitter

Beste takeaway?
Kebab
Dato	   Motstander		Type	   Res Tilsk  Målscorere

Febr	 7  Sandnes Ulf   N	Privat	   2-0   ?  Naglestad 2
	14  Vidar	   N	Privat	   3-4  60  Naglestad 2, Khachatrjan 
	16  Staal J’land  H	Privat	   2-0  100  Naglestad 2
	22  Vard H’sund   H	Privat	   1-4  75  Hajdari
	29  Bryne	   B	Privat	   3-1  150  Naglestad, Sumareh, Markovic
Mars	 7  Hinna	   H	Privat	   7-1  90  Khachatrjan 3, Grinde 2, Haughom, Hajdari
Juni	15  Sandnes Ulf   B Privat	   4-1   0  Formo, Vatne, Haughom, Grinde
	22  Jerv	   H Privat    1-1  40* Perttamo
    26  Sandnes Ulf   B Privat    3-0  30* Breimyr 2, Peterson
Juli  11  Vard Haugesund B	Serie	   1-4  149  Perttamo
	18  Notodden    H Serie 	   3-0  200  Sumareh 2, Norheim
	25  Fram	   B Serie	   4-0  200  Sumareh, Breimyr, Brahimi, Haughom
Aug	02  Nardo	   H Serie	   1-2  200  Sleveland C
	08  Bryne	   B	Serie	   1-2  200  Perttamo
	16  Levanger	   H Serie	   3-5  200  Hajdari 2, Perttamo
	22  Arendal	   H Serie	   1-1  200  Formo
	29  Sotra	   B Serie	   2-0  101  Sumareh 2
Sept	06  Asker	   H Serie	   4-0  200  Hajdari, Haughom, Kleppa, Grande
	12  Bærum	   B Serie	   1-1  99  Dang
    19  Rosenborg 2   H Serie	   4-0  200  Sumareh, Dang, Hajdari, Haughom
    26  Fløy	   B Serie	   1-0  180  Dang
Okt   03  Odd 2	   H Serie	   8-0  200  Peterson 2, Hajdari 2, Dang, Formo, Markovic, Haughom	
	10  Vard Haugesund H	Sluttspill  1-0  200	 Perttamo
	17  Arendal	   B Sluttspill  1-1  376	 Dang
	24  Fløy	   B Sluttspill  3-1  150  Hajdari 2, Dang
Nov	01  Asker	   H Sluttspill  1-1  300	 Dang	
	14  Sotra	   H Sluttspill	  kl 14:00
	21  Bryne	   B Sluttspill	  kl 13:00
 
* faktisk tilskuertall		    Til og med 2019	  2020

		    Kamper / Mål	Kamper / Mål
Brahimi, Adonis		 6	 0	20	 1
Breimyr, Henrik		 -	 -	25	 3
Dang, Alexander		 -	 -	 8	 7
Dunsby, Jakob Maslø    -   -    2    -
Formo, Chris André	 -	 -	20	 3
Gramstad, Mats		 -	 -	 7	 -
Grande, Kenneth		247	55	19	 1
Grelland, Sander S	 -	 -	 1	 -
Grinde, Nicholas	 -	 -	13	 3
Hajdari, Ermal		 -	 -	22	10
Haughom, Simen		 -	 -	25	 6
Haugstad, Sander	 20	 1	10	 -
Khachatrjan, Edvard	 2	 -	 7	 4
Kleppa, Herman		 7	 1	21	 1
Korneiciks, Deniss	 1	 -	16 	 -
Kyllingstad, Sondre	 -	 -	 2	 -
Larsen Berg, Nicolai	 65	 0	 9	 -
Markovic, Adi		 -	 -	24	 2
Naglestad, Markus K	 36	34	 5	 7
Norheim, Sondre		 34	 2	 5	 1
Perttamo, Mathias K	318  108	19	 5
Peterson, Mats Andreas	 -	 -	21	 3	
Pollen, Daniel		 -	 -	 1 	 -
Remme, Sander		 48	 1	 6	 -
Skeie, Preben		 -	 -	14	 -
Sleveland, Chris	133	 6	18	 1
Sleveland, Stian	194	47	22	 -
Sumareh, Bubacarr	 97	59	25	 7
Valotto, Nils		 -	 -	 1	 -	
Vatne, Scott		 -	 -	11	 1
Wawrzynkiewicz, Marcel	133	 3	 5	 -

oppdatert t.o.m. 1. november

MATS GRAMSTAD

Født: 18.09.1995 i Stavanger
Høyde: 184 cm
Vekt: 80 kg
Sivil status: Singel
Bor hvor? i Sandnes
Bil? Peugeot
Jobb/studier utenom fotballspill? Studerer økonomi
Draktnummer: 22
Plass på banen: Kant eller spiss
Debuterte for EIK: 2020
Antall A-kamper: 7
Scoringer: 0
Tidligere klubber: Hana og Vidar
Favorittklubb? Chelsea
Favorittspiller? Eden Hazard

Første drakta du kjøpte/fikk? 
en Portugal-drakt

Beste medspiller?
Eirik Larsson

Verste motspiller?
Øyvind Nilsen

Beste stadion du har spilt på? 
Sandnes Stadion

Beste fotballøyeblikk?
Fjorårssesongen i Hana

Største skuffelse i fotballen?
Alt som har gått i dass med Covid-19
 
Fotballdrøm for framtiden?
Opprykk med EIK

Viktigste person i karrieren?
Min far

Beste fotballkompis? 
Vegard Skjørestad

Musikksmak?
Hiphop og RnB

Beste feriested?
Marbella

Beste film?
Hjemme Alene

Beste TV-serie?
Breaking Bad

Andre idretter?
ingen

Hobbyer?
Golf

Slapper best av med å?
Spille Playstation

Favoritt app på telefonen?
Snapchat

Beste takeaway?
Kebab

Dagens runde er den nest siste i sluttspillet. Og selv om Bryne sikret seg opprykket sist helg, er det full spenning i kampen om hvem som tar andre plassen i avdelingen vår.
EIK har alt i sine egne hender ut fra vår gode målforskjell, men mest sannsynlig må både dagens hjemmekamp mot Sotra og bortekampen mot Bryne neste lørdag vinnes om det skal bli kvalifisering om opprykk.
Asker virker å være veldig i slaget for tiden. Vi så det på måten de framstod mot oss for fjorten dager siden, og sist helg slo de til med 4-1 i den viktige kampen mot Arendal. Oppgjøret på et tåkelagt Føyka Stadion lå og vippet litt i en times tid, etter at Arendal hadde tatt ledelsen fem minutter før pause. Fitim Kastrati utlignet for Asker tre minutter etter sidebytte, og i løpet av de neste 20 minuttene scoret samme mann også to ganger fra straffemarket. Ved den siste straffen fikk Arendal midtbanespilleren Jakob Rasmussen utvist, og da ble det umulig å komme tilbake for Roger Risholts menn.
Risholt satt forresten på benken, etter at Arendal hadde fått et svært mannefall på grunn av sykdom og skader. Arendal måtte også kaste innpå et par unge debutanter mot slutten av kampen. Tapet gjør også at det bare er syltynn teori som gjør at Arendal fortsatt kan kapre andreplassen.
Derimot har Vard kommet sterkt tilbake etter tre strake tap i innledningen på sluttspillet. Haugesunderne ble hardt presset i innledningen av bortekampen mot Fløy sist helg, men etter at Roy Miljeteig hadde sendt dem i føringen fra straffemerket midtveis i første omgang, kontrollerte Vard stort sett kampen. Vard har spillefri denne helga, og avslutter hjemme mot Arendal neste lørdag.

De to Fløy-veteranene Jørgen Richardsen og Christoffer Myhre (bildet over) tok for øvrig farvel med A-lagsspill for klubben, etter karrierer der de har vært med på mye, Richardsen fikk sogar oppleve en cupfinale med Kongsvinger før han vendte hjem til Fløy for et par år siden.
Fløy og Sotra vil uansett hva som skjer spille sine siste kamper for sesongen i dag. NFF vedtok for et par dager siden at kamper som er uten betydning for opprykkskampen ikke skal spilles, og dermed blir det ikke noe av møtet mellom de to som var terminfestet neste helg.
Til slutt kan vi nevne at i den andre avdelingen har (som de fleste vet) Fredrikstad vært klare for direkte opprykk i flere uker allerede. Skeid sikret seg kvalifiseringsplassen da de slo Tromsdalen med 1-0 på søndag som var. To gamle storheter til topps i avdeling 1 altså.

TERMINLISTE SLUTTSPILL:

10/10: Egersund - Vard Haugesund   1-0
11/10: Asker - Bryne		   3-3
    Sotra - Arendal		   0-1

17/10: Vard Haugesund - Asker    0-3
    Arendal - Egersund	   1-1
    Bryne - Flekkerøy       2-0

24/10: Flekkerøy - Egersund	   1-3
    Vard Haugesund - Bryne    0-1
    Asker - Sotra		   2-0

31/10: Sotra - Vard Haugesund	   2-3
    Arendal - Flekkerøy	   3-0
1/11:  Egersund - Asker	   1-1

7/11:  Flekkerøy - Vard Haugesund  1-2
    Bryne - Sotra		   3-0
8/11:  Asker - Arendal		   4-1

14/11: Flekkerøy - Asker
    Arendal - Bryne
    Egersund - Sotra

21/11: Vard Haugesund - Arendal
    Sotra - Flekkerøy	   avlyst
    Bryne - Egersund

OPPDATERT TABELL SLUTTSPILL:

Bryne       17 12 4 1 42-19 40
----------------------------------------
Vard Haugesund   18 11 1 6 34-18 34
----------------------------------------
Asker       18 9 7 2 34-20 34
Egersund      17 9 4 4 40-18 31
Arendal 	  17 8 4 5 28-15 28
Flekkerøy     17 6 3 8 20-23 21
Sotra       17 6 2 10 19-27 20

Dagens serierunde er den sjette i sluttspillet. De sju øverste lagene på tabellen
etter 13 kamper spiller enkel serie mot hverandre for å avgjøre hvem som rykker
direkte opp, og hvem som får kvalifisering (andre plass). Lagene tok med seg
poengene fra de første 13 kampene inn i sluttspillet. For lagene som endte
lavere enn sjuende plass var sesongen over etter grunnspillet.

JAKOB MASLØV DUNSBY

Født: 13.03.2000 i Oslo
Høyde: 176 cm
Vekt: 72 kg
Sivil stand: Singel
Bor hvor? til vanlig på Nøtterøy utenfor Tønsberg
Bil? BMW i3
Jobb/studier utenom fotballspill? Studerer økonomi
Draktnummer: 18
Plass på banen: Kantspiller
Debuterte for EIK: 2020
Antall A-kamper: 2
Scoringer: 0
Tidligere klubber: Nøtterøy, Sandefjord, HIFK (Finland) og Fram Larvik
Favorittklubb? Manchester United
Favorittspiller? Christiano Ronaldo

Første drakta du kjøpte/fikk? 
en Juventus-drakt med Del Piero på ryggen

Beste medspiller?
Erikson Carlos

Verste motspiller?
Maxence Caqueret

Beste stadion du har spilt på? 
Aker Stadion

Beste fotballøyeblikk?
Lokaloppgjør i Helsingfors mellom HIFK og HJK

Største skuffelse i fotballen?
Årets sesong med Fram
 
Fotballdrøm for framtiden?
Bli så god som overhodet mulig

Viktigste person i karrieren?
Tor Thodesen

Beste fotballkompis? 
Hans Herman Holst Larsen

Musikksmak?
Lewis Capaldi

Beste feriested?
Barcelona

Beste film?
Fast & Furious

Beste TV-serie?
Prison Break

Andre idretter?
Golf

Hobbyer?
Golf

Slapper best av med å?
Se på serier på TV

Favoritt app på telefonen?
Tiktok

Beste takeaway?
Pekka

Tree
     Trykk på brikka du ønsker å flytte - trykk deretter på feltet du vil flytte den til.
     Se eventuelt på miniatyrbildet for å se hvordan det ferdige puslespillet ser ut.ANKER OLSEN

Brynjulf Anker Olsen ble født på Damsgård i 1916. Han var nest 
yngst i en søskenflokk på åtte. Hans far Ole Martin Olsen var
fra Ege, men hadde flyttet til byen i ung alder for å arbeide på
fajansefabrikken. Mora Inga Elida (Larsen) var født i Flekkefjord,
men hadde kommet flyttende til Egersund i ungdommen sammen med sine
foreldre og søsken.

To av Ankers eldre brødre emigrerte til Amerika allerede på 1920-
tallet. Senere skulle også eldstemann Edvin bo i USA en periode, 
før han flyttet tilbake til Egersund, der han bodde på Nyeveien. 
I 1920 mistet Anker sin to år eldre bror Odd i en ulykke. Han 
druknet i Damsgårdselva, bare fem år gammel.

Ankers femte bror er velkjent for eldre EIK-folk. Gunleif "Kjølvig" 
Olsen var en av våre beste spillere før og etter andre verdenskrig,
og en som med rette kan kalles en klubblegende.

I søskenflokken var det også to jenter. Sigrid (f. 1907) ble gift
med Olaf Pedersen, mens Olaug Irene (f. 1918) ble gift i Sverige.

Som damgsgårdsgutter flest, så fikk også Anker arbeid på fajansen.
I desember 1940 giftet han seg med Solveig Tollefsen fra Sandnes.
De flyttet etter hvert til Figgjo, der Anker arbeidet på Figgjo
Fajansefabrikk. Men i 1952 dro familien, som nå også bestod av tre
barn, til USA. De bosatte seg i Chicago.

Man snakker gjerne om en andre utvandrerbølge til USA etter krigen,
da tidene var trange i Norge, mens man i USA kunne tjene opp i mot
tre ganger så mye i samme yrke. Mange av de nordmennene som reiste
i disse årene kom tilbake til Norge etter noen år.

Det var også Ankers plan. Kona og barna kom hjem høsten 1955, og 
meningen var at Anker skulle komme etter våren 1956. Slik skulle
det ikke gå. Nyttårsaften 1955/56 ble Anker påkjørt og drept av en
bilist i vill fart, mens han var på vei hjem fra fabrikken han
arbeidet på.

Anker Olsen debuterte på EIKs A-lag i 1934. og spilte i alt 81 A-
kamper. Den siste i 1946, etter at han hadde flyttet nordover. Han 
spilte blant annet på laget som rykket opp i Norgesserien i 1939. 
I sine første år på A-laget spilte han stort sett som indre venstre, 
mens han senere hadde fast plass på laget som venstre ving.

I tillegg til fotballen var Anker Olsen også engasjert i korps-
musikk. Han var en av stifterne av Arbeiderkorpset i Egersund, og
spilte også i korps på Ålgård og i Sandnes.

SANDER GRELLAND

Født: 14.03.1995 i Horten
Høyde: 192 cm
Vekt: 89 kg
Sivil stand: Singel
Bor hvor? Stavanger
Bil? VW Golf
Jobb/studier utenom fotballspill? Studerer petroleumsteknologi på UiS
Draktnummer: 23
Plass på banen: Midtstopper
Debuterte for EIK: 2020
Antall A-kamper: 1
Scoringer: 0
Tidligere klubber: Borre, FK Tønsberg, Sandnes Ulf, Lura og Sola
Favorittklubb? Manchester United
Favorittspiller? Paul Scholes

Første drakta du kjøpte/fikk? 
en United-drakt med Solskjær på ryggen

Beste medspiller?
Markus Brændsrød (nå i Sogndal)

Verste motspiller?
Adama Diomande

Beste stadion du har spilt på? 
Viking Stadion

Beste fotballøyeblikk?
Da vi rykket opp til andre divisjon med Sola FK.

Største skuffelse i fotballen?
Korsbåndsskade
 
Fotballdrøm for framtiden?
Spille i Eliteserien

Beste fotballkompis?
Klarer ikke å velge. Her er det blitt veldig mange opp gjennom årene

Musikksmak?
Gammel listepop

Beste feriested?
Hjemme på Østlandet

Beste film?
De urørlige

Beste TV-serie?
Prison Break

Andre idretter?
Alt av sport egentlig, men golf står høyt i kurs om dagen

Hobbyer?
Golf

Slapper best av med å?
Beina høyt, god mat og noe trash på TV


I årets andre kampprogram lanserte jeg en sprø tanke om å bygge et stadion på holmene i Eieåne. En fiksjon jeg har hatt inne i hodet mitt en stund, med tanke på eventulle framtidige behov for et skikkelig fotballstadion i byen.

Disse tankene fikk fornyet grobunn nå i høst, da vi ble kastet ut fra Idrettsparken. Å vandre rundt i kulissene på ØsterHus Arena har bidratt til at flere enn meg også har fått en drøm om noe større og bedre enn vår nåværende hjemmebane på Husabø.

Etter å ha gått og svirret med disse visjonene, er det ikke fritt for at det hogg litt til da jeg før sist helg så bildene av og leste om en tenkt utvikling av Eie-området, og hvordan en ny bydel kan knyttes opp i mot dagens sentrum.

De kortsiktige og konkrete planene for EIK fotball er at det bør legges kunstgress på hovedbanen i Idrettsparken. Selvsagt er dette også det mest realistiske ut fra både økonomi og at det tross alt er her vi har holdt til i 96 år. Men et kombinasjonsstadion mellom fotball og friidrett kan aldri bli noe mer enn det. Et skikkelig fotballstadion er liksom noe helt annet.

Så sett at det fantes nok midler og et sterkt nok ønske om et nytt stadion. Sett at andre og mer innflytelsesrike personer enn meg også så at Eieåne var en perfekt lokasjon: - Nær sentrum, nær kollektivknutepunkt, nær den videregående skolen og sentralt plassert i den "nye" bydelen. Hva kunne vi fått til, dersom grunneierne og myndighetene også hadde vært positive?

Hvor stort burde et slikt stadion vært? For meg taper en stadionopplevelse seg dersom alt for mange seter står tomme. Egersund bør aldri bygge et stadion med 6-8000 sitteplasser, slik Sandnes Ulf har gjort. Publikumsrekorden for fotball her i byen er på cirka 2.200 tilskuere. Etter min mening burde et nytt stadion derfor hatt en maksimal kapasitet på rundt 3.500 tilskuere. Da hadde det vært plass til alle interesserte på selv de aller største kampene. Det kunne også blitt brukt til for eksempel konserter med nokså store navn, samt større arrangement som 17. mai.

Klubber som Ålgård og Klepp har bygget forholdsvis store hovedtribuner, men de har neglisjert resten av anleggene, som kun er tapetsert med reklameplakater, og er uten noen form for publikumsfunksjoner. For meg kan det ikke kalles et skikkelig fotballstadion uten at det kan være publikum på alle fire sidene.

Så gitt en lokasjon på holmene i Eieåne, ville jeg bygget en forholdsvis stor hovedtribune nærmest jernbanen, med rundt 800-1000 sitteplasser. Med stort integrert bygg bak, som har plass til både kafe og for eksempel en bowlinghall i tillegg til garderober, kontorer, lagre og klubblokaler.

Denne ville krevd mye fundamentering og fast grunn "helt til bunns". På de tre andre sidene ville jeg bygget mindre og lettere konstruksjoner av aluminium, som ikke krevde tilsvarende grunnarbeid. Rundt 500 sitteplasser på motsatt langside, men med ståplasser bak målene. Hjørnene ville jeg hatt åpne. Få tilskuere velger å stå/sitte der uansett. Og ved behov kunne det blitt bygget ut for en billig penge.

Adkomst til stadion skjer med bro fra ny rundkjøring ved "Rema-krysset". Ellers er det to gangbroer over fra Hafsøysiden.

Selve området fylles ut og heves et par meter, samtidig som utløpene fra Eidehølen og Fantahølen senkes med en meter eller to for å hindre flomsituasjoner.

Stavangerkomikeren Pål Magnor Kvammen hadde en sketsj da Operahuset i Oslo ble bygget. En av replikkene var omtrent slik: - Ska me bygga på land, der det e billigt? - Nei, me bygge ude i sjøen. Der e det VANNvittigt dyrt! Hele tiden mens han poengterer at "dette kunne aldri ha skjedd i virkeligheten".

Eller kunne det?


Espen Stene Rasmussen har etablert seg som en populær kommentator for Amedia på EIKs hjemmekamper. For ti år siden var han 23 år gammel, og en fremadstormende angriper på EIKs A-lag. Bildet her er tatt under seriekampen mot Riska i Idrettsparken i juni 2010, og viser situasjonen der "Ebby" utligner for EIK midtveis i andre omgang, etter at Riska hadde tatt ledelsen før minuttet var gått.

EIK vant til slutt 3-1, og toppet tabellen på dette tidspunktet av sesongen. Senere ble vi forbigått av Vikings rekruttlag, og vi måtte vente ennå et år på å rykke opp til andre divisjon.

Espen spilte totalt sett 321 A-kamper for EIK, og scoret 108 mål. Han hadde også kortere opphold i Jerv og Fløy.


FLERE EIK-SUPPORTERE SPØR MEG JEVNLIG OM HVORDAN DET GÅR MED ENGELSKE WORKSOP TOWN. VI ER VEL EN DEL SOM KANSKJE ER I FERD MED Å FÅ ET LITT SPESIELT FORHOLD TIL KLUBBEN ETTER KAMPANJEN VI HADDE I VÅR. VI SKAL I DE NESTE PROGRAMMENE FORE DERE MED LITT NYHETER FRA SANDY LANE:

I England er det for tiden nesten lockdown på linje med slik det var i vår og på forsommeren. Det medfører blant annet at all sport som ikke defineres som "elite" har måttet stenge.

Worksop Town spilte sin foreløpig siste kamp for to uker siden da de tapte hele 6-1 borte mot St. Neots Town i FA Trophy (cup for klubber lavere enn nivå sju).

I en dramatisk kamp gikk lagene til pause med uavgjort 1-1, men på vei inn i garderobene tok det fullstendig fyr i teltet (bildet under). Det resulterte i at Worksops polske keeper Malkowski, angriperen Gavin Allott og St Neots forsvarsspiller Dequane Wilson-Braithwaite alle ble utvist! Med ni mann mot ti i andre omgang raknet det fullstendig for våre engelske venner.

I ligaen har det gått sånn tålig bra for Worksop, som etter å ha spilt sju kamper ligger på sjette plass på tabellen med 4-2-1.

De skulle møtt Kidsgrove Athletic for halvannen uke siden, men den kampen ble avlyst på grunn av overvann på banen.


Manager Craig Parry ble intervjuet av klubbens medieteam før den ufrivillige pausen, og hadde en klar tale til spillerne: "Jeg vil ikke tolerere at noen slipper seg ned rent fysisk i løpet av tiden vi er avstengt fra å trene sammen. Vi har ikke tid til det hvis vi skal nå ambisjonene våre, og dersom noen kommer tilbake i dårlig form eller er tyngre enn de var før lockdownen vil jeg være fullstendig nådeløs", sier han.

Men selv om fotballen er suspendert i minst en måned framover, er det full rulle på Sandy Lane. I løpet av forrige uke kom reisverket på klubbens nye garderobebygg opp. I uka som har gått har det vært full fres med murerarbeid på bygget, som også skal romme en liten overbygget ståtribune bak det ene målet. (bildet under)

Etter planen skal fotballsesongen fortsette i begynnelsen av desember. Men om det blir slik kan vi vel med rette spekulere i, slik smittesituasjonen er der borte for øyeblikket.

For de som ønsker å følge med Worksop Town, så finner dere nettsiden herGULT & SVART

Offisielt kampprogram for Egersunds Idrettsklubb
Utgave 10 - sesongen 2020

Redaktør: Kjell Åvendal - kjell(a)eikfotball.no - 950 12 861FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER!

www.eikfotball.noTIL FORSIDEN