OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR EIK FOTBALL | ÅRGANG 54 | UTGAVE NR 04 | SESONGEN 2022


EIK - NOTODDEN | POSTNORDLIGAEN | MANDAG 6. JUNI, AVSPARK KL. 14:00

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN


EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
Fotballavdelingen

Postboks 366, 4379 Egersund     www.eikfotball.no
e-mail: post@eikfotball.noDAGLIG LEDER:
Kenneth Andersen
kenneth@eikfotball.no
telefon: 959 19 159ADMINISTRASJON:
Matteus Bårdsen
matteus@eikfotball.no
telefon: 950 82 409PROGRAMREDAKSJON:
Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Riplande-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no


EIK FOTBALL ØNSKER DERE ALLE HJERTELIG VELKOMMEN TIL DAGENS SERIEKAMP MOT NOTODDEN!

Vi står nå med fire strake seire i serie og cup, og laget vårt ser ut til å ha funnet flyten etter en noe varierende start på årets sesong. Det bør love godt inn mot dagens kamp, mot et notoddenlag som har levert langt under forventningene så langt i år. Det er likevel ingen grunn til å tro at vi bare kan hente tre poeng ved å møte opp i dag. Notodden viste mot Arendal at de trolig er mye bedre enn tabellplasseringen viser, og vil helt sikkert selge seg dyrt i Idrettsparken i ettermiddag.
Det kan også slås fast at våre fire trepoengere i serien har kommet mot motstandere som ligger på nedre halvdel på tabellen, og i så måte har vi vel ikke helt kommet gjennom lakmustesten for årets sesong helt ennå.
Skal vi henge med i toppen, må vi uansett gjøre jobben mot alle lag, uavhengig av om det er Notodden og Moss, og jeg stoler på at spillergruppa og trenerteam stiller best mulig forberedt før dagens kamp.
Basert på tilskuertallet i siste hjemmekamp mot Ullern, så kan det kanskje konkluderes at våre supportere har vært litt avventende med å ta årets A-lag til sitt bryst. Verken mot Arendal eller Kvik Halden viste spillerne markedsføring av stor kvalitet, men de som holdt seg borte gikk glipp av en strålende første omgang mot Ullern.
Det var også sterkt å komme tilbake og vinne på Sotra sist helg, og vi krysser fingrene for at den gode formen også vedvarer inn i juni måned!

TIL INNHOLDSSIDENEIK - NOTODDEN | POSTNORDLIGAEN | MANDAG 6. JUNI, AVSPARK KL. 14:00

 1 Anders Klemensson
 2 Ådne Midtskogen
25 Sebastian Sørlie Henriksen
 3 Bjørn Mæland
14 Jo Stornes Stålesen
13 Jakob Maslø Dunsby
 7 Chris Thodal Sleveland
23 Stefan Andreas Lindmark
10 Stian Rokås Michalsen
15 Heine Åsen Larsen
 9 Simen Hjerkinn Hammershaug

22 Andreas Heggen
 5 Thomas Hallstensen
 6 Mats Andreas Petersson
 8 Sivert Strangstad
11 Preben Christensen Fauskanger
16 Mattias Jesper Liljestrand
17 Adrian Amundsen Bergersen
19 Jens Christer Stigedal
31 Viktor Gustavsen Engh
 5 Sebastian Pop
 6 Adrian Nicolai Anhanger Solberg
15 Espen Mogen Hagen
16 Emmanuel Shemumpunge Kisaruko
10 Sebastian Temte Hansen
11 Martin Soleim Holmen
14 Adrian Berntsen
21 Abel Tjomsland
 9 Melvin Tony Frithzell
18 Younes Amer

12 Matias Tjellaug Finnestrand
22 Eirik Tveiten
24 Jens Torgersen Jonassen
25 Halvor Lien Haug
26 Sander Røys Larsen

HOVEDDOMMER:
Anders Bodding (Haga IL)

ASSISTENTDOMMERE:
Bjørn Reidar Klingenberg Schaal (Forus og Gausel IL)
Joar Rodrigues de Miranda (Stegaberg IL)

DAGENS KAMPSPONSOR:


DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:		  GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN

"KONTURENE I SPILLESTILEN
VÅR VISER MER OG MER IGJEN
I DET VI FORETAR OSS PÅ BANEN"


Jeg vil ønske dere alle velkommen til dagens møte med Notodden. Jeg håper våre supportere har hatt en fin helg i finværet og er klare for å støtte laget vårt like bra som det vi opplevde mot Ullern for to helger siden.

Med fire strake seire bak oss, så er det vel nokså åpenlyst at stemningen i troppen vår er veldig god for tiden. Det har tatt litt tid med 16 nye spillere inn før denne sesongen, men nå ser jeg at konturene i spillestilen vår viser mer og mer igjen i det vi foretar oss på banen. Og det har også gitt gode resultater den siste måneden. Vi har en jevn tropp der guttene kjemper og kriger om plassene i førsteelleveren, og da er ting blitt slik vi i trenerteamet ønsker å ha det. Samtidig skal vi utvikle og forbedre oss hele tiden, og fortsette å stole på vårt eget spill. Jeg ser det som et veldig pluss at vi nå har kommet dithen i sesongen at vi kan la ting flyte på det vi er gode til, i stedet for å hele tiden legge opp spillet etter motstanderen. Men det er viktig at vi fortsetter å opptre skjerpet. Hvis vi senker skuldrene blir vi veldig fort straffet i denne divisjonen.
Dagens motstander Notodden har ikke hatt noen god sesongstart, men jeg føler at det er en del tilfeldigheter og marginer i mot som gjør at de ligger på siste plass. For egentlig har de prestert ganske greitt. De kjørte over Arendal da de vant 2-0 i den kampen, så vi tar ingen ting for gitt i ettermiddag. Magnus Erga er en dyktig trener som er flink til å organisere laget sitt. Han kjenner også oss som lag, og vil vite å sette opp formasjonene slik at de blir i best mulig stand til å stoppe vårt spill. Vi må fortsette framgangen fra de siste kampene og forsøke å overgå prestasjonene mot Ullern og Sotra. Vi har stor selvtillit for øyeblikket, og sammen med gode forberedelser går vi helt klart for tre poeng i dagens kamp.
I og med Øygardens konkurs så vil vi få spillefri to helger fram mot ferien. Jeg skal ikke kommentere Øygardens skjebne mer enn at jeg konstaterer at de økonomiske problemene ballet på seg slik at de ikke lenger lot seg løse. Men de to frihelgene vi nå får vil egentlig bli kjærkomne i en periode som ellers er fullpakket med kamper. Vi skal kompensere med ekstra trening, og forhåpentligvis bruke de neste ukene på en god måte.
Men foreløpig handler det om å ta tre poeng i dag. Det skal vi gjøre alt vi kan for å klare!
Ojan
TIL INNHOLDSSIDEN
"JAG HOPPAS VI KAN
GE TILBAKA LITE
GLÄDJE TIL FOLKET HÄR"


Jag vill hälsa alla våra fans välkomna till dagens match mot Notodden!
Dagens motståndare har haft en tråkig start på säsongen, samtidigt som vi är i bra form. Men är det något jag har lärt mig, så är det att inte kolla för mycket på tabellen. För oss handlar det om att komma upp i en bra prestation. Vi har också fått bra stöd av publiken på samtliga hemmakamper så jag hoppas vi kan ge tillbaka lite glädje till folket här.
Vi är som sagt inne i en bra period. Jag tror att det handlar mycket om att lita på sitt eget spel. I början av säsongen hackade det lite och vi kändes ganska stressade av att inte resultaten trillade in och det speglade av sig i spelet. När vi spelar med självförtroende och håller oss till det vi är bra på så har det sett riktigt bra ut. Så vi måste fortsätta med det!
Efter att ha spelat i Sverige under hela min karriär har det varit väldigt intressant att komma till Norge för att spela fotboll. Fotbollen i de två länderna är ganska lika, men en skillnad är att det känns som att en stor del av alla lag i serien har väldigt mycket fokus på att ta sig snabbt till anfall. Då blir det också väldigt mycket kamp och spring och kanske inte så mycket skönspel.
Jag känner att jag börjar komma i användbar form nu, och det har känts bra senaste matcherna. Det känns också som att relationerna på planen börjar sitta mer och mer för varje kamp som går. Så helt godkänt, men jag strävar såklart efter att göra det ännu bättre.

Stefan Lindmark

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Notodden Fotballklubb så dagens lys i 1999, da Heddal og Snøgg slo seg sammen til én klubb med mål om å nå 1. divisjon innen fem år. I 2005 trakk Heddal seg ut av fusjonen, men Notodden FK fortsatte å eksistere med mål om opprykk.

Året etter lyktes de omsider under fjorårets Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen. Først førte han klubben opp på sitt første forsøk, og to år senere leverte de en sterk 6. plass i 1. divisjon, en plassering som i dag ville gitt kvalifisering til Eliteserien. Den gang rykket de tre øverste rett opp, mens 4. plasserte Sogndal tapte kvalik-kampen mot Aalesund. Året etter rykket laget ned igjen til 2. divisjon. Halvorsen ble løst fra kontrakten midtveis i sesongen, men Arne Sandstø maktet ikke holde laget oppe. Det ble en snartur på nivå to i 2012 før nye år i 2. divisjon ventet. NFK var igjen oppe i nåværende OBOS-ligaen i 2018 og 2019 og møter EIK for tredje år på rad denne sesongen.

Magnus Erga leder Notodden for tredje sesong på rad. Det har blitt 9. og 6. plass i de foregående sesongene, noe som må sies å være respektabelt for 25-åringen fra Kåsen, som først var assistent under Kenneth Dokkens ledelse. I 2021 uttalte Erga at målsetningen var å nå OBOS-ligaen innen 2023. Det kan virke som et hårete mål sett i ettertid.

Notodden FK var i sine første år en svært hardtsatsende klubb, og baserte seg mye på å hente spillere utenfra. Situasjonen i dag er en helt annen, selv om mange spillere i årets lag var med også i fjor. Stallen er ganske tynn og resultatene så langt i sesongen har ikke vært gode. Til nå har også mange unge spillere blitt gitt sjansen, deriblant 15-åringene Haugen Murtnes og Røys Larsen.

I fjor var toppnivået høyt. Kanskje så vi et lite tegn til det samme i år da den eneste seieren i serien kom mot Arendal? Man har likevel sett klart mest av bunnivået til nå, det må sies, når laget ligger sist på tabellen etter åtte serierunder. De to siste kampene har attpåtil endt med 0-4 i sekken. I cupen er Notodden videre etter at Åssiden ble slått i første runde. I andre runde venter Stabæk. Fjorårets komet, Melvin Frithzell har ikke kommet i gang. Svensken scoret 22 ganger i 2021, men står så langt bare med ett i serie og cup. Hurtighet og bakromsløp er hans store styrke. Han scoret to ganger da Notodden vant 3-1 i Idrettsparken på tampen av fjorårssesongen.

Ellers er det verdt å merke seg at 17-åringen Viktor Engh har startet de siste fire kampene i Notoddens mål. Matias Finnestrand stod kampene før det. I forsvar er mye likt som i fjor. Adrian Solberg og Sebastian Pop, henholdsvis 22 og 20 år, har startet de siste kampene som midtstoppere. Espen Hagen nærmer seg 50 kamper og har spilt de fleste som høyreback. Anton Snibb var god som venstreback i fjor, men har ikke startet de siste to kampene.

William Husebø er en av flere rogalendinger som har spilt i Notodden de siste sesongene. Det er kanskje naturlig når treneren er fra Jæren. I fjor var også Sjur Lothe, Torben Dvergsdal og Jørgen Voilås innom. Adrian Berntsen fra Bryne og Jens Jonassen fra Sandnes er fremdeles i klubben.

På midtbanen, og i stallen totalt sett, er det Martin Holmen som er den rutinerte. Han nærmer seg 250 offisielle kamper. Ellers er det mye ungt også på midten, men Sebastian Hansen er i hvert fall inne i sin tredje sesong i blått. Tjomland og Tveiten har spilt omtrent halvparten av kampene. Svenske Grandelius har spilt de fleste etter overgangen fra Degerfors i vinter. Han har faktisk G19-landskamper og spilte også 16 kamper på nivå to i Sverige i 2019. I fjor scoret han seks ganger på nivå tre for Åtvidaberg, hvor han var utlånt.

I angrep er det nevnte Frithzell som er mannen å følge med på, med sine 22 mål i fjor. Men det er også verdt å merke seg Younes Amer og William Pozo-Venta. Amer har allerede scoret flere mål for Notodden (3) enn han gjorde på utlån i Bærum i fjor (2).

William Pozo-Venta sin karriere er mildt sagt spennende. Han vokste opp på Holmlia i Oslo, men står med fire kamper og ett mål for fødelandet Cuba. I tillegg har karrieren tatt ham til alt fra Frankrike, Polen og Moldova, men også Follo og Tromsø. Det er riktignok bare i Moldova at han spilte seniorfotball. Denne sesongen har han to scoringer i ligaen. Scoringen for landslaget kom for øvrig mot Nicaragua.
STIFTET:
1999

HJEMMEBANE:
Optime Arena, Notodden, kunstgress

TILSKUERSNITT 2021:
277

TRENER:
Magnus Erga

PLASSERING I FJOR:
6. plass i 2. div avd 2

SPILT FOR EIK & NOTODDEN:
Aleksandar Corovic
Nicolas Grinde
Nicolai Larsen Berg

TIL INNHOLDSSIDEN


SISTE FEM SERIEKAMPER:
Motstander:	Bane:	Resultat:	Målscorere:

Moss		H	1-3		Amer
Ørn Horten	B	0-1
Arendal		H	2-0		Frithzell, Amer
Strømmen	B	0-4
Flekkerøy	H	0-4

SPILLERSTALLEN 2022:

Navn			Posisjon	Alder	Kom fra klubb	Debut for NFK

Viktor Engh		Keeper		17	Stabæk (lånt inn)	2022
Matias T Finnestrand	Keeper		23	Florø			2022
Aleksander Jacobsen	Keeper		17	Egen jr.		  - 

Espen Mogen Hagen	Forsvar		20	Egen/jr			2019
William Husebø		Forsvar		21	Viking			2020
Adrian Solberg		Forsvar		22	Sogndal			2022
Sebastian Pop		Forsvar		20	Strømsgodset		2022
Anton Snibb		Forsvar		25	Karlstad		2021
Emmanuel Kisaruko	Forsvar		20	KFUM			2021
Alexander Rønning-Olsen	Forsvar		23	Florø			2021

Martin Holmen		Midtbane	31	Moss			2012
Erik Grandelius		Midtbane	20	Degersfors		2022
Adrian Berntsen		Midtbane	23	Sandnes Ulf		2021
Sebastian Hansen	Midtbane	24	Ørn-Horten		2020
Abel Tjomsland		Midtbane	21	Mjøndalen		2021
Jens Torgersen Jonassen	Midtbane	20	Sola			2021
Kristian Eggen		Midtbane	23	Elverum			2020
Eirik Tveiten		Midtbane	22	Lokomotiv Oslo		2021	
Siver Haugen Murtnes	Midtbane	15	Heddal			2022
Halvor Lien Haug	Midtbane	19	Egen jr.		2021

Melvin Fritzhell	Angrep		25	Hødd			2021
Willian Pozo-Venta	Angrep		24	Strømmen		2021
Younes Amer		Angrep		21	Bærum			2022
Balder Bjerkan		Angrep		16	Egen jr.		2022
Sander Røys Larsen	Angrep		15	Egen jr.		2022


TIDLIGERE OPPGJØR: EIK MOT NOTODDEN

Dagens kamp mot Notodden blir det åttende møtet mellom de to lagene siden
vi først møttes til seriekamper i 2013. Det som er litt rart er at både vi
og Notodden ser ut til å trives best på bortebane i disse møtene. Vi har 
nemlig vunnet to og spilt en uavgjort på Optime Arena i Notodden, mens vi
her hjemme i Idrettsparken har vunnet en kamp og tapt tre mot Notodden.

Siste gang vi møttes var i nest siste serieomgang i fjor. Da vant Notodden
3-1 i øsende regnvær, i en kamp der vi hadde sikret kvalikplass med poeng.

Eneste hjemmeseier mot Notodden kom våren 2020, da vi vant 3-0. Også det på
en dag da regnet høljet ned over Idrettsparken. I 2013 vant Notodden med 1-0
her på Husabø, et resultat de kopierte i august 2016.


TIL INNHOLDSSIDEN

Den siste uka har det sportslige tatt baksetet i nyhetsbilet fra vår avdeling. Soga om Øygarden FKs konkurs har vært førstesidestoff i de fleste avisene, og onsdag i sist uke ble det endelig klart at strileklubbens korte historie ender opp i skifteretten.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 på restene av Nest-Sotras lag i OBOS-ligaen. Klubben måtte dra med seg Nests økonomiske forpliktelser, og hadde ved inngangen til årets sesong nesten 6 millioner kroner i gjeld. For to uker siden meldte Øygarden at de manglet rundt tre millioner kroner for å klare å fullføre årets sesong, og søkte Øygarden kommune om et lån på minst en million kroner. Politikerne så vel at her ville det bli å kaste penger ned i et bunnløst svart hull, og sa nei. Et siste fortvilet forsøk på å slå seg sammen med bergensklubben TIF Viking strandet på grunn av idrettsforbundets regler, og da var det ingen vei utenom konkurs.

Så sent som for en måned siden var representanter fra både klubb og kommune på studietur til Sogndal, der man så på klubbens anlegg. Planene var å bygge noe tilsvarende på en grusplass på Bildøy, og de spenstige planene hadde en kostnadsramme på hele 100 millioner kroner. Selv da laget spilte det som lå an til å bli den siste hjemmekampen i historien sist lørdag, kom det bare i overkant av 100 tilskuere til Ågotnes Stadion. Det må vel derfor kunne settes noen spørsmålstegn om realitetsforståelsen til Øygarden FKs styre.

Resultatet av Øygarden FKs konkurs er uansett at lagets resultater strykes fra årets serie, som fullføres med 13 klubber. Foreløpig betyr det blant annet at Moss, Arendal og Strømmen mister de tre poengene de tok mot Øygarden.

Mosse-skuta seiler uansett videre i sterk medvind. I toppkampen mot Strømmen sist helg ble det en ny seier for "kråkene", som lå under 1-0 ved pause.

Arendal vant på lørdag med 3-1 hjemme mot Vard, og overtok med det kvalikplassen EIK hadde innehatt i noen dager. Etter at Vard hadde vært best innledningsvis, kom Arendal sterkt utover første omgang, og ledermålet som kom like før pause signert Andreas Hellum var det virkelig klasse over. Vard var best også i starten på andre omgang, og utlignet ved Adam Dobasz etter et hjørnespark, men Arendal sikret tre poeng etter scoringer av Preben Skeie og Ole Martin Håbestad, det siste etter svært slett forsvarsspill fra haugesundslaget.

Staal Jørpeland og Ullern var også i aksjon på lørdag, og det viktige bunnoppgjøret på Jørpeland endte med poengdeling. Georg Danielsen ga hjemmelaget ledelsen med et kontringsmål ti minutter før pause, men Ullerns Jens Aslaksrud headet inn utligningen fra et hjørnespark like før dommeren blåste av første omgang.


Siste resultater:

21/5:  Ørn-Horten - Kvik Halden 	 3-1
22/5:  Egersund - Ullern 		 5-2
    Flekkerøy - Moss 		 0-2
    Strømmen - Notodden 		 4-0
    Staal Jørpeland - Vard Haugesund 6-2
23/5:  Odd 2 - Sotra			 1-1
28/5:  Kvik Halden - Staal Jørpeland 	 1-1
    Moss - Strømmen 		 2-1
    Notodden - Flekkerøy 		 0-4
    Sotra - Egersund 		 1-2
    Ullern - Arendal 		 0-3
30/5:  Vard Haugesund - Odd 2		 2-2
4/6:  Arendal - Vard Haugesund	 3-1
    Staal Jørpeland - Ullern	 1-1

Neste kamper:

6/6:  Egersund - Notodden
    Kvik Halden - Sotra
    Odd 2 - Moss
    Ørn-Horten - Strømmen

Oppdatert tabell:

Moss        7 7 0 0 14- 4 21
---------------------------------------
Arendal 	  8 5 2 1 18- 9 17
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Egersund      8 4 3 1 17-11 15
Flekkerøy      8 4 2 2 13-10 14
Strømmen      7 4 0 3 12- 9 12
Odd 2        7 3 2 2 16-12 11
Sotra        7 2 2 3 11-11 8
Ørn-Horten     7 2 2 3 6- 7 8
Ullern       8 2 2 4 9-15 8
Kvik Halden     8 2 1 5 10-12 7
Staal Jørpeland   9 1 4 4 15-19 7
---------------------------------------
Vard Haugesund   8 2 1 5 12-19 7
Notodden      8 1 1 6 7-22 4

Øygarden konkurs og lagets resultater strøket.


TIL INNHOLDSSIDEN
THOMAS
HALLSTENSEN
Født: 12. juni 2002 i Eikefjord, som ligger midt mellom Førde og Florø
Høyde: 189 cm
Vekt: 90 kg
Sivil status: Singel
Bor hvor: Varbergveien i Egersund
Bil: Toyota CHR (EIK-bil)
Tidligere klubber: Eikefjord, Florø, Odd BK, Ull Kisa (lån på slutten av sesongen i fjor)
Posisjon på banen: Midtstopper
Fotballsko: Nike, størrelse 44
Favorittklubb utenom EIK: Eikefjord IL/ Liverpool
Favorittspiller, og hvorfor: Virgil Van Dijk, den beste midtstopperen verden har sett! Han har alt.
Valgte å komme til EIK fordi: Drømmen om å oppleve eit opprykk og få igjen gleden med fotball.
Ambisjoner som fotballspiller:Utenlandsproff
Beste medspiller du har hatt: Mushaga Bakenga
Vanskeligste motspiller du har møtt: Jude Bellingham
Viktigste person i din fotballkarriere: Mamma og pappa
Beste fotballminne: Debut i Eliteserien
Verste fotballminne: Nedrykk med Ull Kisa
Beste stadion du har spilt på: Lerkendal stadion
Dårligste stadion du har spilt på: Førde stadion
Beste mat: Taco
Beste film: Greenbook / Forrest Gump
Hører på (musikk): Vassendgutane
Beste TV-serie: PEAKY BLINDERS (tidenes beste tv serie)
Beste feriested: Eikefjord (heime)
Hobbyer utenom fotball: Jakt/Fiske, friluftsliv
Favoritt app på mobilen: TikTok
TIL INNHOLDSSIDEN
HEINE
ÅSEN LARSEN
Født: 9. juli 2002 i Bergen
Høyde: 187 cm
Vekt: 82 kg
Sivil status: Har kjæreste
Bor hvor: Hillevåg / Egersund
Bil: Volkswagen Golf
Tidligere klubber: Jarl FK, Viking
Posisjon på banen: Indreløper eller "tier"
Fotballsko: Adidas, størrelse 44 2/3
Favorittklubb utenom EIK: Manchester United
Valgte å komme til EIK fordi: Jeg likte ambisjonene til klubben, fordi jeg vil være med å kjempe om opprykk. Følte også at spillestilen til EIK passet meg godt.
Ambisjoner som fotballspiller: Nå så langt som mulig. Vil i hvert fall prøve å nå Eliteserien.
Beste medspiller du har hatt: Veton Berisha
Vanskeligste motspiller du har møtt: Harvey Elliot
Viktigste person i din fotballkarriere: Pappa
Beste fotballminne: Debut for Viking i Eliteserien
Verste fotballminne: Da vi røk ut av semifinalen i NM
Beste stadion du har spilt på: SR-Bank Arena
Dårligste stadion du har spilt på: Ingen spesiell
Beste mat: Sushi, komper og pinnekjøtt
Beste film: Interstellar
Beste feriested: Flekkefjord / Seoul
Hobbyer utenom fotball: Trening, gitar og poker
Favoritt app på mobilen: Spotify
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Dato	Motstander	Bane	Type	Res	Tilsk	Målscorere

03/02 Eiger B Privat 2-2 230 Hammershaug, Fauskanger
06/02 Start B Privat 0-4 150
12/02 Vidar B Privat 3-0 30 Hammershaug, Stigedahl, Hallstensen
17/02 Staal Jørpeland B Privat 1-0 130 Hammershaug
04.03 Viking B Privat 2-1 100 Michalsen, Hammershaug
09.03 Sola B Privat 7-0 50 Fauskanger 2, Sleveland, Michalsen, Dunsby, 2 selvmål
12.03 Sotra N Privat 3-2 35 Dunsby, Michalsen, Hammershaug
15.03 Staal Jørpeland H Privat 6-1 110 Fauskanger 4, Stålesen, Bergersen
18.03 Bryne N Privat 0-2 150
22.03 Sandnes Ulf B Privat 1-1 100 Hammershaug
04.04 Vikingur N Privat 2-1 50 Fauskanger, Hammershaug
09.04 Fløy-Flekkerøy B Serie 1-1 302 Hammershaug
18.04 Arendal H Serie 2-2 521 Lindmark, Midtskogen
23.04 Ørn Horten B Serie 1-1 329 Liljestrand
30.04 Staal Jørpeland B Serie 4-1 420 Åsen Larsen, Midtskogen, Hammershaug, Bergersen
08.05 Kvik Halden H Serie 0-2 420
14.05 Vard Haugesund B Serie 2-1 181 Bergersen, Dunsby
19.05 Sola B NM 1 3-1 120 Åsen Larsen 2, Michalsen
22.05 Ullern H Serie 5-2 250 Hammershaug 2, Stålesen, Sleveland, Dunsby
28.05 Sotra B Serie 2-1 112 Hammershaug, Michalsen
06.06 Notodden H Serie 14:00
20.06 Odd 2 H Serie 17:00
23.06 Sandnes Ulf H NM 2 18:00
26.06 Moss B Serie 14:00
03.07 Strømmen H Serie 16:00
10.07 Ullern B Serie 15:00
14.08 Strømmen B Serie 15:00
20.08 Sotra H Serie 14:00
29.08 Odd 2 B Serie 13:00
03.09 Vard Haugesund H Serie 15:00
10.09 Staal Jørpeland H Serie 15:00
17.09 Kvik Halden B Serie 13:00
24.09 Ørn Horten H Serie 13:00
01.10 Notodden B Serie 14:00
08.10 Moss H Serie 14:00
15.10 Arendal B Serie 14:00
22.10 Fløy-Flekkerøy H Serie 14:00

TIL INNHOLDSSIDEN


OVERSIKT KAMPER/SCORINGER:


				FØR DENNE SESONGEN	DENNE SESONGEN

NAVN				KAMPER	SCORINGER	KAMPER	SCORINGER

Bergersen, Adrian - - 16 3
Dekovic, Matej 31 1 10 -
Dunsby, Jakob Maslø 24 7 19 4
Fauskanger, Preben - - 17 8
Ghebreyohannes, Fanuel 1 - 4 -
Hallstensen, Thomas - - 16 1
Hammershaug, Simen Hjerkinn - - 20 12
Heggen, Andreas - - 5 -
Henriksen, Sebastian Sørlie - - 13 -
Klemensson, Anders - - 15 -
Knappskog, Christian Hetland - - 1 -
Larsen, Heine Åsen - - 14 3
Leonidas, Lewis - - 6 -
Liljestrand, Mathias - - 13 1
Lindmark, Stefan - - 19 1
Michalsen, Stian 31 14 14 5
Midtskogen, Ådne 11 - 18 2
Mæland, Bjørn - - 16 -
Peterson, Andreas 32 3 8 -
Rotevatn, Eirik Ryen - - 1 -
Sleveland, Chris Todal 151 7 19 2
Steinskog, Hallvar 10 - 1 -
Stigedahl, Jens - - 12 1
Strangstad, Sivert 31 - 15 -
Stålesen, Jo Stornes - - 20 2
Yohannes, Henos Iskindir - - 3 -

TIL INNHOLDSSIDEN


TIL INNHOLDSSIDEN


CUPKAMP PÅ ST. HANSAFTEN
Vi møter Sandnes Ulf i andre runde i Norgesmesterskapet. Kampen blir spilt i Idrettsparken på St. Hansaften 23. juni, med avspark klokka 18:00.


BORTEKAMPEN MOT MOSS FLYTTET TIL SØNDAG
På grunn av at EIK spiller cupkamp mot Sandnes Ulf torsdag 23. juni, så er seriekampen mot Moss helga etter flyttet fra lørdag til søndag. Avspark på Melløs Stadion er kl. 14:00.


VIP-TRIBUNEN TAS I BRUK

I dagens kamp tar vi i bruk den nye VIP-tribunen ut fra klubbhusets andre etasje. Tribunen er bygget oppå det utvidede garderobebygget, og vil bestå av rundt 70 komfortable sitteplasser når den er helt ferdig. Det skal med det første monteres tak over tribunen, som vil bli et fint supplement til de eksisterende fasilitetene i Idrettsparken.


GOD INNSATS AV DAMELAGET

Vårt Damelag har siden siste kampprogram spilt tre kamper. Forrige torsdag tok de en overbevisende 4-0 seier borte mot Falkeid, der Aina Tønnesen scoret hattrick og Martine Klippen satte inn ett mål. På tirsdag i sist uke møtte de Hinna på Husabø. Stavanger-laget kom med åtte strake seiere på forhånd, og det var forventet at EIK-jentene ville få det tøft. Men til pause ledet EIK etter scoring av Martine Klippen. Midtveis ut i andre omgang utlignet Hinna, og det så ut til å gå mot uavgjort, noe som hadde vært fortjent i denne kampen. Men sju minutter før slutt scoret Hinna vinnermålet.
I går spilte så EIK-jentene mot Viking 2, som kom inn til kampen med 7/7 seiere og hadde en målforskjell på +37. Man ante vel kanskje at dette ville bli en veldig tøff oppgave for våre spillere, men tigerdamene leverte en meget respektabel innsats, selv om det ble et knepent tap med 1-0.
Etter åtte serierunder, ligger laget vårt på femte plass av tretten lag. Det kan også nevnes at på grunn av omlegging av seriesystemet etter denne sesongen, så rykker ingen lag opp.

TIL INNHOLDSSIDEN


SPILLEREN VI VIL FRAM TIL I DAG HAR SPILT A-LAGSFOTBALL (OFFISIELLE KAMPER) FOR HELE TI KLUBBER, HVIS LOGOER ER REPRESENTERT UNDER (I TILFELDIG REKKEFØLGE). HAN ER FORTSATT AKTIV FOTBALLSPILLER.TIL INNHOLDSSIDEN


ANDERS
KLEMENSSON


keeperANDREAS
HEGGEN


keeper

ÅDNE
MIDTSKOGEN


forsvar

THOMAS
HALLSTENSEN


forsvar/kant

BJØRN
MÆLAND


forsvar

SEBASTIAN SØRLIE
HENRIKSEN


forsvar

HALLVAR
STEINSKOG


forsvar

MATTIAS
LILJESTRAND


forsvarFANUEL
GHEBREYOHANNES


forsvar

JO STORNES
STÅLESEN


forsvar/kant

JENS
STIGEDAHL


forsvar/kant

ANDREAS
PETERSON


midtbane

SIVERT
STRANGSTAD


midtbane

STEFAN
LINDMARK


midtbaneCHRIS TODAL
SLEVELAND


midtbane

ADRIAN
BERGERSEN


midtbane/kant

LEWIS
LEONIDAS


midtbane/angrep

JAKOB MASLØ
DUNSBY


angrep/kant

STIAN ROKÅS
MICHALSEN


angrep/kantPREBEN
FAUSKANGER


angrep

SIMEN HJERKINN
HAMMERSHAUG


angrep

HENOS ISKINDIR
YOHANNES


angrep

HEINE
ÅSEN LARSEN


angrep

CHRISTIAN HETLAND
KNAPPSKOG


angrep

TIL INNHOLDSSIDEN


OJAN
BIJAN


hovedtrenerGEIR RUNAR
OMLI


assistenttrener

ASLE
SIREVÅG


keepertrener

STEIN ERIK
KOLDAL


oppmannSTIAN
SKJERLI MONG


oppmann

MATTEUS
BÅRDSEN


koordinator

ALEKSANDER
ÅRSTAD


fysioterapeut
...vi som skriver programmet og driver medieteamet gjør det som ren dugnad for klubben. Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.
Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

TIL INNHOLDSSIDENDe som er like gamle eller eldre enn meg, vil huske 1970-tallets debatt om innføring av "non-amatør-fotball" i Norge. Amatøridealet stod lenge veldig sterkt i norsk idrett, og de som valgte å bli "profesjonister" ble nærmest behandlet som pariaer.

Far hadde litt å gjøre med den gamle olympiske mesteren Hallgeir Brenden, som var agent for et firma som solgte motorsager. Jeg husker at Brenden fortalte far at de gikk ti mil på ski hver vei for å gå en femmil. Sponsorer og støtteapparat var ukjente ting den gangen på 1950-tallet, da menn var menn, bokstavelig talt.

I samme tiåret var det flere fotballspillere fra Rogaland som ble profesjonelle i franske klubber. Da Inge Paulsen returnerte til Norge fra et kort opphold i Sochauz og Rouen i 1953, ble han møtt med fem års karantene før han igjen fikk spille aktivt i hjemlandet. Datidens store norske stjerne Per Bredesen ble også utestengt fra landslaget mens han spilte i Italia. NFF hadde laget en egen regel som forbød landslaget å ha utenlandsproffer på laget, en bestemmelse som ikke ble opphevet før i 1969.

Midt på 1970-tallet skjøt debatten om profesjonell fotball for alvor fart i Norge. Vi hadde sakket veldig akterut rent sportslig i forhold til både Sverige og Danmark, og særlig Lillestrøm gikk i bresjen for at det skulle være lovlig å betale spillere for å spille fotball også i Norge. Men forbundet strittet sterkt i mot. I en rapport fra 1976 hevdes det: "Med den kjennskap vi har til norsk fotballs økonomi, kan vi se at både hel- og halvprofesjonisme vil være en umulighet så lenge fotballen finansieres ved egne inntekter. Ressurskomiteen vil i tillegg ut fra et samfunnsmessig syn ta avstand fra et helt profesjonelt system i norsk fotball. Erfaringer fra land som har slik fotball, viser at det er forbundet med store problemer for yrkesspillere å skulle omskoleres til et normalt samfunnsliv etter at fotballkarrieren er over."

I 1984 vedtok NFFs ting å godta innføringen av halvprofesjonell fotball i Norge. Da hadde mange spillere fått penger under bordet i en årrekke, så slik sett ble det ingen revolusjon. Bare mer orden på sakene. Men i løpet av de snart 40 årene som har gått siden det historiske vedtaket, har profesjonell fotball spredd seg utover landet til mange avkroker der det tidligere ville vært utenkelig. Blant annet til Egersund. Hvem kunne vel trodd det da vi spilte seriekamper mot Klebe og Voll for litt over 20 år siden?

Egentlig er det absurd at klubber med noen få hundre tilskuere på kampene skal kunne drive med profesjonell fotball. Dersom klubbene var avhengige av inntekter fra publikum, ville det kanskje bare vært mulig for en håndfull klubber her i landet. Og på vårt nivå ville det vært fullstendig utopi. Norske klubber er med andre ord fullstendig avhengige av sponsorer og økonomiske velgjørere.

Hadde vi ikke hatt slike velgjørere i EIK, må vi være ærlige og si at da hadde vi vært på nivå fem for flere år siden. Særlig etter spissingen av andre divisjon i 2016 ville det vært umulig å fortsette i vår divisjon uten betydelige økonomiske muskler. Det gjelder egentlig for alle klubbene i vår divisjon, kanskje sett bort fra de klubbene som ligger i store befolkningssentra, med ditto tilflytning av unge studenter med fotballtalent. Men en andre divisjon bestående av klubber som Nardo, Byåsen, Kjelsås og Sotra ville vært rimelig traurige saker etter min mening.

Denne uka konstaterte vi at en av klubbene som har satset på profesjonell fotball gikk over ende. Øygarden FK hadde i sin gamle drakt (Nest-Sotra) pådratt seg en betydelig gjeld på nesten 6 millioner kroner. Etter hvert ble denne byrden for tung å bære, slik at konkursen ble et faktum sist onsdag.

Det kan være fristende å påpeke flere ting i forbindelse med Øygardens endelikt. Blant annet at klubben var oppkonstruert, og at det var svært få som egentlig brydde seg noe særlig om den. I Bergen og omegn er som kjent all fotballinteresse samlet rundt SK Brann. Øygarden hadde knapt større tilskuergjennomsnitt enn det Hovsherad har i femte divisjon.

Men en skal være forsiktig med å hovere over en annen klubbs fall, selv om det vel lenge har ligget i kortene at profesjonell fotball ikke var liv laga på de ytterste skjærene på nordlige Sotra. Det kan komme en dag da profesjonell fotball ikke lenger har livets rett også her i Egersund. Da vil vår virkelighet bli noe helt annet enn kamper mot Fredrikstad, Skeid og Moss. Jeg håper ikke det skjer, men Øygardens konkurs er nok en påminnelse til oss alle om å støtte opp om vårt eget lag så godt vi kan!

TIL INNHOLDSSIDEN