OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR EIK FOTBALL | ÅRGANG 54 | UTGAVE NR 06 | SESONGEN 2022


EIK - SANDNES ULF | 2. RUNDE I NM | TORSDAG 23. JUNI, AVSPARK KL. 18:00

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN


EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
Fotballavdelingen

Postboks 366, 4379 Egersund     www.eikfotball.no
e-mail: post@eikfotball.noDAGLIG LEDER:
Kenneth Andersen
kenneth@eikfotball.no
telefon: 959 19 159ADMINISTRASJON:
Matteus Bårdsen
matteus@eikfotball.no
telefon: 950 82 409PROGRAMREDAKSJON:
Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Riplande-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no


EIK FOTBALL ØNSKER DERE ALLE HJERTELIG VELKOMMEN TIL KVELDENS CUPKAMP MOT SANDNES ULF!

Etter mandagens seier mot Odd 2, står vi nå med seks strake seire i serie og cup, og går inn til dagens kamp med stor selvtillit, selv om motstanderen til daglig spiller en divisjon høyere enn oss.
Med Chris sin scoring etter et kvarters spill, fikk vi senket skuldrene ganske tidlig i kampen mot et ungt Odd-lag. Med tremålsledelse til pause var kampen så og si avgjort, og selv om de siste førti minuttene var sånn ymse, ble det en kjekk mandagskveld på Husabø.
Det bidro ikke minst vår "nye" supporterklubb til. Det var rett og slett internasjonalt tilsnitt over nyskapningen, og ungdommene skal ha all ære for den enorme støtten de ga laget vårt gjennom hele kampen. Jeg vil tippe det var mange såre stemmer tirsdag morgen, men får håpe at de igjen er klare til å gi skikkelig gass til kveldens kamp!
Jeg håper også resten av publikum lar seg inspirere av et høyere lydnivå på tribunen enn det vi har hatt tidligere i sesongen. I dag trenger okka gutta all den støtten de kan få i kampen om å nå tredje runde i cupen for første gang siden 2018. Den gang avanserte vi til tredje runde ved å slå et lag fra nest øverste nivå (Jerv) her i Idrettsparken, og undertegnede har ingenting i mot at vi gjentar den bedriften i dag. I så fall blir vi med på en ren trekning, og kan oppleve en veldig spenstig motstander i neste runde, som spilles allerede neste uke.
Up the tigers!

TIL INNHOLDSSIDENEIK - SANDNES ULF | 2. RUNDE I NM | TORSDAG 23. JUNI, AVSPARK KL. 18:00

 1 Anders Klemensson
 2 Ådne Midtskogen
25 Sebastian Sørlie Henriksen
 3 Bjørn Mæland
14 Jo Stornes Stålesen
17 Adrian Amundsen Bergersen
 7 Chris Thodal Sleveland
 8 Sivert Strangstad
23 Stefan Andreas Lindmark
10 Stian Rokås Michalsen
 9 Simen Hjerkinn Hammershaug 

22 Andreas Heggen
 5 Thomas Hallstensen
 6 Mats Andreas Petersson
11 Preben Christensen Fauskanger
13 Fanuel Ghebreyohannes Yrga-Alem
15 Heine Åsen Larsen
16 Mattias Jesper Liljestrand
19 Jens Christer Stigedal
27 Christian Hetland Knappskog
27 Sander Åke Andreas Lønning
 2 Fredrik Mani Pålerud
 3 Espen Hammer Berger
 4 Kristoffer Hay
14 Torbjørn Lysaker Heggem
11 Alexander Stølås
17 Ingvald Sandvik Halgunset
22 Horenus Zewdu Tadesse
25 Sander Finjord Ringberg
10 Tommy Høiland
20 Jonas Brune Aune

13 Tord Rokkones Flolid
 5 Lars Erik Sødal
 6 Christian Tamba Landu-Landu
15 Ståle Stålinho Sæthre
18 Gullbrandur I Horni Øregaard
19 Daniel Braut
21 Anders Hiim
26 Artan Memedov

HOVEDDOMMER:
Tore Hansen (Feda IL)

ASSISTENTDOMMERE:
Kjetil Nordmark (Orstad IL)
Bjørn Reidar Klingenberg Schaal (Forus og Gausel IL)

DAGENS KAMPSPONSOR:


DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:		   GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN

"NÅ HANDLER DET MESTE
OM Å VÆRE GODE
NÅR DET TELLER SOM MEST!"


JEG ØNSKER PUBLIKUM VELKOMMEN TIL DET VI ALLE HÅPER SKAL BLI EN GOD OG SPENNENDE CUPKAMP MOT SANDNES ULF!

Vi tok en kontrollert og god seier mot et ungt Odd 2-lag på mandag. Vi drepte kampen tidlig og gjorde den aldri spennende, og leverte en profesjonell og rutinert forestilling, selv om jeg nok hadde sett at vi hadde fortsatt å kjøre på selv etter vårt fjerde mål.

Men vi er inne i en travel periode, som er noe vi kjenner igjen fra fjoråret, hvor vi spilte tre kamper i uka over lengre tid. Det er viktig med en god plan i slike perioder. At vi faktisk klarer å holde oss til planen, er desto viktigere for å regulere belastning, bygge overskudd og bevare friske bein. Nå kommer test nummer to av tre mot Sandnes Ulf.

I Sandnes Ulf forventer vi å møte et godt organisert og fysisk robust lag, som er en kandidat for opprykk til Eliteserien ut fra det de har prestert så langt denne sesongen. Slikt liker vi å måle oss mot. Jeg liker ikke å snakke om prioriteringer her og der, for vi ønsker å møte alle kamper med samme sinn og fokus. Derfor nedprioriteres heller ikke denne kampen, selv om vi selvsagt har i bakhånd at vi skal ut i et viktig toppoppgjør i serien mot Moss på søndag.

Jeg stoler på spillerne mine, vi utvikler oss stadig og nå handler det meste om å være gode når det teller som mest. Jeg håper å se at vi presterer i de avgjørende øyeblikkene. Klarer vi å mestre den biten, er jeg sikker på at vi kan få en god opplevelse i dagens kamp her på Husabø.

I tillegg gleder vi oss veldig til gjensyn med Tigerflokken Jr! For en ramme de skapte mot Odd på mandag. Det var helt nydelig og vi er heldige som har slike entusiastiske supportere!

Ojan

TIL INNHOLDSSIDEN
"SOM SANDNESGAUK
GLEDER JEG MEG TIL Å
MØTE MIN GAMLE KLUBB!"


Nå er det min tur til å ønske EIK-supportere hjertelig velkommen til cupkamp mot Sandnes Ulf, en klubb jeg spilte for i tre sesonger.
Vi er inne i en god periode med seks seire på rad, og vi har også klart å holde nullen i de to siste kampene. Sist kamp vant vi komfortabelt mot et ungt Odd 2-lag, og det er betryggende å se at vi har en robust og bred stall. Det var ekstremt kjekt å se støtten fra supporterne, spesielt Tigerflokken junior, som virkelig imponerte med sang og heiarop gjennom hele kampen! Jeg satte stor pris på den positive energien de ga oss, og gleder meg til fortsettelsen.
Når vi nå nærmer oss halvspilt serie, synes jeg at samspillet i laget fungerer mye bedre enn det gjorde innledningsvis. Vi trener hardt hver dag, og målet er at vi fortsetter den gode utviklingen resten av sesongen.
Inne i det tette kampprogrammet i serien, får vi nå en godbit i cupen. Som Sandnesgauk gleder jeg meg til å møte min gamle klubb. Jeg hadde noen fine utviklingsår i Ulf, der jeg fikk kjenne på hvordan det var å trene som en profesjonell fotballspiller på OBOS-nivå. Nå består Sandnes Ulf av andre spillere, men det blir gøy å se igjen Arturo og Bojan, som begge har vært mine trenere.
Men nå er det EIK som gjelder fullt og helt. Jeg har blitt veldig godt tatt imot i klubben, og Egersund er en trivelig by å bo i. Her har jeg også noe familie, som er EIK patrioter, og de sørger for at jeg har det bra. Jeg håper at et profesjonelt opplegg med treninger på dagtid, gode trenere/støtteapparat og medspillere vil utvikle meg til å bli en bedre fotballspiller. Takk til alle sponsorer som gjør dette mulig for oss!
Jeg håper mange tar turen til Husabø for å se et sultent EIK-lag ta en ny seier i dag. Samtidig hadde det vært veldig kjekt om mange tok turen til Moss førstkommende søndag for å støtte oss i toppoppgjøret i serien!

Jo Stornes Stålesen

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

SANDNES ULF HAR SPILT PÅ NIVÅ ÉN ELLER TO I NORSK FOTBALL SIDEN 2010. DET HAR PÅ INGEN MÅTE VÆRT EN SELVFØLGE TIDLIGERE. SELV OM KLUBBEN ER STIFTET I 1911, ER DET IKKE HISTORIKK FOR VERKEN TOPPFOTBALL ELLER STOR OPPSLUTNING RUNDT SANDNES ULF, MEN DET HAR KOMMET SEG LITT DE SISTE ÅRENE. KLUBBEN HAR OGSÅ ENDRET NAVN FLERE GANGER, OG SLET VEL I DET HELE TATT LENGE MED Å FINNE SIN IDENTITET. DA KLUBBEN BLE STIFTET VAR NAVNET SPORTSKLUBBEN ULF. I 1987 BLE DET ULF-SANDNES, FØR KLUBBEN FIKK DAGENS NAVN I 2004 ETTER EN SAMMENSLÅING MED DEN DAVÆRENDE SATSNINGSKLUBBEN SANDNES FK.
OPPTUREN STARTER

Oppturen startet for alvor da Asle Andersen ble ansatt som hovedtrener i 2006. Først ble det opprykk til Adeccoligaen i 2007. Laget rykket ned og opp de to påfølgende sesongene. I comebacksesongen på nivå to i 2010 havnet de fjerde sist, som i utgangspunktet betydde nedrykk. Men Follo på plassen over ble tvangsflyttet til nedrykk på grunn av økonomiske problemer, og Sandnes Ulf beholdt altså plassen. Året etter feiret Sandnes Ulf 100-årsjubileum med opprykk til daværende Tippeligaen. Der holdt de seg i tre sesonger.

Tom Nordlie ble hentet inn for Asle Andersen mot slutten av 2014 i håp om å redde klubben fra nedrykk. Det lyktes han ikke med, og klubben har spilt i 1. divisjon siden. Sportslig har det blitt satset betydelig i flere år på å komme tilbake til Eliteserien, og med ny stadion på plass fra 2020 er også fasilitetene i orden. Allikevel har Sandnes Ulf bare havnet mellom 4. og 10. plass de siste seks sesongene.

KONTROVERSIELL TRENERANSETTELSE

Bengt Sæternes meldte overgang fra EIK til Sandnes Ulf i 2015 og ledet laget i fem sesonger. I 2016 førte fjerdeplassen til kvalifiseringsspill, der ble det tap mot Kongsvinger i første runde. Steffen Landro tok over før 2019-sesongen og hentet en haug med spillere uten at det ble suksess. Han ble erstattet av Bjarne Berntsen i august i fjor da klubben lå tredje sist i OBOS-ligaen. Dette var svært kontroversielt, ettersom Berntsen egentlig hadde en avtale med Bryne om å bli daglig leder i jærklubben.

GOD START PÅ ÅRETS SESONG

Årets sesong startet forrykende med fire seiere. Så kom tre strake tap, og så to nye seiere før det ble uavgjort mot KFUM på mandag. Dette gjør at Sandnes Ulf pr nå er nummer fem på tabellen. I cupens første runde ble Vardeneset komfortabelt slått 4-1. På Vardeneset spilte for øvrig den nå 39 år gamle Morten Eriksen, som scoret 101 mål på 186 kamper for Sandnes Ulf. Eriksen skjøt Ulf til opprykk i 2011, men valgte deretter å trappe ned fotballsatsingen.

EIK har ikke møtt Sandnes Ulf i seriesammenheng siden 2005, da begge lagene spilte i 2. divisjon. Den gang endte begge oppgjørene uavgjort 1-1. Dagens motstandere har møttes i cupen én gang siden da, i 2016. Da vant de lyseblå 2-0 i Idrettsparken etter scoringer av Kent Håvard Eriksen og Marius Helle.

Siden 2015 har lagene møttes til minst én treningskamp årlig. I 2020 ble det hele tre kamper før sesongstart, da koronarestriksjoner begrenset mulige motstandere i en periode. Da vant EIK samtlige tre oppgjør.

MANGE HAR SPILT I BEGGE KLUBBER

Som man kan se i oversikten nede til høyre, er det svært mange spillere som har vært i begge klubber. I dagens Ulf-stall er det derimot bare Lars Erik Sødal som har vært i EIK før. Hos EIK er det Jo Stålesen og Chris Sleveland som har fortid i Sandnes Ulf.

fortsetter neste side
STIFTET:
1911

HJEMMEBANE:
ØsterHus Arena, kunstgress

TILSKUERSNITT 2021:
1414 (solgte billetter)

TRENER:
Bjarne Berntsen

PLASSERING I FJOR:
8. plass i OBOS-ligaen

SPILT FOR EIK & ULF:
John Skårdal, Reidar Omdal,
Terje Steinskog, Odd S Omland,
Knut Skeie Solberg, Runar Andersen,
Jarle Mong, Nils P Andersen,
Nicolai Geertsen, Hannes Sigurdsson,
Roger B Eikeland, Erixon Danso,
Kevin Jablinski, Chris André Formo,
Chris Sleveland, Roy Miljeteig,
Jørgen Olsen Øveraas, Herman Kleppa,
Adonis Brahimi, Deniss Korneiciks,
Henrik Breimyr, Morten Bjørlo,
Lars Erik Sødal, Jo Stålesen

(medregnet spillere som kun har spilt treningskamper for ett eller begge lag)
TIL INNHOLDSSIDEN


SPILLERPRESENTASJONER

Når Bjarne Berntsen tar ut laget sitt, står som regel Aslak Falch i mellom stengene. Det kan også hende Sander Lønning får muligheten til dagens cupkamp. Falch var i sin tid regnet som et stort talent. Han slo i midlertidig aldri til i Viking, og har siden vært innom Vålerenga, Norrkøping og Sarpsborg 08.

Trener Berntsen har stilt opp med både fire og fem i bakre ledd denne sesongen, og har mange erfarne spillere å velge mellom i forsvaret. Ståle Sæthre har ikke brasilianske røtter, men var i 2019 dristig nok til å gjøre kunstnernavnet Stålinho offisielt. Alexander Stølås og Espen Hammer Berger har flere sesonger i Eliteserien for henholdsvis Haugesund og Start. På backene har Fredrik Pålerud og Anders Hiim spilt mye, men også Sander Ringberg og Stølås kan benyttes der. Torbjørn Heggem, som kan spille både stopper og back, har tidligere vært i Rosenborg og Ranheim.

Anders Hiim og Gullbrandur Øregaard er to unge spillere som har fått en del spilletid under Bjarne Berntsen. Hiim er sønn av Svein Arne Hiim, som spilte 145 kamper for Viking i sin tid. Han var junior i Viking, men spilte faktisk noen kamper i femtedivisjon under tidligere EIK-spiller Arnt Ove Ivesdal før han fikk sjansen i Sandnes Ulf i fjor. Øregaard på sin side spilte i 4. divisjon for Hinna tilbake i 2018.

 

Ingvald Halgunset var skadet omtrent hele 2020-sesongen, men har siden kommet sterkt tilbake. 26-åringen fra Suldal har et hardt skudd og står med tre scoringer denne sesongen. Christian Landu-Landu er inne i sin fjerde sesong for klubben. Før dette spilte han nærmere 100 kamper for både Viking og Tromsø. Jostein Ekeland var sterkt linket til HamKam før sesongen. Ulf-kapteinen var spiss i sine yngre dager, men brukes ofte på midtbanen nå.

Foran Ekeland danner Tommy Høiland og Martin Ramsland et rutinert spisspar. Høiland er inne i sin andre periode i lyseblått. Han er også serie- og cupmester med Molde, samt cupvinner med Viking. Ramsland forlenget ikke kontrakten med Start i fjor, men skjøt seg for evig inn i Start-fansens hjerter da han scoret tre mål på seks minutter i kvalikkampen mot Lillestrøm i 2019. Ramsland og Høiland står med henholdsvis seks og tre scoringer i 2022.

Ungguttene Daniel Braut, Artan Memedov og Jonas Brune Aune har også fått litt spilletid under Bjarne Berntsen. Lars Erik Sødal hadde et svært vellykket utlånt til EIK i fjor, men ble skadet på slutten av sesongen. Han har ikke startet noen seriekamper for Sandnes Ulf og står bare med 46 minutter fordelt på fire innhopp fra benken.


Navn på lagbildet:

Øverst fra venstre: Arturo Cleveland (assistent-trener og spillerutvikler), Eirik Andreassen (fysisk trener), Daniel Braut, Torbjørn Heggem, Kristoffer Hay, Ingvald Halgunset, Espen Hammer Berger, Fredrik Mani Pålerud, Pål Thornes (materialforvalter)

I midten fra venstre: Rolf Goa (materialforvalter), Bjarne Berntsen (hovedtrener), Bojan Zajic (assistenttrener), Stålinho, Jostein Ekeland, Alexander Stølås, Martin Ramsland, Lars Erik Sødal, Christian Landu-Landu, Horenus Tadesse, Jason Wyn-Jones (keepertrener)

Nederst fra venstre: Tommy Høiland, Sander Ringberg, Jonas Aune, Sander Å. Lønning, Aslak Falch, Tord Flolid, Artan Memedov, Gullbrandur ì Horni Øregaard, Anders Hiim, Amanda Andelic (medisinsk koordinator)

(Bilde gjengitt med tillatelse fra Sandnes Ulf)

TIL INNHOLDSSIDEN


SISTE FEM SERIEKAMPER:
Motstander:	Bane:	Resultat:	Målscorere:

KFUM		H	2-2		Høiland, Ramsland
Sogndal		B	2-1		Ramsland, Høiland
Skeid		B	1-0		Hammer Berger
Mjøndalen	H	0-2
Brann		B	0-3

SPILLERSTALLEN 2022:

Navn			Posisjon	Alder	Kom fra klubb	Debut for Ulf

Aslak Falch		Keeper		30	Sarpsborg 08		2020
Sander Lønning		Keeper		19	Egen jr.		2020
Tord Flolid		Keeper		17	Egen jr.		   - 

Ståle Stålinho Sæthre	Forsvar		29	Aalesund		2021
Fredrik Pålerud		Forsvar		28	Kongsvinger		2021
Espen Hammer Berger	Forsvar		28	Start			2020
Torbjørn Heggem		Forsvar		23	Ranheim			2021
Anders Hiim		Forsvar		19	Bogafjell		2021
Kristoffer Hay		Forsvar		23	Bryne			2022
Alexander Stølås	Forsvar		33	Haugesund		2022

Horenus Tadesse		Midtbane	24	Kristiansund		2020
Ingvald S Halgunset	Midtbane	26	Vidar			2019
Sander Ringberg		Midtbane	22	Tromsdalen		2020
Christian Landu Landu	Midtbane	30	Tromsø			2019
Lars Erik Sødal		Midtbane	20	Viking (lånt inn)	2022
Gullbrandur Øregaard	Midtbane	19	Hinna			2021
Artan Memedov		Midtbane	17	Egen jr.		2020
Daniel Braut		Midtbane	17	Egen jr.		2022

Tommy Høiland		Angrep		33	Viking			2022
Jostein Ekeland		Angrep		24	Viking			2020
Martin Ramsland		Angrep		29	Start			2022
Jonas Brune Aune	Angrep		18	Egen jr.		2021
TIDLIGERE OPPGJØR: EIK MOT SANDNES ULF

EIK og Sandnes Ulf møttes til kamp allerede i vår første sesong, da vi vant 6-1 
i en privatkamp på Slettebø den 14. september 1919. Siden den gang har vi møtt 
Ulf en lang rekke ganger i ulike sammenheng. 

Vi har spilt totalt 49 seriekamper mot Ulf, der vi har vunnet 12, mens Ulf har 
26 seire. Elleve kamper har endt uavgjort. Siste gang vi møttes til seriekamper 
var i 2005, da begge kampene endte uavgjort 1-1.

I cupen har vi tidligere møtt Ulf sju ganger. Vi har gått videre ved to 
anledninger, mens de lysblå fra Sandnes har gått seirende ut av kampene mot EIK 
fem ganger. Resultatene er som følger:   1927: Ulf - EIK 4-1, 1930: Ulf - EIK 5-3,
1933: Ulf - EIK 2-4, 1970 EIK - Ulf 1-4, 1982: Ulf - EIK 3-1, 1994: EIK - Ulf 3-2,
2016: EIK - Ulf 0-2TIL INNHOLDSSIDEN
Ti av tretten klubber i vår avdeling (Odd 2 deltar ikke) gikk videre til andre runde i cupen, mens Ørn Horten, Staal Jørpeland og Strømmen ble utslått allerede ved første hinder.
Sotra var allerede sikret passasje til tredje runde da Øygarden gikk konkurs, i og med at de to naboklubbene var satt opp i mot hverandre i andre runde. Fem andre klubber fra vår avdeling var i aksjon i går kveld.
Serieleder Moss stod for en skikkelig skrell da de vant 1-0 hjemme på Melløs mot Sarpsborg 08. Anas Farah Ali, som aldri slo til i EIK-drakta i fjor, scoret kampens eneste mål da han gjorde jobben alene med keeper ti minutter etter pause. På overtid fikk Moss Vetle Hellestø utvist, mens Sarpsborgs hadde en avslutning som traff tverrliggeren. Det rapporteres likevel fra Moss at hjemmelaget tok en fortjent seier, før møtet med EIK i serien førstkommende søndag.
Arendal og Start leverte en ellevill kamp på Norac Arena, der gjestene fra Kristiansand til slutt trakk det lengste strået foran over 1200 tilskuere. Start ledet 1-0 ved pause til tross for at de fikk Henrik Robstad utvist etter en halvtimes spill, og rodde en knepen seier i land etter hattrick av den engelske spissen Cameron Cresswell. Seiersmålet kom fem minutter før slutt. Kristian Eriksen og Preben Skeie scoret Arendals mål.
Notodden har slitt veldig i serien, men fikk en opptur mot Stabæk til tross for at det ble tap 3-1 etter ekstraomganger. Nicolai Næss ga Stabæk en oppskriftsmessig ledelse til pause, men en scoring av Melvin Fritzhell midtveis i andre omgang sørget for at de drøye 200 tilskuerne på Optime Arena fikk en halvtime ekstra med fotball. Der drepte imidlertid Stabæk raskt spenningen med to raske scoringer av Gift Orban og Kornelius Norman Hansen etter henholdsvis 91 og 94 minutters spill.
Fløy har imponert i serien, og viste nok en gang at Joey Hardarsson har fått sving på sakene nede på "øya" mot Odd i går. Gjestene fra Eliteserien tok ledelsen 2-0 etter scoringer av veteranen Espen Ruud og Solomon Owusu, men Fløy kom sterkt tilbake og sikret ekstraomganger etter redusering fra Anders Hella og utligning fra Bjørnar Hove. Hjemmelaget hang med i kampen helt til det gjenstod fem minutter av andre ekstraomgang. Da fikk Odds kaptein Steffen Hagen inn en fulltreffer med hodet som gikk i nettet bak keeper Ante Knezovic.
Også i Haugesund fikk vi et bevis på den gamle klisjeen om at "cup er cup". Vard ligger på nedrykksplass, men yppet seg skikkelig mot Viking. Yann-Erik de Lanlay ga stavangerklubben en tidlig ledelse, men Vard kom tilbake og utlignet ved Stian Barane da halve andre omgangen var spilt. Samme Barane hadde noen minutter før hatt en en kjempesjanse til å score nok et mål. Viking presset voldsomt på det siste kvarteret for å få et vinnermål, og lykkedes da Viljar Vevatne fikk satt ballen i mål da fem minutter gjenstod.


Resultater:

22.06	Moss - Sarpsborg 08	1-0
	Notodden - Stabæk	1-3 e.e.o.
	Arendal - Start		2-3
	Fløy - Odd		2-3 e.e.o.
	Vard Haugesund - Viking	1-2
	Sotra - Øygarden	Sotra w.o.

Spilles i dag:

23.06	Kvik Halden - Fredrikstad
	Ullern - KFUM
	Egersund - Sandnes Ulf
TIL INNHOLDSSIDEN
CHRIS
THODAL SLEVELAND
Født: 10. april 1997 i Egersund
Høyde: 186 cm
Vekt: 75 kg
Sivil status: Samboer
Bor hvor: Egersund
Bil: Toyota
Tidligere klubber: Helleland, Sandnes Ulf
Posisjon på banen: Midtbane
Fotballsko: Nike, str 43
Favorittklubb utenom EIK: Manchester United og Helleland IL
Favorittspiller, og hvorfor: Cristiano Ronaldo. Verdens beste fotballspiller.
Valgte å komme til EIK fordi: Føler jeg har noe uoppgjort her i «Okka by». Mitt store mål vil alltid være og ta EIK til OBOS-ligaen.
Ambisjoner som fotballspiller: Spille i Eliteserien.
Beste medspiller du har hatt: Michael Baidoo
Vanskeligste motspiller du har møtt: Akor Adams
Viktigste person i din fotballkarriere: Pappa (Arne Magnar Sleveland)
Beste fotballminne: 6-1 mot Bryne i 2017
Verste fotballminne: ikke noe spesielt jeg kommer på
Beste stadion du har spilt på: Husabø
Dårligste stadion du har spilt på: KFUM stadion
Beste mat: Taco
Beste film: Sir Alex Ferguson dokumentar
Hører på (musikk): Alt mulig
Beste TV-serie: Last Dance
Beste feriested: Kypros
Hobbyer utenom fotball: Padel
Favoritt app på mobilen: TikTok/Twitter
TIL INNHOLDSSIDEN
ANDREAS
HEGGEN

Født: 18. april 1996 i Gjøvik
Høyde: 188 cm
Vekt: 90 kg
Sivil status: Singel
Bor hvor: Børildsbakken 2, Egersund
Bil: VW Golf

Tidligere klubber: Gran, Lunner, Hønefoss Bk, Bærum Sk, Lyn, Raufoss, Elverum, Tb (Færøyene)
Plass på banen: Keeper
Fotballsko: Copa, 44 2/3
Favorittklubb utenom EIK: Chelsea
Favorittspiller, og hvorfor: Iker Casillas. Han var en sjukt kul keeper. Han hadde alltid så mange kule farger på keeperdraktene han brukte. Han var også veldig god én mot én, og veldig fleksibel og reaksjonssterk.

Valgte å komme til EIK fordi: EIK har i mange år vært et topplag i postnord-ligaen, og med ambisjoner om å kjempe i toppen i år også, samt trening på dagtid og det opplegget som er rundt laget så var det umulig å ikke takke ja da tilbudet om å spille for Egersund kom.
Ambisjoner som fotballspiller: Prestere så bra som mulig på vær trening og bidra til at laget blir bedre. Har selvfølgelig også ambisjoner om å spille på så et så høyt nivå som mulig.
Beste medspiller du har hatt: Sander Berge
Vanskeligste motspiller du har møtt: Kevin Beugre
Viktigste person i din fotballkarriere: Mamma og pappa

Beste fotballminne: Opprykket til OBOS-ligaen med Raufoss i 2015
Verste fotballminne: Halvåret på Færøyene
Beste stadion du har spilt på: Briskeby
Dårligste stadion du har spilt på: Við Stórá

Beste mat: Terteskjell med reker og fiskepudding
Beste film: Kalde føtter
Hører på (musikk): Hører på det aller meste av musikk
Beste TV-serie: Narcos og Exit
Beste feriested: Capri, Italia
Hobbyer utenom fotball: Frisbeegolf, golf og styrketrening
Favoritt app på mobilen: FlashScore

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Dato	Motstander	Bane	Type	Res	Tilsk	Målscorere

03/02 Eiger B Privat 2-2 230 Hammershaug, Fauskanger
06/02 Start B Privat 0-4 150
12/02 Vidar B Privat 3-0 30 Hammershaug, Stigedahl, Hallstensen
17/02 Staal Jørpeland B Privat 1-0 130 Hammershaug
04.03 Viking B Privat 2-1 100 Michalsen, Hammershaug
09.03 Sola B Privat 7-0 50 Fauskanger 2, Sleveland, Michalsen, Dunsby, 2 selvmål
12.03 Sotra N Privat 3-2 35 Dunsby, Michalsen, Hammershaug
15.03 Staal Jørpeland H Privat 6-1 110 Fauskanger 4, Stålesen, Bergersen
18.03 Bryne N Privat 0-2 150
22.03 Sandnes Ulf B Privat 1-1 100 Hammershaug
04.04 Vikingur N Privat 2-1 50 Fauskanger, Hammershaug
09.04 Fløy-Flekkerøy B Serie 1-1 302 Hammershaug
18.04 Arendal H Serie 2-2 521 Lindmark, Midtskogen
23.04 Ørn Horten B Serie 1-1 329 Liljestrand
30.04 Staal Jørpeland B Serie 4-1 420 Åsen Larsen, Midtskogen, Hammershaug, Bergersen
08.05 Kvik Halden H Serie 0-2 420
14.05 Vard Haugesund B Serie 2-1 181 Bergersen, Dunsby
19.05 Sola B NM 1 3-1 120 Åsen Larsen 2, Michalsen
22.05 Ullern H Serie 5-2 250 Hammershaug 2, Stålesen, Sleveland, Dunsby
28.05 Sotra B Serie 2-1 112 Hammershaug, Michalsen
06.06 Notodden H Serie 2-0 320 Dunsby, Fauskanger
20.06 Odd 2 H Serie 4-0 370 Michalsen 2, Sleveland, Hallstensen
23.06 Sandnes Ulf H NM 2 18:00
26.06 Moss B Serie 14:00
03.07 Strømmen H Serie 16:00
10.07 Ullern B Serie 15:00
14.08 Strømmen B Serie 15:00
20.08 Sotra H Serie 14:00
29.08 Odd 2 B Serie 13:00
03.09 Vard Haugesund H Serie 15:00
10.09 Staal Jørpeland H Serie 15:00
17.09 Kvik Halden B Serie 13:00
24.09 Ørn Horten H Serie 13:00
01.10 Notodden B Serie 14:00
08.10 Moss H Serie 14:00
15.10 Arendal B Serie 14:00
22.10 Fløy-Flekkerøy H Serie 14:00

TIL INNHOLDSSIDEN


OVERSIKT KAMPER/SCORINGER:


				FØR DENNE SESONGEN	DENNE SESONGEN

NAVN				KAMPER	SCORINGER	KAMPER	SCORINGER

Bergersen, Adrian - - 18 3
Dekovic, Matej 31 1 10 -
Dunsby, Jakob Maslø 24 7 20 5
Fauskanger, Preben - - 19 9
Ghebreyohannes, Fanuel 1 - 4 -
Hallstensen, Thomas - - 18 2
Hammershaug, Simen Hjerkinn - - 22 12
Heggen, Andreas - - 5 -
Henriksen, Sebastian Sørlie - - 15 -
Klemensson, Anders - - 17 -
Knappskog, Christian Hetland - - 1 -
Larsen, Heine Åsen - - 16 3
Leonidas, Lewis - - 6 -
Liljestrand, Mathias - - 14 1
Lindmark, Stefan - - 21 1
Michalsen, Stian 31 14 16 7
Midtskogen, Ådne 11 - 20 2
Mæland, Bjørn - - 17 -
Peterson, Andreas 32 3 10 -
Rotevatn, Eirik Ryen - - 1 -
Sleveland, Chris Todal 151 7 21 3
Steinskog, Hallvar 10 - 1 -
Stigedahl, Jens - - 13 1
Strangstad, Sivert 31 - 17 -
Stålesen, Jo Stornes - - 22 2
Yohannes, Henos Iskindir - - 3 -

TIL INNHOLDSSIDEN


TIL INNHOLDSSIDEN

VELLYKKET FOTBALLSKOLE

Tre dager med fotball og vennskap. Tre dager med frivillige trenere og hjelpere fra G16, J15, J17, damelaget, rekruttlaget og A-laget.

"Fotballskolen har vært en suksess. Først med trening og deretter de fleste deltakerne på A-lagskampen, hvor våre gutter tok en 4-0 seier mot Odd 2. Det kunne ikke blitt en mye bedre start. Siden to dager med en ekstra trening økt og besøk av A-lagsspillerne på siste trening.” sier John Petersen.

"Spillerne har vært flinke og positive hele dagen, og det har vært til stor hjelp at vi har hatt så mange frivillige trenere og hjelpere fra klubben. At vi har hatt så mange av våre unge spillere i klubben pluss rekruttlaget og damelaget til å hjelpe både som trenere og utenom, det har en enorm betydning. De fortjener den største takk og ros for innsatsen. Uten dem hadde dette ikke vært mulig! Takk.” slutter John.

Fotballskolen ble avsluttet med kamp mellom barna og trenerne/A-laget (bildet under). Første omgang endte 1-1, men ungene med en sterk andre omgang tok seieren 4-3. Vi ønsker alle barn og unge en god sommerferie og lykke til på ulike turneringer i sommeren.


TREKNING 3. RUNDE I CUPEN

Kampene i tredje runde i årets Norgesmesterskap vil bli trukket direkte på NRK klokka 20:45 i kveld. Kampene blir spilt allerede neste onsdag, den 29. juni. Skulle vi gå videre, vil vi komme med mer info på vår nettside så snart trekningen er unnagjort.

PLASSERING BORTESUPPORTERE

NFFs regler krever at bortesupportere får en egen tribuneseksjon reservert. Sandnes Ulfs supportere vil i dag få tildelt ståtribunen lengst nord under tribunetaket. Vår egen supporterklubb vil bruke sitteplassene nærmest ståtribunen, så skal dere oppleve trøkk på tribunen i dag, så er det stedet å være!

TIL INNHOLDSSIDEN


IKKE ALTFOR VANSKELIG I DAG, KANSKJE? SPILLEREN VI VIL FRAM TIL HAR SPILT A-LAGSFOTBALL FOR FØLGENDE TRE KLUBBER, HVIS LOGOER ER REPRESENTERT UNDER. HVEM ER HAN?


TIL INNHOLDSSIDEN


ANDERS
KLEMENSSON


keeperANDREAS
HEGGEN


keeper

ÅDNE
MIDTSKOGEN


forsvar

THOMAS
HALLSTENSEN


forsvar/kant

BJØRN
MÆLAND


forsvar

SEBASTIAN SØRLIE
HENRIKSEN


forsvar

HALLVAR
STEINSKOG


forsvar

MATTIAS
LILJESTRAND


forsvarFANUEL
GHEBREYOHANNES


forsvar

JO STORNES
STÅLESEN


forsvar/kant

JENS
STIGEDAHL


forsvar/kant

ANDREAS
PETERSON


midtbane

SIVERT
STRANGSTAD


midtbane

STEFAN
LINDMARK


midtbaneCHRIS TODAL
SLEVELAND


midtbane

ADRIAN
BERGERSEN


midtbane/kant

LEWIS
LEONIDAS


midtbane/angrep

JAKOB MASLØ
DUNSBY


angrep/kant

STIAN ROKÅS
MICHALSEN


angrep/kantPREBEN
FAUSKANGER


angrep

SIMEN HJERKINN
HAMMERSHAUG


angrep

HENOS ISKINDIR
YOHANNES


angrep

HEINE
ÅSEN LARSEN


angrep

CHRISTIAN HETLAND
KNAPPSKOG


angrep

TIL INNHOLDSSIDEN


OJAN
BIJAN


hovedtrenerGEIR RUNAR
OMLI


assistenttrener

ASLE
SIREVÅG


keepertrener

STEIN ERIK
KOLDAL


oppmannSTIAN
SKJERLI MONG


oppmann

MATTEUS
BÅRDSEN


koordinator

ALEKSANDER
ÅRSTAD


fysioterapeut
...vi som skriver programmet og driver medieteamet gjør det som ren dugnad for klubben. Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.
Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

TIL INNHOLDSSIDENDagens tema blir rett og slett en liten oppsummering av "okka" supporterkultur. Våre unge supportere i Tigerflokken junior var en sann åpenbaring med sin opptreden under og etter kampen mot Odd 2 på mandag, og det var veldig kjekt å se at spillerne takket dem for støtten på en meget konstruktiv og fin måte.

Idrettsparken kan være en særdeles varierende opplevelse for både spillere og publikum. På sitt beste er tribunen her på høyde med det store utland, men altfor ofte har småprat om plenklipping og bilvask vært mer interessant enn å skrike ut sin støtte til tigrene utpå banen.

Lokalfotballguru Jørn Brekke fra Stavanger mener at Idrettsparken i full flow er det nærmeste man kommer engelsk fotballstemning i Norge. Han om det, men også for undertegnede var det mange ting med stemningen som fenget da jeg som ung gutt startet å gå på EIK-kamper midt på 1970-tallet.

Den gang var Reidar og Helge to av de mest fargerike innslagene. Jeg var i utgangspunktet litt redd dem når de begynte å skrike og skråle som verst, men frykten forsvant gradvis når jeg forstod at de var på samme lag som meg. Egil Mehus sin storhetstid som tilskuer var nok på hell, men på terrassen ved siden av klubbhuset kunne en fortsatt høre Thor Hytlands velmente råd til spillerne i gult og svart.

Tilskuermassen den gang inneholdt også mange eldre menn i hatt, dress og frakk. Disse hadde gått sin skole som supportere i EIKs ungdom, og hadde fortsatt både temperament og stemmebånd i skjønneste orden. Muligens hadde noen av dem vært med på opptøyene utenfor hotellet etter at vi hadde tapt mot Ulf i 1929? Jeg har sjelden vært mer fasinert enn da Thor M Thorsen fortalte meg om hvordan de hadde pepret dommerens bil med torv, før politiet måtte inn og rydde gata for sinte folk.

I min barndom og tidlige ungdom, var Hans Stokkeland på løpebanen min favoritt. Særlig når han reiste seg fra lenestolen og løp etter linjemennene. Slikt kunne en guttunge ikke oppleve andre steder enn i Idrettsparken.

Store år på begynnelsen av 80-tallet førte med seg mer moderne supportergrupperinger, som ga grobunn for legendariske historier fra bortekamper. Hva gir man ikke for en stjålet geit med EIK-drakt på Boknafjordferja?

Deretter kan man vel si at publikumsopplevelsen i Idrettsparken gikk inn i en sakte dødsspiral, i takt med manglende resultater fra våre elleve utvalgte. Lydmuren ble et friskt pust midt på 1990-tallet, men forsvant i takt med at medlemmene ble eldre og

mer "skikkelige". En pitch-invasion fra mange hundre supportere etter en seier mot Eiger står ellers fram som et stort øyeblikk fra den perioden.

Supporterklubben gjenoppstod i opprykkssesongen i 2004, med egen lastebilhenger som tribune, men da vi heller ikke den gang klarte å etablere oss i andre divisjon, gikk den i oppløsning etter nedrykket høsten 2005.

Deretter fulgte noen veldig stille og rolige år, der publikumstallet mange ganger hadde mer enn nok med å tippe tresifret. Og er det en erfaring jeg har gjort meg, så er det at det krever et visst antall mennesker før folk tør å "ta an heilt ud". Egersunderen er litt forsiktig av natur, og vil liksom ikke skjemme seg ut for naboer og venner.

Opprykket i 2011 brakte med seg en ny storhetstid for supporterkultur i Egersund. De neste årene var det generelt sett bra kok på tribunen, hjulpet av det nye taket og flere ildsjeler som ikke var redde for å gi av seg selv. Jeg tror egentlig at vi tok mange ekstra poeng hjemme på Husabø fordi laget fikk så god støtte fra sidelinja.

Bortekampene mot Lyn i 2014 og Ull/Kisa i 2015 vil aldri bli glemt av undertegnede. De var begge fantastiske opplevelser. Men vi må vel innrømme noen og enhver at engasjementet har vært litt på hell de siste årene. Det har blitt for makligt å se bortekampene på TV i egen stue, for det krever en del å reise tur/retur til Moss en søndag.

Vi var i en fase nå, der vi sårt trengte litt nytt blod. Det skal liksom ikke være gråhårede 50-åringers ansvar å fyre opp stemningen på tribunen (selv om mange av oss gladelig henger oss på). Derfor var det så kjekt å oppleve dere på mandag. Gid dere lenge, lenge leve må!

Så går det til slutt noen tanker til Jan Kåre, som sitter nokså hjelpeløs på Lagård når hans kjære EIK spiller. Han kunne mase hull i en stein, men på mange måter var det han som personifiserte en ukuelig optimisme på bedre tider selv når vi var på vårt aller dårligste.

La oss alle i dag hente fram den mangelen på blyghet som Jan Kåre alltid viste. Og hjelpe "guttan okka" til tredje runde!

TIL INNHOLDSSIDEN