OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR EIK FOTBALL | ÅRGANG 54 | UTGAVE NR 07 | SESONGEN 2022


EIK - STRØMMEN | POSTNORDLIGAEN | SØNDAG 3. JULI, AVSPARK KL. 16:00

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN


EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
Fotballavdelingen

Postboks 366, 4379 Egersund     www.eikfotball.no
e-mail: post@eikfotball.noDAGLIG LEDER:
Kenneth Andersen
kenneth@eikfotball.no
telefon: 959 19 159ADMINISTRASJON:
Matteus Bårdsen
matteus@eikfotball.no
telefon: 950 82 409PROGRAMREDAKSJON:
Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Riplande-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no


EIK FOTBALL ØNSKER DERE ALLE HJERTELIG VELKOMMEN TIL SERIEKAMP MOT STRØMMEN!

Etter en lang og fin seiersrekke, går vi til dagens kamp med to strake tap i bagasjen. Vi kjente vel alle en sur smak i munnen etter cup-exiten mot Sandnes Ulf, der en dommertabbe ble avgjørende for kamputfallet. Jeg synes vi fortjente mer, ut fra det spillerne våre viste utpå banen mot et lag som er med i opprykkskampen et nivå høyere enn oss.
Da var det egentlig langt lettere å godta at vi tapte i Moss. Der var det ingen tvil om hvem som var det beste laget, og jeg kan forstå hvorfor Moss har gjort det så godt denne vårsesongen. De virket rett og slett veldig solide, med et hardtarbeidende kollektiv som malte oss i stykker.
Dagens kamp markerer at vi er halvveis i seriesesongen, og etter min mening kan vi gi absolutt gi vårt mannskap karakteren bestått. Jeg skal innrømme at jeg hadde litt bange anelser etter de første kampene, da jeg synes vi slet både offensivt og defensivt. Men senere har våre spillere vist seg fram fra en stort sett bra side, og jeg tror vi kan se fram til en spennende fortsettelse av sesongen. Med seier i dag vil vi gå opp på kvalikplass etter at halvparten av serierundene er unnagjort.
Vi møter Ullern på bortebane neste helg, før høstsesongen innledes med ny bortekamp mot dagens motstander Strømmen. Neste hjemmekamp er mot Sotra 20. august. Fram til da: God sommer!

PS
På grunn av ferie på alle tre i programredaksjonen, så er programmet litt slankere i dag enn til vanlig. Vi kommer sterkere tilbake til neste hjemmekamp.

TIL INNHOLDSSIDENEIK - STRØMMEN | POSTNORDLIGAEN | SØNDAG 3. JULI, AVSPARK KL. 16:00

 1 Anders Klemensson
 2 Ådne Midtskogen
 5 Thomas Hallstensen
 3 Bjørn Mæland
19 Jens Christer Stigedal
 6 Mats Andreas Petersson
 7 Chris Thodal Sleveland
23 Stefan Andreas Lindmark
13 Jakob Maslø Dunsby
11 Preben Christensen Fauskanger
10 Stian Rokås Michalsen

22 Andreas Heggen
 8 Sivert Strangstad
14 Jo Stornes Stålesen
15 Heine Åsen Larsen
16 Mattias Jesper Liljestrand
17 Adrian Amundsen Bergersen
25 Sebastian Sørlie Henriksen
 1 Clement Twizere Buhake
 3 Henrik Olav Hatlen Osen
 4 Simen Olafsen
 6 Christopher Cheng
15 Cameron Dean Crestani
17 Aiden Connor Harvey
 8 Brage Naustdal
14 Tobias Myhre
23 Shadi Ali
 7 Magnus Lankhof Dahlby
11 Lorent Callaku

 2 Sebastian Gjelsvik
16 Nikolai Solberg
20 Apipon Tongnoy
45 Chimaobi Ifejilika

HOVEDDOMMER:
Aleksander Skjold Vermundsen (Kopervik IL)

ASSISTENTDOMMERE:
Dawid Markussen (Midtbygdens IL)
Elida Metveit Beisland (Just IL)

DAGENS KAMPSPONSOR:


DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:		  GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN

"ETTER TO TAP, MÅ VI
REAGERE SLIK AT VI
FÅR NOE MED OSS I DAG!"


JEG VIL ØNSKE ALLE VELKOMMEN TIL HJEMMEKAMP MOT STRØMMEN, OG HÅPER AT VÅRE SUPPORTERE IGJEN VIL GI OSS GOD STØTTE, SLIK DERE HAR GJORT I DE SISTE KAMPENE!

Etter en god seiersrekke har det kladdet litt for oss i de to siste kampene.

I cupkampen mot Sandnes Ulf gjør vi egentlig en veldig bra kamp, og jeg synes ikke vi fortjener å tape etter det vi viste av spill og innsats. Men fotballen er av og til veldig brutal, og det fikk vi merke i kampen mot Sandnes Ulf, der en dommeravgjørelse også fikk direkte innvirkning på resultatet.

Jeg trodde vi skulle bruke den gode prestasjonen i cupkampen til vår fordel også i bortekampen mot Moss, men der ble jeg veldig skuffet over hvordan vi opptrådte. Vi hadde hatt mange forstyrrelser i oppladningen dagene før, der vi hadde spillere som slet med alt fra en visdomstann, infeksjon i tåa, kink i ryggen og solbrenthet. Dessverre bidro alle disse små tingene til at vi aldri var der vi burde vært på Melløs Stadion. Vi lot Moss diktere en kamp der jeg oppriktig hadde trodd vi skulle matche dem, og det er bare noe vi må ta lærdom av.

Vi må være mye skarpere i dag når Strømmen står på motsatt banehalvdel. To tap vil alltid gjøre noe med mentaliteten til en spillergruppe, men i dag må vi vise karakter og stabilitet i forhold til spillet vårt, og etter to tap må vi rett og slett reagere på en måte som gjør at vi får noe med oss fra dagens kamp!

Strømmen har hatt en ustabil sesong resultatmessig, men det er ikke noe vi bruker energi på. Det så vi da Kvik Halden var her. Etter fire strake tap, så stakk de av med alle tre poengene på Husabø. Vi må konsentere oss om det vi har identifisert som Strømmens styrker og svakheter, og forsøke å straffe dem og utnytte det de er svake på, mens vi forsvarer oss bra mot det de er sterke på. Strømmen var i første divisjon i mange år, og har en viss kultur og historie på å være et bra lag. Men vi skal uansett gjøre det vi kan for å ta alle tre poengene i vårsesongens siste hjemmekamp.

Det passer kanskje også med en liten oppsummering av vårsesongen i og med at vi nærmer oss halvspilt serie. Vi fikk en nokså røff start, og jeg skulle gjerne sett at vi hadde hatt 3-4 flere poeng etter de 5-6 første kampene. Da hadde vi hatt et veldig bra utgangspunkt. Men vi har uansett kommet sterkt utover forsommeren, og derfor er vel poenghøsten totalt sett sånn noenlunde etter forventningene vi hadde. Moss har jo stukket litt av i toppen. De har gjort en enorm prestasjon til nå i sesongen, så får vi se om de kan holde koken. Vi skal uansett gå til de resterende kampene med ambisjoner om å tette gapet. Jeg er overhodet ikke i tvil om at vi skal være med og kjempe om en av de to topplassene!

Ojan

TIL INNHOLDSSIDEN
"DERE ER VIRKELIG KLASSE,
OG DET ER VELDIG GØY
Å SPILLE FORAN DERE!"


DA ER DET MIN TUR TIL Å ØNSKE PUBLIKUM VELKOMMEN TIL DAGENS KAMP MOT STRØMMEN, EN KAMP DET ER VIKTIG FOR OSS Å VINNE ETTER AT VI HAR TAPT TO KAMPER PÅ RAD.

Vi fikk egentlig en god opplevelse i cupkampen mot Sandnes Ulf, selv om vi ikke fikk det resultatet vi ønsket oss. I og for seg er det ingen krise å ryke ut av cupen når vi fikk vist oss fra en god side spillemessig, selv om det selvsagt hadde vært gøy å fått forsøke seg mot et lag fra Eliteserien, slik det hadde blitt om vi hadde kommet oss videre.

Dessverre klarte vi aldri å komme opp på samme nivå mot Moss i den viktige seriekampen sist helg. Moss var mer påskrudde enn oss, og vi ble egentlig løpt i senk i starten av kampen. Når spillet vårt ikke satt slik det pleier, så ble det en dårlig forestilling fra oss der borte.

I dag møter vi Strømmen, et lag jeg egentlig ikke vet så mye om utenom at de har mange nye spillere, er teknisk bra og har litt varierende resultater å vise til. Men for oss gjelder det å nullstille oss, og fortsette i samme spor som vi har vært på i det siste utenom kampen i Moss. Vi skal fortsette å utfordre framover på banen, og forsøke å være kyniske bakover og tette sekken. Da tror jeg at vi skal klare å ta tre nye poeng i dag.

Jeg må også nevne den fine støtten vi har fått fra de unge supporterne de siste par hjemmekampene. Da jeg først hørte at noen planla å lage til en mer aktiv supportergjeng, så tenkte jeg kanskje at det ble ti stykker som klarte å holde et visst liv i ti-femten minutter. Men så er det en stor gjeng som kjører på gjennom hele kampene. Dere er virkelig klasse, og det er veldig gøy å spille foran dere!

For min egen del, så begynner jeg å kjenne at jeg er i bra form, etter litt skadeproblemer i sesonginnledningen. Jeg føler selv at jeg har blitt mer voksen i spillestilen, og selv om jeg må innrømme at jeg fortsatt elsker å drible og å leke litt med ballen, så håper jeg at jeg er blitt en bedre lagspiller i løpet av tiden i EIK. At jeg både har blitt bedre til å utfordre den siste tredjedelen og å hjelpe til defensivt.

Det er uansett slik at jeg trives veldig godt med fotballen for tiden. Vi er en fin gjeng som ikke er redd for å ha det gøy og "dumme oss" litt for hverandre. Det passer meg utmerket!

Stian Rokås Michalsen

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Med sine grå og røde drakter er Strømmen et lag som skiller seg ut i norsk fotball. De har levd opp til navnet sitt også, med tanke på at de jobbet mot strømmen i mange år. Så lenge EIK har vært i 2. divisjon, har Strømmen kjempet med nebb og klør for å holde plassen på nivået over. De rykket opp fra 2. divisjon i 2009 og ble der helt til i fjor. Da var de ikke overraskende den klubben med lengst fartstid på nivå to i norsk fotball.
Opp- og nedrykk
Skrur vi klokka lenger tilbake, hadde Strømmen sin storhetstid etter krigen, med spill i Hovedserien kontinuerlig fra 1949 til 1961, der andreplassen i 1953/54 var beste resultat. Publikumsrekorden i cupens kvartfinale i 1957 på om lag 12.000 tilskuere er nesten ikke til å begripe når fjorårets snitt var 225.
Strømmen hadde to visitter på øverste nivå i 1986 og 1988, men rykket direkte ned begge ganger. På midten av 2000-tallet var de åtte sesonger i 3. divisjon før opprykket i 2006. Tre sesonger senere var de klare for 1. divisjon under ledelse av nåværende sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen.
Store utskiftninger
Gunnar Halle, Petter Myhre og Erland Johnsen er alle kjente trenernavn fra Strømmens tid i 1. divisjon. Fra 2015-2018 ledet Espen Olsen laget før han meldte overgang til HamKam. Han ble erstattet av den da 25 år gamle Ole Martin Nesselquist, som ledet laget i tre sesonger. Han sa opp jobben i november og er nå en del av Vikings trenerapparat.
Med lite ressurser og uten de beste fasilitetene, har det ofte vært store utskiftninger i spillerstallen før hver sesong. Strømmens fortrinn har vært plasseringen på Nedre Romerike. Det har gjort det lettere å både låne og hente spillere som ikke har fått spilletid i større klubber på Østlandet.
De har også vært en solid utviklingsklubb som har sendt spillere videre til et høyere nivå. Torje Naustdal, Morten Bjørlo, Hasan Kurucay, Martin Sjølstad og Lasse Nordås er noen navn med fortid i Strømmen som i dag spiller i Eliteserien.
Wehrmann er tilbake
Etter nedrykket i fjor ble det klart at den tidligere Moss-, Lillestrøm-, Lyn- og Fredrikstad-spilleren Kasey Wehrmann ble klubbens nye hovedtrener. 44-åringen fra Australia avsluttet karrieren i hjemlandet i 2013, men flyttet siden tilbake til Romerike. Han har vært i Strømmen to ganger som assistent under Espen Olsen.
Fortsettes neste side
STIFTET:
1911

HJEMMEBANE:
Strømmen Stadion, kunstgress

TILSKUERSNITT 2021:
225

TRENER:
Kasey Wehrmann

PLASSERING I FJOR:
16. plass i OBOS-ligaen

SPILT FOR EIK & STRØMMEN:
Vetle Dragsnes
Kim Skogsrud
Morten Bjørlo

TIL INNHOLDSSIDEN


Wehrmann fikk en stor jobb med å danne en slagkraftig tropp før inneværende sesong. Elleve mann i troppen har debutert for Strømmen i år. Samtidig er det kun Twizere, Valberg, Bjørkkjær og Achrifi som har vært i klubben lenger enn 2020. Dette gjorde laget vanskelig å plassere for de som prøvde seg på tabelltips før sesongen. Nettopp disse usikre forventningene har slått til. Laget har gått fra fire seiere på rad i runde tre-seks til fire strake tap senere i sesongen. I cupen ble det tap mot Brumunddal fra 3. divisjon.
Australske tilskudd
Laget har ofte spilt 3-5-2 denne sesongen. Clement Twizere Buhake er blitt førstekeeper denne sesongen. Han har flere år i 3. divisjon bak seg for Oppsal og Gjelleråsen, men karrieren startet faktisk for Morten Gamst Pedersens barndomsklubb Norild i Finnmark. Simen Olafsen er en av de viktigste brikkene i forsvar. Den duellsterke stopperen står med to scoringer.
Henrik Hatlen Olsen er en annen med mye spilletid sammen med Cameron Crestani. Sistnevne er en av to australiere som neppe hadde blitt hentet til klubben om det ikke var for Kasey Wehrmann. Den andre er Aiden Harvey, som er blitt brukt som back og ving. Sverre Bjørkkjær fra Søgne har spilt eliteseriefotball for Haugesund i flere sesonger. I fjor røk han korsbåndet og har ikke spilt så langt denne sesongen.
Flere unggutter
På midtbanen har både Callaku og Naustdal fortid i Florø. Brage Naustdal håper nok å følge i sin storebror Torjes fotspor. Sistnevnte ble hentet til Haugesund fra Strømmen i fjor. Myhre og Tongnoy er to spillere på 20 år som har fått spille mye på midtbanen.
Framme i banen har Strømmen mye fart. Christopher Cheng er også bare 20 og er kanskje på vei mot et lite gjennombrudd i år med tre scoringer. Magnus Dahlby var på utlån fra Strømsgodset til Grorud i to perioder og bet greit fra seg i 1. divisjon.
Abdul-Basit Agouda scoret i sin tid fjorten mål for G16 og G18-landslaget. På A-lagsnivå har han derimot ikke funnet seg så godt til rette. Han har prøvd seg i Strømsgodset, Stabæk, Grorud, KFUM, Skeid før han endte opp hos Strømmen. Chimaobi Ifejilika begynner også å få en forholdsvis lang CV, men ikke for like kjente klubber som Agouda. Ifejilika har vært i Bærum, Vard og Fram de siste årene. For Fram ble det fire scoringer på ti kamper sist sesong, mens han står med ett for Strømmen.

Morten Bjørlo er en av tre spillere som har opptrådt både i EIK og Strømmen sine farger. Den nåværende Hamkam-spilleren spilte 72 A-kamper for EIK og scoret 10 mål i perioden 2016-19, avbrutt av et opphold i Nest-Sotra i 2018. Han forlot EIK til fordel for Strømmen før 2020-sesongen, og spilte 30 obligatoriske kamper (4 mål) for de grå og rød før ferden gikk videre til Hamkam etter en sesong på Romerike.

TIL INNHOLDSSIDEN


SISTE FEM SERIEKAMPER:
Motstander:	Bane:	Resultat:	Målscorere:

Moss		B	1-2		Connor Harvey
Ørn-Horten	B	0-2
Flekkerøy	H	0-2
Arendal		B	0-2
Staal Jørpeland	H	4-2		Olafsen, Crestani, Callaku, Dahlby

SPILLERSTALLEN 2022:

Navn			Posisjon	Alder	Kom fra klubb	Debut Strømmen

Clement Twizere Buhake	Keeper		25	Gjelleråsen		2020
Nicklas Berg-Eriksen	Keeper		18	Manglerud Star	  	  - 
Marius Kollstrom	Keeper		16	Egen jr.		  - 

Simen Olafsen		Forsvar		26	Levanger		2022
Cameron Crestani	Forsvar		26	Peninsula Power		2022
Henrik Olav Hatlen Osen	Forsvar		21	Follo			2022
Sebastian Gjelsvik	Forsvar		20	Lillestrøm		2022
Jonathan Lein Valberg	Forsvar		21	Steinkjer		2020
Sverre Bjørkkjær	Forsvar		25	Haugesund		2018

Lorent Callaku		Midtbane	24	Florø			2021
Aiden Harvey		Midtbane	24	GAIS			2022
Brage Naustdal		Midtbane	19	Florø			2021
Tobias Myhre		Midtbane	20	Lørenskog		2021
Apipon Tongnoy 		Midtbane	20	Lillestrøm		2022
Shadi Ali		Midtbane	26	Skeid			2022
Mustapha Achrifi	Midtbane	35	Lørenskog		2013
Nikolai Solberg		Midtbane	19	Lillestrøm		2022

Christopher Cheng	Angrep		20	Stabæk			2021
Abdul-Basit Agouda	Angrep		23	Skeid			2022
Chimaobi Ifejilika	Angrep		26	Fram Larvik		2022
Magnus Dahlby		Angrep		22	Strømsgodset		2021
Eiliv Hoel Solheim	Angrep		18	Lillestrøm		2022

TIDLIGERE OPPGJØR: EIK MOT STRØMMEN

EIK og Strømmen har aldri før møtt hverandre i A-lagssammenheng, verken til 
serie- og cupkamper eller i treningskamper. Vi har heller ikke maktet å grave
fram noen møter mellom de to klubbers aldersbestemte lag, selv om slike møter
kan ha forekommet uten at vi har oversikten. Muligens i Norway Cup?

TIL INNHOLDSSIDEN
Forrige serierunde inneholdt mye dramatikk, både på og utenfor banen.
Mange måtte nok gni seg i øynene da de fikk se resultatet fra kampen mellom Ørn-Horten og Arendal. Hjemmelagets storseier sendte sjokkbølger gjennom hele avdelingen, og var samtidig Arendals verste nederlag i seriesammenheng noen sinne. Arendal-trener Roger Risholt uttalte da også til klubbens hjemmeside at forestillingen i Horten var det verste han noen gang hadde opplevd gjennom en lang fotballkarriere. Like ille var det egentlig at Arendals supportere ble kastet ut fra Lystlunden en masse, etter å ha kommet med rasistiske tilrop til noen av hjemmelagets spillere.
På banen fikk Arendal den verst tenkelige starten med baklengsmål før et minutt var spilt. Da de også fikk Andreas Hellum utvist etter sju minutter var manuset egentlig lagt, og 4-0 til pause ble til 8-1 ved kampslutt. Til overmål ble også Jonas Fredriksen sendt i dusjen da et kvarter gjenstod, mens Ørns innbytter Steffen Wivestad fikk marsjordre like før slutt.
Like dramatisk ble det ikke i kampen mellom Ullern og Sotra, men også der fikk publikum se noe høyst uvanlig. Hjemmelaget så ut til å cruise mot en komfortabel seier før Lars Kilen reduserte til 2-1 da kvarteret gjenstod. Mot slutten pøste Sotra på med folk på dødballer, og tre minutter på overtid utlignet keeper Morten Grasmo på et regelrett brassespark etter å ha blitt igjen oppe i feltet etter et hjørnespark.
Flekkerøy og Arendal tjuvstartet denne serierunden i går, i en kamp hjemmelaget vant 3-1, etter at Arendal hadde tatt en tidlig ledelse. Det betyr at vi med seier i dag vil gå opp på andre plass etter halvspilt serie.
Siste resultater:

18/6:  Arendal - Strømmen 		2-0
    Flekkerøy - Ørn-Horten 		2-0
    Kvik Halden - Vard Haugesund 	2-0
    Notodden - Ullern 		1-1
19/6:  Sotra - Moss 			0-1
20/6:  Egersund - Odd 2 		4-0
25/6:  Strømmen - Staal Jørpeland 	4-2
    Ørn-Horten - Arendal 		8-1
26/6:  Vard Haugesund - Notodden 	1-1
    Moss - Egersund 		2-0
    Ullern - Sotra 			2-2
27/6:  Odd 2 - Flekkerøy		2-2
2/7:  Flekkerøy - Arendal		3-1
3/7:  Sotra - Ørn-Horten		4-2

Neste kamper:

3/7:  Egersund - Strømmen
    Kvik Halden - Odd 2
    Staal Jørpeland - Moss
    Vard Haugesund - Ullern
9/7:  Arendal - Notodden
    Strømmen - Kvik Halden
    Ørn-Horten - Flekkerøy
10/7:  Moss - Sotra
    Odd 2 - Vard Haugesund
    Ullern - Egersund

Oppdatert tabell:

Moss        11 10 0 1 20- 6 30
---------------------------------------
Flekkerøy     12 7 3 2 22-13 24
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Arendal 	  12 7 2 3 23-20 23
Egersund      11 6 3 2 23-13 21
Ørn-Horten     12 5 2 5 20-15 17
Sotra       12 4 3 5 19-18 15
Strømmen      11 5 0 6 16-17 15
Kvik Halden    11 4 1 6 17-17 13
Ullern       11 3 4 4 17-21 13
Odd 2       11 3 3 5 20-23 12
Staal Jørpeland  11 2 4 5 20-24 10
---------------------------------------
Vard Haugesund   11 2 2 7 13-24 8
Notodden      12 1 3 8 10-29 6
Øygarden	  0 0 0 0 0-0  0

Øygarden trakk seg fra serien etter konkurs.
TIL INNHOLDSSIDEN
BJØRN
MÆLAND
Født dato: 24. februar 2001 i Skien
Høyde: 185 cm
Vekt: 81 kg
Sivil status: singel
Bor hvor: Egersund
Bil: Toyota C-HR
Tidligere klubber: Eidanger og Odds ballklubb
Posisjon på banen: Midtstopper
Fotballsko: Nike hypervenom, str 44
Favorittklubb utenom EIK: Manchester United
Favorittspiller, og hvorfor: Ronaldo, min første United-drakt var med Ronaldo på ryggen, så har alltid vært favoritten.
Valgte å komme til EIK fordi: De er en klubb med ambisjoner og profesjonalitet
Ambisjoner som fotballspiller: Spille i utlandet
Beste medspiller du har hatt: Elbasan Rashani
Vanskeligste motspiller du har møtt: Bukayo Saka
Viktigste person i din fotballkarriere: Mamma og pappa
Beste fotballminne: Debut i eliteserien
Verste fotballminne: Tapte finale i Jr-NM mot RBK
Beste stadion du har spilt på: Lerkendal
Dårligste stadion du har spilt på: Grefsen stadion
Beste mat: Kebabtallerken fra Balkan Porsgrunn
Beste film: The wolf of Wall Street
Hører på (musikk): Alt mulig
Beste TV-serie: Power
Beste feriested: India
Hobbyer utenom fotball: Være med venner, golf, serier og filmer
Favoritt app på mobilen: Spotify
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Dato	Motstander	Bane	Type	Res	Tilsk	Målscorere

03/02 Eiger B Privat 2-2 230 Hammershaug, Fauskanger
06/02 Start B Privat 0-4 150
12/02 Vidar B Privat 3-0 30 Hammershaug, Stigedahl, Hallstensen
17/02 Staal Jørpeland B Privat 1-0 130 Hammershaug
04.03 Viking B Privat 2-1 100 Michalsen, Hammershaug
09.03 Sola B Privat 7-0 50 Fauskanger 2, Sleveland, Michalsen, Dunsby, 2 selvmål
12.03 Sotra N Privat 3-2 35 Dunsby, Michalsen, Hammershaug
15.03 Staal Jørpeland H Privat 6-1 110 Fauskanger 4, Stålesen, Bergersen
18.03 Bryne N Privat 0-2 150
22.03 Sandnes Ulf B Privat 1-1 100 Hammershaug
04.04 Vikingur N Privat 2-1 50 Fauskanger, Hammershaug
09.04 Fløy-Flekkerøy B Serie 1-1 302 Hammershaug
18.04 Arendal H Serie 2-2 521 Lindmark, Midtskogen
23.04 Ørn Horten B Serie 1-1 329 Liljestrand
30.04 Staal Jørpeland B Serie 4-1 420 Åsen Larsen, Midtskogen, Hammershaug, Bergersen
08.05 Kvik Halden H Serie 0-2 420
14.05 Vard Haugesund B Serie 2-1 181 Bergersen, Dunsby
19.05 Sola B NM 1 3-1 120 Åsen Larsen 2, Michalsen
22.05 Ullern H Serie 5-2 250 Hammershaug 2, Stålesen, Sleveland, Dunsby
28.05 Sotra B Serie 2-1 112 Hammershaug, Michalsen
06.06 Notodden H Serie 2-0 320 Dunsby, Fauskanger
20.06 Odd 2 H Serie 4-0 370 Michalsen 2, Sleveland, Hallstensen
23.06 Sandnes Ulf H NM 2 1-2 490 Michalsen
26.06 Moss B Serie 0-2 673
03.07 Strømmen H Serie 16:00
10.07 Ullern B Serie 15:00
14.08 Strømmen B Serie 15:00
20.08 Sotra H Serie 14:00
29.08 Odd 2 B Serie 13:00
03.09 Vard Haugesund H Serie 15:00
10.09 Staal Jørpeland H Serie 15:00
17.09 Kvik Halden B Serie 13:00
24.09 Ørn Horten H Serie 13:00
01.10 Notodden B Serie 14:00
08.10 Moss H Serie 14:00
15.10 Arendal B Serie 14:00
22.10 Fløy-Flekkerøy H Serie 14:00

TIL INNHOLDSSIDEN


OVERSIKT KAMPER/SCORINGER:


				FØR DENNE SESONGEN	DENNE SESONGEN

NAVN				KAMPER	SCORINGER	KAMPER	SCORINGER

Bergersen, Adrian - - 20 3
Dekovic, Matej 31 1 10 -
Dunsby, Jakob Maslø 24 7 21 5
Fauskanger, Preben - - 20 9
Ghebreyohannes, Fanuel 1 - 4 -
Hallstensen, Thomas - - 19 2
Hammershaug, Simen Hjerkinn - - 24 12
Heggen, Andreas - - 5 -
Henriksen, Sebastian Sørlie - - 17 -
Klemensson, Anders - - 19 -
Knappskog, Christian Hetland - - 1 -
Larsen, Heine Åsen - - 18 3
Leonidas, Lewis - - 6 -
Liljestrand, Mathias - - 14 1
Lindmark, Stefan - - 23 1
Michalsen, Stian 31 14 18 8
Midtskogen, Ådne 11 - 22 2
Mæland, Bjørn - - 19 -
Peterson, Andreas 32 3 12 -
Rotevatn, Eirik Ryen - - 1 -
Sleveland, Chris Todal 151 7 23 3
Steinskog, Hallvar 10 - 1 -
Stigedahl, Jens - - 15 1
Strangstad, Sivert 31 - 19 -
Stålesen, Jo Stornes - - 24 2
Yohannes, Henos Iskindir - - 3 -

TIL INNHOLDSSIDEN


TIL INNHOLDSSIDEN

SPILLEREN VI VIL FRAM TIL I DAG, KOM ALDRI OPP I MOT SITT BESTE DA HAN VAR I EIK, MEN HAR HATT EN FLOTT KARRIERE SIDEN. HAN HAR SPILT FOR KLUBBENE MED AVBILDETE LOGOER UNDER. HVEM ER HAN?


TIL INNHOLDSSIDEN


ANDERS
KLEMENSSON


keeperANDREAS
HEGGEN


keeper

ÅDNE
MIDTSKOGEN


forsvar

THOMAS
HALLSTENSEN


forsvar/kant

BJØRN
MÆLAND


forsvar

SEBASTIAN SØRLIE
HENRIKSEN


forsvar

HALLVAR
STEINSKOG


forsvar

MATTIAS
LILJESTRAND


forsvarFANUEL
GHEBREYOHANNES


forsvar

JO STORNES
STÅLESEN


forsvar/kant

JENS
STIGEDAHL


forsvar/kant

ANDREAS
PETERSON


midtbane

SIVERT
STRANGSTAD


midtbane

STEFAN
LINDMARK


midtbaneCHRIS TODAL
SLEVELAND


midtbane

ADRIAN
BERGERSEN


midtbane/kant

LEWIS
LEONIDAS


midtbane/angrep

JAKOB MASLØ
DUNSBY


angrep/kant

STIAN ROKÅS
MICHALSEN


angrep/kantPREBEN
FAUSKANGER


angrep

SIMEN HJERKINN
HAMMERSHAUG


angrep

HENOS ISKINDIR
YOHANNES


angrep

HEINE
ÅSEN LARSEN


angrep

CHRISTIAN HETLAND
KNAPPSKOG


angrep

TIL INNHOLDSSIDEN


OJAN
BIJAN


hovedtrenerGEIR RUNAR
OMLI


assistenttrener

ASLE
SIREVÅG


keepertrener

STEIN ERIK
KOLDAL


oppmannSTIAN
SKJERLI MONG


oppmann

MATTEUS
BÅRDSEN


koordinator

ALEKSANDER
ÅRSTAD


fysioterapeut
...vi som skriver programmet og driver medieteamet gjør det som ren dugnad for klubben. Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.
Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

TIL INNHOLDSSIDENJeg kunne aldri gått opp i "Kvitt eller dobbelt" med Strømmen IF som emne, men et dypdykk i kottet med alt det rare i, stadfestet det jeg hadde en mistanke om: Jeg har faktisk sett Strømmen IF spille kamp før! Der dukket det nemlig opp, programmet fra førstedivisjonskampen mellom Bryne og Strømmen, den 11. mai 1986.

De første par årene etter at jeg fikk bilsertifikatet høsten 1985, gikk turen dann og wann til Jæren for å se toppseriefotball. Første helga etter at jeg hadde kjørt opp i Høiens blå Toyota Carina, tok jeg med meg "guttene i gata" på kamp mellom Bryne og Moss i mors gamle knallgule Honda N600, en japansk utgave av Mini Morris.

Både de Egelid og Pettersen må ha vært bekymret over å sende sine små poder avgårde med den ferske sjåføren. Og det med god grunn, for helga etter krasjet jeg den samme bilen på jernbanebrua på Klungland, på vei til Newcastle for å se min aller første engelske fotballkamp live.

Men denne jomfruturen kom vi heldigvis heilskinna hjem igjen alle sammen, etter å ha kjørt litt på måfå rundt i tåka på Høg-Jæren på hjemturen. Men jeg må egentlig ha vært en helt elendig fersk sjåfør, for bare noen uker senere skrelte jeg hele høyresiden på fars Opel Rekord!

Mange mil i uka med postbilen har forhåpentligvis gjort meg til en sikrere sjåfør enn det 18-åringen med hockeysveis var, selv om det ofte kommer noen tanker om hvor farlig landeveien kan være.

Men tilbake til fotball. Det har jeg tross alt mer greie på enn bilkjøring: Jeg husker egentlig lite og ingenting fra da jeg så Strømmen første gang, og trengte altså programbladet som et bevis på at jeg i det hele tatt hadde vært på kampen. Og nå var det bare å sette seg godt til rette, slik jeg gjør en gang i blant når jeg tar fram gamle klenodier fra fotballsamlingen. Da kan jeg forlate den virkelige verden i noen minutter eller timer, og kjenne lengselen tilbake til barndommens eller ungdommens gylne år.

Allerede på side tre byr Time Sparebank på småfine 11 prosent rente på innskudd over 100.000 kroner. Ja, kunne saktens hatt det slik igjen, tenker jeg. Før jeg blir minnet om at jeg har barn som antagelig snart skal etablere seg med hus og hjem. Kanskje like greit å sitte og ergre seg over 0,75 prosentpoengs renteoppgang fra Norges Bank, til rundt 1,25 prosent!

Jeg blar om til lagoppstillingene, der et bilde viser en langhåret dame som sitter med en hypermoderne tastetelefon festet til veggen. "Slå på tråden", sier annonsen fra SR-Bank. Den gang fikk man kanskje svar fra et ekte menneske i andre enden av tråden?

Men så var det Strømmens lagoppstilling: Jeg drar kjensel på keeper Gabor Valo. Det var et eksotisk navn i norsk fotball i 1986, i en tid da de fleste het urnorske navn som Hansen, Moen, Nystuen eller Pølsebubråten. Ungareren spilte senere på Strømsgodset, etter det jeg kan huske. Et raskt søk på det nettet som ikke fantes i 1986 forteller at han i dag er senior advicer i Azets Insight AS, og etter eget sigende "har jeg forståelse for business på tvers av land og kulturer samt at jeg er lagkaptein med evne til å spille mine medarbeidere gode."

For 36 år siden klarte aldri Valo å gjøre sine medspillere gode nok til å overleve i første divisjon. Strømmen tok bare åtte poeng på tjueto kamper, og endte desidert sist på tabellen. Det er heller ikke mange bjeller som ringer når jeg drar meg gjennom resten av lagoppstillingen: Knut Johansen, Bjørn E Pettersen, Rune Steinlein, Lasse Olsen, Bjørn M Olsen, Roy Gjertvik, Espen Hoff (ikke han i Odd og Start, han var bare fem

år den gangen), Lars A Rustad, Job O Johansen og Tore Kallstad. De kan alle skryte til barnebarna at de spilte førstedivisjonsfotball, men for den gemene hop er vel dette navn som stort sett har gått i glemmeboka?

Jeg blar videre i programmet, og nå begynner også de små grå å arbeide. Lagbildet av Strømmen viser et lag i grå og røde drakter med striper på skrå. Hummel, konstaterer jeg, selv om logoen egentlig er for utydelig til å bekrefte det. Men jeg kjenner igjen et draktdesign på en kilometers avstand, selv om jeg stadig får beskjed av kona hvor lite peiling jeg har på klær og mote. Og nå ser jeg også for meg noen fargebilder fra Bryne Stadion i mitt indre øye. Mener bestemt at Strømmen spilte i sine hjemmedrakter, selv om fargene var farlig like Bryne sine!

Brynes programblad var en tjukk lefse med endeløst med annonsesider. Den gang et irritasjonsmoment, men nå et blikk inn i hvordan ting virket i gamle dager. Madlands elektriske forretning annonserer 14-tommers farge-TV til den nette pris av 3990,-. La man til en tusenlapp, fikk man en tomme ekstra og fjernkontroll på kjøpet. Man slapp også å zappe mellom kanaler og allslags online-innhold. Den gang fantes NRK, dermed basta! Så la gå at man i dag på Elkjøp kan sikre seg et 43-tommers LG-TV for samme pris som fjortentommeren. Valget var enklere før!

Resultatet ble forresten 4-1 til hjemmelaget. Jeg har ikke noe i mot en reprise av akkurat det. Og da skal jeg også hjem og se scoringene i reprise på nett-TV som ikke eksisterte i 1986. Verden går visst framover tross alt!

TIL INNHOLDSSIDEN