OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR EIK FOTBALL | ÅRGANG 54 | UTGAVE NR 08 | SESONGEN 2022


EIK - SOTRA | POSTNORDLIGAEN | LØRDAG 20. AUGUST, AVSPARK KL. 14:00

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN


EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
Fotballavdelingen

Postboks 366, 4379 Egersund     www.eikfotball.no
e-mail: post@eikfotball.noDAGLIG LEDER:
Kenneth Andersen
kenneth@eikfotball.no
telefon: 959 19 159ADMINISTRASJON:
Matteus Bårdsen
matteus@eikfotball.no
telefon: 950 82 409PROGRAMREDAKSJON:
Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Riplande-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no


EIK FOTBALL ØNSKER DERE ALLE HJERTELIG VELKOMMEN TIL SERIEKAMP MOT SOTRA!

Det er halvannen måned siden sist vi spilte kamp her i Idrettsparken, og med en innholdsrik sommerferie innimellom så føler jeg det nesten som at det er en ny sesong som starter i dag. Slik er det selvsagt ikke, for nå skal det bygges videre på det vi har prestert i sesongens fjorten første seriekamper. Med seier i den første høstkampen borte mot Strømmen, så burde utgangspunktet for en spennende høstsesong være lagt.
Et lite blikk på tabellsituasjonen i fjor, forteller at vi rent poengmessig ligger ett poeng foran fjoråret etter fjorten seriekamper. Vi må selvsagt ha med i betraktning at Moss foreløpig har en god luke på toppen av tabellen, men det kan være greitt å se at vi faktisk har kapret flere poeng enn på tilsvarende tid i fjor.
Fra den 15. serierunde i fjor, så vant vi de neste seks kampene, noe som førte oss opp på toppen av tabellen. Og skal vi klare å henge med i toppen utover i sesongen, så må vi være såpass ærlige at vi ikke har råd til så veldig mange feilskjær i de kommende serierundene. Spennende vil det uansett bli!
Til slutt vil jeg benytte anledningen til å ønske Gabriel Andersen velkommen til EIK, og Marius Andersen velkommen tilbake til "okka klubb". Begge er solide forsterkninger i en tropp som allerede så nokså sprek ut fra før av. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

TIL INNHOLDSSIDENEIK - SOTRA | POSTNORDLIGAEN | LØRDAG 20. AUGUST, AVSPARK KL. 14:00

 1 Anders Klemensson
14 Jo Stornes Stålesen
 2 Ådne Midtskogen
 3 Bjørn Mæland
19 Jens Christer Stigedal
13 Jakob Maslø Dunsby
 7 Chris Thodal Sleveland
23 Stefan Andreas Lindmark
10 Stian Rokås Michalsen
 9 Simen Hjerkinn Hammershaug
16 Gabriel Andersen

22 Andreas Heggen
 4 Marius Andersen
 6 Mats Andreas Petersson
 8 Sivert Strangstad
11 Preben Christensen Fauskanger
17 Adrian Amundsen Bergersen
25 Sebastian Sørlie Henriksen
 1 Morten Grasmo
 3 Sebastian Brudvik
 5 Mathias Myhre Madsen
27 Dennis Horneland
 6 Henrik Nyland
 7 Frederic Doksæter Falck
 8 Håvard Arefjord Foldnes
10 Per-Christian Tang Pedersen
 4 Ole Thomas Herrem
 9 Henrik Andersen
19 Nishimwe Beltran Mvuka

12 Daniel Andre Olavesen Johansson
11 Yannis Maxitas Moula
13 Haakon Rusten Berge
17 Bjørn Dirdal
18 Andrius Dolzenko

HOVEDDOMMER:
Ola Kellerhals (Vaulen IL)

ASSISTENTDOMMERE:
Bjørn Reidar Klingenberg Schaal (Forus og Gausel IL)
Daniel Saltveit (SK Haugar)

DAGENS KAMPSPONSOR:


DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV:		  GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN

"I DAG ER DET VIKTIG
Å VÆRE SMARTE BÅDE
MED OG UTEN BALL!"


SÅ ER VI I GANG MED HØSTSESONGEN, OG JEG VIL ØNSKE ALLE SUPPORTERE VELKOMMEN TIL DAGENS KAMP MOT SOTRA

Vi avsluttet vårsesongen med en god kamp mot Ullern, der det var viktig å komme tilbake på vinnersporet etter en dårlig periode. Vi fortsatte sist helg med å gjøre en god kamp borte mot Strømmen, der vi opptrådte veldig solid defensivt samtidig som vi scoret noen flotte mål og skapte sjanser både fra godt spill og gjenvinninger av ballen. Det ble en ordentlig krigekamp mot et fysisk sterkt lag, og da føltes det ekstra godt å sitte igjen med tre poeng.
Nå framover blir det viktig å fortsette med samme innstilling. I fotball er det ingenting som flyter av seg selv, og vi må ha riktig fokus inn mot hver kamp for å klare å ta fram våre beste sider. Den jobben fortsetter i dag mot Sotra, som er et annerledes lag enn Strømmen, med mye mer fokus på å spille. Men også her vil det bli fysisk tøft, og det er en kamp vi må ta.
Samtidig blir det viktig i dag å være smarte, både med og uten ball. Sotra er et lag som har veldig fokus på å utnytte de rommene motstanderen forlater, så vi må være flinke å løse situasjoner både med og uten ball, og rett og slett treffe med taktikk og timing. Vi skal selvsagt også spille vårt eget spill, og er opptatt av å dominere kampen spillemessig.
I løpet av sommeren har vi fått to fine tilvekster i troppen. Marius Andersen er tilbake i EIK etter noen år i Bryne. Han er en spiller jeg kjenner godt fra før, og som har gjort en god figur i EIK tidligere. Han vil gli fint inn i spillergruppa med sin positive væremåte. I Gabriel Andersen får vi inn en angriper med litt andre kvaliteter enn det vi har fra før av. Han vil gi oss en større robusthet og fysisk tilstedeværelse i siste tredjedel av banen, og i tillegg til å være en god avslutter selv, vil han også kunne skape rom for andre. Så skal vi heller ikke glemme at både Marius og Gabriel har vært med på å rykke opp fra denne divisjonen før, så begge vet hva dette dreier seg om!
Vi går noen spennende uker og måneder i møte. Og håper på stor støtte fra tribunen!

Ojan

TIL INNHOLDSSIDEN
"SEIEREN MOT STRØMMEN
LEGGER GODE FORUTSETNINGER
FOR HØSTSESONGEN"


Hei, da vil jeg ønske dere velkommen til høstens første hjemmekamp når Sotra kommer på besøk. Jeg håper dere også var sultne på en hjemmekamp igjen!
Først og fremst må jeg si takk for velkomsten jeg har fått både med tanke på klubben og byen Egersund. Jeg trives svært godt her både på og utenfor banen.
Grunnen til jeg valgte å komme her, var mest på grunn av den spillestilen og den profesjonelle hverdagen i EIK. Jeg liker å delta i spillet med beina, og også ligge å «sweepe» og være offensiv i hodet. Akkurat det står Ojan og EIK for, og derfor ble det naturlig at jeg kom her!
I vårsesongen svingte vi litt mye i prestasjonene. Vi starter med en del uavgjorte kamper. Etterhvert fikk vi derimot en solid seiersrekke, noe som er den beste motivasjonen som finnes. Men etterpå var vi ganske uheldige mot Sandnes Ulf, og fikk egentlig litt negativitet etter tapet der og mot Moss noen dager etterpå. Heldigvis avsluttet vi med en seier før ferien mot Ullern. Noe som jeg personlig mener var ganske viktig!
Samtidig var det godt med en ferie der vi kunne koble litt av mentalt. Det er viktig å ha litt fri, for å «savne» følelsen av å spille kamp igjen. Det har forhåpentligvis gitt oss mer energi, og også fokus.
Jeg må si det var tydelig første ukene med trening og også nå første kamp etter ferien. Vi tok en meget fortjent seier borte mot Strømmen. En vanskelig bortekamp mot et lag som er på øvre halvdel av tabellen. Jeg føler det legger gode forutsetninger for høstsesongen med seieren vi tok. Spesielt den soliditeten vi viste både defensivt og offensivt. Nå gjorde vi ting samlet som en enhet, noe jeg er veldig fan av.
I dag møter vi Sotra som er et veldig spillende lag. De spiller med stor risiko synes noen. Samtidig er de veldig gode når får det til, så vi må absolutt være påskrudd i dag!
Ellers så håper jeg på god støtte i fra dere på tribunen i dag. Og vanvittig kjekt med Tigerflokken jr også må jeg få rekke å si!
God kamp!

Anders Klemensson

TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Sotra Sportsklubb ble stiftet i 1945 under navnet IL Øygard. Dette navnet beholdt de fram til 2009, da man valgte å slå seg sammen med Foldnes IL og Brattholmen IL. Naboklubben, Øygarden Fotballklubb, het fram til 2020 Nest-Sotra og har møtt EIK flere ganger de siste årene. Denne sesongen ble som kjent Øygarden slått konkurs og måtte trekke seg fra avdelingen. Man skal med andre ord holde tunga rett i munnen for å holde styr på klubbene i bergensfotballen, hvor også FK Fyllingen og Løv-Ham slo seg sammen i 2011 og dannet FK Fyllingsdalen, et lag EIK også har møtt flere ganger.
Tilbake på Sotra står det som i utgangspunktet var lillebror på øya, men som nå er blitt den enerådende klubben på dette nivået etter at de mistet nabo- og puljerival Øygarden fra både tabell og terminliste. Samtlige spillere måtte finne nye klubber og ikke overraskende har noen av disse tatt den korte turen til Sotra SK. Dette gjelder Dennis Horneland, Sebastian Brudvik, Henrik Andersen og Yannis Moula.
Gode resultater
Laget ledes av Renate Blindheim for tredje sesong på rad. 28-åringen skapte overskrifter da hun ble første kvinnelige hovedtrener i toppfotball for menn. Etter to sesonger med respektable resultater er det ingen som lenger undervurderer Sotra. Særlig på hjemmebane er de sterke. I fjor ble det ni seire på 13 kamper og 10. plass totalt, men bare én borteseier på veien. I år står de med fire seire og tre tap hjemme og seks poeng på åtte bortekamper.
Før denne runden har blåtrøyene en solid luke til nedrykk, som vel er det viktigste. Laget består av mange studenter, og flere av disse er rogalendinger.
I sommer mistet Sotra riktignok sin viktigste spiller, Lars Kilen, som har tatt turen til fastlandet for å spille OBOS-liga for Åsane.
Selv om klubben er relativt liten på dette nivået og kun hadde 99 tilskuere i snitt hjemme i fjor, har de over tusen aktive medlemmer i flere idrettsgrener. Klubben er også i ferd med å bygge en ny kampbane i tilknytning til anlegget på Straume, der det blir sittetribune for 400 tilskuere og en overbygget ståtribune på den andre langsiden.
Keeperen scoret
26 år gamle Morten Grasmo nærmer seg 100 kamper som keeper i for klubben. Denne sesongen kom også hans første mål. I bortekampen mot Ullern reddet målvakten bortepoeng for laget sitt med et fantastisk brassespark langt inn i overtiden. I forsvar får Grasmo hjelp av Håvard Foldnes, Mathias Myhre Madsen og Haakon Rusten Berge. Foldnes har vært i flere bergensklubber før han kom til Sotra, og spiller høyreback og ving. Rusten Berge er midtstopper, og spilte mot EIK som Rosenborg 2-spiller i 2020.
Fortsettes neste sideSTIFTET:
1945

HJEMMEBANE:
Straume Stadion, kunstgress

TILSKUERSNITT 2021:
99

TRENER:
Renate Blindheim

PLASSERING I FJOR:
10 plass i 2. div avd. 2

SPILT FOR EIK & SOTRA:
Ole Thomas Herrem
Samuel Narh

TIL INNHOLDSSIDEN


Myhre Madsen er en tidligere midtbanespiller som nå brukes mest som stopper. Han gikk tidlig fra Våg til Vigør og deretter Start, men det ble aldri førstelagskamper i klubben. I stedet ble en tur til Sola da de spilte 2. divisjon i 2019, før han endte opp i Sotra. Midtstopper Dennis Horneland, sønn av Branns hovedtrener, har spilt det meste siden han gikk fra Øygarden tidligere i sommer. Det samme har Mats Holt, som kom fra Fløy før sesongen.
På midtbanen må Henrik Nyland nevnes. Han kan også brukes på venstreback, men har stort sett spilt på midtbanen siden overgangen fra Fyllingsdalen for tre år siden. Han møtte EIK allerede i 2013 som Arna-Bjørnar-spiller og er blant de rutinerte spillerne sammen med 27 år gamle Per Christian Pedersen, som er en annen viktig mann på midten.
Solid forsterkning
Sotra fikk seg en solid forsterkning i den tidligere Fløy-kapteinen Henrik Andersen, som var inne i sin andre sesong i Øygarden etter at han begynte å studere i Bergen. Til tross for sin unge alder, rakk han å spille 133 kamper for Fløy før han fylte 21.
20 år gamle Lukas Einarsen Olsen har vært mye involvert denne sesongen. Det samme har 21-åringen Bjørn Dirdal, som er en av flere rogalendinger i troppen. Dirdals søster Irene spiller forøvrig for LSK Kvinner i Toppserien
Tidligere EIK-spiller viktig
Tapet av Lars Kilen er stort og vil nok merkes i høst, etter 11 mål på 15 seriekamper i år. Da blir det viktig at Ole Thomas Herrem kan score mer enn sine fire, som gjør han til nummer to på toppscorerlista. Herrem spilte 15 kamper for EIK helt tilbake i 2012 og er nå blitt 28 år. Han scoret mye for Frøyland i 3. divisjon, før han tok turen til Nest-Sotra. Han spilte for Sotra i 2018 og gjorde comeback før årets sesong etter spill for Sandviken og Madla i mellomtiden.
Spennende "driblefant"
Frederic Falck har spilt for Sotra siden 2017, men har ikke klart å markere seg med like mye i år som tidligere og står kun med ett mål. En som har levert ganske bra er Beltran Mvuka. Etternavnet lyder kanskje kjent for de som følger Eliteserien. Beltran er storebror til Bodø/Glimts Joel Mvuka. “Belly” var på prøvespill for Academica i Portugal etter en driblevideo fra en 4. divisjonskamp i 2019. Det endte med kontrakt og spill for U23-laget, før han vendte tilbake til Åsane. I fjor tok han turen til Sotra og scoret sju ganger. Denne sesongen har han tre nettkjenninger.
Yannis Moula tok turen til Ullern etter at Øygarden gikk konkurs. Der ble det sju kamper før han bestemte seg for å vende tilbake til vestlandet for å spille for Sotra og venter på sin debut for Renate Blindheims lag.

Jakob Dunsby går forbi Sotras Henrik Nyland under fjorårets seriekamp i Idrettsparken. EIK vant denne kampen hele 5-0, men Sotra fikk revansje senere i sesongen da de slo oss 4-1 hjemme på Straume Stadion. Rutinerte Nyland scoret Sotras mål da vi vant vårkampen der oppe med 2-1, og spilte faktisk seriekamp mot EIK for Arna Bjørnar såpass langt tilbake som i 2013.

TIL INNHOLDSSIDEN


SISTE FEM SERIEKAMPER:
Motstander:	Bane:	Resultat:	Målscorere:

Ullern		B	2-2		Kilen, Grasmo
Ørn Horten	H	4-2		Kilen 3, Herrem
Moss		B	0-2
Odd 2		H	2-3		Herrem, Kilen
Vard Haugesund	H	5-2		Mvaka, Madsen, Moula, Horneland, Dolzenko


SPILLERSTALLEN 2022:

Navn			Posisjon	Alder	Kom fra klubb	Debut Sotra

Morten Grasmo		Keeper		26	Sotra 2		2013
Kasper August Gade	Keeper		21	Åsane		Ny i år
Daniel Johansson	Keeper		22	Oppsal		2021

Håvard Foldnes		Forsvar		23	Åsane		2020
Mathias Myhre Madsen	Forsvar		22	Sola		2020
Håkon Rusten Berge	Forsvar		21	Rosenborg 2	2021
Andrius Dolzenko	Forsvar		20	Åsane		2021
Mats Holt		Forsvar		24	Fløy		Ny i år
Dennis Horneland	Forsvar		20	Øygarden	Ny i år
Kristian Skjørli Ree	Forsvar		22	Egen jr.	2017
Sebastian Brudvik	Forsvar		21	Øygarden	Ny i år
Bjørn Dirdal		Forsvar		21	Åsane		Ny i år


Per Christian Pedersen	Midtbane	27	Nest-Sotra	2015
Lukas Einarsen Olsen	Midtbane	20	Fyllingsdalen	2021
Henrik Nyland		Midtbane	28	Fyllingsdalen	2020
Daniel Steensæth Tørum	Midtbane	23	Åsane 		2020
Henrik Andersen		Midtbane	24	Øygarden	Ny i år
Eirik Høydal		Midtbane	23	Florø		2021
Ingvar Kolbjørnsen	Midtbane	17	Brann		Ny i år
Tobias Breivik Sagstad	Midtbane	17	Åsane		Ny i år

Beltran Mvuka		Angrep		23	Åsane		2021
Ole Thomas Herrem	Angrep		28	Sandviken	Ny i år
Frederic Falck		Angrep		27	Vadmyra		2017
Yannis Moula		Angrep		23	Ullern		Ny i år
Kristoffer Røttingen	Angrep		21	Os		Ny i år

TIDLIGERE OPPGJØR: EIK MOT SOTRA

Dagens oppgjør mellom EIK og Sotra er det sjette lagene i mellom i serien 
siden vi først møttes i august 2020. EIK vant da 2-0 i bortemøtet på Straume
før vi vant hele 7-2 i sluttspillet senere i sesongen, i en kamp som ble
spilt på Østerhus Arena i Sandnes. I fjor vant vi først 5-0 hjemme i Egersund,
før vi leverte en begredelig forestilling i bortekampen og tapte 4-1.

I bortemøtet tidligere i år lå vi under med 1-0 ved pause, men snudde kampen
til vår fordel etter scoringer av Simen Hammershagu og Stian Rokås Michalsen.
Vi møtte også Sotra i en treningskamp i vår, og vant da 3-2 på Randaberg.

TIL INNHOLDSSIDEN

Etter den første høstrunden er det fristende å konkludere med at opprykkskampen vil stå mellom kvartetten Moss, Arendal, Fløy og EIK. Førstnevnte har en klar ledelse, men skal møte både Arendal og EIK borte, og allerede i dag skal serielederen ut i en tøff bortekamp på andre siden av Oslofjorden mot hjemmesterke Ørn. Moss har imidlertid forsterket laget i sommer med den rutinerte midtbanespilleren Marius Hagen, som spilte i Strømmen i fjor, samt kantspilleren Thierry Dabove, som i fjor gjorde det bra i Bryne. Unge Jesper Grundt har også kommet på lån fra Kongsvinger, og scoret ett av målene da Moss oppskrifsmessig vant 3-1 over Notodden sist helg.

Arendal har også hentet en lånesignering fra Kongsvinger, nemlig Sander Marthinussen. De har også signert midtstopperen Vegard Bergan fra Start. Begge to spilte fra start da Arendal slo Ørn Horten med 3-2 hjemme på Bjønnes for en uke siden. Marthinussen, som opprinnelig kommer fra Brann, debuterte med scoring, og kan vise seg å bli en veldig viktig mann for Roger Risholts mannskap.

Fløy hadde spillefri i helga, og ramlet dermed ned på tredje plass på tabellen. Sørlandsklubben har hatt en hektisk sommer på overgangsmarkedet. Storscorer Peder Dovland har kommet fra Mandalskameratene, der han scoret 12 mål på 11 seriekamper i vårsesongen. Dermed gjør det kanskje ikke noe at toppscorer Kristian Strømland Lien forsvant til Mjøndalen denne uka? Fløy har også forlenget utlånsavtalen med Starts Emil Grønn Pedersen, som også har vært en flittig målscorer for de blåhvite denne sesongen.

I bunnen av tabellen konstaterer vi at Staal Jørpeland igjen har begynt å lekke som en sil bakover, med 14 baklengs på de to siste kampene. Trener Vegard Oftedal mente før bortemøtet med tabellnabo Ullern at Staal ville få en god høstsesong, men etter 0-8 i sekken på Oslos vestkant ser det ikke altfor lyst ut på Strandalandet før høstsesongen. Staal har mistet Ørjan Bjørlo, som skal studere i Trondheim, mens Tobias Aasheim har valgt å spille for Sola resten av sesongen.

Notodden ligger enda dårligere plassert på tabellen enn Staal, men i motsetning til jørpelendingene så har Notodden forsterket troppen i løpet av sommeren. Midtstopperen Tobias Guddal har kommet fra Bryne på lån. Det samme har Magnus Bækken fra Fredrikstad, mens toppscorer Melvin Fritzhell har skrevet ny kontrakt ut 2024-sesongen. Om det er nok til å berge plassen vil tiden vise får vi kanskje en indikasjon på allerede i dag, når Magnus Ergas gutter møter Vard Haugesund i en uhyre viktig kamp i bunnstriden. Vard har for øvrig styrket stallen med spanjolen Simon Colina, som tidligere har spilt for Sandnes Ulf og Kvik Halden.

Siste resultater:

15/7:  Vard Haugesund - Strømmen   3-0
16/7:  Flekkerøy - Ullern 	   5-1
    Kvik Halden - Moss 	   1-0
    Notodden - Ørn-Horten 	   2-0
    Staal Jørpeland - Arendal   2-6
18/7:  Sotra - Odd 2 		   2-3
13/8:  Arendal - Ørn-Horten 	   3-2
    Moss - Notodden 	   3-1
    Sotra - Vard Haugesund 	   5-2
    Ullern - Staal Jørpeland   8-0
    Odd 2 - Kvik Halden 	   0-1
14/8:  Strømmen - Egersund      1-3

Neste kamper:

20/8:  Arendal - Ullern
    Egersund - Sotra
    Flekkerøy - Strømmen
    Notodden - Vard Haugesund
    Ørn-Horten - Moss
22/8:  Staal Jørpeland - Odd 2

Oppdatert tabell:

Moss        15 13 0 2 29- 9 39
---------------------------------------
Arendal 	  15 10 2 3 34-24 32
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Flekkerøy     14 9 3 2 32-15 30
Egersund      14 8 3 3 29-17 27
Kvik Halden    15 6 2 7 22-21 20
Odd 2       15 5 4 6 26-28 19
Strømmen      15 6 1 8 21-26 19
Sotra       15 5 3 7 26-25 18
Ørn-Horten     15 5 2 8 23-25 17
Ullern       15 4 4 7 29-32 16
Vard Haugesund   15 4 3 8 23-32 15
---------------------------------------
Staal Jørpeland  14 2 4 8 23-42 10
Notodden      15 2 3 10 13-34 9

Øygarden trakk seg fra serien etter konkurs.
TIL INNHOLDSSIDEN
ANDREAS
PETERSON
Født: 2. februar 1992 i Stenungsund, Sverige
Høyde: 167 cm
Vekt: 66 kg
Bor hvor: Hafsøyveien
Bil: BMW
Tidligere klubber: Vallens IF, Stenungsunds IF, IFK Göteborg, Ljungskile SK, Levanger FK, GAIS, Nest Sotra
Posisjon på banen: Midtbane
Fotballsko: Nike Mercurial
Favorittklubb utenom EIK: Liverpool
Favorittspiller, og hvorfor: Får bli två andra små mittfältare, Thiago & Verratti
Valgte å komme til EIK fordi: Såg det som ett spännande projekt och utmaning att försöka bli med på något historiskt i klubben, att nå 1 divisjon.
Beste medspiller du har hatt: Då svarar jag Sam Larsson. Om man har som kallenavn Samba-Sam, då är man bra.
Vanskeligste motspiller du har møtt: Ingen värd att nämna.
Viktigste person i din fotballkarriere: Här nämner jag min familj.
Beste fotballminne: Många fina minnen och upplevelser, men jag vill framhäva alla fina människor inom fotbollen jag kommit i kontakt med och vänskaper som byggts genom år.
Verste fotballminne: Utan tvivel benbrudd i fjol!
Beste stadion du har spilt på: Tidigare hemmaplan Gamla Ullevi i Göteborg.
Dårligste stadion du har spilt på: Haha ouuf där vill jag inte hänga ut någon specifik, men många som slåss om titeln.
Beste mat: Räkor
Hører på: Ljudböcker
Beste TV-serie: Peaky Blinders
Beste feriested: Italien
Hobbyer utenom fotball: Golf
Favoritt app på mobilen: Instagram
TIL INNHOLDSSIDEN
GABRIEL
ANDERSEN
Født: 24. april 1999 i Harstad
Høyde: 188 cm
Vekt: 87 kg
Sivil status: Singel
Bor hvor: Elvegaten i Egersund
Bil: Mz Benz
Tidligere klubber: Brage/Trondenes, Harstad, Tromsdalen, Skeid
Posisjon på banen: Spiss
Fotballsko: Nike Mercurial Vapor
Favorittklubb utenom EIK: Chelsea
Favorittspiller, og hvorfor: Didier Drogba, tilstedeværelse og det han kunne gjøre med ballen.
Valgte å komme til EIK fordi: Rett og slett for å komme til en klubb som spiller på mine kvaliteter.
Ambisjoner som fotballspiller: Skvise ut alt en kan i karrieren, så egentlig nå så langt som mulig.
Beste medspiller du har hatt: Sander Ringberg og Jakob Romsås
Vanskeligste motspiller du har møtt: Marius Lode
Viktigste person i din fotballkarriere: Det må være pappa
Beste fotballminne: Opprykket med Skeid til Obos-ligaen må jeg innrømme, selv om det dessverre gikk utover EIK.
Verste fotballminne: Nedrykk fra 2. divisjon med Harstad i 2016.
Beste stadion du har spilt på: Color Line Arena
Dårligste stadion du har spilt på: Sotra
Beste mat: Biff taco
Beste film: Interstellar
Hører på (musikk): Alt mulig, men mye norsk/svensk rap.
Beste TV-serie: The Walking Dead
Beste feriested: Karibien
Hobbyer utenom fotball: Golf
Favoritt app på mobilen: VSCO
TIL INNHOLDSSIDEN
TIL INNHOLDSSIDEN

Dato	Motstander	Bane	Type	Res	Tilsk	Målscorere

03.02 Eiger B Privat 2-2 230 Hammershaug, Fauskanger
06.02 Start B Privat 0-4 150
12.02 Vidar B Privat 3-0 30 Hammershaug, Stigedahl, Hallstensen
17.02 Staal Jørpeland B Privat 1-0 130 Hammershaug
04.03 Viking B Privat 2-1 100 Michalsen, Hammershaug
09.03 Sola B Privat 7-0 50 Fauskanger 2, Sleveland, Michalsen, Dunsby, 2 selvmål
12.03 Sotra N Privat 3-2 35 Dunsby, Michalsen, Hammershaug
15.03 Staal Jørpeland H Privat 6-1 110 Fauskanger 4, Stålesen, Bergersen
18.03 Bryne N Privat 0-2 150
22.03 Sandnes Ulf B Privat 1-1 100 Hammershaug
04.04 Vikingur N Privat 2-1 50 Fauskanger, Hammershaug
09.04 Fløy-Flekkerøy B Serie 1-1 302 Hammershaug
18.04 Arendal H Serie 2-2 521 Lindmark, Midtskogen
23.04 Ørn Horten B Serie 1-1 329 Liljestrand
30.04 Staal Jørpeland B Serie 4-1 420 Åsen Larsen, Midtskogen, Hammershaug, Bergersen
08.05 Kvik Halden H Serie 0-2 420
14.05 Vard Haugesund B Serie 2-1 181 Bergersen, Dunsby
19.05 Sola B NM 1 3-1 120 Åsen Larsen 2, Michalsen
22.05 Ullern H Serie 5-2 250 Hammershaug 2, Stålesen, Sleveland, Dunsby
28.05 Sotra B Serie 2-1 112 Hammershaug, Michalsen
06.06 Notodden H Serie 2-0 320 Dunsby, Fauskanger
20.06 Odd 2 H Serie 4-0 370 Michalsen 2, Sleveland, Hallstensen
23.06 Sandnes Ulf H NM 2 1-2 490 Michalsen
26.06 Moss B Serie 0-2 673
03.07 Strømmen H Serie 1-2 285 Fauskanger
10.07 Ullern B Serie 2-1 150 Bergersen, Åsen Larsen
06.08 Vidar B Privat 2-0 35 Strangstad 2
14.08 Strømmen B Serie 3-1 175 Andersen G, Bergersen, Hammershaug
20.08 Sotra H Serie 14:00
29.08 Odd 2 B Serie 13:00
03.09 Vard Haugesund H Serie 15:00
10.09 Staal Jørpeland H Serie 15:00
17.09 Kvik Halden B Serie 13:00
24.09 Ørn Horten H Serie 13:00
01.10 Notodden B Serie 14:00
08.10 Moss H Serie 14:00
15.10 Arendal B Serie 14:00
22.10 Fløy-Flekkerøy H Serie 14:00

TIL INNHOLDSSIDEN


OVERSIKT KAMPER/SCORINGER:


				FØR DENNE SESONGEN	DENNE SESONGEN

NAVN				KAMPER	SCORINGER	KAMPER	SCORINGER

Andersen, Gabriel - - 2 1
Andersen, Marius 105 4 - -
Bergersen, Adrian - - 24 5
Dekovic, Matej 31 1 10 -
Dunsby, Jakob Maslø 24 7 24 5
Fauskanger, Preben - - 22 10
Ghebreyohannes, Fanuel 1 - 4 -
Hallstensen, Thomas - - 22 2
Hammershaug, Simen Hjerkinn - - 26 13
Heggen, Andreas - - 5 -
Henriksen, Sebastian Sørlie - - 18 -
Klemensson, Anders - - 23 -
Knappskog, Christian Hetland - - 1 -
Larsen, Heine Åsen - - 20 4
Leonidas, Lewis - - 8 -
Liljestrand, Mathias - - 14 1
Lindmark, Stefan - - 27 1
Michalsen, Stian 31 14 21 8
Midtskogen, Ådne 11 - 26 2
Mæland, Bjørn - - 23 -
Peterson, Andreas 32 3 16 -
Rotevatn, Eirik Ryen - - 1 -
Sleveland, Chris Todal 151 7 26 3
Steinskog, Hallvar 10 - 1 -
Stigedahl, Jens - - 19 1
Strangstad, Sivert 31 - 22 2
Stålesen, Jo Stornes - - 28 2
Yohannes, Henos Iskindir - - 3 -

TIL INNHOLDSSIDEN


TIL INNHOLDSSIDEN

TO SEIRE FOR DAMELAGET
Damelaget vårt har startet høsten strålende. Først ble det seier på Østerhus Arena mot Sandnes Ulf. Etter to scoringer fra Martine Klippen tok EIK-damene med seg alle tre poengene etter å ha vunnet 2-0. På tirsdag spilte de igjen, men da på Husabø. EIK-damene slo Lura 4-2, og klatrer dermed opp til 3 plass på tabellen. Målene ble scoret av Martine Klippen (2), Aina Tønnessen og Aurora Fluge.

MANDAGSTREFFET STARTER OPP IGJEN
Førstkommende mandag starter vi opp igjen med treff i klubbhuset. Både gamle og unge er hjertelig velkomne. På mandag vil A-lagstrener Ojan Bijan kommer innom for å fortelle om ståa rundt laget nå i starten av høstsesongen.

GUTTER 15 VANT DANA CUP
Siden sist gang må vi også gratulerer gutter 15 som vant B-sluttspillet i Dana Cup! Det vil bli en egen Dana-Cup reportasje i neste EIK-magasin, som dere vil få levert i postkassene om ikke så veldig lenge.

TAP FOR REKRUTTLAGET
EIK-rekruttene tapte 4-6 mot Bryne 2 på mandag. Det var en miks av A-lagsspillerne og våre unge lovende som tok i mot Bryne. Jakob Maslø Dunsby ordnet like så greit hattrick, mens Preben Christensen Fauskanger stod for vårt siste mål. Neste kamp for rekruttlaget er førstkommende mandag borte mot Riska. Bildet under viser Fanuel Ghebreyohannes i kamp mot Brynes Pål Aamodt.

TIL INNHOLDSSIDEN


SPILLEREN VI VIL FRAM TIL I DAG, HAR VEKSLET LITT MED Å SPILLE I NORSK OG SVENSK FOTBALL, OG HADDE EN NOKSÅ KORT KARRIERE I EIK. HAN HAR SPILT FOR KLUBBENE HVIS LOGO ER REPRESENTERT UNDER. HVEM ER HAN?


TIL INNHOLDSSIDEN


ANDERS
KLEMENSSON


keeperANDREAS
HEGGEN


keeper

ÅDNE
MIDTSKOGEN


forsvar

THOMAS
HALLSTENSEN


forsvar/kant

BJØRN
MÆLAND


forsvar

SEBASTIAN SØRLIE
HENRIKSEN


forsvar

MARIUS
ANDERSEN


forsvar

FANUEL
GHEBREYOHANNES


forsvar

JO STORNES
STÅLESEN


forsvar/kant

JENS
STIGEDAHL


forsvar/kant

ANDREAS
PETERSON


midtbane

SIVERT
STRANGSTAD


midtbane

STEFAN
LINDMARK


midtbaneCHRIS TODAL
SLEVELAND


midtbane

ADRIAN
BERGERSEN


midtbane/kant

LEWIS
LEONIDAS


midtbane/angrep

JAKOB MASLØ
DUNSBY


angrep/kant

STIAN ROKÅS
MICHALSEN


angrep/kantPREBEN
FAUSKANGER


angrep

SIMEN HJERKINN
HAMMERSHAUG


angrep

HENOS ISKINDIR
YOHANNES


angrep

HEINE
ÅSEN LARSEN


angrep

CHRISTIAN HETLAND
KNAPPSKOG


angrep

GABRIEL
ANDERSEN


angrep


TIL INNHOLDSSIDEN


OJAN
BIJAN


hovedtrenerGEIR RUNAR
OMLI


assistenttrener

ASLE
SIREVÅG


keepertrener

STEIN ERIK
KOLDAL


oppmannSTIAN
SKJERLI MONG


oppmann

MATTEUS
BÅRDSEN


koordinator

ALEKSANDER
ÅRSTAD


fysioterapeut
...vi som skriver programmet og driver medieteamet gjør det som ren dugnad for klubben. Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.
Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

TIL INNHOLDSSIDENDAGENS KAMP BLIR MIN ANDRE DENNE HELGA, ETTER AT JEG I GÅR TOK TUREN TIL VARHAUG FOR Å SE DERES KAMP MOT MADLA I 4. DIVISJON. JEG HAR I DET HELE TATT FÅTT EN FORNYET INTERESSE FOR LOKALFOTBALLEN DE SISTE PAR ÅRENE, OG BENYTTER OFTE ANLEDNINGEN TIL Å SE FOTBALL PÅ BANER I DALANE ELLER PÅ SØR-JÆREN.

Muligens er det pandemien som har trigget denne interessen. Et par år der det var få sjanser å se fotball på de lokale banene, bygget opp en slags sult. Og jeg har på mange måter gjenoppdaget gleden av å se amatørfotball som nøytral tilskuer. Man får sleivspark og feilpasninger fra både trente og utrente spillere, dommere i all slags innpakning, og i det hele tatt en ekte opplevelse, fra aktører som har hastet til kamp fra arbeidsplass eller skolebenk.

I tillegg treffer en stort sett gamle venner og kjente, og får en hyggelig drøs med folk med samme interesse og lidenskap. Hver arena har også sine lokale originaler, som skaper litt ekstra underholdningsverdi for tilreisende. Jeg har også gleden av å ha et brukbart kamera, og å ta bilder av fotballkamper har blitt en "hobby i hobbyen" som gjør det spennende og kjekt å se fotball på et hvert nivå.

Sist, men ikke minst, så har jeg en stor interesse for stadionanlegg, og å se fotball på steder jeg ikke har vært før er et mål i seg selv for nerder med fellesbetegnelsen banehoppere.

Jeg har selvsagt vært mange ganger på Varhaug og sett EIK spille kamp. Faktisk er det mot Varhaug vi har spilt flest seriekamper mot opp gjennom årene. Men da foregikk kampene på den gamle hovedbanen på "iden", som de kaller sin lokale idrettsplass der borte. Det var der Kenneth Eriksen scoret tidenes raskeste EIK-hattrick for snart 20 år siden, klokket av på nøyaktig 2 minutter og 53 sekunder av linjemannen, og bekreftet av klokka på mitt den gang svært primitive kamera med hele 1,3 megapixlers oppløsning!

Jeg har også vært og sett EIK i treningskamper på Varhaugs nye anlegg en gang eller to, mot Sandnes Ulf, men for en banehopper så teller det liksom ikke helt. En skal se laget som vanligvis spiller kamp der for å være fullverdig medlem i banehopperflokken!

Så etter at pandemien og mange andre unnskyldninger har holdt meg borte fra Varhaugs nye anlegg, tok jeg en lynkjapp beslutning i går klokka 18:03. Ut av vinduet observerte jeg regndråper, men paraplyen lå klar i bilen, så da var det bare å ta seg av gårde for å rekke avspark, etter en kjapp bekreftelse fra hun som styrer timeplanen om at vi ikke hadde andre planer.

Vanligvis blir været dårligere jo lenger nord en kommer, men i går var det omvendt. Passert Brusand så begynte det å lyse opp for alvor, og da jeg svingte inn på den store parkeringsplassen ved stadion var sola kommet fram. I made the right decision!

Varhaugs kampbane er blitt et intimt anlegg sammenlignet med den gamle stadionen. I god jærsk dugnadsånd har klubben snekret en flott overbygget tribune på den ene langsiden, med en andre etasje der både VIP-er og vanlige dødelige kan se kampen i komfortable omgivelser dersom den jærske vinden skulle blåse regndråpene langt inn under tribunetaket.

Med mine "britiske" briller, så savner jeg nok en inngjerding av kortsidene slik at en kan stå og henge over gjerdet der og se kamp, men ser at det ikke er helt slik det fungerer i Norge. Anlegget på Varhaug er uansett flott og funksjonelt, og når en får en underholdende og spennende kamp med resultat 2-2 på kjøpet, så var fredagskvelden "well spent".

I dag er det tilbake til proff-fotball i Idrettsparken. Og om noen skulle være i tvil, så ønsker jeg av hele mitt hjerte at vi skal være på nasjonalt nivå i MANGE år framover. Men lange reiser til bortekamper (og sjansen til å se den samme kampen fra egen stue) har gjort at vi har mistet den sosiale biten med bortekamper innenfor lokalområdet på fredagskveldene. Misforstå meg riktig, men kanskje savner jeg denne biten ørlite grann!

TIL INNHOLDSSIDEN