OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR
EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
ÅRGANG 55 | UTGAVE 01POSTNORDLIGAEN
MANDAG 17. APRIL
AVSPARK KL. 17:00 KAMPSPONSOR

TIL INNHOLDSSIDEN

EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
FOTBALLAVDELINGEN

Kjeld Bugges Gate 54,
Postboks 366,
4379 Egersund

NETTSIDE:

www.eikfotball.no

STYRE:

Bernt Blitzner, leder
Espen Andersen, nestleder
Håkon Lædre
Ørjan Nodland
John Tønnesen Ripland
Tone Wetteland
Vibeke Fløtre

ADMINISTRASJON:

Matteus Bårdsen
Daglig leder 
matteus@eikfotball.no
950 82 409

Kenneth Andersen
Klubbadministrator
kenneth@eikfotball.no
959 19 159

Trond Arild Olsen
Klubbutvikler
olsen@eikfotball.no
908 64 724

John Petersen
Spiller/trenerutvikler
john@eikfotball.no
+45 314 31 456

PROGRAMREDAKSJONEN:

Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Ripland

e-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no

EIK PÅ SOSIALE MEDIER:

    

VELKOMMEN
TIL KAMP!

EIK fotball ønsker dere alle hjertelig velkommen til årets første hjemme-kamp i Postnordligaen!

Vi fikk en god start ved å vinne 3-1 borte mot Vard for en uke siden, i en kamp med en vanvittig åpning i og med Magnus Høiseths scoring etter kun 26 sekunders spill. Om det er rekord, er jeg usikker på, og tar gjerne i mot tips dersom noen kan huske en tidligere scoring i en EIK-kamp.
Å vinne borte mot Vard har aldri vært lett for noe EIK-lag, og nettopp derfor var det ekstra viktig å komme godt i gang. Seieren der oppe bør bygge selvtillit for den videre ferden utover i sesongen. Ikke minst fordi den kom etter at vi hadde dominert stort i størsteparten av kampen. Vi så kort og godt solide ut. Særlig den første timen, da det var stor klasseforskjell på lagene.
Det undertegnede har sett av laget okka så langt, tyder på at vi vil få se et offensivt og energisk lag. Jeg synes også vi har veldig mange gode ballspillere på laget, som kan gjøre ting på egenhånd, men som samtidig viser god spilleforståelse til å gjøre valg som er det beste for laget som helhet. Jo, det ser unektelig spennende ut!
I dag skal vi opp mot et ungt og talentfullt VIF-lag. Spillerne trenger støtte fra supporterne både på tribunen og på Hognestadsiden. Vi håper at mange tar turen til Husabø for å se kampen, tross et litt ugunstig tidspunkt.
For uansett: Fotball er best på stadion!
red.

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

STØTT OSS GJERNE!


Programmet vårt er i utgangspunktet gratis for alle som leser det.

Men vi som jobber i EIKs medieteam, gjør dette som dugnad for klubben, og setter vår ære i at vi skal ha et kampprogram med mye stoff og innhold, til glede for alle våre supportere.

Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.

Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

Link til programarkiv på EIKs hjemmeside

TIL INNHOLDSSIDEN

SCORINGSKLUBBEN

EIK Fotball har i en årrekke hatt "scoringsklubb". Et konsept som går ut på medlemmer i scoringsklubben betaler 10 kr,- for hvert mål vårt A-lag scorer i Postnord-ligaen. På hver hjemmekamp blir det gjort en trekning av ett gavekort blant medlemmene i scoringsklubben., der vinneren får en middag for to på Grand Hotell.

Scoringsklubben er en fin måte til å bidra til ditt idrettslag på, slik både liten og stor i klubben kan dra nytte av midlene vi får inn. Vi gleder oss til ny sesong på Husabø og håper at du ønsker å være med i år!

Meld deg inn:

For å melde deg inn sender du en mail til matteus@eikfotball.no, eller SMS til 950 82 409 med følgende tekst:

Jeg «Ola Nordmann» ønsker å være med i scoringsklubben 2023.

TIL INNHOLDSSIDENLAGOPPSTILLINGER:
EIK - VÅLERENGA 2 | POSTNORDLIGAEN | MANDAG 17. APRIL 2023 | AVSPARK 17:00

EGERSUNDS IK
 1 Anders Klemensson
14 Jo Stornes Stålesen
 2 Ådne Midtskogen
 3 Bjørn Mæland
12 Robert Behson-Courage Williams
10 Stian Rokås Michalsen
 6 Sivert Strangstad
 8 Chris Thodal Sleveland
20 Jørgen Voilås
 9 Magnus Lankhof Dahlby
23 Magnus Sandvik Høiseth

21 Andreas Heggen
 4 Marius Andersen
15 Torben Dvergsdal
16 Trygve Rogstad
17 Aleksander Nygård Kjellmann
18 Jonas Øvstun Jørgensen
19 Fanuel Ghebreyohannes Yrga-Alem
30 Jonas Antonio Halsne

VÅLERENGA 2
 1 Magnus Stær-Jensen
 2 Vilmer Nils Antonsen Brunskog
 3 Michael Clinton Opeyemi
 4 Besart Kaloshi
31 Max Herman Bjurström
 7 Emin Pajic
 8 William Osnes-Ringen
 9 Adrian Kurd Rønning
10 Lorents Apold-Aasen
11 Muhammad Usman Shahid
14 Noah Navarro Guanio Risberg

13 Lukasz Zdzislaw Jarosinski
30 Markus Oliver Figueroa
16 Jonathan Krohn de Lange
17 Axel Tunsjø
24 Jakob Stang Hansen Granli
42 Kasper Reme Abrahamsen


DOMMERTRIO
Hoveddommer: Javi Jean-Marc Conny Leo Mertens (Øyestad IF Fotball)
Assistentdommere: Marius Benkestok Vesterhus Schulz (Gimletroll, IK-Fotball)   &    Aksel Thorbjørnsen (Gimletroll, IK-Fotball)


DAGENS KAMPSPONSOR: DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV: GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN


SETT FRA SIDELINJA:

Kjell André Thu

Jeg vil ønske alle våre supportere hjertelig velkommen til årets første seriekamp på hjemmebane!

Vi fikk en god start på årets serie med tre poeng borte mot Vard, i en kamp der vi i lange perioder var kvalitetsmessig mye bedre enn vår motstander.
I en serieåpning er det alltid litt nervøsitet og usikkerhet, og ofte er det mer vilje enn kvalitet i spillet som blir vist. I så måte var det veldig mye bra å ta med seg videre av det vi viste i hallen på Karmøy. Uansett så handler det mye om å få en god start, dra med seg poeng og få inn flyt og selvtillit. Kampen mot Vard viste at vi er på god vei når det gjelder det.
Det var også godt å se at vi spilte veldig bra angrepsfotball. Det er noe vi har terpet mye på i vinter, og jeg må vel innrømme at det ikke alltid har gått helt knirkefritt å innføre mine tanker og ideer i en ny gruppe. Men nå synes jeg vi har blitt gode til å variere mellom å gå i angrep hurtig når det er mulig, og være tålmodige og bygge lengre angrep når det er naturlig og mest fornuftig.
Vi skal fortsette å utvikle spillet vårt, for vi har fortsatt mye å gå på før vi når vårt absolutte toppnivå. Nå framover handler det om å få alle i best mulig form, få folk tilbake fra skader og skape litt mer konkurranse om å være i startelleveren. Så må vi fortsette å jobbe hardt både på trening og i kamp for å holde trøkket oppe og sørge for stadig framgang.
Når det gjelder skadelista, så har jo Heine Åsen Larsen og Adrian Bergersen vært ute i lengre tid. Forhåpentligvis kan begge to begynne å trene med ball om ikke så veldig lenge, slik at vi får fullt mannskap på trening og kamp.
Jeg regner med at Vålerenga kommer til Idrettsparken med et ungt og talentfullt lag, med hurtige spillere som er gode med ball og har god teknikk. De har ofte et av de beste G19-lagene i Norge, og vi må være klare over at vi møter et godt fotballag. Samtidig skal vi være mer robuste og solide enn de, og vise litt at det er voksne menn mot gutter. Det skal kort og godt være vondt å møte oss her i Idrettsparken, og vi må bruke robustheten og voksenheten for alt den er verdt for å vinne dagens kamp!
Gressmatta her er egentlig i fantastisk bra stand til å være så tidlig på året, så jeg håper og tror at vi også skal være i stand til å spille god fotball på den allerede i dag. Så håper jeg at det er mange folk som er nysjerrige på årets utgave av EIK og som tar turen opp til Husabø for å støtte oss. Jeg vet av egen erfaring at det kan være bra trøkk her, og å spille for mange tilskuere er det gøyeste vi vet. Så skal vi forsøke det vi kan å vise oss fra en positiv side og spille god offensiv fotball!
Takk for støtten!

TIL INNHOLDSSIDEN

SETT FRA BANEN:

CHRIS SLEVELANDHei og velkommen til første hjemmekamp!

Endelig er ventetiden over og vi spillere gleder oss til og spille foran hjemmepublikum igjen.

Jeg vil starte med å takke for oppmøtet i Karmøyhallen mot Vard. Det var utrolig kjekt å starte sesongen med en trepoenger og med flere kjente fjes på tribunen. Kampen mot Vard var meget bra gjennomført fra vår side i 70 minutter, før det blir litt unødvendig kaotisk mot slutten. Men jeg føler vi hadde veldig god kontroll i store deler av kampen og vi fikk vist hva vi er gode for. Nå handler alt om å ta med seg de gode opplevelsene fra Vard-kampen inn i dagens kamp.

Jeg håper årets EIK-utgave kan være et lag som spiller offensiv og aggressiv fotball. Et lag som tar de mulighetene vi får, angriper med mye folk og skårer mye mål. Dette har vært noe av fokuset gjennom vinteren, og jeg håper vi kan ta det med inn i kampene nå når alvoret begynner og det spilles om poeng.

Ellers har jeg stor tro på den troppen og det trenerteamet klubben har satt sammen foran denne sesongen. Vi har mange spennende spillere som jeg tror vil gå en god sesong i vente. Vi er nok ikke tippet som den klare opprykksfavoritten, men jeg tror det kan passe oss fint og slå litt under ifra. Et lag som står sammen i tykt og tynt og som spiller for emblemet på drakten og ikke navnet på ryggen!

God kamp, OPP TIL HUSABØ!

TIL INNHOLDSSIDEN

Head-to-head
EIK
VÅLERENGA 2

ANTALL MØTER I SERIEN: 4

1
0
3

SISTE MØTE:

Vi møtte Vålerenga 2 siste gang i august 2018, da gjestene vant 3-1 i Idrettsparken. Kampen var lenge målløs, men da rundt 20 minutter gjenstod tok vi ledelsen da Mathias Perttamo hamret ballen inn i hjørnet etter et fint angrep. VIFs Felix Horn Myhre utlignet bare minuttet etter, og da det så ut til å gå mot poengdeling scoret Vålerenga to ganger på overtid. Begge mål signert Sander Haugaard Werni, som var på prøvespill her i EIK tidligere i vår.


MED EN FOT I HVER LEIR:

Tre spillere har opptrådt i både EIK og Vålerengas drakt, nemlig Bengt Sæternes, Marcel Wawrzynkiewicz og Johan Lædre Bjørdal.

TIL INNHOLDSSIDEN


DAGENS GJESTER:

VÅLERENGA 2 Vålerenga 2 vant sin åpningskamp med 1-0 hjemme over Fløy. Kampens eneste mål kom i denne situasjonen, der Vitor Oliveira fyrte en retur fra Fløys keeper Ante Knezovic i nærmeste hjørne. (screenshot fra direktesport.no)

Vålerenga kan trygt sies å være en av de store klubbene i norsk fotball, selv om det er femten år siden sist "bohemene" fra "gamle" Oslo Øst har hevet en pokal ved sesongslutt (cupvinner i 2008).

Klubben, som ble stiftet i 1913, levde litt i skyggen av Skeid og Lyn fram til midten av 1960-tallet. VIFs første seriegull i 1965 ble heller ikke starten på noen total dominans i hovedstaden, men fra rundt 1980 har Vålerenga sjelden blitt utfordret av andre klubber i kampen om å være best i Oslo. Vålerenges supportere anser derfor Lillestrøm for å være rival nummer en, og kampene mot kanarifuglene regnes som det heteste lokaloppgjøret i Norge.
Etter å ha vært leilendinger på Bislett og Ullevaal i mange år, gikk drømmen om et eget stadion i oppfyllelse for VIF i 2017, da flotte Intility Arena ble åpnet. Denne arenaen har også blitt fast hjemmebane for klubbens andrelag, etter at de i flere sesonger spilte innendørs i Valhall Arena.
Foruten en kort visitt i 3. divisjon i 2019 har VIFs rekrutter spilt i 2.
divisjon siden 2006. Det er imponerende med tanke utviklingen og profesjonaliseringen av nivå tre i norsk fotball de siste årene.
Stammen i laget består av spillere som er født mellom 2004 og 2007. Disse er dermed født og oppvokst med at Vålerenga 2 hører til på dette nivået.
Klubbens A-lag har også valgt å satse ungt denne sesongen. Det blir derfor spennende å se hvordan VIF 2 kommer til å se ut i år. De siste to sesongene har det blitt 11. plass på tabellen. I fjor startet det bra og man unngikk nedrykk til tross for bare to seire på de siste ti seriekampene.
Vi møtte Vålerenga 2 sist i 2018 og tapte begge oppgjørene. Dette var ganske frustrerende da de rykket ned, men stilte forholdsvis sterkt i kampene mot EIK.

I det siste oppgjøret i Egersund stilte Kristoffer Klaesson (Leeds), Felix Horn Myhre (Brann), Aron Dønnum (Standard Liege), Ulrik Mathisen (Brann) og Sakarias Opsahl (Tromsø), i tillegg til en del nåværende og daværende A-lagsspillere som Jonathan Tollås, Christian Borchgrevink og Enar Jäger.
VIF 2 er ikke bare en god utviklingsarena for spillere, men også trenere. Nåværende Skeid-trener Gard Johan Holme trente Vålerenga på denne tiden. I 2019 vant VIF 2 3. divisjon med elleve poengs margin og har vært stabile på nivået siden.
I første serierunde møtte VIF 2 Fløy. Ifølge rapportene var dette en kamp VIF styrte og kunne vunnet med flere mål. Resultatet ble likevel bare 1-0 etter scoring midtveis i andre omgang fra brasilianske Vitinho, som er tiltenkt en rolle på A-laget etter hvert som han får akklimatisert seg etter overgangen fra Palmeiras i vinter. Keeper Jacob Storevik har vært fast for Sandefjord i flere sesonger og startet mot Fløy. I tillegg var Aaron Kiil-Olsen (ny fra KFUM) og Omar Bully Drameh (ny fra Grorud) i startoppstillingen. Begge disse har gode sesonger i OBOS-ligaen bak seg og er derfor hentet til Vålerenga. Det er tidlig å si hvordan andrelaget blir prioritert, men at det er mye talent i laget er det ingen tvil om.
STIFTET:
1913
INTILITY ARENA:
År innviet: 2017
Kapasitet: 16 555
Publikumsrekord: 17 011
Snitt i fjor: 156

BELIGGENHET:
Fylke: Oslo Kommune: Oslo

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENEREN:

ØYSTEIN SANDEN

Alder: 31 år
Ansatt siden: 2021
Øystein Sanden kommer fra Bø i Telemark og har tidligere trent Skarphedins A-lag og Odds juniorlag. Han har antakeligvis derfor god kjennskap til Vålerengas A-lagstrener Dag Eilev Fagermo og spillestilen hans.

NØKKELSPILLEREN:

JONES EL-ABDELLAOUI

Alder: 17 år
2006-modell som er spiss, og som scoret åtte ganger i 2. divisjon i fjor. Han signerte sin første proffkontrakt som 15-åring og er fetter med Mohammed og Mos Abdellaoue, samt Omar Elabdellaoui.

TALENTET:

FILIP THORVALDSEN

Alder: 17 år
Thorvaldsen fylte 17 år for to dager siden, og har scoret flittig på yngre landslag. Han ble forsøkt hentet til FK Haugesund i vinter, men Vålerenga takket nei til budet på rundt én million norske kroner. Signerte i stedet ny kontrakt. Selv om A-laget har lovende spillere som Jacob Dicko Eng og Seedy Jatta, må dette bety at Vålerenga har stor tro på ham.
SPILLERSTALLEN:
Med fare for gjentakelse er det mye ungt på dette laget.
Den 17 år unge keeperen Magnus Stær-Jensen ble hentet fra Grorud i vinter og vil antakeligvis stå en del kamper i 2. divisjon, selv om Storevik startet første seriekamp.
Magnus Bech Riisnæs kan bli en svært viktig brikke på Vålerenga 2 denne sesongen. Han er en av flere som også kan få sjansen også på A-laget denne sesongen og fikk spilte 20 minutter for A-laget i seriepremieren mot Aalesund. Tromsø var interessert i midtbanespilleren, som hadde 14 innhopp i Eliteserien i fjor. Han uttalte til Eurosport i mars at han føler seg ferdig med 2. divisjon, men med mindre det blir mye spilletid på A-laget blir han nok å se i 2. divisjon.
I samme artikkel fra Eurosport trekkes også Stian Thorstensen, Mathias Emilsen, samt midtstopperen Aleksander Hammer Kjelsen og Max Bjurstrøm fram som spillere som banker på A-lagsdøra. Alle disse startet første seriekamp mot Fløy.
PLASSERING I FJOR:

11. plass i 2. div. avd. 2

FORMGUIDEN:

Tromsdalen (B) 0-2
Alta (B) 2-1
Levanger (H) 1-3
Frigg Oslo (B) 0-4
Flekkerøy (H) 1-0

SISTE LAGOPPSTILLING:


v Fløy (H) | 1-0 | 10. april

STOREVIK
BJURSTRØMHAMM KJELSENKIIL OLSENEMILSEN
BULLYTHORSTENSENRIISNÆS
VITINHOTHORVALDSENEL-ABDELLAOUI

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
GUTTA

Trygve Rogstad

BASICS:
FØDT:
15.05.2004
HØYDE:
170 cm
VEKT:
72 kg

FOTBALL-FAKTA:
DRAKTNUMMER:
16
PLASS PÅ BANEN:
Indreløper
TIDLIGERE KLUBBER: Ingen

FAVORITTØVELSE PÅ TRENING: firkant

BESTE FOTBALLOPPLEVELSE: Å komme i finalen i trollcup

VERSTE FOTBALLOPPLEVELSE: Husker ikke

BESTE MEDSPILLER JEG HAR HATT: Tobias Skogen
FAVORITTFAG
PÅ SKOLEN:
Gym
JOBB UTENOM
FOTBALLEN:
Tømrerlærling hos Norgeshus Egersund
TRIKSEREKORD:
usikker
HOBBYER UTENOM
FOTBALLEN:
Terrengsykling
FAVORITTKLUBB:
Manchester United
FAVORITTSPILLER:
Jaden Sancho
FART: TEKNIKK: SKUDD: KREATIVITET: FYSIKK:

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
GUTTA

Fanuel Ghebreyohannes

BASICS:
FØDT:
03.12.2006
HØYDE:
174 cm
VEKT:
68 kg

FOTBALL-FAKTA:
DRAKTNUMMER:
19
PLASS PÅ BANEN:
Høyre back
TIDLIGERE KLUBBER: Kun spilt i EIK

FAVORITTØVELSE PÅ TRENING: Engelsk press

BESTE FOTBALLOPPLEVELSE: Debutere for EIKs A-lag

VERSTE FOTBALLOPPLEVELSE: Alt av tap mot Eiger

BESTE MEDSPILLER JEG HAR HATT: Stian Michalsen
FAVORITTFAG
PÅ SKOLEN:
Gym
JOBB UTENOM
FOTBALLEN:
Skoleelev Dalane Videregående
TRIKSEREKORD:
800 +++
HOBBYER UTENOM
FOTBALLEN:
Chille med gutta
FAVORITTKLUBB:
Manchester United
FAVORITTSPILLER:
Reece James
FART: TEKNIKK: SKUDD: KREATIVITET: FYSIKK:

TIL INNHOLDSSIDEN

REKRUTTLAGET:

Christian Hetland Knappskog ble matchvinner i serieåpningen mot Klepp.


Vårt rekruttlag har hatt en varierende sesongåpning.
I årets første seriekamp ble det en flott og fortjent seier over Klepp på B&G-banen. Christian Hetland Knappskog scoret kampens eneste mål på straffe helt mot slutten av kampen for et EIK-lag som hadde en gjennomsnittsalder på litt over 17 år.
I bortekampen mot Randaberg stilte vi med et lite ungt lag, men fikk en solid bakoversveis og tapte hele 1-7.
Det ble heller ikke poeng i hjemmekampen mot Sola sist tirsdag, til tross for at vi stilte med mange mann fra A-troppen. Marius Andersen var uheldig og laget selvmål allerede i kampens første spilleminutt, og siden rant målene jevnt og trutt inn bak Andreas Heggen. Noah Hebnes Sleveland pyntet litt på resultatet da han reduserte til 1-5 minutter før slutt.
Neste oppgave for våre rekrutter er Varhaug borte neste mandag. Avspark klokka 19:00
TERMINLISTE:

24.03	Klepp		H 1-0
30.03 	Randaberg	B 1-7
12.04	Sola		H 1-5
24.04	Varhaug		B
02.05	Brusand		H
08.05	Stavanger	B
12.05	Rosseland	B
30.05	Hundvåg		H
05.06	Midtbygden	B
12.06	Vardeneset	H
19.06	Frøyland	B
26.06	Vidar 2		H
03.07	Bryne 2		B
21.08	Klepp		B
28.08	Randaberg	H
05.09	Sola		B
11.09	Varhaug		H
18.09	Brusand		B
25.09	Stavanger	H
02.10	Rosseland	H
09.10	Hundvåg		B
16.10	Midtbygden	H
23.10	Vardeneset	B
30.10	Frøyland	H
03.11	Vidar 2		B
19.11	Bryne 2		H

TIL INNHOLDSSIDEN

DAMELAGET:

Aurora Fluge i kamp mot Randaberg sist uke (Foto: Per Thime, randaberg24)


Tigerdamene har rukket å spille tre seriekamper, og står med to seire og ett tap på fasiten så langt. Laget var sist i aksjon på Randaberg sist onsdag, der det ble en fortjent 5-2-seier. Trener John Petersen skrev:
Det ble en fortjent seier, men vi måtte igjen vise moral og snu en kamp der vi lå under. Våre damer har imidlertid en fantastisk moral og bare noen minutter etter at Randaberg tok ledelsen midtveis i første omgang slo laget tilbake da June Kvamsø omsatte en friløper til 1-1. Resten av første omgang var mye lik. EIK på ballen, Randaberg med forsøk på omstillinger. Det var imidlertid jentene våre som scoret neste mål da Ingrid Hetland fulgte opp en avslutning fra June Kvamsø. Fortjent 2-1 til EIK til pause.
Andre omgang startet med et hjemmelag som prøvde å stresse oss litt mer, men det lyktes ikke helt, i stedet kom vi ut av en situasjon og sendte Martine inn i bakrommet. Hun chippet rolig over keeper til 3-1. Vi hadde stort sett kontroll gjennom hele kampen, men alt fløt ikke optimalt i gårsdagens kamp. Det ble imidlertid 4-1 da Ingrid Hetland ble sendt i dybden og sparket den mellom beina på keeper.
5-1-scoringen kom etter et godt spark fra Karoline S. Pedersen, som ble sendt videre av June Kvamsø til en friløper for Martine Klippen, som sikkert driblet seg forbi keeper og satte inn ballen. Like før sluttsignalet fikk Randaberg redusert, dermed endte kampen med 5-2.
TERMINLISTE:

21.03	Vidar		B 0-3
26.03	Åkra 		H 4-2
11.04 	Randaberg	B 5-2
20.04 	Hinna		H
27.04	Staal Jørpeland	B
01.05	Djerv/Haug/FKH	B
15.05	Viking 2	H
23.05	Klepp 2		B
31.05	Bryne 2		H
06.06	Havdur		B
20.06	Vidar		H
20.08	Åkra		B
29.08	Randaberg	H
05.09	Hinna		B
12.09	Staal Jørpeland	H
17.09	Djerv/Haug/FKH	H
26.09	Viking 2	B
03.10	Klepp 2		H
20.10	Bryne 2		B
27.10	Havdur		H

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA KLUBB
A-LAGSDRAKTA KAN KJØPES AV SUPPORTERNE
Både årets hjemme- og bortedrakt vil være til salgs for supportere. Den kan bestilles ved å sende en mail til matteus@eikfotball.no, og koster kr 599,-.
De som har forhåndsbestilt drakt med navn og nummer vil bli kontaktet når drakta har kommet. Vi håper det skjer med det aller første.
ADRIAN OG HEINE SNART KLARE FOR Å TRENE MED BALL
Vi tok en liten prat med Adrian Bergersen og Heine Åsen Larsen under treningen fredag. Begge to satt på syklene mens resten av troppen trente med ball. Heine har hatt en rift i et leddbånd i det ene kneet, mens Adrian har fått ødelagt hele sesongforberedelsene grunnet en skade i det som kalles symfosen, og som har fortonet seg som et nær tretthetsbrudd i bekkenet. Begge kan forhåpentligvis snart begynne å trene med ball.
GRATIS ADGANG MOT LYN
Neste hjemmekamp er mot Lyn 1896 neste søndag.
Til denne kampen spanderer vår hovedsamarbeidspartner Sparebanken Vest inngangsbilletten til alle som vil på kamp.
Vi vet at mange bortesupportere tar turen fra Oslo. La oss sørge for stor stemning i Idrettsparken, og at det ikke er tvil om hvem som spiller hjemme!
EIK JENTER 15-2:

Bildet over er av EIKs J15 9-erlag, som sesongåpnet mot Bryne 2 på Kiwi-banen sist tirsdag. Resultatmessig gikk det ikke vår vei, da det ble tap 1-7, men trenerne forteller at dette er en ivrig, positiv og motivert gjeng som først og fremst spiller for å ha det gøy.

På bildet ser dere bak fra venstre: Oline Hestnes, Gina Omdal Moi, Elisabeth Dyrnes Andersen, Emma Skadberg Koldal, Gieve Rose Catodot, Mille Roberts, manager Pål Skadberg. Foran fra venstre: Eileen Fløtre, Emma Sofie Hovland, Maritha Hetland Knappskog, Malene Furuløkken, Nina Knutsvik

J15/J16-troppen består av 08- og 09-modeller, og spillertroppen teller i alt 23 spillere. De har meldt på to lag i serien og rullerer litt på spillerne mellom lagene. Ambisjonene for laget er først og fremst å ha det gøy med fotball, og jentene gleder seg veldig til å komme skikkelig i gang med seriespill og turneringer.

Årets høydepunkt blir i så måte Dana Cup i sommer. Jentene gleder seg også til å avslutte sesongen med Trollcup nede i Kristiansand.

Laget ledes av manager Pål Skadberg. Med seg som trenere har han Espen Furuløkken, Ingvar Øglænd, Stig Pedersen og Kristian Koldal.

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
DRAKTE
1981

I denne artikkelserien ser vi nærmere på noen av draktene vi har brukt gjennom vår litt over 100 år lange historie.


Vi starter med det som kan regnes som en klassisk EIK-drakt i og med at den ble brukt i sesongen som kulminerte med den berømte opprykkskampen på Randaberg i oktober 1981.

Vi hadde spilt i drakter laget av Adidas i årene 1977-80, men skiftet til det belgiske merket Patrick før 1981-sesongen.

Patrick hadde kommet inn på det norske markedet et par år tidligere, og i 1979 og 80 hadde Moss spilt i helt identiske drakter som EIK nå kjøpte inn.

Bilder fra 1981 viser en drakt som satt nokså tett mot kroppen, og designet hadde i det hele tatt litt 70-tallspreg, med kragen og den svarte V-en i halsen. EIK kjøpte utelukkende inn drakter med lange armer, men designet fantes også i en kortarmet versjon. EIKs drakter var uten klubbemblem, slik det var vanlig på den tiden.

De to svarte stripene som gikk ned over brystet på høyre side gjorde denne drakta unik i forhold til andre lignende design. Muligens hadde Patrick tatt ideen fra det engelske draktmerket Admiral, som brukte lignende striper blant annet på Aberdeens hjemmedrakt og Manchester Uniteds bortedrakt.

Vi har IKKE denne drakta i vårt klubbmuseum, men ville bli svært glade dersom noen hadde en liggende i et skap som de kunne tenke seg å låne bort/donert.

Ta gjerne kontakt!

Jublende EIK-spillere i Patrick-drakt, fotografert på Randaberg etter at opprykket er sikret i siste serierunde.

TIL INNHOLDSSIDEN

NAPOLI - ATALANTA
Seriekamp Serie A
Stadio Diego Armando Maradona
Tilskuere: 50 601

Disse sidene skal denne sesongen vies til groundhopping, eller banehopping på foretrukken norsk. Geografi og nivå vil variere, men England og Italia vil i hvert fall være blant destinasjonene. Denne gang dreier det seg om en utenlandsreise fra mars 2023. Napoli har overrasket stort og leder Serie A med 15 poeng før de skal ta imot Atalanta. Alt tyder på at de lyseblå skal ta sin første Scudetto siden 1990.
Det er fascinerende å ankomme byen dagen før kamp. Det første som møter oss er fotballsnakk på radio. Språket er naturligvis fremmed, men spillernavn nevnes i annenhver setning. På en gaterestaurant vises fotballprogram fra et lyseblått studio på en utendørs TV-skjerm. Senere på denne turen skal ferden gå til Roma og Milano, som har to store lag i hver by. Det skinner raskt gjennom at i Napoli er det bare ett lag, én helt. Napoli har to serietitler. Begge med Diego Armando Maradona på laget i 1987 og 1990. Når man er født to år etter forrige seriemesterskap, er selvsagt minnene om dette ikke eksisterende og kun basert på historier man har hørt, sett og lest i nyere tid.
Første kveld blir brukt på å navigere seg litt i sentrum og lære trafikkreglene. Morgenen etter tas kabeljernbane til byens tak. Utkikkspunktet fra borgen Castel Sant’Elmo gir et tilnærmet 360 graders overblikk over byens sentrum, havn og vulkanen Vesuv. Etter nedstigningen er det om lag seks timer til avspark på Stadio Diego Armando Maradona, som fikk navnet etter Maradonas død i 2020. Det selges Napoli-effekter på nesten hvert eneste gatehjørne. Den nigerianske spissen Victor Osimhen har i lengre tid spilt med maske etter et brudd i ansiktet. Disse maskene finnes også i flere boder når vi vandrer gatelangs.
I bykjernen finnes åletrange gater. Det mest omfangsrike området er Det spanske kvarter. I en av disse gatene er det bilder av Napolis spillere satt opp i formasjon. Mellom leilighetene er drakter hengt på klessnorer. Etter hvert hører vi at stemningen stiger og det åpner seg en liten plass, på størrelse med en ballbinge; Murales Maradona. Her er gatekunst, veggmalerier, bilder, drakter, skjerf og alle tenkelige effekter med klubbens største helt avbildet.
Stemninga i lufta er nærmest sakral, men også entusiastisk. Det spilles musikk og sanger til minne om Maradona. Å se en så stor folkemengde nærmest tilbe en person som spilte for laget deres i sju år, men som ikke engang er fra samme land, kjennes veldig spesielt.
Noen timer senere går ferden videre med tog mot stadion. Også her er det Diego vi hører mest om. Motstander Atalanta stiller med seks bortesupportere. Kort sagt har dette med historikken mellom lagenes supportere å gjøre. Derfor blir det aldri noen tribunekamp.
Forventningene til oppgjøret var store. Serieleder Napoli mot et svært offensivt Atalanta. Etter en tam førsteomgang tok det fullstendig fyr da verdens beste fotballspiller fra Georgia, Kvicha Kvaratskhelia, driblet halve Atalanta-laget og banket ballen i nettaket. Under ei uke senere ble det i italienske medier spekulert i at kanskje, kanskje, skulle man vurdere å fjerne fredningen av Maradonas draktnummer 10 og gi denne til “Kvaradona”, som Kvaratskhelia blir kalt.
Kosovos landslagsspiller Rrahmani stanget inn 2-0, som ble sluttresultatet. Forspranget til neste lag på tabellen var nå 18 poeng. Norske Leo Østigård ble dessverre sittende på benken hele kampen.
Stemningen på stadion var stor gjennom hele kampen, men inntrykkene som sitter igjen etter turen vil være fra sentrum av Napoli by og hvordan en person som ikke lenger lever blir dyrket i så stor grad. Den svenske journalisten og Italia-kjenneren Kristian Borell mente i 20 år at Maradona måtte dø før Argentina kunne vinne VM igjen.
Nå er det Napolis tur!
JTR
(høydepunkt fra kampen)

TIL INNHOLDSSIDEN

QUIZDUELLEN - KAN DU MER OM FOTBALL ENN VÅRE A-LAGSSPILLERE?
Bjørn
Mæland

01. Hva heter hjemmebanen til Sunderland?
02. Hvor mange ganger har Molde vunnet den norske serien?
03. Hva heter treneren til Napoli?
04. Hvem scoret EIKs mål mot Sandnes Ulf i cupen i fjor?
05. Hvor mange ganger har Argentina vunnet VM i fotball?
06. Hvilken hoveddraktfarge har den skotske klubben St Johnstone?
07. I hvilken klubb startet Ole Gunnar Solskjær sin spillerkarriere?
08. For hvilken klubb spilte Jürgen Klopp i storparten av karrieren?
09. Hvilken klubb leder for øyeblikket serien i Nederland?
10. For hvilken klubb spiller Alexander Sørloth?
11. Hvem scoret flest seriemål for EIK i fjor?
12. Hvilken klubb fra Trondheim ble seriemester i Norge i 1948?

Ådne
Midtskogen

TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE A-LAGET 2023:

DATOMOTSTANDERBANETYPERESTILSKMÅLSCORERE
23.01VarhaugBPrivat1-065Kjellmann
03.02EigerBPrivat1-1220Sleveland C
10.02StartBPrivat0-2200
14.02VikingBPrivat4-4200Michalsen, selvmål, Åsen Larsen, Lynum
17.02Staal JørpelandBPrivat6-050Strangstad 2, Dvergsdal, Voilås, Lynum, Sleveland C
04.03Vard HaugesundBPrivat1-130Dvergsdal
11.03MandalskamerateneHPrivat2-2100Sleveland C, Dvergsdal
18.03VidarHPrivat4-1120Sleveland C 2, Dvergsdal, Dahlby
25.03BroddHPrivat3-0130Sleveland C, Voilås, Dvergsdal
29.03Sandnes UlfBPrivat4-1130Sleveland C 2, Dahlby, Stålesen
01.04ArendalBPrivat0-3?
10.04Vard HaugesundBSerie3-1161Høiseth 2, Dahlby
17.04Vålerenga 2HSerie17:00
23.04Lyn 1896HSerie15:00
29.04Ørn HortenBSerie14:00
07.05ArendalHSerie15:00
14.05Aalesund 2BSerie15:30
29.05TræffHSerie13:00
04.06GrorudBSerie16:00
10.06FlekkerøyHSerie15:00
18.06NotoddenBSerie13:00
25.06BrattvågHSerie13:00
02.07KjelsåsBSerie14:00
08.07FramHSerie15:00
16.07BrattvågBSerie15:30
12.08Lyn 1896BSerie13:30
19.08Ørn HortenHSerie14:00
26.08ArendalBSerie15:00
04.09Aalesund 2HSerie16:30
16.09FlekkerøyBSerie15:00
24.09GrorudHSerie16:00
01.10TræffBSerie16:00
08.10NotoddenHSerie13:00
21.10FramBSerie15:00
29.10KjelsåsHSerie14:00
04.11Vålerenga 2BSerie13:00
11.11Vard HaugesundHSerie13:00

TIL INNHOLDSSIDEN

STATISTIKKER A-LAGET

FØR DENNE
SESONGEN
DENNE
SESONGEN
NAVN DEBUT KAMPER / MÅLKAMPER / MÅL
Andersen, Marius 2012 108 4 110
Asheim, Tobias Hamre 2023 - - 10
Bergersen, Adrian Amundsen 2022 34 12 00
Bicka, Klaidas 2023 - - 20
Dahlby, Magnus Lankhof 2023 - - 63
Diallo, Moussa 2023 - - 20
Dvergsdal, Torben 2023 - - 105
Ghebreyohannes, Fanuel 2021 5 - 100
Halsne, Jonas Antonio 2023 - - 40
Halstensen, Thomas 2022 23 2 40
Heggen, Andreas 2022 5 - 60
Høiseth, Magnus Sandvik 2023 - - 12
Jonassen, Sjur 2023 - - 10
Jørgensen, Jonas Øvsthun 2023 - - 100
Kjellmann, Aleksander Nygaard 2023 - - 111
Klemensson, Anders 2022 33 - 100
Knappskog, Christian Hetland 2022 2 - 80
Larsen, Heine Åsen 2022 28 4 41
Lynum, Jan Inge 2023 - - 22
Michalsen, Stian Rokås 2021 62 26 81
Midtskogen, Ådne 2021 47 3 120
Mæland, Bjørn 2022 32 - 90
Pécorado, Tiago 2023 - - 20
Rogstad, Trygve 2023 - - 50
Skadberg, Petter Johansen 2023 - - 10
Sleveland, Chris Todal 2013 186 11 128
Sleveland, Noah Hebnes 2023 - - 10
Strangstad, Sivert 2021 61 2 122
Stålesen, Jo Stornes 2022 38 2 121
Sørdal, Ole 2023 - - 10
Voilås, Jørgen 2023 - - 92
Werni, Sander Haugaard 2023 - - 10
Williams, Robert Courage 2023 - - 80
Yohannes, Henos Iskindir 2022 3 - 10

TIL INNHOLDSSIDEN


RESULTATER OG TABELL
SISTE SPILTE KAMPER:

10/4:  Fram Larvik - Lyn 1896		0-4
    Kjelsås - Arendal		3-1
    Notodden - Ørn-Horten		4-0
    Træff - Brattvåg		0-3
    Vard Haugesund - Egersund	1-3
11/4:  Grorud - Aalesund 2		0-0
    Vålerenga 2 - Flekkerøy		1-0
15/4:  Lyn 1896 - Kjelsås		2-0
    Ørn-Horten - Vard Haugesund	3-0
16/4:  Arendal - Grorud		2-1
    Brattvåg - Notodden	    utsatt
    Flekkerøy - Træff		1-2

NESTE KAMPER:

17/4:  Aalesund 2 - Fram Larvik
    Egersund - Vålerenga 2
22/4:  Fram Larvik - Arendal
    Kjelsås - Ørn-Horten
    Notodden - Flekkerøy
23/4:  Egersund - Lyn 1896
    Grorud - Brattvåg
    Vålerenga 2 - Træff
24/4:  Vard Haugesund - Aalesund 2

OPPDATERT TABELL:

Lyn		2  2  0  0	6-0  6
Notodden	1  1  0  0	4-0  3
Brattvåg	1  1  0  0	3-0  3
Egersund	1  1  0  0  3-1  3
Vålerenga 2   1  1  0  0  1-0  3
Kjelsås		2  1  0  1	3-3  3
Arendal		2  1  0  1  3-4  3
Ørn Horten   2  1  0  1  3-4  3
Træff		2  1  0  1  2-4  3
Aalesund 2 	1  0  1  0  0-0  1
Grorud		2  0  1  1  1-2  1
Flekkerøy	2  0  0  2  1-3  0
Fram Larvik   1  0  0  1  0-4  0
Vard Haugesund 2  0  0  2  1-6  0

TIL INNHOLDSSIDEN

BLINKSKUDD

SANDNES ULF - EIK

Anders Klemensson slipper med skrekken. Ballen dabber på tverrliggeren!

En konsentrert Chris Sleveland klarerer ballen bort fra farlig sone.


Mye å glede seg over for EIK-spillerne på Østerhus Arena!

God defensiv jobbing av Magnus Dahlby, som stopper Endre Osenbroch.

Alle bilder: Kjell Åvendal

TIL INNHOLDSSIDEN

Vi blar i
PROGRAMARKIVET
Vi blar i vårt programarkiv, og finner et tidligere EIK-program fra dagens dato. Denne gang går vi 17 år tilbake i tid, og tar en titt i programmet fra da vi møtte Nord i første kvalifiseriende runde i cupen i 2006, en kamp som endte med 3-2 seier til EIK etter ekstraomganger.
Vi ble belønnet med bortekamp mot Donn i andre kvalifiserende runde, og vant 3-1 i Kristiansand. Cupeventyret i 2006 fikk en brå stopp i første runde da vi tapte 2-0 mot Ålgård i Idrettsparken.


KAMPREFERAT:

EIK - Nord 3-2 e.e.o (0-1) (2-2)
NM 1. kval. runde
Mandag 17. april 2006, Idrettsparken

Det ble en kald fornøyelse å se EIK avansere i cupen for de 175 tilskuerne som hadde møtt opp i den sure vinden fra nordvest. Fra avspark så det heller slett ikke ut som om EIKs spillere hadde noen planer om flere cupkamper denne sesongen. Allerede i kampens første minutt førte rot i forsvaret til at gjestene fikk en kjempesjanse som deres toppscorer Tharaldsen på forunderlig vis greidde å rote bort.
Våre gutter virket svært ukomfortable med kortpasningsspillet de hadde lagt opp til og når bevegelsen også uteble ble det mye rot og gratissjanser til gjestene. Nord klarte bare å utnytte en av disse, da Andreas Steinsnes skjøt lavt til høyre for EIKs keeper midtveis i omgangen. Men gjestene fra Haugalandet burde nok ha ledet mer enn 1-0 ved pause. I motvinden var EIK sjelden farlige framover, og tigrene hadde egentlig mest grunn til å være fornøyde med resultatet etter en omgang der lite stemte.
Selv om også vinden var medvirkende til at kampbildet snudde, var det et mye kvassere EIK-lag som kom på banen etter pause. Tigrene skapte flere gode muligheter, men manglet litt tyngde i siste ledd framme i Torbjørn Wettelands fravær (suspensjon). Det siste bedret seg betraktelig da Lars Arne Stavnheim og Stian Hunnestad byttet posisjoner et stykke ut i omgangen. Stavnheim skjøt utenfor på en skikkelig "brasse" etter rundt halvspilt omgang, og derfra og ut var det nesten bare spill mot Nords mål. EIK var farligst på dødballer og fikk sin fortjente utligning da Stian Hunnestad presset Nordkeeper Solhaug slik at han mistet ballen. Lars Arne Stavnheim stod klar til å lobbe ballen over Nords sisteskanse.
Vi ventet nå at EIK også skulle få inn et seiersmål, men på en sjelden visitt framover fikk Nord en corner som en EIK-forsvarer satte i eget mål. EIK ga imidlertid ikke opp, og bare to minutter senere ble en av gjestenes forsvarsspillere lurt av vinden, og headet et frispark fra Stian Hunnestad i eget bur. Dermed ekstraomganger.
I den ekstra halvtimen var EIK klart best og laget hadde flere gode scoringsmuligheter, særlig etter fine innlegg fra venstrekantspiller Børge Hansen. Mål ble det imidlertid ikke før midtveis i andre ekstraomgang. EIK fikk corner, og etter flere dueller inne i feltet havnet ballen hos Lars Arne Stavnheim som fra seks-sju meters hold dundret ballen i nettaket. Nord fikk en kjempesjanse til å utligne like før slutt etter slurv i EIKs forsvar, men en flott tackling fra Glenn Strømstad reddet avansement for hjemmelaget.
Før dagens kamp hadde EIK kun hatt en treningsøkt på gress. Om det var en medvirkende årsak til at mange av spillerne virket svært lite komfortable med ballen, nesten klønete, er ikke godt å vite. Undertegnede vil foretrekke spill langs bakken, men med dagens feilprosent var en slik taktikk nærmest hasardiøs. Det bedret seg betraktelig da laget la om til en mer kjent spillestil og droppet spill på tvers i bakre og midtre ledd, og til slutt var det den velkjente resepten med innsats og trøkk på dødballer som førte til at vi er med i hatten når andre kvalifiserende runde trekkes.
På et noe ujevnt EIK-lag må Lars Arne Stavnheim utnevnes til dagens mann, fulgt av Børge Hansen og Stian Hunnestad. Kjekt også at såpass mange tilskuere, derav gledelig mange ungdommer, hadde møtt opp for å se kampen.

TIL INNHOLDSSIDEN

NESTE HJEMMEKAMP:
EIK - LYN 1896 SØNDAG 23. APRIL - AVSPARK KL. 15:00

www.eikfotball.no

TIL INNHOLDSSIDEN