OFFISIELT KAMPPROGRAM FOR
EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
ÅRGANG 55 | UTGAVE 04POSTNORDLIGAEN
MANDAG 29. MAI
AVSPARK KL. 13:00 KAMPSPONSOR

TIL INNHOLDSSIDEN

EGERSUNDS IDRETTSKLUBB
FOTBALLAVDELINGEN

Kjeld Bugges Gate 54,
Postboks 366,
4379 Egersund

NETTSIDE:

www.eikfotball.no

STYRE:

Bernt Blitzner, leder
Espen Andersen, nestleder
Håkon Lædre
Ørjan Nodland
John Tønnesen Ripland
Tone Wetteland
Vibeke Fløtre

ADMINISTRASJON:

Matteus Bårdsen
Daglig leder 
matteus@eikfotball.no
950 82 409

Kenneth Andersen
Klubbadministrator
kenneth@eikfotball.no
959 19 159

Trond Arild Olsen
Klubbutvikler
olsen@eikfotball.no
908 64 724

John Petersen
Spiller/trenerutvikler
john@eikfotball.no
+45 314 31 456

PROGRAMREDAKSJONEN:

Kjell Åvendal
Matteus Bårdsen
John Tønnesen Ripland

e-post til programredaksjonen:
kjell@eikfotball.no

EIK PÅ SOSIALE MEDIER:

    

VELKOMMEN
TIL KAMP!

EIK fotball ønsker dere alle hjertelig velkommen til dagens seriekamp mot Træff!

Vi er altså tilbake i seriehverdagen etter en ikke altfor vellykket tur til cupkamp i Haugesund sist onsdag. Vi opptrådte lite profesjonelt i store deler av kampen, med gjentatte brudd i mot og med nokså tafatt angrepsspill. Da pleier det å gå galt i fotball, og det er å håpe at både resultat og opptreden på stadionen med landets mest irriterende speaker var en oppvekker, som gjør at vi stiller maksimal skjerpet til dagens kamp mot Træff. En klubb som for de fleste vil være nokså ukjent, men som egentlig har en nokså omfangsrik historie på nivå tre i norsk fotball. Vi ønsker uansett Træff velkommen til det som er lagets aller første seriekamp i Rogaland fylke noensinne.
Som jeg sikkert har sitert før i et eller annet kampprogram, så er det bare å henge seg på Bill Shanklys berømte ord om at "this is our bread and butter". Han snakket om ligaen, og at den var det viktigste. Amen til det fra undertegnede, selv om det selvsagt hadde vært kjekt med en hjemmekamp i cupen senere i uka mot en profilert motstander. Men nå unngår vi tross alt et veldig tett og hektisk kampprogram de nærmeste seks dagene. Og med poeng i dagens kamp, så vil vi ha hatt vår beste sesongåpning noensinne på et sammenlignbart nivå. Seier vil gjøre at avstanden ned til lag nummer to på tabellen er på hele seks poeng. Nok til å få vann i munnen for oss supportere.
Så vet vi selvsagt at det er lenge igjen til noe som helst skal avgjøres, men de poengene vi allerede har, kan ingen ta i fra oss. Nå sist mot Aalesund var det kanskje først og fremst tålmodigheten som ble satt på størst prøve, i en kamp der vi lenge stanget mot en godt organisert forsvarsmur.
Men der vi altså til slutt vant fortjent. Cred til de som tok turen opp dit, noe jeg illustrerer nederst på sida med et bilde av supersupporter Gunnar Talgø og eksil-egersunder Alf Gunnar Sleveland med sønn.
Vi må spille resten av sesongen uten vår førstekeeper Anders Klemensson. Sander Lønning har kommet inn på lån fra Sandnes Ulf, og etter to bortekamper får han sin hjemmedebut i dag. Vi ønsker Sander velkommen til EIK, og det vi håper vil være et låneopphold med bra utbytte for både klubb og spiller!
Det er bare å ønske Anders all mulig lykke med rekonvalisensen, i det som må være en tøff tid for vår gode målvakt. Heldigvis er det sjelden vi opplever slike skader på fotballbanen som det vi var vitne til mot Arendal. Sist gang jeg kan huske at en keeper ble båret av banen på Husabø var for fem år siden, da Vålerengas Kristoffer Klaesson ble hardt kvestet i en duell om ballen. Og om det ikke akkurat er noen trøst for Anders i situasjonen han står i, så kan det være greit å minne om at Klaesson ikke har hatt en så aller verst karrierutvikling i etterkant!
"En må være litt gal for å være keeper", er en klisje de fleste kjenner til. Om ikke gal, så må man være modig. Som barn husker jeg det gjorde sterkt inntrykk å lese i Fotballrevyen om Bert Trautmann, som spilte slutten av FA-Cupfinalen i 1956 med brukket nakke. Senere lærte jeg også om den tragiske historien til John Thomson, som døde etter en kollisjon med Rangers' Sam English i et Old Firm derby i september 1931. Situasjoner som minner oss om at fotball kan handle om liv og død, for igjen å lage et ordspill av et sitat fra den legendariske skotske fotball-manageren fra Glenbuck i Ayrshire.
For å dreie over på noe mer hyggelig, så fikk jeg en kjekk henvendelse fra Åkra ILs oldermansslaug i sist uke. De hadde hørt om vårt klubbmuseum, og hadde en del spørsmål om hvordan vi hadde ordnet det til. Jeg stod over å gi dem råd og tips om selve snekringen, som i okka klubbhus ble utført av en særdeles lite fagkyndig person. Men rent fotball-kulturelt hadde jeg mange råd og tips å dele med dem, og det skal bli spennende å se hva de ender opp med.
Dermed gjenstår bare å oppfordre både spillere og publikum å "gje jednet". Tre poeng hadde vært en perfekt avslutning på pinsehelga!

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

TIL INNHOLDSSIDEN

STØTT OSS GJERNE!


Programmet vårt er i utgangspunktet gratis for alle som leser det.

Men vi som jobber i EIKs medieteam, gjør dette som dugnad for klubben, og setter vår ære i at vi skal ha et kampprogram med mye stoff og innhold, til glede for alle våre supportere.

Det hadde derfor vært flott å se at våre supportere viser at de setter pris på arbeidet vi gjør ved å vippse noen kroner til EIK.

Vi foreslår 20 kroner dersom du bare leser denne utgaven og 100 kroner dersom du er fast leser gjennom hele sesongen.

EIKs VIPPS nr: 99 164

Link til programarkiv på EIKs hjemmeside

TIL INNHOLDSSIDEN

SCORINGSKLUBBEN

EIK Fotball har i en årrekke hatt "scoringsklubb". Et konsept som går ut på medlemmer i scoringsklubben betaler 10 kr,- for hvert mål vårt A-lag scorer i Postnord-ligaen. På hver hjemmekamp blir det gjort en trekning av ett gavekort blant medlemmene i scoringsklubben., der vinneren får en middag for to på Grand Hotell.

Scoringsklubben er en fin måte til å bidra til ditt idrettslag på, slik både liten og stor i klubben kan dra nytte av midlene vi får inn. Vi gleder oss til ny sesong på Husabø og håper at du ønsker å være med i år!

Meld deg inn:

For å melde deg inn sender du en mail til matteus@eikfotball.no, eller SMS til 950 82 409 med følgende tekst:

Jeg «Ola Nordmann» ønsker å være med i scoringsklubben 2023.

TIL INNHOLDSSIDENLAGOPPSTILLINGER:
EIK - TRÆFF | POSTNORDLIGAEN | MANDAG 29. MAI 2023 | AVSPARK 13:00

EGERSUNDS IK
30 Sander Åke Andreas Lønning
14 Jo Stornes Stålesen
 2 Ådne Midtskogen
 3 Bjørn Mæland
12 Robert Behson-Courage Williams
10 Stian Rokås Michalsen
 6 Sivert Strangstad
 8 Chris Thodal Sleveland
20 Jørgen Voilås
 9 Magnus Lankhof Dahlby
23 Magnus Sandvik Høiseth

21 Andreas Heggen
 4 Marius Andersen
15 Torben Dvergsdal
17 Aleksander Nygård Kjellmann
18 Jonas Øvstun Jørgensen
19 Fanuel Ghebreyohannes Yrga-Alem
16 Trygve Rogstad
 7 Heine Åsen Larsen
11 Adrian Amundsen Bergersen

SK TRÆFF
30 Adrian Sæther
 2 Sindre Heggstad
 6 Torgeir Janbu
14 Ousmane Diallo Toure
29 Jørgen Bøe
 7 Martin Olimb
13 Martin Tornes Kjørsvik
28 Dylan Ryan Murugesapillai
 8 Kristian Thorsheim Selmer
10 Julian Mikalsen Kristengård
27 Mikael Harbosen Haga

 1 Andreas Viken Beinset
 5 Iver Flønes
 9 Dino Okanovic
11 Markus Woldsund
16 Eirik Roen Hermansen
20 Bjørnar Eltervåg


DOMMERTRIO
Hoveddommer: Ola Kellerhals (Vaulen IL)
Assistentdommere: Georg Bårdsen (SK Vedavåg Karmøy) & Marius Clarholm (Forus og Gausel IL)


DAGENS KAMPSPONSOR: DAGENS KAMPBALL ER SPONSET AV: GAVEKORT TIL DAGENS EIK-SPILLER GITT AV:

TIL INNHOLDSSIDEN

SETT FRA SIDELINJA:
SINDRE S. BERG-BUAN
Jeg vil ønske alle tilskuerne velkommen til ettermiddagens hjemmekamp mot Træff fra Molde!

I og med at Kjell André fikk se det røde kortet i cupkampen mot Vard Haugesund på onsdag, så blir det min oppgave å lede laget fra benken i dagens kamp. Det skal jeg og resten av støtteapparatet forsøke å gjøre på best mulig måte, og vi satser på at vi skal kunne gi dere en fin opplevelse her på Husabø som en avslutning på pinsehelga.

Vi har kommet veldig godt i gang i årets serie, noe som ikke minst skyldes at vi har fått inn en veldig god kultur i spillergruppa. Vi klarer å slå tilbake i kamper der vi havner under, noe som alltid er en meget viktig egenskap for lag som har ambisjoner. Vi har en spillergruppe som jobber hardt og er disiplinerte. Selv om spillere må spille i uvante posisjoner, har de elleve som til en hver tid har spilt gitt jernet til siste fløyta går.

Dessverre gikk vi på en smell i midtuka mot Vard i cupen, og vi i trenerteamet skal ta hovedansvaret for at vi aldri klarte å prestere opp i mot vårt beste der oppe. Vi må nok innrømme at dagens kamp mot Træff lå der i bakhodet, og at forberedelsene og fokuset inn mot cupkampen aldri ble helt slik det burde blitt. Det påvirket nok spillerne i større grad enn vi hadde forutsett. Vi valgte også å teste ut en litt annerledes formasjon enn den vi har brukt til nå, og det fungerte på ingen måte optimalt. Jeg vil vel si at det ble å ta et steg tilbake, og så blir det opp til oss å vise at vi kan ta to steg fram mot Træff i dag.

Jeg ønsker å se at vi tar styringen i kampen, og så må det også nevnes at det hadde vært godt å fått en hjemmekamp som ikke blir like spennende som de to siste. Med det mener jeg at vi må sette trykk i samtlige nitti minutter, og ikke vente en omgang før vi våkner og viser at vi vil ha alle tre poengene. Det har vi ikke råd til mot et Træff-lag som er et godt fotballag, og som har en lignende spillestil som Vard.

Her har dere supportere en viktig rolle å fylle. Vi har spilt den beste fotballen i de omgangene publikum har stått på som best. Særlig i andre omgang mot Lyn og i en periode mot Arendal, da vi snudde kampen. Jeg håper mange vil komme til Husabø for å støtte oss i dagens kamp, og så skal vi gjøre vårt beste for å gi dere en god opplevelse!

TIL INNHOLDSSIDEN

SETT FRA BANEN:
BJØRN MÆLAND

Hjertelig velkommen til dagens seriekamp mot Træff!

Vi har kommet veldig godt i gang, med fem seire og en uavgjort på kontoen så langt. Men det er altfor tidlig å tenke tabell, og for oss spillere gjelder det å gjøre som den gamle klisjéen sier, nemlig å ta en kamp om gangen.

Nå røk vi jo ut av cupen i midtuka mot Vard, så dermed blir det ekstra viktig å omstille oss til det som blir en ny tøff kamp mot Træff her på hjemmebane. De vil helt sikkert forsøke å gjøre det vanskelig for oss, og vi må være på vårt aller beste for å slå dem.

Men vi bør ha alle forutsetningene for å kunne fortsette å plukke mye poeng. Vi har en veldig bra spillergruppe, med mye kvalitet og x-faktor både framme og bak på banen. Vi spiller bra som lag, og har også vist at vi har evne til å snu kamper. Da tenker jeg spesielt på kampen mot Lyn og at vi klarte å prikke inn en utligning på overtid mot Arendal. Man kan gjerne si at vi har hatt litt marginer på vår side, men slike ting er heller ikke tilfeldigheter. De kommer av hard jobbing og dyktige taktiske disposisjoner underveis. Så har jeg også tro på at vi har minst et gir til inne som vi ennå ikke har vist. Vi skal fortsette å jobbe hardt både i trening og kamp for å ytterligere forbedre kvalitetene våre utover i sesongen.

For min egen del så har det halvannet året jeg har vært i EIK vært veldig positivt. Jeg har stort sett fått spille mye, noe som er det viktigste for å utvikle seg som spiller, i tillegg til gode økter og treninger. Jeg føler jeg har tatt store steg i alle faser i spillet, både med og uten ball, på det fysiske og det taktiske området. Så forsøker jeg hele tiden å bruke føttene mine så kreativt som mulig for å være med på å styre spillet. Det gjelder å gjøre de rette valgene: om en skal vende spillet, slå i bakrom eller få ballen inn i mellomrommet på midtbanen.

Så håper jeg at dere på sidelinja og tribunen også i dag vil gi oss god støtte. Det betyr mye for oss å høre dere skrike og synge på oss, noe som gir oss det lille ekstra som skal til for å vinne kamper. Så skal vi forsøkte å krige alt vi kan for at poengene skal bli igjen i Egersund i ettermiddag!

TIL INNHOLDSSIDEN

Head-to-head
EIK
TRÆFF

ALDRI FØR MØTT TRÆFF:

Vi har aldri før møtt Sportsklubben Træff til A-lagskamp. Det eneste resultatet fra en kamp mellom de to klubbene vi kunne finne i avisarkiver, er en kamp i G13-klassen i Dana Cup i 2015, der Træff vant 6-0 over EIK 3.


MED EN FOT I HVER LEIR:

Vi har kun funnet to spillere som har spilt A-lagsfotball for både EIK og Træff. Den tidligere toppspilleren Makhtar Thioune fikk en opptreden i EIK-drakta mot Sandnes Ulf som prøvespiller i januar 2017. I 2021 og 2022 spilte han for Træff, der han fikk bokført 8 serie- og cupkamper.

Edvard Khachatrjan (bildet over) debuterte på EIKs A-lag med å komme inn som innbytter i to seriekamper sommeren 2017, men grunnet studier i sports management meldte han overgang til Træff, der han fikk 40 kamper i serie og cup de neste to årene. Khachatrjan var tilbake i EIK våren 2020, og spilte sju treningskamper og scoret fire mål. Men deretter flyttet han til Oslo, der han fortsatt spiller for Bærum i Postnordligaens avdeling 2.

Kjetil Bø Olsen har en kamp som innbytter på EIKs A-lag mot Moi i Rogalandscupen i 2014. Han spilte for Træffs B-lag under studier i Molde.

I eldre notiser finner vi at Leif M Larsen meldte overgang fra EIK til Træff i 1958, mens Ellen Weido Lorentzen spilte for Træffs damelag under studier i Molde. Ellen er nå trener for vårt J17-lag.

TIL INNHOLDSSIDEN


DAGENS GJESTER:

SK TRÆFF Træffs A-tropp 2023: Bak fra venstre: Knut Bellingmo, Markus Lewis, Dino Okanivic, Dylan Murugesapillai, Osmane Diallo Toure og Isak Isaksen. I midten fra venstre: Øyvind Høgmo, Andreas Viken Beinset, Henrik Bøe, Sindre Heggstad, Bjørnar Eltervåg, Mikael Haga, Markus Ulv Woldsund, Julian Kristiangård, Thomas Larhammer og Ole Gaut Gautvik. Foran fra venstre: Martin Tornes, Iver Flønes, Magnus Sniken Thorvik, Sivert Beinset, Håkon De Jong, Martin Olimb og Jørgen Bøe. Foto: Træff SK

Sportsklubben Træff er et nytt bekjentskap i Egersund. De grønne og hvite fra "Rosenes by" er i hovedsak en breddeklubb, og har rundt 1000 medlemmer i dag.

Træffs A-lag har imidlertid spilt flere sesonger i 2. divisjon de siste tjue årene, og langt tilbake i tid fikk Træff også to sesonger i den gamle Landsdelsserien. Men siden 1966 har de alltid spilt i lavere divisjoner enn byens storklubb Molde FK.
Som EIK, er Træff inne i en veldig fin periode, men slik har det ikke vært lenge. Tilbake i 2004 kom det som betegnes som klubbens største nedtur. Klubbhuset brant ned til grunnen etter at en engangsgrill tok fyr i ei søppelbøtte. Noen år senere ble Træffhuset bygget opp igjen med flerbrukshall, klatrehall og innendørs fotballbane. I 2015 slet Tæff tungt med flere millioner i gjeld. Men på bare fem år klarte man å nedbetale omtrent hele gjelda og se framover.
Dette skyldtes ikke minst at det dryppet store beløp fra Kjell Inge Røkkes prosjekt "Tilhørighet", der han betaler ut til lokale lag når folk kjøper sesongkort på Aker Stadion.
Daglig leder i klubben er forøvrig rogalendingen Bjørnar Eltervåg, som fortsatt spiller for A-laget. I styret sitter blant annet Tarjei Nordstrand Jacobsen, som også har vært styreleder. Før han kom til Træff var han direktør i Molde FK over ti år. Han hadde flere suksessrike år med MFK, som etablerte seg helt i toppen av norsk fotball i denne perioden.
Træff har også utviklet flere spillere som har tatt steg videre til storebror Molde.
Den mest kjente er nok Petter Rudi, som spilte barnefotball for Træff og senere fikk 46 A-landskamper. Christian Gauseth og Bernt Hulsker er to andre med fortid i Træff.
Træffs A-lag rykket opp fra 3. divisjon i 2021, med flere rutinerte spillere i stallen. Mattias Mostrøm, Vegard Forren, Jahn-Ove Wiik og Makhtar Thioune var noen av disse. I år består troppen mest av unge spillere. En del av disse er studenter som flytter til Molde. Petter Sjåholm Melø imponerte stort med å ta Træff opp til 2. divisjon og til 6. plass som nyopprykket i fjor. Derfor ble han hentet som assistent til Arne Sandstø i Jerv foran denne sesongen. Legger man til at flere nøkkelspillere forsvant, måtte Træff på både spiller- og trenerjakt før 2023-sesongen.
En ung trener i Sjåholm Melø ble erstattet med en annen, men forutsetningene var ikke gode for den nye treneren Øyvind Høgmo. Derfor har de foreløpig overgått forventningene med tabellplassering. En løsning på spillerlogistikken har igjen vært å låne spillere fra Molde, men også fra Skeid og Lillestrøm. Kreativiteten har også vært nødvendig på andre fronter. Før onsdagens cupkamp mot Strindheim tok Træff til Twitter for å be om sjåførhjelp fra Værnes flyplass, slik at en av klubbens spillere kunne rekke kampen etter å ha gjennomført eksamen. Om det lyktes å finne sjåfør vites ikke. Men Træff gikk på en smell da de tapte for 3. divisjonslaget etter ekstraomganger. I fjor startet det faktisk enda verre. Da Norges Fotballforbund berammet 1. runde i cupen, hadde de glemt å ta med Træff, men forbundet fikk stokket bunken og sendte Vard Haugesund til Molde for å møte Træff, en kamp Vard for øvrig vant etter straffer.
Træffs sportslige høydepunkt kom i år 2000, da eliteserielaget Stabæk ble beseiret med 2-0 på Nadderud etter to scoringer fra Øystein Sletvold. Dermed ble det et historisk avansement til 4. runde, der Viking vant hele 5-0 i Molde Idrettspark foran 2500 tilskuere. For Viking scoret for øvrig Jørgen Tengesdal to ganger for et Viking-lag som tok seg til cupfinale dette året.
STIFTET:
1924
REKNESBANEN:
Underlag: kunstgress
År innviet: 2008
Kapasitet: 1500
Publikumsrekord: 2539
Snitt i fjor: 141

BELIGGENHET:
Fylke: Møre og Romsdal Kommune: Molde

TIL INNHOLDSSIDEN


TRENEREN:

ØYVIND HØGMO

Alder: 30
Ansatt siden: 2023
Som etternavnet tilsier er han sønn av Per-Mathias Høgmo, som nylig ble cupvinner i Sverige med Häcken. Høgmo junior kom til Træff fra Stabæk, der han trente yngre lag, noe han også har gjort i Sprint-Jeløy og Fredrikstad. Dette er hans første jobb som hovedtrenr og hvis resultatene fortsetter, kan det bli spennende å følge den unge trenerens karriere videre.

NØKKELSPILLEREN:

BJØRNAR ELTERVÅG

Alder: 31 år
I en klubb med mye utskiftninger og lav gjennomsnittsalder, er 31-åringen fra Randaberg ikke bare kontinuitetsbærer, men også daglig leder i klubben. Har vært i Træff siden 2013. Spilte Adeccoliga (1.div) med Randaberg tilbake i 2012 og har startet samtlige kamper som midtstopper denne sesongen.

TALENTET:

MARTIN TORNES KJØRSVIK

Alder: 20 år
Fikk den vanskelige oppgaven med å erstatte Jacob Bolsøs 16 mål i fjor. Kjørsvik scoret 20 ganger for Molde 2 i 3. divisjon og har to så langt denne sesongen. Scoret begge målene da Molde slo Sandnes Ulf 2-1 i NM-finalen for juniorer i fjor. Prøvespilte for danske AB i vinter og har vært innom G18-landslaget.

Foto: Træff SK
SPILLERSTALLEN:
Spillertroppen består av mange med fortid i naboklubben Molde. Bakerste mann er ikke noe unntak, uansett om det er Magnus Thorvik eller 30-åringen Sivert Beinset som står. 19-årige Thorvik har startet de to siste etter at Beinset ble skadet.

Torgeir Janbu og Bjørnar Eltervåg er de to andre i stallen som har passert 30 år, i tillegg til Beinset. Sindre Heggstad, en av tre som er leid inn fra Molde, har vært involvert i fire kamper. Iver Flønes har startet alle kamper etter overgangen fra Elnesvågen i 3. divisjon i vinter og brukes både i forsvar og dypt på midtbanen.

På vingbackene spiller stort sett Ousmane Diallo Toure på høyre og Jørgen Bøe på venstre. 21 år gamle Bøe har spilt hele karrieren i Træff, har et bra venstrebein og har spilt alt så langt. Diallo Toure er lånt inn fra Skeid. Begge er viktige i det oppbyggende spillet.

På midtbanen er Lillestrøm-innleide Dylan Murugesapillai spennende. 19-åringen har startet samtlige kamper sammen med 20 år gamle Julian Kristengård. Med nummer 10 på ryggen skal du spille sentralt. Det gjør Kristengård, som etter noen ungdomsår i Molde vendte tilbake til barndomsklubben Hjelset-Kleive i 5. divisjon, før han tok steget opp til Træff i 2021 og var med på opprykket. Martin Olimb var en målfarlig spiller for Gran i 3. divisjon, kom til Træff som 20-åring i 2019 og har blitt fast inventar på midtbanen. 19 år gamle Markus Hammerbekk Lewis ble hentet fra Brattvåg i vinter og har vært involvert i de fleste kampene som innbytter.

På topp danner det nevnte talentet Martin Tornes Kjørsvik spissduo med Mikael Haga. Sistnevnte er høyreist og brukes gjerne som oppspillspunkt. Begge har scoret to ganger denne sesongen. Haga var i militæret og hadde en fotballpause under koronapandemien. Han flyttet til Molde for å studere og rakk 11 mål på 10 kamper høsten 2021 da Træff rykket opp. I 2. divisjon scorer han i snitt hver tredje kamp. I tillegg til disse har man Markus Woldsund, som har banket inn mål for Nordstrand i 3. og 4. divisjon. Han har scoret sju ganger på 26 kamper for Træff.
PLASSERING I FJOR:

6. plass i 2. div. avd. 2

FORMGUIDEN:

Flekkerøy (b) 2-1
Vålerenga 2 (B) 0-5
Fram (H) 2-1
Notodden (B) 2-1
Vard (H) 2-2

SISTE LAGOPPSTILLING:


v VARD (H) | 2-2 | 13. mai

THORVIK
JANBUELTERVÅGFLØNES
DIALLOBØE
MURUGESAPILLAIOLIMBKRISTENGÅRD
TORNES KJØRSVIKHAGA

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
GUTTA

Magnus Lankhof Dahlby

BASICS:
FØDT:
04.08.1999
HØYDE:
183 cm
VEKT:
76 kg

FOTBALL-FAKTA:
DRAKTNUMMER:
9
PLASS PÅ BANEN:
Spiss
TIDLIGERE KLUBBER: Strømsgodset, Grorud, Strømmen

FAVORITTØVELSE PÅ TRENING: Avslutninger

BESTE FOTBALLOPPLEVELSE: 
Skåre for Norge mot USA

VERSTE FOTBALLOPPLEVELSE: 
Ryke korsbåndet

BESTE MEDSPILLER JEG HAR HATT: Leo Østigård
FAVORITTFAG
PÅ SKOLEN:
Fritime
JOBB UTENOM
FOTBALLEN:
Fotball for alle penga
TRIKSEREKORD:
Minst 10!
HOBBYER UTENOM
FOTBALLEN:
Kose med bikkja
FAVORITTKLUBB:
Liverpool
FAVORITTSPILLER:
Fernando Torres
FART: TEKNIKK: SKUDD: KREATIVITET: FYSIKK:

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
GUTTA

Andreas Heggen

BASICS:
FØDT:
18.04.1996
HØYDE:
188 cm
VEKT:
90 kg

FOTBALL-FAKTA:
DRAKTNUMMER:
22
PLASS PÅ BANEN:
Keeper
TIDLIGERE KLUBBER: 
Gran, Lunner, Hønefoss, Bærum, Lyn, Raufoss, Elverum 
og Tb Tvøroyri 

FAVORITTØVELSE PÅ TRENING: Småbanespill

BESTE FOTBALLOPPLEVELSE: 
Opprykk til OBOS-ligaen med Raufoss 

VERSTE FOTBALLOPPLEVELSE: Tapte 13-0 mot Mjøndalen

BESTE MEDSPILLER JEG HAR HATT: Amahl Pellegrino
FAVORITTFAG
PÅ SKOLEN:
Kroppsøving
JOBB UTENOM
FOTBALLEN:
Lærer i 7. klasse på Husabø Skole
TRIKSEREKORD:
487
HOBBYER UTENOM
FOTBALLEN:
Frisbeegolf og styrketrening
FAVORITTKLUBB:
Chelsea
FAVORITTSPILLER:
Iker Casillas
FART: TEKNIKK: SKUDD: KREATIVITET: FYSIKK:

TIL INNHOLDSSIDEN

REKRUTTLAGET:Vårt rekruttlag har hatt spillefri i over to uker, før de skal opp mot bunnlaget Hundvåg på B&G-banen i morgen kveld klokka 20:00.

I siste kamp ble det et knepent tap mot Rosseland. Et godt organisert EIK-lag slapp inn kampens eneste mål etter 13 minutters spill, da Ola Selliken headet inn et frispark som ble slått inn mot bakre stolpe.

Et svært ungt EIK-mannskap fikk for øvrig keeper Henrik Kapstad Urdal (bildet øverst) utvist på overtid, da han forsøkte å stoppe en kontring fra hjemmelaget. Vår unge keeper hadde spilt en svært god kamp fram til da.

Det er for øvrig Sola som leder 4. divisjon, med full pott og 24 poeng etter 8 spilte kamper. Rosseland følger på andre plass med 19 poeng på 7 kamper, etter at deres seiersrekke ble brutt da det ble 2-2 mot Varhaug 16. mai. EIK ligger på ellevte plass, og har for øyeblikket tre lag bak seg på tabellen.TERMINLISTE:

24.03	Klepp		H 1-0
30.03 	Randaberg	B 1-7
12.04	Sola		H 1-5
24.04	Varhaug		B 0-3
02.05	Brusand		H 7-2
08.05	Stavanger	B 1-5
12.05	Rosseland	B 0-1
30.05	Hundvåg		H
05.06	Midtbygden	B
12.06	Vardeneset	H
19.06	Frøyland	B
26.06	Vidar 2		H
03.07	Bryne 2		B
21.08	Klepp		B
28.08	Randaberg	H
05.09	Sola		B
11.09	Varhaug		H
18.09	Brusand		B
25.09	Stavanger	H
02.10	Rosseland	H
09.10	Hundvåg		B
16.10	Midtbygden	H
23.10	Vardeneset	B
30.10	Frøyland	H
03.11	Vidar 2		B
19.11	Bryne 2		H

TIL INNHOLDSSIDEN

DAMELAGET:

June Kvamsø (til venstre med ansikt mot kamera) er toppscorer for vårt damelag. Her gratuleres hun av Emma Høien etter en scoring mot Hinna tidligere i sesongen.


Vårt damelag fikk sin siste hjemmekamp mot Viking 2 utsatt. På tirsdag som var ble det derimot en skikkelig karamell i fleisen mot Klepp 2, som vant hele 7-1 på Jæren. June Kvamsø scoret EIKs mål noen minutter etter pause, da stillingen var 2-0 til Klepp. June er for øvrig lagets toppscorer med sju seriemål så langt i sesongen.
Klepp 2 topper tabellen uten poengtap etter sju serierunder, mens vi ligger på femte plass.
Neste oppgave for våre damer er Bryne 2 hjemme, en kamp som spilles på onsdag på B&G-banen, med avspark klokka 20:00.TERMINLISTE:

21.03	Vidar		B 0-3
26.03	Åkra 		H 4-2
11.04 	Randaberg	B 5-2
20.04 	Hinna		H 2-1
27.04	Staal Jørpeland	B 1-6
01.05	Djerv/Haug/FKH	B 7-2
15.05	Viking 2	H uts
23.05	Klepp 2		B 1-7
31.05	Bryne 2		H
06.06	Havdur		B
20.06	Vidar		H
20.08	Åkra		B
29.08	Randaberg	H
05.09	Hinna		B
12.09	Staal Jørpeland	H
17.09	Djerv/Haug/FKH	H
26.09	Viking 2	B
03.10	Klepp 2		H
20.10	Bryne 2		B
27.10	Havdur		H

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA KLUBB
ANDERS HILSER
Vi har fått en hilsen fra Anders Klemensson, som forteller om hvordan situasjonen hans har vært siden han brakk foten mot Arendal.

Anders skriver:

"Nå er det jo tre uker siden operasjon, og det har vært en tid med mye smerter og hevelse, men heldigvis begynner ting å gå bedre. Mye av hevelsen i beinet har gått ned. Nå gjenstår tre uker til der jeg ikke skal belaste beinet, før jeg forhåpentligvis kan starte å trene det opp sakte, men sikkert.

På tirsdag skal også sting fra beinet fjernes, som er nok et steg i riktig retning. Jeg har forstått at dette er en langvarig prossess, og må derfor fokusere på små fremskritt og bruke det som motivasjon.

For meg er det også en ny og uvant opplevelse å være supporter og ikke få hjulpet til på banen. Jeg har vel funnet ut at det faktisk er mer nervepirrende å se på enn å spille. Jeg ønsker gutta alt godt for de kommende kampene og håper jeg snart kan komme meg på Husabø for se og heie der!"
DRAKTER TIL SALGS I BODEN
Vi har nå årets hjemmedrakt i salg i pølseboden. Vi har drakter i forskjellige størrelser, og uten ekstra trykk koster de kr 599,- pr stk.
KR 599,-
EIK GUTTER 11:

Følgende spillere er med på lagbildet:

Bak fra venstre:
Oliver Haver Nodland, Abel Russom, Oliver Tengsareid Caggiano, Liam Fagerli; Bjørn Olav Amundsen, Jørgen Hovland, Michal Fredriksen, Andrew Thank Uk, David Franco
Foran fra venstre:
Kasper Håland, Sukrat, Odin Lindland, Sondre Vindheim, Jone Skåtøy, Fredrik-Sebastian Søsæther, Arez Rebwar, Denis Sahinagic, Marcus Auestad.


Bildet over viser to av EIKs tre lag i G11-klassen. Det ble tatt på Kiwi-banen da de to lagene spilte kamper mot henholdsvis Varhaug og Bryne på tirsdag. Samtidig var det tredje G11-laget i aksjon borte mot Austrått.

Denne aldersgruppa trenes av Paul Hovland, Jørgen Fagerli, Tore Dversnes, Kenneth Haver Nodland, Bård-Henning Kvinen og Knut Zakariassen.

Totalt består kullet av 37 ivrige gutter som trener to ganger i uken + kamp.

Paul Hovland forteller at flere av spillerne også benytter seg også av EIKs morgentilbud med trening fra 06:30 til 07:45. Utover det finner vi også mange av disse spillerne på EIK stjernespillerskole, sier han.

Hovland sier at det spirer og gror i alderskullet, og har et håp om at vi kanskje en dag i fremtiden vil se noen av disse guttene på A-laget. Hvem vet, spør han retorisk til slutt.

TIL INNHOLDSSIDEN

OKKA
DRAKTE
1957

Vi ser nærmere på noen av draktene vi har brukt gjennom vår litt over 100 år lange historie.


Drakta vi presenterer i dag ble brukt av A-laget i perioden mellom 1956 og 1963. Dette var drakta vi spilte i under en av våre mest suksessrike perioder, da vi i fire strake sesonger spilte i den gamle Landsdelsserien, som var nivå to i seriesystemet. Vi brukte også denne drakta under de berømmelige cupkampene mot Viking i 1957 og 1960, samt på Bislett mot Skeid i 1961.
Designet var klassisk britisk, fra en tid da fotballdrakter og rugbydrakter ble laget i omtrent samme malen, med tykk bomull som materiale, og med kneppet krage. Denne type drakter ble brukt av de fleste britiske klubber fra rundt 1930 og helt fram mot slutten av 1950-tallet.
Vi vet ikke hvor EIK hadde kjøpt inn disse draktene, men de representerte på mange måter et brudd med klubbens tradisjonelle stripete drakter i og med at de var todelte.
Det varierte hvor de gule og svarte feltene på bryst og rygg var plassert. Som dere kan se på bildet under hadde noen drakter det gule feltet til høyre, mens andre var gule på det venstre feltet. Derfor er det fristende å tro at de kanskje var laget her lokalt, og at det gjaldt å spare mest mulig på stoffet. (min hypotese - ikke bevist i og med at ingen av disse draktene er tatt vare på så langt jeg vet).

Mange klubblegender på EIKs lag som gjør seg klare for seriekamp mot Djerv 1919 foran et stort publikum i Idrettsparken i august 1959.

TIL INNHOLDSSIDEN

DULWICH HAMLET - CHESHUNT 1-0
National League South
Champion Hill, London, 3096 tilskuere
Bakgrunnen for å reise til Sør-London for å se Dulwich Hamlet stammer fra en artikkel jeg leste i 2016. Dulwich Hamlet ble løftet fram som noe helt for seg selv i den engelske fotballpyramiden. For det første hadde tilskuertallet økt betraktelig de siste årene, som følge av at supportere fra Premier League-lag, som Arsenal, Chelsea og Tottenham, hadde tatt til motmæle for høye billettpriser, det sterile forholdet toppklubbene har til supporterne sine, samt oppkjøp fra oligarker, sjeiker og statsledere, som bare vil gjøre business av fotballen. Dette fenomenet har spredd seg siden 2016 og gjelder naturligvis ikke bare Dulwich Hamlet. Flere og flere ønsker rett og slett et sted der de kan kjenne seg hjemme, føle tilhørighet og utgjøre en forskjell for det som skjer både på og utenfor banen. Stadig flere Non-League klubber er eid av supporterne, det er selvfølgelig også Dulwich Hamlet.

For det andre appellerte Dulwich Hamlet ikke bare til tradisjonelle fotballfans. De skilte seg ut som en særlig inkluderende fotballklubb for alle, uansett legning, utseende og etnisitet. Dette kom ganske klart fram blant supporterne på tribunen i oppgjøret mot Cheshunt. Senere kom også dokumentaren om da Peter Crouch involverte seg i klubben. Der ble det tidlig klart at hovedoppgaven hans ville bli å skape blest om klubben, som igjen skulle generere inntekter til en tom klubbkasse. Selv om de økonomiske utfordringene har vart lenge, gjorde ikke koronaviruset det lettere for klubbene utenfor ligasystemet. Crouch, som selv spilte for Dulwich tidlig i karrieren, ønsket å rette fokus mot de små klubbene i England. Han trakk spesielt fram Bury FC som et eksempel til skrekk og advarsel for hvor alvorlig det kan gå (Bury ble kastet ut av ligasystemet i 2019).

Det hører til at Dulwich Hamlet har blitt beskyldt for hykleri og dobbeltmoral, til og med fra egne supportere, blant annet da de lagde dokumentarserien med Peter Crouch. Dette var jo åpenbart et kommersielt stunt for å sikre seg noen kroner ekstra. Supporterne har også hatt et sterkt engasjement for å fjerne spillselskaper som reklame innen fotball. Crouch var selv ambassadør for spillselskapet Paddy Power, og dette falt ikke i god jord hos småradikale supportere. Det er liten tvil om at Crouch engasjerte seg i klubben med gode intensjoner, men det viser at det ikke er en enkel øvelse å navigere det moralske kompasset rett til enhver tid i 2023.
Påsken 2023 viste seg å bli en fin anledning til å gjøre alvor av planene om et besøk hit. Etter en formiddag i vakre Camden, ble det buss mot Champion Hill et par timer før kamp, for å få med seg litt av London på veien. Det er vanskelig å se for seg nå, men Champion Hill ble brukt som fotballbane under sommer-OL i 1948, blant annet for en kamp mellom Mexico og Sør-Korea. Da så riktig nok stadion helt annerledes ut enn i dag, men den har vært lik siden 1992. Dulwich Hamlet er bare ett av flere lag som har hatt tilhold her. I mars 2019 ble de i midlertidig kastet ut av Champion Hill på grunn av økonomisk trøbbel, men fikk flytte tilbake i desember samme år.

Stemningen var forholdsvis rolig under kampen, bortsett fra bak det ene målet. Det var tydelig at dette er en sosial arena for mange, og at det som skjer på banen er sekundært. De syngende supporterne bak målet byttet side ved pause, for å kunne stå bak målet Dulwich angrep i begge omganger. Spillemessig var det nok noe av det svakere jeg har sett i England og underholdningen på banen var begrenset. Men jubel ble det da Johl Powell scoret etter en markkryper fra 20 meter i det 57. minutt.

Tilbudet for både mat og drikke var særdeles godt. Med en manager som heter Hakan Hayrettin og har kypriotiske aner, var det i grunnen passende at det ble servert Gyros i kiosken. Med mat i hånden møtte vi en danske som hadde tatt med sønnen på kamp. Han var tydelig bereist og hadde tidligere sett Altona 93 i Tyskland. Et helt ukjent lag for meg, men tyskerne var vennskapsklubb med Dulwich Hamlet og denne dansken ville derfor få med seg begge lag. Sønnen gledet seg til Tottenham og Pierre-Emil Højbjerg dagen etter, men levde seg veldig inn i kampen og viser at fotball kan engasjere uansett nivå.

Etter kamp bar det til supporterpuben som var plassert i andre etasje på hovedtribunen, med god utsikt til banen. Her møtte flere spillere, manageren, i tillegg til klubbpresident og styreformann. Vi kom i snakk med et par supportere som dro kapteinen Jack Holland over til oss. Like ved stod toppscorer Danny Mills og tok seg en øl. Supporterne vi snakket med, var i slutten av 20-årene og hadde tidligere holdt med Tottenham og Celtic, men hadde konvertert til Dulwich for et par år siden.

Det er alltid rart hva man sitter igjen med etter en kamp. Bak det ene målet hadde hjemmelaget et banner med “Don’t buy The Sun”. Dette har vært mye brukt av blant annet Liverpool-fansen etter avisens dekning av Hillsborough-tragedien i 1989. Med rosa drakter og mange venstrepolitiske budskap var dette et veldig annerledes sted å se fotball i England. Faktisk kunne det minne mye mer om regionalliga i Tyskland på mange områder. Turen til Dulwich Hamlet ble nok en påminnelse på at det veldig sjeldent er 90 minutter med fotball man husker i etterkant, selv om det er kampen som er påskudd for turen.

JTR

TIL INNHOLDSSIDEN

QUIZDUELLEN - KAN DU MER OM FOTBALL ENN VÅRE A-LAGSSPILLERE?
Fanuel
Ghebreyohannes

01. Hvilken hoveddraktfarge har den belgiske klubben Anderlecht?
02. Hvilken spansk klubb har vunnet Europa League flest ganger?
03. Hvem er for øyeblikket toppscorer i Eliteserien?
04. Hvem scoret Rosenborgs vinnermål mot Haugesund 16. mai?
05. Hvilket lag leder Postnordligaen avdeling 2?
06. Kun ett lag fra Eliteserien røk ut av cupen i første runde. Hvilket?
07. Hvilken klubb i Premier League har det laveste tilskuergjennomsnittet på hjemmebane?
08. Hva heter spilleren som har scoret flest mål for det norske A-landslaget?
09. Hvilken norsk by, utenom Oslo og Trondheim, har to klubber som begge har vunnet den norske serien?
10. Hvem har scoret flest mål i løpet av en sesong i den engelske toppserien?
11. Hvilke to klubber møtes i dag til play-off finale i engelsk League One?
12. Hvilken klubb ligger for øyeblikket øverst i Allsvenskan?

Adrian
Bergersen

TIL INNHOLDSSIDEN

TERMINLISTE A-LAGET 2023:

DATOMOTSTANDERBANETYPERESTILSKMÅLSCORERE
23.01VarhaugBPrivat1-065Kjellmann
03.02EigerBPrivat1-1220Sleveland C
10.02StartBPrivat0-2200
14.02VikingBPrivat4-4200Michalsen, selvmål, Åsen Larsen, Lynum
17.02Staal JørpelandBPrivat6-050Strangstad 2, Dvergsdal, Voilås, Lynum, Sleveland C
04.03Vard HaugesundBPrivat1-130Dvergsdal
11.03MandalskamerateneHPrivat2-2100Sleveland C, Dvergsdal
18.03VidarHPrivat4-1120Sleveland C 2, Dvergsdal, Dahlby
25.03BroddHPrivat3-0130Sleveland C, Voilås, Dvergsdal
29.03Sandnes UlfBPrivat4-1130Sleveland C 2, Dahlby, Stålesen
01.04ArendalBPrivat0-3?
10.04Vard HaugesundBSerie3-1161Høiseth 2, Dahlby
17.04Vålerenga 2HSerie5-0420Dahlby 2, Høiseth, Strangstad, Kjellmann
23.04Lyn 1896HSerie2-1675Voilås, Stålesen
29.04Ørn HortenBSerie1-0365Høiseth
07.05ArendalHSerie3-3587Høiseth, Michalsen, Dahlby
14.05Aalesund 2BSerie1-090Dahlby
24.05Vard HaugesundBNM 11-3273Michalsen
29.05TræffHSerie13:00
04.06GrorudBSerie16:00
10.06FlekkerøyHSerie15:00
18.06NotoddenBSerie13:00
25.06BrattvågHSerie13:00
02.07KjelsåsBSerie14:00
08.07FramHSerie15:00
16.07BrattvågBSerie15:30
12.08Lyn 1896BSerie13:30
19.08Ørn HortenHSerie14:00
26.08ArendalBSerie15:00
04.09Aalesund 2HSerie16:30
16.09FlekkerøyBSerie15:00
24.09GrorudHSerie16:00
01.10TræffBSerie16:00
08.10NotoddenHSerie13:00
21.10FramBSerie15:00
29.10KjelsåsHSerie14:00
04.11Vålerenga 2BSerie13:00
11.11Vard HaugesundHSerie13:00

TIL INNHOLDSSIDEN

STATISTIKKER A-LAGET

FØR DENNE
SESONGEN
DENNE
SESONGEN
NAVN DEBUT KAMPER / MÅLKAMPER / MÅL
Andersen, Marius 2012 108 4 140
Asheim, Tobias Hamre 2023 - - 10
Bergersen, Adrian Amundsen 2022 34 12 10
Bicka, Klaidas 2023 - - 20
Dahlby, Magnus Lankhof 2023 - - 127
Diallo, Moussa 2023 - - 20
Dvergsdal, Torben 2023 - - 165
Ghebreyohannes, Fanuel 2021 5 - 130
Giessing, Lukas 2023 - - 20
Halsne, Jonas Antonio 2023 - - 40
Halstensen, Thomas 2022 23 2 40
Heggen, Andreas 2022 5 - 70
Høiseth, Magnus Sandvik 2023 - - 75
Jonassen, Sjur 2023 - - 10
Jørgensen, Jonas Øvsthun 2023 - - 110
Kjellmann, Aleksander Nygaard 2023 - - 142
Klemensson, Anders 2022 33 - 140
Knappskog, Christian Hetland 2022 2 - 80
Larsen, Heine Åsen 2022 28 4 61
Lynum, Jan Inge 2023 - - 22
Lønning, Sander Å A 2023 - - 20
Michalsen, Stian Rokås 2021 62 26 143
Midtskogen, Ådne 2021 47 3 180
Mæland, Bjørn 2022 32 - 150
Pécorado, Tiago 2023 - - 20
Rogstad, Trygve 2023 - - 50
Skadberg, Petter Johansen 2023 - - 10
Sleveland, Chris Todal 2013 186 11 188
Sleveland, Noah Hebnes 2023 - - 10
Strangstad, Sivert 2021 61 2 183
Stålesen, Jo Stornes 2022 38 2 182
Sørdal, Ole 2023 - - 10
Voilås, Jørgen 2023 - - 153
Werni, Sander Haugaard 2023 - - 10
Williams, Robert Courage 2023 - - 130
Yohannes, Henos Iskindir 2022 3 - 10

TIL INNHOLDSSIDEN


RESULTATER OG TABELL
SISTE SPILTE KAMPER:

10/5:  Brattvåg - Notodden 		0-1
13/5:  Arendal - Lyn 1896 		2-1
    Flekkerøy - Grorud 		0-1
    Træff - Vard Haugesund 		2-2
    Ørn-Horten - Fram Larvik 	1-1
14/5:  Aalesund 2 - Egersund 		0-1
    Notodden - Vålerenga 2 		3-0
    Brattvåg - Kjelsås 		0-0
20/5:  Vard Haugesund - Arendal 	3-0
28/5:  Kjelsås - Notodden		4-1

NESTE KAMPER:

29/5:  Brattvåg - Flekkerøy
    Egersund - Træff
    Fram Larvik - Grorud
    Lyn 1896 - Ørn-Horten
30/5:  Vålerenga 2 - Aalesund 2

OPPDATERT TABELL:

Egersund      6  5  1  0  15- 5 16
Arendal       7  4  1  2  20-11 13
Kjelsås       7  4  1  2  9- 5 13
Vard Haugesund   7  3  1  3  13-13 10
Grorud       6  3  1  2  5- 7 10
Træff        6  3  1  2  8-13 10
Lyn 1896      6  3  0  3  12- 6  9
Vålerenga 2     6  3  0  3  7-19  9
Notodden      7  3  2  2  11- 7  8*
Ørn-Horten     6  2  1  3  8- 7  7
Aalesund 2     6  1  2  3  5- 7  5
Brattvåg      6  1  1  4  4- 7  4
Flekkerøy      6  1  1  4  2- 5  4
Fram Larvik     6  1  1  4  4-11  4

* Notodden trukket tre poeng på grunn av
at de ikke oppfylte NFFs økonomikrav.

TOPPSCORER 3 PÅ TOPP:

Andreas Endresen, Vard Haugesund 	7 mål
Melvin Tony Frithzell, Notodden		7 mål
Mathias Johansen, Arendal		6 mål
	

TIL INNHOLDSSIDEN

BLINKSKUDD

EIK - ARENDAL

Mgnus Sandvik Høiseth på farten.

Stian Rokås Michalsen setter inn 2-1 til EIK.


Så glade blir man over en utligning på overtid!

Vi koster på oss et bilde til av jubelscenene etter 3-3 scoringen!

Alle bilder: Kjell Åvendal

TIL INNHOLDSSIDEN


EGERSUNDS I.K. 2023

Bak fra venstre: Magnus Sandvik Høiseth, Magnus Lankhof Dahlby, Marius Andersen, Ådne Midtskogen, Jørgen Voilås, Sivert Strangstad
I midten fra venstre: Asle Sirevåg (keepertrener), Kjell André Thu (hovedtrener), Aleksander Nygård Kjellmann, Chris Todal Sleveland, Heine Åsen Larsen, Jonas Øvsthun Jørgensen, Torben Dvergsdal, Stian Rokås Michalsen, Bjørn Mæland, Sindre Sommerseth Berg-Buan (assistenttrener), Stein Erik Koldal (oppmann)
Foran fra venstre: Trygve Rogstad, Jonas Antonio Halsne, Fanuel Ghebreyohannes, Henrik Kapstad Urdal, Anders Klemensson, Andreas Heggen, Jo Stornes Stålesen, Adrian Amundsen Bergersen, Robert Behson-Courage Williams
Innfelt: Sander Lønning                   Ikke til stede: Stian Skjerli Mong (oppmann)

TIL INNHOLDSSIDEN

Vi blar i
PROGRAMARKIVET
Merkelig nok så har vi ikke et eneste program i vårt store arkiv fra en kamp som har blitt spilt på datoen 29. mai. Vi har derfor funnet et program fra morgendagens dato, nemlig fra 30. mai 1980, da vi spilte seriekamp mot Nærbø. Programmene våre hadde hatt et identisk design siden 1976, med en gul pil inneholdende EIK-logoen på forsiden, med et lagbilde fra den aktuell sesongen under. Programmet var på totalt 28 sider, der bare midtsidene og to andre sider inneholdt "fotballstoff". Resten var utelukkende annonser. Vi gjengir her de to første og to siste sidene i tillegg til sidene med tekst:


KAMPREFERAT:

EIK - NÆRBØ
Seriekamp 4. divisjon
Fredag 30. mai 1980, Idrettsparken

Kåre Skogen, her i en litt yngre utgave fra 1976, scoret begge EIKs mål i seieren mot Nærbø. Angriperen scoret elleve mål på atten seriekamper denne sesongen.

Kåre Skogen ble dagens mann hos EIK med to scoringer da EIK slo Nærbø 2-1 i Egersund i går. På bakgrunn av den sterke avslutningen til hjemmelaget var seieren fortjent, men de gangene Nærbø kontret, ble det straks farlig framfor Henry Skogen i EIK-målet. Første omgang var jevnspilt, men EIK hadde de fleste og farligste sjansene, men en god Arild Mellomstrand i Nærbøs mål var alltid på plass og fikk ryddet opp.

Etter at gjestene tidlig i andre omgang tok ledelsen, falt EIK ut av formasjonen, men klarte på en utmerket måte å samle seg i den siste halvtimen, og i denne perioden formelig rullet EIK-angrepene framover.

Nok en gang led Nærbø et ettmålstap og ligger temmelig langt nede på tabellen. Men laget er ikke så dårlig som tabellen viser. Lagets bestemann i går var keeper Arild Mellomstrand. Ellers spilte Lars Gaute Larsen og Jarle Ase godt.

For EIK ble det en arbeidsseier. Arve Sandve var best i forsvaret. På midtbanen gjorde Gunnar Eriksen og Alf Vidar Mellomstrand en god kamp, og i angrepet er allerede matchvinneren Kåre Skogen nevnt. Sigve Mellby, Buøy, dømte godt.

J.B.

(referat hentet fra Stavanger Aftenblad)

KAMPFAKTA:
EIK – Nærbø 2-1 (0-0)

0-1 Jarle Henriksen (51), 1-1 Kåre Skogen (65), 2-1 Kåre Skogen (88)

Tilskuere: 200

EIKs lag: Henry Skogen, Magnus Høyland, Arve Sandve, Reidar Stokkeland, Eivind Kolstø, Alf Vidar Mellemstrand, Egil Eriksen, Gunnar Eriksen, Kåre Skogen, Harry Myklebust, Gunnar Storm Nielsen.
Benyttede innbyttere: Karl Johan Tuen, Arild Sæstad

TIL INNHOLDSSIDEN

NESTE HJEMMEKAMP:
EIK - FLEKKERØY LØRDAG 10. JUNI - AVSPARK KL. 15:00

www.eikfotball.no

TIL INNHOLDSSIDEN