Kamprapport: Arendal – EIK 1-2

Mathias K. Perttamo ble matchvinner for EIK borte mot Arendal.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 1:

Arendal – EIK 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 (16) Jacob Rasmussen, 1-1 (39) Bubacarr Sumareh, 1-2 (81) Mathias K. Perttamo

Dommer:  Stian Røvig Sletner (Bækkelagets SK)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Kevin Jablinski, Kim Robert Nyborg, Stian Sleveland – Chris Sleveland, Henning Romslo – Morten Bjørlo (Mathias K. Perttamo fra 71), Markus Naglestad (Marius Andersen fra 90), Kenneth Grande (Erixon Danso fra 71) – Bubacarr Sumareh

SAMMENDRAG

EIK leverte ingen stor 1. omgang i Arendal. Hjemmelaget førte an i kampen, og var særlig gode i starten. De kunne fort tatt ledelsen i åpningsminuttene, først ved et langskudd og deretter med en avslutning fra skrå vinkel. På den sistnevnte sjansen vartet Larsen Berg opp med en god redning.

Drøye kvarteret var spilt da Arendal ble tildelt straffespark, en avgjørelse som var av den tvilsomme sorten. Arendal-spilleren falt lett i 16-meteren i duell med Kevin Jablonski. Jacob Rasmussen var sikker i sin sak da han hamret ballen utakbart i mål bak Nicolai Larsen Berg. Etter scoringen falt intensiteten i oppgjøret, men de gangene det ble farlig, var det Arendal som var nærmest. Også EIK fikk straffespark før pause. Markus Naglestad ble felt, og dommeren nølte ikke med å peke på ellevemeteren. Bubacarr Sumareh satte sikkert inn utligningen like før sidebyttet.

Etter hvilen var det hjemmelaget som åpnet best. De fikk en god mulighet etter bare noen få spilte minutter. EIK jobbet seg inn i kampen og kom bedre og bedre med i oppgjøret. I siste halvdel av omgangen var det EIK som produserte de største sjansene. Bubacarr Sumareh hadde to store muligheter til sørge for 2-1-ledelse. Det var en forvarsel på hva som skulle komme.

Innbytter Mathias K. Perttamo sørget for 2-1 da han bredsidet ballen sikkert i mål etter flott forarbeid fra Henning Romslo. Slik kampen utviklet seg, var det ikke ufortjent at de gule og svarte tok ledelsen.

De siste minuttene handlet alt om å forsvare ledelsen for EIK. Det løste de på en god måte. Arendal fikk aldri etablert et kontinuerlig press på tigrene, og dermed kunne de til slutt juble for tre viktige poeng.

Share