Kamprapport: EIK – Vard Haugesund 1-0

Mathias K. Perttamo sendte EIK til himmels mot Vard Haugesund!

EIK – VARD HAUGESUND 1-0

Første omgang i Idrettsparken ble akkurat som det var spådd på forhånd; en stillingskrig. Vard Haugesund åpnet friskt og gikk ut med høyt press. Det resulterte i noen farligheter innledningsvis. De gule og svarte tok deretter over initiativet i kampen og fikk dominere banespillet.

EIK kom aldri til de helt store sjansene, men  trøkket Vard langt tilbake på banen. Kenneth Grande var nære på å sende laget sitt i ledelsen med et bra skudd fra distanse. Sisteskansen Kinn fikk imidlertid avverget til hjørnespark. EIK hadde hele åtte hjørnespark i første omgang, mens Vard hadde ingen. Det gir også et bilde på hvem som hadde ball mest. Men gjestene fra Haugesund forsvarte seg godt, og fikk ryddet opp gang på gang. Selv var de flinke til å utnytte EIKs pasningsfeil, og det skapte til tider ubalanse i EIK-laget.

Dominerte i 2. omgang

Etter hvilen var det ingen tvil om hvilket lag som var best. EIK tok kommandoen fra start og kjørte Vard hardt gjennom hele omgangen. Hjemmelaget produserte store sjanser på løpende bånd, og man fikk en liten følelse av at Vard kunne ri et uavgjortresultat i land.

Men kvarteret før slutt dukket innbytter Mathias K. Perttamo opp på første stolpe og stanget inn 1-0-målet i nettaket.  (bildet øverst) En ledelse som var full fortjent.

Mot slutten av kampen fortsatte hjemmelaget å være best, og til slutt kunne man juble for tre særdeles viktige poeng.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen,

EIK – Vard Haugesund

Mål: 1-0 (75) Mathias K. Perttamo

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

EIKs lag: Deniss Korneiciks – Herman Kleppa, Henrik Breimyr, Stian Sleveland, Adi Markovic – Kenneth Grande, Andreas Petersson – Chris Andre Formo (Mathias K. Perttamo fra 46), Bubacarr Sumareh (Simen Haughom fra 90), Ermal Hajdari – Alexander Dang

Share