Kamprapport: Kvik Halden – EIK 2-1

EIK fikk det tøft borte mot Kvik Halden. Tigrene måtte gi tapt etter to baklengs i 1. omgang.

KVIK HALDEN – EIK 2-1 (2-1)

Det var to lag med respekt for hverandre som startet kampen søndag. Den første halvtimen var det lite og ingenting som skjedde på Halden stadion. Ingen av lagene tok for stor risiko offensivt og forsvarene ble satt på få prøver.

EIK hadde klart mest ball, men sjansestatistikken var likevel jevn. Kampen endret imidlertid karakter da Kvik Halden ble tildelt straffespark. Kvik Halden-spilleren ble lagt i bakken av Juanma Cordero på kanten av 16-meteren. EIK-spillerne protesterte og mente det var frispark. Dommeren var ikke i tvil, og fra ellevemeteren gjorde Øystein L. Næsheim ingen feil da han hamret ballen ned i høyre hjørne.

Slo tilbake

Gjestene brukte to minutter på å slå tilbake. Marcel Wawrzynkiewicz banket inn et glitrende innlegg etter først å ha gjenvunnet ballen høyt i banen. I feltet ventet Juanma Cordero. Spanjolen stupheadet ballen i mål på vakkert vis. I perioden etter scoringen bølget det frem og tilbake, og begge lag hadde flere gode muligheter. Hjemmelaget tok ledelsen igjen seks minutter før pause. Tigrene spilte på seg et unødvendig balltap. Kvik Halden utnyttet det til det fulle, og Kevin Krans gjorde ingen feil da han fikk ballen servert inne i boksen.

På tampen av omgangen hadde både Mathias K. Perttamo og Markus Naglestad store sjanser til å utligne, men hver gang hindret et godt Kvik Halden-forsvar scoring.

Vanskelig oppgave

De første 20 minuttene av 2. omgang var hjemmelaget definitivt det førende laget. Kvik Halden stresset EIK voldsomt og kjørte til tider kampen. De fikk også et mål annulert for offside på et hjørnespark. Larsen Berg måtte i aksjon ved flere anledninger, men EIK holdt unna.

Gjestene klarte å ri av stormen og mot slutten av omgangen tok EIK kontrollen i oppgjøret. Kvik Halden la seg ofte med alle mann bak ballen, og tigrene hadde store problemer med å spille seg gjennom et kompakt hjemmeforsvar. Kvik Halden hadde en stor sjanse til å øke ledelsen på et frispark i sluttminuttene, men Nicolai Larsen Berg hindret nytt baklengs med en fantastisk redning. EIK klarte aldri å true hjemmelaget mot slutten, og alt i alt var det fortjent at hjemmelaget stod igjen med alle tre poengene.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 1:

Kvik Halden – EIK 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 (29) Øystein Lundblad Næsheim, 1-1 (32) Juanma Cordero, 2-1 (39) Kevin Krans

Dommer:  Marius Bye (Aurskog-Høland)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Kevin Jablinski, Kim Robert Nyborg, Manuel Gonzalez – Kenneth Grande (Sander Haugstad fra 89), Aleksander Corovic, Morten Bjørlo – Juanma Cordero, Markus Naglestad, Mathias K. Pertttamo (Chris Sleveland fra 70)

Share