Kampreferat EIK-Vard

Kampreferat: 

Etter en lang pause på grunn av covid-19 restriksjoner så var det endelig duket for kamp for vårt a-lag igjen. Vard Haugesund sto på motsatt banehalvdel, og det var endelig treningskamp. EIK fikk en kjempestart etter 5 minutter, da Patrik Johannesen skåret fra ca 20 meter. Ett kvarter etterpå utlignet Vard etter feil i EIK`s bakre rekker. 1-1 var resultatet ved spilte 45 minutter.

Etter 55 minutter hadde allerede Vard skåret 2 mål, og stillingen var nå 1-3. I en svak EIK periode økte bortelaget på til både 1-4 og 1-5. De siste 10 minuttene var det litt mer gass i hjemmelaget. Alexander Dang satte inn 2-5 etter ett straffespark, før Jakob Dunsby skåret sitt første i gult og svart.

Kampen var preget av begge lagene ikke har spilt på en god stund. Utover i 2.omgang mistet begge lag sin struktur, og det ble mye frem og tilbake. 3-5 tap til tross, det var deilig å endelig få sett live fotball på Husabø. Allerede kommende tirsdag spiller vi borte mot Sandnes Ulf.

Ojan, hvordan oppsummerer du årets første kamp?

-Det er første kamp på lenge, og en får endelig kjenne litt på kampintensiteten igjen. Vi får ett tidlig mål som gjør oss litt for komfortable egentlig. Samtidig gjør vi en helt grei førsteomgang der vi skaper mer enn Vard. Men på ball i dag er vi for dårlige, og er rustne i frispillingsfasen. Det er jo sånn tre eller fire av målene deres kommer. Forsåvidt er det greit, da treningskampene er til å øve på nettopp det men vi skulle gjerne fått med oss en bedre opplevelse. Dette er ikke noe krise, nå må vi bare jobbe videre å sørge for at relasjonene mellom de nye spillerene begynner å sitte etterhvert. Så skal vi jobbe hardt fremover for å utvikle vårt spill.

Hva har du å si om ungguttene våres som kommer innpå?

-De gjør mye positivt når de kommer innpå. Hallvar kriger godt, Eskil er fin og rolig på ball, og Kujtim gjør også mye bra. Det er kjekt at Eskil og Kujtim fikk sin a-lagsdebut!

KAMPFAKTA:EIK – Vard 3-5 (1-1)

Idrettsparken, rundt 160 tilskuere

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

Målene: 1-0 Patrik Johannesen (5), 1-1 (21), 1-2 (49, straffe), 1-3 (54), 1-4 (78), 1-5 (82), 2-5 Alexander Dang (86, straffe), 3-5 Jakob Dunsby (89)

EIKs lag:
Miguel Vieira, Marcel Wawrzynkiewicz, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic, Stian Michalsen, Andreas Peterson, Sivert Strangstad, Chris Formo, Patrik Johannesen, Alexander Dang.

Benyttede innbyttere:
Martin Sveingard, Scott Vatne, Jakob Dunsby, Hallvar Steinskog, Kujtim Ismaili, Eskil Gjerde

Share