Kampreferat Viking-EIK

Henrik Breimyr får tidligere EIK- spiller Veton Berisha i press. Til høyre kan vi se målscorer Patrik Johannesen. Foto: Stavanger Aftenblad.

Etter litt varierende resultater i EIK sin oppkjøring til Postnord-ligaen, så ventet Viking i generalprøven onsdag klokken 13:00. Kampen ble spilt med 2*30 minutter, da Viking spiller allerede til helgen i Eliteserien mot Vålerenga. I dagens kamp kunne «okka» gutter ta med seg en 2-0 seier hjem fra Stavanger, et resultat som en kan si var fortjent. Dette er forøvrig første gang EIK vinner mot Viking i Stavanger siden 1934.

Allerede etter 2 minutter mottok Stian Michalsen ballen etter dårlig utspill av Viking-keeper Arild Østbø, han kunne spille videre til Patrik Johannesen som satte inn 1-0 med et bra skudd langs bakken. Viking kom til en del innleggssituasjoner i første omgang, men klarte ikke å skape noe spesielt på de. Kevin Kabran hos Viking hadde ett skudd i første omgang, men utenom det var det ikke mye de skapte. Ved spilte 30 minutter var det fortjent at EIK gikk til pause med 1-0.

Etter pause tok det ikke mer enn 3-4 minutter før Marcel brukte farten sin og avanserte langt i banen før han spilte videre til Patrik Johannesen som sentret videre til Alexander Dang på første-touch. Bergenseren gjorde som mange ganger før, og satte ballen i mål til 2-0. Litt utover i omgangen hadde Viking en innlegssituasjon der Sivert Strangstad fikk klarert foran Zlatko Tripic. Alexander Dang fikk også en mulighet på stillingen 2-0 til å øke ledelsen, men skuddet gikk denne gangen utenfor. EIK forsvarte seg bra, og var lojale til kamp-planen, noe som førte til det ikke akkurat var utallige Viking-sjanser.

Vi tok en prat med Ojan Bijan etter kampen:

Etter 2-0 mot Viking har du tro på vi er på rett spor?

-Jeg har alltid trodd vi er på rett spor. I denne oppkjøringen har vi ønsket oss svar på hvem vi kan stole på, hvem som fungerer sammen, og hvordan ulike spillere fungerer. Så ønsker enn alltid å vinne kamper, men det viktigste er å få svar på de tingene vi i trenerapparatet har lurt på. Det er ikke enda delt ut en eneste 3-poenger. Og selv om vi for eksempel slapp inn 5 mot Vard Haugesund, så er det ikke etter strukturelle feil, men individuelle feil. Så jeg har ikke vært bekymret for vi er på feil spor, men det har viktig å luke bort de «tulle» feilene og sørge for guttene er påskrudd i hodet slik som de var i dag.

-Jeg har alltid trodd vi er på rett spor. I denne oppkjøringen har vi ønsket oss svar på hvem vi kan stole på, hvem som fungerer sammen, og hvordan ulike spillere fungerer. Så ønsker enn alltid å vinne kamper, men det viktigste er å få svar på de tingene vi i trenerapparatet har lurt på. Det er ikke enda delt ut en eneste 3-poenger. Og selv om vi for eksempel slapp inn 5 mot Vard Haugesund, så er det ikke etter strukturelle feil, men individuelle feil. Så jeg har ikke vært bekymret for vi er på feil spor, men det har viktig å luke bort de «tulle» feilene og sørge for guttene er påskrudd i hodet slik som de var i dag. -Ojan Bijan

 

2-0 målet kommer etter vi er direkte der Marcel avanserer frem i banen før det går fort og på få touch. Er det en mer direkte spillestil vi kan se i år?

-Vi har nok den samme spillestilen som vi hadde i fjor. Samtidig skal vi alltid være direkte de gangene vi har mulighet til det, men det er en balanse om når en ønsker å være direkte og holde på ballen. Å ha begge tingene inne styrker vårt angrep, og det å være god på begge tingene skaper en trussel for motstandere.

 

Kampfakta:

Viking – EIK 0-2 (0-1) Sr-bank Arena. Målene: 1-0 Patrik Johannesen (3), 2-0 Alexander Dang (34).

EIK stilte med følgende lag:

Miguel Vieira, Marcel, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic- Andreas Peterson, Sivert Strangstad- Stian Michalsen, Patrik Johannesen, Simen Haughom- Alexander Dang

Benyttede innbyttere: Kujtim Ismaili, Chris Andre Formo og Martin Sveingard.

 

Share