Keeperne stjal showet da EIK og Ørn spilte 0-0

To gode keepere var i hovedrollene da det endte målløst mellom EIK og Ørn Horten i Idrettsparken lørdag ettermiddag.

Det ble en spillemessig god kamp mellom to lag som begge forsøkte å spille fotball langs bakken, og der det resultatet til tross ble skapt en rekke store målsjanser. Men dette var rett og slett dagen der ballen verken skulle eller ville i mål.

EIK spilte med vinden før pause, og hadde et markert overtak gjennom det meste av omgangen. Selv om Ørn forsvarte seg disiplinert og bra, fikk vi flere muligheter til å ta ledelsen. Chris Sleveland fikk ikke ordentlig dreis på en heading fra fem meters hold, mens et hardt skudd fra Adrian Bergersen ble reddet av Ørns keeper Kristoffer Bjørløw Solberg. Den største muligheten fikk Jakob Dunsby da han ble spilt fri på høyresiden et par minutter før pause. Men en litt nonchalant avslutning gikk rett i fanget på Ørn-keeperen (bildet over). Der var det flere enn vakt Sigbjørn Sæland som så ballen i mål!

Etter pause åpnet Ørn best, og Anders Klemensson måtte strekke seg i full lengde for å slå et skudd med retning vinkelen til hjørnespark (bildet under). Men utover omgangen fikk vi koplet et solid grep om spillet, og Ørn ble liggende stadig lavere på banen.

Vi kom til en rekke innleggssituasjoner både fra dødballer og åpent spill, men klarte aldri å treffe en gulsvart spiller i boksen foran mål. All honnør til Ørns målvakt og forsvar, som også etter pause spilte svært godt defensivt. Samtidig var ikke gjestene fra Vestfold helt uefne på kontringer, og vi måtte hele tiden balansere laget for ikke å blottlegge oss for mye bakover mens vi angrep.

De aller farligste sjansene kom helt mot slutten. Jo Stornes Stålesen fikk rom å boltre seg i på høyresiden, og serverte flere innlegg som burde gitt uttelling. Nærmest var Preben Fauskanger som kom akkurat for sent til å feie ballen i tomt bur, mens Stian Michalsen headet over fra god posisjon på overtid (bildet under).

Trener Ojan Bijan poengterte overfor både DT og Aftenbladet at vi hadde gjort en god kamp, og det tror jeg egentlig var publikums dom også. Dessverre tapte vi terreng til Moss og Arendal, som begge vant sine bortekamper. Men med fire kamper igjen er det fortsatt alt å spille for. Vi tar neste lørdag turen til Notodden, og håper at mange supportere blir med oss over fjellet!

Share