Kjell André Thu blir ny A-lagstrener i EIK!

EIK Fotball kan i dag bekrefte at Kjell André Thu blir klubbens nye A-lagstrener! Han kommer nå i fra Ørn Horten, der han ledet laget til opprykk i 2021. I årets sesong ledet han Ørn Horten til en solid 8. plass i Postnordligaen. 

Kjell André Thu har trent Ørn-Horten sitt A-lag de siste seks årene. Laget kjempet lenge i toppen av 3 divisjon, før de i 2021 klarte å rykke opp til Postnordligaen. Foran årets sesong ble de tippet rett ned igjen, men Kjell André Thu tok laget til en solid 8. plass med begrensede ressurser. I år endte begge oppgjørene mellom EIK og Ørn-Horten uavgjort. 38-åringen flytter til Egersund på nyåret, og er klar for å ta neste steget videre i sin trenerkarriere. Han skal trene EIK de neste to årene.

Tidligere spillerkarriere: 

Vår nye A-lagstrener har også en lang spillerkarriere bak seg på høyt nivå. Han står med over 20 U-landskamper for Norge. Som spiller noterte han seg for nærmere 100 kamper i 1. divisjon for henholdsvis Skeid, Ørn-Horten og Sarpsborg 08. Kjell André Thu står også bokført med et par kamper i Eliteserien for Sandefjord.

-Jeg gjelder meg til å ta fatt på oppgaven nå: 

Kjell Andre Thu selv har følgende å si om sitt nye prosjekt: 

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang som EIK-trener. Jeg har kjempetro på at det er mulig å få til noe i EIK. Det har blitt jobbet godt i klubben over mange år, og klubben har vært med i toppen i flere sesonger. Jeg håper å kunne bygge videre på den jobben som har blitt gjort og forhåpentligvis klare å utvikle laget enda mer. Vi skal utvikle en tydelig spillestil som vil være offensiv og dominerende, men vi skal også bli gode til å forsvare oss, og hardt arbeid skal alltid ligge i bunn. Jeg gleder meg til å bli kjent med byen og menneskene i og rundt EIK!

Kjell André Thu gleder seg til jobben som a-lagstrener, men også å bli en del av klubben. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Fornøyd med valget: 

Daglig leder Matteus Bårdsen forklarer at klubben har jobbet intenst med trenerjakten etter Ojan Bijans avgang:

– Vi er fornøyde med å lande en trener nå, etter en lang jakt. Målet var å ansette en trener innen 1. desember, men nå tok det en uke lenger enn det vi hadde håpet på. Kjell André har gjort sakene sine bra i Ørn-Horten, med opprykk til Postnordligaen, og tok de til en ganske solid 8. plass med de ressursene de hadde. Vi har sett en del på hvordan Ørn-Horten spiller fotball, og en del av prinsippene hans kan vi bygge videre på fra årets sesong i EIK. I tillegg så veier spillerkarrieren hans også en del, med tanke på erfaring fra høyt nivå. Hans erfaring fra de to øverste divisjonene, samt at han har spilt mange U-landskamper for Norge, gjør at vi tror han har de egenskapene som skal til for å skape en god kjemi i laget og gruppa rundt.

-Hvordan ser veien fremover ut nå?

– Vi er allerede i gang i med kartleggingen av spillerlogistikk og treningsopplegg. Samtidig blir det viktig å få opp engasjementet, og at hele klubben drar i samme retning. Der tror vi Kjell André vil passe bra inn, og han vektlegger at A-laget skal være integrert i resten av klubben.

 

Vi ønsker Kjell André Thu, hjertelig velkommen til EIK og Egersund. Og satser på mange kjekke stunder i Idrettsparken i 2023!

 

I forhold til A-lagstroppen, vil det jobbes intenst framover med spillerlogistikken for 2023. Følgende er under kontrakt i skrivende stund:

-Andreas Heggen
-Anders Klemensson
-Ådne Midtskogen
-Thomas Hallstensen
-Bjørn Mæland
-Adrian Bergersen
-Stian Rokås Michalsen
-Aleksander Nygård Kjellmann
-Jo Stornes Stålesen

 

Share