Kjell André Thu: – Vi skal presse med høy intensitet!

Vi tok en kjapp prat med hovedtrener Kjell André Thu etter lørdagens trening i Espelandhallen. På mandag skal han lede sitt nye lag i den første kampen for året når vi møter Varhaug til treningskamp på Jæren.

Først av alt, hvordan er inntrykket etter snart tre uker i Egersund?
Jeg har fått et godt inntrykk så langt. Jeg tror at både vi i trenerteamet og spillerne synes det er godt å komme i gang med det vi liker best. Vi har en fin gjeng med spillere her i EIK, med gode fotballmessige kvaliteter og det som for meg virker å være et godt miljø. Så absolutt en positiv start!

Hva har fokus vært de første par ukene?
Vi har vel et litt todelt fokus. Vi møter lag fra lavere divisjoner i de to første treningskampene, og jeg tror nok at vi vil ha ballen mye. Derfor har vi jobbet en god del med hvordan vi skal opptre når vi angriper, og hva slags prinsipper vi skal bruke i det oppbyggende spillet vårt. Noe av det er litt annerledes enn slik spillerne har vært vant til å spille, og vil naturlig nok ta litt tid før det sitter helt.

Så har vi også jobbet en del med den defensive delen av spillet. Det har gått på å omstille seg fra angrep til forsvar, om å tørre å stå høyt og presse med høy intensitet. Vi jobber mye med at det skal være naturlig for spillerne å flytte beina fort, at vi mange ganger må spurte og ikke jogge for å komme i posisjon eller gjenvinne ballen.

Foreløpig er det ikke så mange nye ansikter å se på trening?
Nå er det jo fire spillere her i dag. To unge gutter fra Frankrike, samt Liban Ali Abdi fra Brodd og Tobias Vik Åsbø fra Sola. De blir med oss også i kampen mot Varhaug på mandag.

Ellers jobber vi med spillerlogistikken hver dag, og selv om vi ikke har signert noen nye spillere, så vil nok det komme. Litt av problemet vårt er at vi søker spillere som er så gode at de selv ønsker å spille en divisjon høyere. Så næringskjeden er vel på mange måter slik at lagene i Eliteserien først må bli ferdige med å bygge sine tropper, og deretter lagene i OBOS-ligaen. Så tenker jeg nok at vi er i første rekke av klubbene i Postnordligaen når det gjelder å skaffe oss forsterkninger.

Saken har også den siden at vi er litt kresne. Vi er klare og tydelige på hva slags typer vi ønsker oss. De skal ha den rette profilen både som mennesker og spillere, og derfor mener vi at det er bedre å ha litt is i magen og vente til de rette spillerne dukker opp, enn å få inn spillere av lavere kvalitet enn det vi ønsker. Så i bunn og grunn er jeg ikke bekymret for at vi kanskje pr i dag har en litt tynn stall. Den vil bli bredere og bedre hele tiden fram mot seriestart!

Hva med skadesituasjonen?
Adrian Bergersen har slitt med lysker og hofte, og ikke vært på trening de to siste ukene. Planen er at han skal begynne å trene med ball til uka, så han nærmer seg. I dag gikk Stian Michalsen av treningen etter å fått litt vondt i en legg. Det må vi få undersøkt, og være litt forsiktige med. Vi ønsker ikke å ta noen risiko med å presse spillere med småskader nå i januar.

Hva ønsker du å se mot Varhaug på mandag?
Jeg ønsker jo å se at vi tar det vi har jobbet med på trening med oss ut i kampsituasjoner. Men mye handler jo fortsatt om øving, og det gjør man egentlig best med å spille kamper. Så både samhandlig, forståelse og det å få drillet inn et system vil være fokusområder når vi spiller kampen på mandag.

Så skal vi igjennom mange faser i løpet av oppkjøringen, men som jeg sa tidligere: Trøkk, høyt press, gjenvinne ballen hurtig og flytte beina fort skal være ingredienser jeg håper våre supportere skal gjenkjenne allerede på mandag!

Share