Knepent tap i Arendal

EIK tapte 1-0 i sesongens siste bortekamp mot Arendal lørdag ettermiddag. Hjemmelaget var akkurat litt for solide for oss, og klarte å få inn kampens eneste scoring i en god periode like før halvtid. I andre omgang kontrollerte egentlig hjemmelaget seieren inn, selv om vi hadde en bra periode mot slutten.

Første omgang ble sett under ett en nokså jevn affære, der hjemmelaget nok hadde ballen mest, men der vi absolutt var med på notene i lange perioder, foran 1373 tilskuere på Norac Stadion.

Men det var Arendal som startet kampen best, og de første minuttene hadde vi nok med å forsvare oss. Sander Remme Berge sendte i vei et hardt skudd rett på Anders Klemensson etter fire minutters spill, men det var omtrent det eneste hjemmelaget skapte av farlige situasjoner i kampens første fase.

Fire minutter senere fikk vi en god overgangsmulighet på vår venstrekant, men Simen Hammershaug stod i offside da Jens Stigedahls fine innlegg komm inn foran mål.

Vår svenske venstreback leverte en god første omgang, og Tord Salte måtte ty til ulovlige midler for å stoppe ham tre minutter senere da Stigedahl igjen forserte oppover langs sidelinja.

Etter 19 minutters spill gikk en avslutning høyt over fra Stian Michalsen, etter at Ådne Midtskogen og Chris Sleveland hadde tredd ballen fint gjennom sentralt i banen.

Deretter gikk kampen inn i en nokså rolig fase, før Rasmus Lynge Christensen etter en liten halvtimes spill skjøt over fra god posisjon etter et unødvendig balltap fra vår side. Et par minutter senere skjøt Remme Berge hardt utenfor fra rundt 20 meters hold, før Mathias Johansen også sendte et hardt skudd til side for målet fra spiss vinkel.

Vår beste mulighet kom etter 37 minutters spill da vi leverte fint spill på venstresiden. Arendal klarerte innlegget rett i kneet til Simen Hammershaug, som måtte se ballen rulle like utenfor stolpen bak en utspilt Jonatan Byttingsvik.

To minutter senere dro Jo Stornes Stålesen seg fint fri på høyresiden, men avslutningen med venstrefoten gikk høyt over målet.

De siste minuttene før pause bet Arendal seg fast mer og mer rundt vår sekstenmeter. Et hardt skudd fra Rasmus Lynge Christensen ble først blokkert, men da den danske kantspilleren på ny fikk sjansen fra omtrent samme posisjon, dro han hardt til med strak vrist på halv volley, og den harde markkryperen var umulig for Anders Klemensson å redde.

Pause: 1-0

Arendal begynte bra også etter pause, og var nære på å doble ledelsen da Ådne Midtskogen så vidt fikk blokkert Tobias Englunds avslutning.

Vi kom til et par halvsjanser de neste minuttene, men to innlegg fra Adrian Bergersen ble akkurat litt for upresise til å skape farlige situasjoner foran hjemmelagets mål.

Arendal dominerte banespillet utover i omgangen, mens vi ble for spede framover på banen mot et solid hjemmelag, som hadde vunnet 10 av 11 kamper på eget gress denne sesongen. Anders Klemensson måtte i aksjon og redde to brukbare langskudd fra Remme Berge og Sander Marthinussen, mens vi i motsatt ende av banen endelig kom til en grei mulighet da Englund så vidt fikk klarert et innlegg fra Stian Rokås Michalsen.

Minuttet etter klarte ikke Simen Hammershaug å stokke beina da innlegget kom inn i feltet, mens Rokås Michalsen sendte av gårde et skudd med venstrefoten som gikk en meter over vinkelen da kvarteret gjenstod.

Da hadde det også kommet melding over speakeranlegget at Vard hadde utlignet til 2-2 i Moss, og muligens var det derfor at hjemmelaget så ut til å legge seg litt lenger tilbake på banen.

Det var likevel Arendal som kom til nok en god sjanse da Anders Klemensson så vidt fikk slått ballen unna foran beina til Ole Marius Håbestad. Vår sisteskanse var nok vår bestemann i Arendal, og bortsett fra et par dårlige utspill viste han stor klasse.

I sluttminuttene tok ikke hjemmelaget noen sjanser, og var først og fremst opptatt av å holde nullen bakover. Det førte til at vi fikk en del ballbesittelse, men det nærmeste vi kom utligning var en heading over etter et frispark inn i feltet.

På overtid kom også meldingen fra Moss om at hjemmelaget hadde gått opp i 3-2, noe som betyr at Moss fortsatt er i førersetet i kampen om opprykk når en runde gjenstår i årets serie.

Vi må konstatere at vi ble litt for lette i kampen om opprykk. Det viste også kampen i dag, selv om vi absolutt gjør en godkjent prestasjon. Med seier mot Fløy neste lørdag tar vi tredjeplassen i avdelingen.

KAMPFAKTA

Share