Nye retningslinjer for fotballaktiviteter

På banen ruller fotballen som før, men alle fysiske samlinger i regi av EIK Fotball er foreløpig avlyst frem til nyttår.

KORONA

Torsdag gjorde myndighetene nye innstramninger i retningslinjene som skal sørge for å begrense smitten av koronaviruset.  I lys av de nye retningslinjene, har NFF Rogaland også vedtatt ny praksis som skal gjelde frem til årsskiftet.

For EIK Fotball betyr det at sesongavslutninger for lagene, seniortreff og andre sosiale samlinger på klubbhus eller lignende utsettes til etter nyttår.

NFF Rogaland oppfordrer til at aktiviteten på fotballbanene går som normalt i ukene framover. Regjeringen har ikke uttrykt noe ønske om å stoppe idrettsaktivitet for barn og ungdom, og det er heller ingen kommuneoverleger i Rogaland som har anbefalt det. Tvert imot gikk myndighetene ut så sent som torsdag 5. november med en klar melding om at fritidsaktivitet for barn og unge under 20 år har fritak fra 1-metersregelen, og at fellesutstyr kan benyttes, skriver de på sine nettsider.

Dette er de øvrige retningslinjene:

  • Toppfotballen går som normalt, under egne, strenge toppfotballprotokoller. Det er ikke anledning til å spille kamper i breddefotball senior.
  • Kretsmesterskapet for ungdom, samt U20-sluttspill, i Randaberg Arena, går som planlagt, men helt uten tilskuere. Deltakende klubber blir tilskrevet per epost.
  • Sone- og kretslagsaktivitet avlyses fram til etter nyttår. Vi anbefaler at alle treninger på tvers av ulike klubber avlyses (inkl. turneringer og fotballskoler med spillere fra ulike klubber).
  • Alle fysiske møter og kurs i regi av NFF Rogaland avlyses fram til nyttår. Vi anbefaler at klubbene følger NFFs eksempel. Unntak må være møter som vurderes som kritisk.
  • Sesongavslutninger for lagene, seniortreff og andre sosiale samlinger på klubbhus e.l. anbefales utsatt til nyttår.

 

Share