Andreas Helmersen solgt til Bodø/Glimt

Det har som kjent vært interesse for toppscoreren vår inn mot sommeren. Nå er han klar for serielederen i Eliteserien.

Annonse:

Han kom, han så, han scoret mål. Nettopp derfor ble det bare bare seks måneder i Egersund på trønderen. Helmersen kom til EIK i januar etter at kontrakten med Raufoss gikk ut ved nyttår.  Han signerte en toårskontrakt hos oss og kjøpes derfor fri av Bodø/Glimt. 

Med 13 seriemål og ett i cupen ble høydepunktene mange. Andreas kom på scoringslista allerede i første serierunde, da han satte vårt fjerde mål i 4-3-seieren i Sandnes. Hattricket i Kristiansand er også minneverdig, selv om det ikke ble seier den gangen. For Helmersen personlig var det nok også spesielt å score borte mot Ranheim, da vi vant 3-1. Han scoret i tillegg to av målene da vi snudde 0-4 til 5-4 på Nadderud mot Stabæk. Han ble kåret til månedens spiller i OBOS-ligaen i mai etter sju scoringer. 

448476294_451704397484122_2033742418062551561_n.png
Helmersen runder keeper og setter 1-0 mot Mjøndalen

 Har storkost meg

– Helt siden jeg kom til Egersund har jeg følt meg veldig velkommen og har storkost meg fra dag én. En utrolig fin og god klubb. Jeg setter utrolig stor pris på at EIK tok sjansen på meg og sesongen hittil har gått over all forventning. Det er absolutt en klubb for spillere som ønsker å komme seg opp og fram. Vil bare si tusen hjertelig takk for muligheten og ønske EIK masse lykke til videre! Kommer til å følge med klubben, sier Andreas Helmersen, etter bestått legesjekk i Bodø tirsdag. 

Viser at det er muligheter i Egersund

Helmersen avsluttet EIK-karrieren med to mål borte mot Mjøndalen før sommerferien. Selv om det er trist å miste toppscoreren vår, er dette en del av fotballen. 26-åringen presenteres som Bodø/Glimt-spiller på overgangsvinduets første dag. Her vil han få muligheten til å kjempe om seriegull og europacupspill.

– Først og fremst er det et signal til den nåværende troppen, og til kommende EIK-spillere, at det er mulig å nå det øverste nivået i Norden gjennom å spille for EIK. Det er en fjær i hatten for oss som klubb, som vi tar med oss videre. Det er veldig kjekt for oss å få til et rekordsalg, sier daglig leder, Matteus Bårdsen.

2024 raufoss hjemme helmersen med sjanse.jpg
Fra hjemmekampen mot gamleklubben Raufoss

Unner ham overgangen

Hovedtrener Kjell André Thu er glad på Helmersens vegne og at EIK en klubb det går an å utvikle seg i.

– Vi identifiserte at Andreas kunne passe inn hos oss. Han har møtt mye motgang tidligere, men stått på gjennom hele karrieren . Jeg er glad han har fått betalt for arbeidet. Det er også bra for EIK som klubb at Egersund er et sted der man gjennom hardt arbeid kan utvikles videre, sier Kjell André Thu.

– Vi har en tydelig spillestil. Spiller du spiss i EIK er det gode muligheter for å score mål, sier Thu.

DSC_0178.JPG
Scoring også i andre serierunde mot Kongsvinger

 

Annonse fra Obos-ligaen: