Bli kjent med Oskar og Horenus

Forrige fredag ble det klart at Tromsø-spiller Oskar Opsahl kommer på lån til EIK. Dagen etter signerte Horenus Tadesse permanent for klubben.

Annonse:

Begge fikk spilletid i generalprøven mot FK Haugesund søndag. Opsahl spilte hele andre omgang som venstreback, mens Tadesse kom inn på midtbanen litt seinere i kampen. Oskar er oppvokst i Oslo, og spilte for Heming. Som 13-åring gikk ferden til Stabæk før han signerte for Vålerenga som 15-åring. Etter flere år i VIF, der han spilte mot EIK for Vålerenga 2, ble han kjøpt av Tromsø.

– Jeg gikk til Tromsø i februar 2022. Det var en god match for meg, ettersom broren min Sakarias spilte der allerede og var fornøyde med både laget og byen. 

Jobbet seg tilbake fra skader

Etter bare noen uker i klubben pådro han seg en strekk i senefestet i lårmuskulaturen, så ble slått opp tre ganger før han opererte seint i 2022. 

– Det har vært mange timer i gymmen med mye styrke og løping. Jeg slo opp skaden da jeg spilte min første kamp. At Sakarias har gjort det så bra for Tromsø har gitt meg motivasjon til å komme tilbake igjen. 

En god match

Oskar hentes til EIK som venstreback. Han har spilt back og kant stort sett hele karrieren. Nå håper han at låneoppholdet i Egersund kan gi han verdifull spilletid. Han kjenner ikke byen fra før, men husker godt å ha møtt EIK som Vålerenga-spiller.

–  EIK var et av de sterkeste lagene da jeg var i VIF 2.  Jeg er en offensiv back, som kan passe bra til EIKs spillestil. Derfor blir det en god match for meg og jeg håper jeg kan få spille fotball jevnlig her. Gruppa virker fin, med bra folk og gode fotballspillere, som jeg gleder meg til å starte sesongen med, sier Oskar. 

trening mars 2024 tadesse.jpg
Horenus Tadesse på EIK-trening før kamepen mot FK Haugesund

Flytter sørover

Horenus Tadesse har bodd i Rogaland i flere år. Nå flytter han noen mil sør, for å spille i gult og svart. Kontrakten med Sandnes Ulf gikk ut etter forrige sesong. 

– Jeg har holdt meg i gang gjennom vinteren sammen med venner, men det har også vært mye egentrening alene. Jeg har prøvd å bruke tiden godt, sier Horenus.

OBOS-erfaring

25-åringen vokste opp i Verdal og Tingvoll. Som 19-åring ble han hentet til Levanger, der han fikk kjenne på nivået i OBOS-ligaen. Han har spilt i OBOS-ligaen siden dette, og kan bidra med erfaring fra nivået. Allerede i første seriekamp venter gamleklubben Sandnes Ulf på bortebane.

– Jeg er en toveisspiller som ønsker å bidra i begge ender av banen. Nå gjelder det å bygge seg opp litt gradvis. Jeg ønsker å spille så mye som mulig, så får vi se om jeg får spilletid allerede mot Sandnes Ulf, sier Tadesse.

Annonse fra Obos-ligaen: