EIK damene sikret seg en plass i finalen!

Etter en kamp hvor gjestene fra Sandnes Ulf overraskende dominerte ballbesittelsen, endte det likevel med en fortjent seier for våre EIK damer etter en rekke fine sjanser.

Annonse:

Sterk start av EIK damene

EIK damene startet kampen sterkt da de angrep ned mot Idrettsmarken, og allerede etter åtte minutter kunne jubelen bryte løs da Martine Klippen satte ballen i nettet. Martine var først på ballen foran keeperen og avsluttet klinisk etter å ha rundet keeperen. På dette tidspunktet var EIKs ledelse vel fortjent.

Våre damer fortsatte å presse på, og bare fem minutter senere ble lagets yngste spiller, Tilde Lorentzen Aarø, spilt gjennom på venstresiden. Hun leverte et presist innlegg til Martine foran mål, men den vanligvis så målfarlige angriperen misset dessverre på ballen.

Sjansefylt Førsteomgang

Likevel fortsatte damene å skape sjanser gjennom første omgang. Bare få minutter senere kom det nok en sjanse på venstresiden, denne gangen med et godt innlegg fra Emilie Klippen, men Oda Sæstad klarte ikke å treffe ordentlig på ballen på bakre stolpe. Mange av sjansene i første omgang kom gjennom overganger, hvor begge lag truet motstanderne, selv om EIK i første halvdel av omgangen skapte de fleste sjansene.

Sandnes' press mot slutningen av første omgang

Etter halvspilt omgang virket det imidlertid som gjestene tok over mer av spillet, spesielt farlig var de på venstresiden hvor kantspilleren viste stor fart. Dette viste seg tydelig i det 33. minutt da de var farlig frempå med et presist innlegg, men heldigvis var Malin Seglem Mikalsen i EIK-målet på rett plass og avverget. Da kunne våre damer gå til pause med 1-0 ledelse, takket være Martines tidlige scoring.

Byttet endrede kontrollen defensivt

I pausen ble det gjort ett bytte da Sekine Netland kom inn på midtbanen, og det virket som om EIK fikk bedre kontroll på midtbanen etter dette. Likevel var det Sandnes som skapte den første sjansen i andre omgang, da de truet EIK-målet etter bare tre minutter, men helt farlig ble det ikke.

Sandnes på ballen - EIK med sjansene og målene

Etter den sjansen var EIK nær ved å øke ledelsen da Aurora Fluge slo et godt corner, men keeperen forhindret scoringen på streken. Etter 59 minutters spill klarte Sandnes å utligne til 1-1. Godt spill sentralt på banen sendte spissen til Sandnes alene igjennom på kanten av offside, og denne gang sviktede spissen ikke og kunne sende utligningen i mål.

Etter utligningen var det gjestene som hadde mest ballbesittelse, men EIK sto godt i forsvar og slapp ikke til mange sjanser for gjestene. I den andre enden begynte EIK igjen å skape sjanser. Det var vel fortjent, da EIK etter 68 minutters spill kom opp i ledelsen igjen. Eline Mong Slettebøe fant Tonita Noreng Tollefsen med et innkast. Hun headede ballen videre til en fri Aurora, men enn bra redning fra keeperen forhindrede 2-1 ledelsen, returen endte imidlertid hos Emilie Klippen som sikkert satte inn 2-1 scoringen tett under mål.

Etterpå gjorde Sandnes flere bytter, noe som gjorde at EIK-spillerne følte seg tryggere med ballen, og det virket mer sannsynlig at det ville bli 3-1 enn 2-2. Først var det Aurora som var nær scoring med et flott langskudd, men det var innskiftede Sekine Netland som til slutt sikret EIK seieren med sin scoring til 3-1 etter et corner.

Vi gratulerer EIK damene med plassen i finalen, som spilles lørdag 16. mars kl. 16:00 på Aarbakkebanen, Nærbø.

EIK - Sandnes Ulf 3-1 (1-0)
8. min 1-0 Martine Klippen
59. min 1-1
70. min 2-1 Emilie Klippen
88. min 3-1 Sekine Netland

Laget som startede kampen;
Malin Seglem Mikalsen; Eline Mong Slettebøe, Sofie Omdal Efteland, Iselin Kristensen Leidland, Othilie Fossmark; Marion Nilson Zakariassen, Emilie Klippen, Aurora Fluge; Oda Sæstad, Martine Klippen, Tilde Lorentzen Aarø

Innskiftninger;
45. min; Marion Nilson Zakariassen -> Sekine Netland
61. min; Tilde Lorentzen Aarø -> Tonita Noreng Tollefsen
73. min; Iselin Kristensen Leidland -> Betina Noreng Tollefsen
82. min; Sofie Omdal Efteland -> Marion Nilson Zakariassen