EIK - Moss: Spiller-reaksjoner

Det ble litt av et drama i går mot Moss, da vi først mistet ledelsen i siste ordinære spilleminutt, før Joacim Holtan satte inn vinnermålet nesten tre minutter på overtid.

Annonse:

Tomålsscorer Holtan var tydelig fornøyd med å ta tre poeng i den viktige kampen:

– Det var deilig, og ekstra gøy å sette et slikt punktum på en kamp foran hjemmepublikum. Det ble jo veldig hektisk på slutten. Jeg følte at mye var gjort da jeg fikk headet inn 3-2, men så var det jo en del tilleggstid igjen, og vi måtte gjøre jobben for å holde på ledelsen. Heldigvis holdt det ut. Så er det selvsagt gøy for en spiss å score mål. Men i fotball er det mye som skal klaffe for at et lag fungerer og skaper sjanser, så om jeg er sist på ballen er det andre som har gjort en jobb i forkant. Men det er klart at det kjentes godt å score to mål i dag, i og med at jeg ikke har scoret siden bortekampen mot Aalesund.

Hardt sammenstøt mellom Joacim Holtan og Alexander Lien Håpnes førte til avbrekk i spillet.

Holtan gjorde en svært god jobb også i det oppbyggende spillet, og var hele tiden et uromoment for Mosseforsvaret, med sine hodeflikker og vilje til å kjempe om hver ball. Ved en anledning måtte han i bakken et par minutter etter et sammenstøt med gjestenes Alexander Lien Håpnes. Han mener vi tok en fortjent seier:

– Det har jo nærmest vært en trend at vi har hatt momentum for så å slippe inn mål. I dag klarte vi å skape momentum og score mål, noe som var viktig. Så er det jo en kamp som vipper litt, og ingenting var sikkert før dommeren blåste av. Men jeg synes det var fullt fortjent at vi vant. Og også veldig viktig at vi klarte å komme tilbake og gjøre en god figur etter tapet på Raufoss, sier dagens EIK-spiller.

Magnus Lankhof Dahlby smilte også bredt, etter å ha scoret et mål selv og levert to målgivende pasninger:

– Det er fint lite som smaker bedre enn å score et vinnermål etter at de får 2-2, og kjekt å få være med når det skjer!

Gjestenes debutant Marius Cassidy på etterskudd mot Magnus Lankhof Dahlby i første omgang.

Dahlby, som scoret i sin tredje kamp på rad da han satte inn straffesparket i første omgang, har dette å si om de to målgivende pasningene han hadde etter pause:

– På det første målet er jeg ikke helt sikker på hva som skjer i forkant, men jeg får ballen ute ved dødlinja og skjærer inn. Så ser jeg at Holtan stikker i bakrom og får tredd ballen gjennom til ham. Avslutningen hans er det jo høy klasse over. Vinnermålet er jo fra et hjørnespark, og det kjennes godt å score på et corner. Det er en stund siden sist, sier han.

Fjorårets EIK-toppscorer hadde allerede rettet fokus på neste kamp da vi snakket med ham:

– Det er slik vi må tenke, å forsøke å gjøre det best mulig i den neste kampen, som for vår del er mot Levanger om en uke. I dag revansjerte vi den dårlige prestasjonen mot Raufoss, så nå gjelder det å ikke slippe oss ned igjen. Selvsagt ser vi også hvor vi ligger på tabellen, vi er ikke blinde, men det handler først og fremst om å gjøre gode prestasjoner.

Sander Lønning gjorde comeback i EIK, nøyaktig på dagen ett år siden han spilte sin siste kamp under fjorårets låneopphold. Vår nyinnkjøpte keeper var også svært fornøyd med å kunne bokføre tre poeng:

– Muligens var vi kanskje litt heldige i noen perioder. Særlig i første omgang fikk vi noen ganske ugunstige brudd i mot oss, men heldigvis var Moss litt unøyaktige slik at det ikke ble så mange store sjanser ut av det. Så det var en kamp det kjentes veldig godt å vinne.

Om sin egen innsats sier Lønning:

– Ideelt sett skulle jeg ønske jeg kunne holdt nullen, men det kommer. Jeg synes egentlig vi gjorde en grei jobb defensivt i store deler av kampen. Så skal vi forsøke å jobbe videre og bygge en enda bedre trygghet, slik at vi slipper motstanderne til færre sjanser. Det var uansett veldig kjekt å være tilbake i EIK-drakta!