Endre Eide: - Interessant og kjekt å komme til EIK

Noen dager før jul i fjor ble Endre Eide presentert som EIKs nye assistenttrener. 29-åringen fra Husnes i Kvinnherad kommer fra tilsvarende stilling i IK Start.

Annonse:

Eide rakk å debutere på A-laget til sin lokale klubb Trio før han flyttet til Haugesund for å gå på toppidrettsgymnaset der i 2010. Han fikk spille for Haugesunds rekruttlag i 3. divisjon, før han var tilbake i Trio et par sesonger i 2014 og 2015. Senere var han innom Vards rekruttlag og Vedavåg i femte divisjon paralelt med at han tok både trener- og lærerutdannelse. I 2018 ble han ansatt som A-lagstrener i Djerv 1919, og ledet den tradisjonsrike klubben til opprykk fra fjerde divisjon første sesongen. Etter å ha ført de gule og blå til en fin tredjeplass på tabellen i 2019, fulgte to sesonger med Korona-restriksjoner. Eide følte seg dermed mer enn klar for å komme videre da Sindre Tjelmeland tilbød ham plass i Starts trenerteam i juli 2021.

Etter to og et halvt år i "kaosklubben" på Sørlandet, har han nå altså unnagjort to uker i sin nye klubb:

- Det har vært interessant og kjekt å komme hit. Jeg er fortsatt fersk i jobben, så mye tid til nå har gått med til å bli kjent med nye folk, både spillere og andre i og rundt klubben. Så har vi også gjort en del tester de første par ukene, for å kartlegge hvor den enkelte spiller står når det gjelder fysisk form. Det er nødvendig med tanke på hvordan vi legger opp treningene framover, og for å vite hva vi må gjøre for å få spillerne opp på det nivået vi ønsker både fysisk og mentalt.

Hva visste du om det som møtte deg i Egersund?

Jeg ble mektig imponert over måten EIK rykket opp på i fjor. Den kvaliteten laget viste bør absolutt gi en viss selvtillit inn i den nye sesongen, selv om vi nå skal få brynt oss et nivå opp. Så er det selvsagt ting vi må forbedre. I OBOS-ligaen blir man straffet for feil på en helt annen måte enn i Postnord-ligaen, i form av at vi møter bedre motstandere. Så defensivt må vi kneppe igjen og være godt forberedt, samtidig som vi må utvikle eget spill. Men det grunnlaget som ble lagt i fjor tror jeg vil bære frukter også i OBOS-ligaen, og i det hele tatt er prosjektet Kjell har startet meget interessant, og noe jeg gleder meg til å være med og bidra på!

Stor forskjell fra å være i en stor klubb som Start?

- På nivå to vil Start alltid være en stor klubb og en favoritt til å rykke opp. Her er man mer en "underdog" - noe annet ville vært rart i og med at klubben er på dette nivået for første gang med alt som hører til en slik situasjon. Så vil nok presset fra omgivelsene være mindre her, men uansett er det presset vi legger på oss selv som er det vi i første rekke må håndtere. Men jeg er sikker på at vi skal bite godt fra oss. Vi skal være et tydelig lag, og en gjeng som står samlet og gir gass sammen.

Noe spesielt du gleder deg til framover?


Vi skal først unnagjøre en pre-season der vi skal legge ned mye hardt arbeid. Deretter har vi jo mange kjekke kamper i vente utover sesongen, men akkurat nå tenker jeg kanskje at første hjemmekamp mot Åsane i begynnelsen av april er en milepæl jeg ser fram til. Det å samle Egersund by til en jomfrukamp på et nivå der byen aldri har vært før. Kanskje er det først da at folk helt forstår hva laget og klubben har prestert med å rykke opp til dette nivået. Det blir skikkelig kult, og noe jeg gleder meg veldig til!

trening januar 2024 endre eide.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: