FØR KAMPEN: BRYNE - EIK

En uke etter seieren over Sandnes Ulf, er en annen divisjonskollega motstander. EIK tar turen til Jæren for å møte Bryne på Aarbakkebanen klokka 13:00.

Annonse:

Varhaug, Vidar og Sandnes Ulf har foreløpig blitt slått så langt i vinter. Bryne blir fjerde motstander, før Start venter i Kristiansand neste helg. Etter en uke med surt vintervær, ser det ut til å bli tendenser til sol og fine forhold mot Bryne. A-laget har denne uken trent både på Varhaug og innendørs i Espelandshallen for å forberede seg til seriestart i april. 

– Vi trente inne mandag og tirsdag. Onsdag var vi på Varhaug for å få trene på stor bane. Det var veldig bra å få spille der. Torsdag var det dårlig vær igjen, men fredag fikk vi en ny økt utendørs på stor bane. Det har vært krevende forhold, men vi har gjort det beste ut av det, sier Kjell André Thu. 

Noen spillere står av

Bjørn Mæland, Stian Michalsen og står over lørdagens kamp. Thu signaliserer at det er god kontroll på situasjonen til disse, men at de blir spart etter en tung treningsperiode. Magnus Lankhof Dalhby, Trygve Rogstad og Jonas Øvsthun Jørgensen er også ute til kampen.

Bryne imponerte forrige sesong med 6. plass i OBOS-ligaen. Det ledet til kvalik mot Start, der Bryne gikk videre etter walkover. I semifinalen ble det tap etter straffesparkkonkurranse borte mot Kristiansund, som senere rykket opp til Eliteserien etter seire mot Kongsvinger og Vålerenga. 

– Vi forventer å få testes oss skikkelig. Det er et lag som spilte kvalik til eliten mens vi var i 2. divisjon. Derfor forventer vi ordentlig god motstand og får kjent hva som venter oss i OBOS-ligaen. Vi får testet flere spillere som ikke startet sist, og stiller et bra lag, sier Thu

Tre inn, sju ut

I vinter har Bryne signert danske Jacob Haahr Steffensen (Fremad Amager), Kristian Skurve Haaland (Frøyland) og EIK-kjenningen Lars Erik Sødal (Viking). Sju spillere har forlatt klubben i vinter.

I tillegg til Sødal, har Igor Spiridonov og Sondre Norheim fortid i EIK. Fjorårets assistenttrener, Sindre Sommerseth Berg-Buan, har tatt turen til Jæren for å trene Brynes rekruttlag. I EIKs stall har Jørgen Voilås og Tord Johnsen Salte fortid i Bryne. Salte forlot barndomsklubben til Lyon som 16-åring. 

Fire treningskamper

Bryne tapte sin første treningskamp for året 3-1 mot et sammensatt Jæren-lag med spillere fra lavere divisjoner. I neste kamp slo de kraftig tilbake med 7-0 over 3. divisjonslaget Mandalskameratene. Deretter har det blitt 1-1 mot Start og 0-1-tap mot danske AGF i Århus. 

Forrige møte med Bryne var en treningskamp i 2022. Da endte det 2-0 til jærlaget. I 2020 tapte vi begge oppgjør 2-1 da Bryne rykket opp til OBOS-ligaen. I 2019 ble det uavgjort i begge oppgjør. Vi slo Bryne borte både i 2018 og 2017, med henholdsvis 2-0 og 6-1. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: