Før kampen: EIK - Vidar

Lørdag er det klart for sesongens første hjemmekamp for A-laget når vi tar i mot Vidar til treningskamp på B&G-banen.

Annonse:

Kampen er den foreløpig eneste planlagte hjemmekampen før seriestart, og byr derfor på en sjelden anledning til å se "okka gutta" i aksjon live.

Den siste uka har både Ingvald Sandvik Halgunset og Kristian Kjeverud Eggen skrevet under for EIK. Begge midtbanespillerne vil få sin debut i morgen, der det ser ut til at omtrent hele troppen vil få spille minst 45 minutter.

Bilde 3.jpeg

HALGUNSET SER FRAM TIL Å DEBUTERE!

Ingvald Halgunset (bildet over) var en stund uten kontrakt etter at han ble frigitt fra Sandnes Ulf etter fjorårssesongen. Nå ser han fram til å komme i gang i EIK-drakta:

- Det blir veldig spennende. Jeg har blitt godt tatt i mot av en fin spillergruppe, og allerede glidd godt inn i gjengen. Etter noen uker uten klubb, er jeg nok ikke helt der jeg skal være fysisk, selv om jeg har fått trent godt de siste ukene. Nå skal det bli godt å få spille kamp, og kanskje ekstra spennende å møte to av mine tidligere klubber på rekke og rad. Jeg var jo to og et halvt år i Vidar, der jeg fikk utvikle meg godt og spilt mye A-lagsfotball. Så det blir et kjekt gjensyn!

28-åringen forteller dette når vi ber ham om å beskrive hva EIKs supportere får se av ham:

- Jeg er en offensiv midtbanespiller eller indreløper som liker å komme inn i motstandernes boks og bidra med målpoeng. Så har jeg etter hvert fått ganske mye rutine på nivå to etter fem år i Sandnes Ulf. Det håper jeg skal bli til nytte nå når EIK skal debutere på det nivået, det å kunne bidra med erfaring og lederskap på banen. Jeg gleder meg!

FLERE TILBAKE FRA SKADE

Assistenttrener Endre Eide forteller at jobben med å gjøre laget best mulig forberedt før en spennende sesong i OBOS-ligaen er en kontinuerlig prosess der en er innom alle aspekter av spillet, men at trenerteamet de siste par ukene har hatt mest fokus på presspillet. Ellers handler det i morgen om å gi alle spilletid:

- Vi vil nok stille tilnærmet to forskjellige ellevere i de to omgangene. Et par spillere vil kanskje spille hele kampen, men ellers blir det en omgang på de fleste. Både Magnus Lankhof Dahlby, Heine Åsen Larsen og Adrian Bergersen er tilbake etter sine skader, mens Fanuel Ghebreyohannes også er frisk igjen etter at sykdom holdt ham borte fra kampen på Varhaug. Så er Jonas Skulstad også med og trener med oss, og han vil trolig også få forsøke seg i kampen.

Med to spillere inn siste uka, begynner troppen å nærme seg komplett. Men Endre sier at det fortsatt er plass til en spiller eller to, dersom de rette typene skulle dukke opp: 

- Vi begynner å bli veldig fornøyde med sammensetningen av troppen. Vi har vært veldig tydelige på hva slags typer vi ønsket å ha med, samt hva vi ønsket av forsterkninger. Jeg føler vi har vært veldig pro-aktive i den prosessen, slik at vi nå har fått hentet inn mye av de kvalitetene vi har etterlyst og ønsket oss. Men det er fortsatt to måneder til seriestart og erfaringsmessig skjer det en del på overgangsfronten også i den tiden.

MANGE TIDLIGERE EIK-SPILLERE I VIDAR

Da Vidar avsluttet seriesesongen i fjor, var det med fire tidligere EIK-spillere i startelleveren, nemlig Sander Remme, Simen Haughom, Mads Gramstad og Chris André Formo. I løpet av vinteren har Chris André Formo forlatt Vidar, men de tre andre vil trolig ha viktige roller også denne sesongen.

2023-eik-vidar-treningskamp-magnus-dahlby.jpg
Sander Remme havner på etterskudd mot Magnus Lankhof Dahlby i treningskampen for snart et år siden, da EIK vant 4-1.

Simen Haughom scoret ni seriemål for EIK så sent som for tre år siden, og har siden fortsatt å pøse inn med mål i tredjedivisjon for Eiger og Vidar. Han scoret hele fjorten mål på elleve seriekamper for Vidar i fjor høst etter overgangen fra Eiger, og er sammen med Mads Gramstad stavangerklubbens farligste angriper. Simen ser fram til å møte gamleklubben i morgen:

- Vi gleder oss til å møte bra motstand og kjenne på et litt høyere nivå og tempo enn vanlig. Personlig så gleder meg også til å se igjen de EIK-spillerne jeg kjenner, samt og kjente fjes på sidelinja.

ENDTE SOM NUMMER TO I FJOR

Vidar skal i år spille sin fjerde strake sesong i 3. divisjon etter nedrykket høsten 2019. I fjor kjempet rødtrøyene lenge om opprykk, men måtte gi tapt mot Viking 2, som til slutt endte sju poeng foran guttene fra Lassa, som tok andreplassen i avdelingen.

Nettopp Viking 2 var motstander da Vidar spilte sin første treningskamp for sesongen forrige torsdag. Kampen endte med seier 2-1 til Vidar.

Siste nytt fra Vidars stall er at den offensive midtbanespilleren Bård Brandeggen har skrevet under for Sandnes Ulf, etter å ha trent med de lysblå den siste måneden. Simen Haughom forteller at Kujtim Ismaili har trent med Vidar den siste tiden, og at han trolig er med i troppen i morgen. Det er også Norbert Marchewka fra Madla, som også har trent med Vidar den siste uka.

HYPPIG MOTSTANDER

Vi møtte Vidar til seriekamper de åtte første sesongene etter at vi rykket påå fra tredje divisjon i 2011. Mange av oppgjørene var tette og jevne, og det bygget seg opp et aldri så lite rivalforhold mellom de to klubbene i disse årene. Vi vant sju av de 16 kampene, mens Vidar gikk seirende ut av duellene fem ganger. Det endte uavgjort fire ganger.

Total seriestatistikk mot Vidar er 17-8-21 etter 46 kamper.

Ellers møtte vi Vidar i cupen både i 2012 og 2021. Vi gikk videre etter straffesparkkonkurranse i 2012, men tapte 1-2 for tre år siden, da vi stilte et nokså redusert lag på Lassa.

I år er det også verdt å nevne at det var Vidar som var vår aller første motstander i Idrettsparken i mai 1924 da vi flyttet fra Slettebø til Husabø.

Vi møtte Vidar siste gang for nokså nøyaktig et år siden, da vi vant 4-1 etter scoringer av Chris Thodal Slevaland (2), Torben Dvergsdal og Magnus Lankhof Dahlby.

2023-eik-vidar-chris-mot-formo.jpg
To scoringer av Chris Thodal Sleveland mot Vidar i fjor. Her blir han fulgt av Chris André Formo.

Vidar trenes i år som i fjor av duoen Gaute Johannesen og Vegard Eltervåg. Sistnevnte var innom EIK som fysisk trener for seks år siden, og spilte også 4 A-kamper i tigerdrakta.

KAMPSTART ER LØRDAG KLOKKA 14:00

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: