4e262aa2-7cbc-4948-805e-91af04f3ee2b

Før kampen: Fløy

Vi tar den velkjente turen til Flekkerøy for å spille andre runde i NM. Kampstart er onsdag klokka 18.

Annonse:

Etter at vi slo Vidar, ble det klart at vi møter Fløy på Flekkerøy. Det er et lag vi kjenner godt, etter mange år mot hverandre i 2. divisjon. Fløy på sin side stod for en cupbombe da de slo ut eliteserielaget Sandefjord i første runde. Sindre Osestad scoret kampens eneste mål.

Møttes ofte
Fløy er et av lagene EIK har møtt flest ganger de siste årene, til tross for at de spilte i 3. divisjon i 2017 og 2019. Vi tapte de første fem møtene mot Fløy, hele tre ganger i 2005. Men siden 2012 har vi faktisk ikke tapt for Fløy på 14 kamper. I fjor ble det 0-0 hjemme og 1-0-seier på bortebane. 

Nesten opprykk
Litt lenger tilbake i tid er andreplasser i 2. divisjon i 2010 og 2012 de beste prestasjonene til klubben på papiret. Men det er likevel 2005-sesongen det fortsatt snakkes om på Øya. Fløy fulgte FK Haugesund i toppen av tabellen og hadde et svært godt lag. Viking 2 vant, men kunne ikke rykke opp. Det endte derfor med seriefinale mellom de to lagene. 1-1-resultatet på hjemmebane holdt ikke. FK Haugesund tok opprykket med ett fattig poeng. 

Cuplag
Klubben har noen svært fine cupresultater å vise til. Særlig huskes 4-3-seieren mot Start i 2017. I 2021 ble Jerv slått etter straffekonkurranse. Så kan det også nevnes at det daværende Tippeliga-laget Sandnes Ulf ble sendt hjem fra Flekkerøy med tap i 2013, mens det i år var Sandefjord sin tur. 

Skadeplaget
Laget trenes av sørlending Marius Kjørvik Johansen. 28-åringen overtok underveis i fjorårssesongen. Øylaget startet årets sesong med seier over Lysekloster, før de som nevnt slo Sandefjord. Etter dette ble det tap i lokaloppgjøret mot Arendal. Samtidig som vi slo Aalesund, spilte Fløy 2-2 hjemme mot Kvik Halden. Ifølge egne rapporter er laget preget av en del skader. Men det spørs om ikke anledningen gjør at noen karrer seg tilbake i tide.

2023 fløy borte duell midtskogen markmanrud.jpg
Tett og jevnt i begge kamper mot Fløy i fjor, noe dette bildet fra bortekampen på Flekkerøy kan illustrere.

Billetter
Priser er 100 for voksne, 50 for skoleelever/studenter, mens det er gratis inngang under 16 år.

Se Fløys egen informasjon om billetter her

TV
Dersom du ikke tar tur til vakre Flekkerøy onsdag kveld, sendes kampen som vanlig på TV2 Play, Direktesport og Dalane Tidende sine nettsider. 

Annonse fra Obos-ligaen: