Før kampen: Kongsvinger

Mandag er det endelig ny seriekamp, den andre på bortebane. Kongsvinger venter på Gjemselund.

Annonse:

Vi har lagt bak oss en uke med cupkamp, kunstgresslegging, nytt banenavn, brakkemontering, med mer. Men to uker etter seriepremieren er det på tide med mer OBOS-ligafotball. Vi møter Kongsvinger, som ble nummer tre på tabellen i fjor. Kongsvinger var i 2. divisjon i 2014, 2015 og 2021, men spilte da i en annen avdeling enn EIK. Ut over dette, har KIL stort sett holdt seg i 1. divisjon de siste 20 årene, unntatt ett år i daværende Tippeligaen i 2010.

Ny trener

Laget fikk ny trener før sesongen. Svenske Johan Wennberg overtok etter Vegard Hansen. Wennberg har både spilt for KIL og trent lag i klubben tidligere. De startet sesongen med 2-1-seier hjemme mot Ranheim, etter overtidsscoring fra Harald Holter. Forrige helg ble det 1-1 borte mot Lyn, mens de tok seg videre i cupen med 8-0 over Nybergsund i midtuken.

– Kongsvinger er et lag som skal kjempe i toppen. Så nå får vi virkelig kjenne på OBOS-nivået. Det er en fin test for oss, sier Kjell André Thu.

Skal være oss selv

Vi kommer fra to bortekamper på rad, med serieåpningen mot Sandnes Ulf og cupkampen mot Vidar, som begge har endt med seier. Thu ønsker å angripe utfordringen det blir å møte Kongsvinger.

– Vi ønsker å være offensive. Det vil jeg at vi skal være i år og spille vårt spill. Samtidig må vi ta noen hensyn til de vi møter. Det er nok en av de tøffeste bortekampene i år, sier Thu.

Møttes i treogåtti

Rødtrøyene er et helt nytt bekjentskap for vår del i seriesammenheng, men vi møttes til treningskamp på Rosseland i 1983. EIK spilte da i 3. divisjon, mens Kongsvinger var nyopprykket til 1. divisjon. To mål fra Kåre Skogen og ett fra Svein Harald Vigrestad sørget i midlertidig for at EIK vant 3-0 på grusbanen på Rosseland. 

Skal du på kamp? 

Å ta seg til Gjemselund en mandagskveld er ikke alle forunt. Men vi vet at det er flere EIK-supportere som har tenkt seg til Kongsvinger. Vi viser derfor til deres hjemmesider for:

Veibeskrivelse

Billettinformasjon

TV 

Dersom du ser kampen hjemmefra vises den som vanlig på Dalane Tidenes nettsider, Direktesport og TV2 Play. 

Annonse fra Obos-ligaen: