Før kampen: Sandnes Ulf - EIK

Lørdag ettermiddag får vi sesongens hittil tøffeste test når vi møter divisjonskollega Sandnes Ulf til treningskamp.

Annonse:

MERK AT KAMPEN HAR BLITT FLYTTET TIL RANDABERG ARENA, MED KAMPSTART KL. 18:00.

Grunnen til det er at det er meldt minusgrader også i morgen, og da vil forholdene selvsagt være mye bedre innendørs. Det er gratis adgang for alle tilskuere.

DAHLBY OG MICHALSEN UTE

I de to første treningskampene mot Varhaug og Vidar har vi stilt med nærmest to forskjellige ellevere i de to omgangene. Det vil trolig bli spilletid for alle friskmeldte spillere også i morgen. Det vi vet er at Magnus Dahlby og Stian Michalsen ikke kommer til å spille. Begge er ute med skade.

Ellers har den svenske prøvespilleren Filston Mawana reist hjem uten å ha blitt tilbudt kontrakt.

"NYTT" SANDNES ULF

Etter fjorårssesongen overtok Thomas Pereira som trener i Sandnes Ulf, etter at Bjarne Berntsen valgte å pensjonere seg. Både Pereira og klubben har sagt at de vil ha en tydelig lokal profil, der unge talenter skal få sjansen. 

LIkevel er ni av elleve spillere som startet den siste seriekampen i fjor fortsatt i klubben. De to unntakene er Ingvald Sandvik Halgunset, som har skrevet under kontrakt med EIK, og Eivind Austbø, som er tilbake i Viking etter endt utlån. Andre spillere som har forlatt Ulf i løpet av vinteren er Aslak Falck, Kristoffer Hay, Alexander Stølås, Horenus Taddese og Fredrik Torsteinbø.

De lyseblå har hentet inn en del nye spillere. Den danske stopperen Mads Thorsøe Bager har kommet fra Skive, mens den unge midtbanespilleren Isak Hjorteseth har kommet på utlån fra Brann. Andreas Rosendal Nyhage og Jarmund Kvernstuen har begge kommet fra Ull/KIsa, mens unge Bård Brandeggen fra Vidar er Pereiras foreløpig siste signering.

UAVGJORT MOT VIKING

Kampen mot EIK blir Ulfs andre treningskamp for sesongen. For halvannen uke siden sesongdebuterte laget med å spille 2-2 mot Viking i snøføyka hjemme på Øster Hus Arena. Det etter at tidligere EIK-spiller Zlatko Tripic hadde gitt Viking en tidlig ledelse, før Erik Berland utlignet etter et godt kvarters spill.

I andre omgang ga Henrik Jensen hjemmelaget ledelsen, men Vikings Kasper Sætherbø utlignet ti minutter før slutt.

2023 sander lønning mot brattvåg.jpg
Sandnes Ulfs førstekeeper Sander Lønning spilte 12 seriekamper for EIK i fjor. Her i aksjon mot Brattvåg, da han debuterte i EIKs drakt.

GJENSYN MED SANDER LØNNING

Kampen i morgen betyr selvfølgelig også et gjensyn med Sander Lønning, som gjorde en flott jobb for oss som keepervikar i fjor sommer. Sander fortalte dette om sitt låneopphold i EIK i boka "Den store drømmen" :

"Det var ikke bare med lette følelser jegtok farvel med EIK-garderoben etter tolv strake seriekamper i EIKs drakt.  Med tanke på at vi jaget opprykk, var det litt kjipt at utlånet ble avsluttet. Jeg ønsket jo å spille fast. Men så ordnet det seg etter hvert når jeg fikk en god del kamper etter returen til Sandnes. Men å ha fått spilt for et lag som EIK, i en sesong som endte med opprykk, er noe jeg vil huske og sette pris på for alltid. Det var ikke en selvfølge at et opprykksjagende lag ville satse på en 20 år gammel keeper med noen få kamper i OBOS-ligaen som ballast. Den enorme tilliten jeg fikk fra trenerteamet, klubben og laget, er noe jeg satte veldig pris på!"
 

MØTER TIDLIGERE LAGKAMPERATER

Det er flere enn Sander Lønning som møter gamle lagkamerater i morgen. Ingvald Sandvik Halgunset har som nevnt en fortid i Sandnes Ulf, der han spilte i fem sesonger. Chris Thodal Sleveland spilte også for Ulf i halvannen sesong, mens Jo Stornes Stålesen også var innom de lysblå tre sesonger i tenårene. Av Ulfs spillere har også Herman Kleppa en fortid i EIK. Den offensive backen spilte for oss i halvannen sesong, før ferden gikk videre til Raufoss vinteren 2021.

2023 sandnes ulf eik bjørn mæland i duelle med ramsland.jpg
Fra kampen mot Sandnes Ulf i mars i fjor. Bjørn Mæland i duell med Martin Ramsland, som nå spiller i Aalesund.

TOK STERK SEIER I FJOR

I fjor møtte vi Sandnes Ulf til treningskamp i slutten av mars, da vi tok en kruttsterk 4-1-seier på Øster Hus Arena. Siste "tellende" oppgjør mellom de to klubbene er cupkampen i Idrettsparken sommeren 2022, da Ulf vant 2-1.

Som mange vet, møter vi Sandnes Ulf igjen allerede i første serierunde den 1. april. Siste seriemøter de to klubbene i mellom var i 2005, da begge kampene endte uavgjort 1-1.

Annonse fra Obos-ligaen: