Før kampen: Stabæk

Mandag klokka 19 møter vi Stabæk på Nadderud stadion.

Annonse:

Etter 2-2 mot Levanger ligger vi på tredjeplass i OBOS-ligaen. De fleste lagene har spilt ni kamper, mens EIK, Stabæk, Mjøndalen og Åsane har åtte. Dermed er sesongen godt i gang og vi har fem kamper igjen før sommerferien etter oppgjøret på Nadderud. Lørdag venter Raufoss hjemme, før den utsatte hjemmekampen mot Åsane spilles onsdag 5. juni.

Tidligere møter

Dette blir lagens første seriemøte noensinne. Vi møtte faktisk Stabæk til treningskamp i 1989 i Barsinhausen i Tyskland. Da var Stabæk i 4. divisjon og slo oss 2-1. Seks år senere nådde de Tippeligaen for første gang. Det eneste offisielle møtet mellom lagene var i 2004, i cupens første runde hjemme på Husabø. Eliteserielaget Stabæk slet med å få hull på byllen til 3. divisjonslaget EIK. Men en straffescoring fra Christian Holter og et seint mål fra Peter Sand, gjorde at Stabæk tok seg videre med 2-0. 

Sesongen så langt

Stabæk rykket ned i fjor og startet sesongen på en bra måte. De Blaa har blant annet slått Kongsvinger 5-0 i serien og Bryne 5-1 i cupen. De skal møte KFUM i kvartfinale i cupen. Det første tapet kom ikke før forrige runde, da Ranheim vant hele 3-0 på Extra Arena. Men det har også blitt fire uavgjorte i OBOS-ligaen, som er halvparten av kampene de har spilt. På de siste fem seriekampene har det bare blitt én seier. Dermed er bærumsklubben nummer åtte på tabellen.

444781291_1208776960286626_4724248620170651387_n.png
Andreas Helmersen utliknet til 2-2 mot Levanger

Årets gjennombrudd

De største overskriftene har gått til 16-åringene Oscar Spiten-Nysæter og Sebastian Olderheim, som har vært faste i lagoppstillingene til amerikanske Bob Bradley. Lagets toppscorer er Bassekou Diabate fra Mali, som ble hentet fra Jerv i vinter. Spissen har scoret seks ganger i serien, men har ikke spilt de siste to kampene. 

Treneren

Nevnte Bradley er i Stabæk for andre gang. 66-åringen tok Stabæk til bronse i 2015, bare fem år etter at han ledet USA til VM i Sør-Afrika. Etter første periode i Stabæk var han i franske Le Havre og Premier League-laget Swansa. Bradley kom tilbake til Stabæk september i fjor, men lyktes ikke med å holde klubben i Eliteserien.

Skal du på kamp?

Billettkjøp og informasjon om billetter til Stabæk-EIK finner du her

Kampen sendes på TV2 Play, Direktesport og Dalane Tidendes nettsider.

Annonse fra Obos-ligaen: