Før kampen: Start-EIK

Lørdag er det ny treningskamp for herrelaget. Start er motstander på Sparebanken Sør Arena klokka 15.

Annonse:

Kampen blir vår femte treningskamp i vinter, etter å ha spilt mot Varhaug, Vidar, Sandnes Ulf og Bryne. 

Oppgjøret var i utgangspunktet satt opp i Sørlandshallen, men tidligere denne uken ble det klart at kampen spilles på Starts hjemmebane, Sparebanken Sør Arena. 

Magnus Lankhof-Dahlby og Anders Klemensson er ute med skader. Troppen for øvrig er intakt når det snart bare gjenstår en måned til seriestart. Det betyr at både Bjørn Mæland og Stian Rokås Michalsen er med i morgendagens tropp, etter at de stod over mot Bryne.

MÅ TETTE GAPET

Tidligere denne uka var vår hovedtrener Kjell André Thu gjest i fotballpodcasten "Dribblevekk". Der ble han spurt om hvordan han synes vi ligger an nå en god måned før seriestart. Thu svarte at vi fikk en vekker mot Bryne, en kamp han karakteriserte som "gutter mot menn". Tross tapet og en forestilling som ble en aldri så liten tankevekker, mente Thu at det var godt å få bli satt litt på plass etter at vi ikke hadde tapt siden august i fjor:

"Å møte slike motstandere er en lærdom og erfaring vi må ta med oss inn i treningshverdagen. Vi har et gap å tette når det gjelder å komme opp mot nivået til de beste klubbene i OBOS-ligaen, men nå skal vi få testet oss godt mot gode lag i de ukene som gjenstår fram mot seriestart, og lære hvor lista ligger hen."

Mens Bryne toppet laget sist lørdag, kjørte vi med en litt eksperimentell startoppstilling. Bare fire av de som startet opprykkskampen mot Vard Haugesund spilte fra Start mot Bryne. Men Thu ville ikke bruke det som unnskyldning for den nokså slette førsteomgangen vi presterte på Jæren.

I morgen får vi uansett en anledning til å "reise kjerringa", selv om Start i Kristiansand er nok en tøff motstander.

2018 start chris sleveland skyter.jpg
Chris Thodal Sleveland fyrer av et skudd under cupkampen mot Start i 2018.

Vi møtte Start i fjor på nesten samme tidspunkt. Da endte det 2-0 til kristiansandslaget. Forrige offisielle kamp mellom lagene var i cupens tredje runde i 2018. Da vant Start 1-0 i Idrettsparken etter scoring fra Mathias Bringaker. 

KAOSVINTER I START

Lørdagens motstander har hatt en travel vinter utenfor banen, etter at de ble satt ut av kvaliken til Eliteserien på grunn av et glatt banedekke som ikke holdt forskriftmessig standard i novemberfrosten i Kristiansand. Det har ført til mye turbulens i klubben gjennom vinteren. Daglig leder Terje Marcussen og sportssjef Magni Fannberg er ferdige i Start. Det samme er tidligere hovedtrener Sindre Tjelmeland, som ledet laget til 5. plass i fjor. 

Sveinung Hedding-Valvik ble ny daglig leder på permanent basis for om lag en måned siden. Azar Karadas ble ansatt som ny hovedtrener i starten av februar. Han kom fra en rolle i Stabæks støtteapparat. 

Karadas ledet sin første treningskamp forrige fredag. Start slo Jerv 4-3 i Sørlandshallen. Før dette har de spilt to kamper. Mot Bryne ble det 1-1, mens Vindbjart ble slått 3-0 i årets første kamp. 

Start har solgt Luc Mares til HamKam og Emir Derviskadic til FK Haugesund. I tillegg er åtte andre ferdige i klubben, mens to låneavtaler er gått ut. Den eneste signeringen så langt er Sivert Sira Hansen fra Mandalskameratene. 

PUBLIKUMSINFO:

Inngangspriser for de som vil se kampen i Kristiansand: 

Voksen: 100,-

Under 16 år: 50,-

Mer billettinformasjon på Starts hjemmesider.

PÅ TV:

Kampen vil bli sendt både på Dalane Tidende og Fædrelandsvennens sine nettsider.

Annonse fra Obos-ligaen: