Før kampen: Varhaug - EIK

I likhet med i fjor, sesongdebuterer vi med privatkamp borte mot Varhaug. Kampen spilles i Varhaug Idrettspark torsdag 25. janur med avspark klokka 19:00.

Annonse:

Varhaug sin hjemmebane har tribune under tak, med varmeovner i taket. Det er også mulig å sitte innendørs i andre etasje dersom noen ønsker det. Kiosken med de berømte Skretting-pølsene er også åpen!

GLEDER SEG TIL KAMP!
Vårt A-lag har nå unnagjort nesten tre uker med treninger siden oppkjøringen mot årets sesong i OBOS-ligaen startet 8. januar. Etter en uke med snø og umulige forhold utendørs, har laget nå trent de siste dagene på B&G-banen, selv om værforholdene har vært litt ymse også denne uka. 

Chris Thodal Sleveland gleder seg i hvert fall til å få spille den første kampen etter at opprykket ble sikret i fjor høst:

Ja, det skal bli godt å få ta på seg fotballdrakta igjen og spille kamp. Vi tar oppgjøret mot Varhaug som en god gjennomkjøring i en periode der vi ellers har en del syre og tunge bein etter tøffe treninger. Det er vel slik kroppen skal føles i denne fasen av pre-season, men noe forsvinner nok når drakta kommer på og det er klart for kamp.

Vår lagkaptein kjenner godt at det er en spennende sesong vi går inn i:

Det blir den desidert kuleste sesongen jeg har vært med på til nå. Både med tanke på nivå og motstandere, men også fordi vi har fått inn nye gode spillere i troppen vår, som jeg skal få lov å spille sammen med. Vi har mye spennende i vente, konstaterer Chris.

FLERE DEBUTANTER
Hovedtrener Kjell Andre Thu legger ikke all verdens prestisje i morgendagens treningskamp, men sier det skal bli godt å komme i gang og spille en kamp med drakter, motstander og dommer: 

Det mest spennende aspektet så tidlig er vel kanskje å få se de nye spillerne i kamp. Både Henrik Falchener, Tord Salte, Henrik Elvevold og Andreas Helmersen vil debutere for EIK i morgen. Men ellers handler det mest om å komme i gang med kamper. Vi har også hatt med et par prøvespillere på trening denne uka, som begge får testet seg i kampen i morgen. Det er midtbanespiller Jonas Brusgaard fra Fram Larvik og den svenske venstrebacken Emil Hellman, som sist spilte i Helsingborg.

Thu forteller også at vi har småskader på 3-4 spillere, og at han kommer til å spare dem i morgen for ikke å risikere noe lengre skadefravær. 

Vi kommer med oppdatert lagoppstilling på sosiale medier så snart vi får den i morgen.

OGSÅ VARHAUG SESONGDEBUTERER
Kampen i morgen blir også Varhaugs første treningskamp i 2024. Grønntrøyene hang lenge med i opprykkskampen i fjor, men endte til slutt som nummer tre i sin fjerdedivisjonsavdeling, bak Sola og Rosseland.

Lagets trener Simon Stapnes Sæternes er som kjent egersunder, med to opptredener for EIKs A-lag å skryte av (mot Havdur i vinterserien i 2011 og Moi i Rogalandscupen i 2014). Han ser fram til å møte moderklubben:

For meg personlig er det alltid kjekt å møte EIK, og treffe mange kjente og tidligere lagkamerater. For vår del betyr kampen først og fremst at vi er i gang med å spille kamper, som er det vi synes er aller kjekkest. 

Varhaug-treneren er klar over at det trolig blir en kamp der laget hans først og fremst får testet seg defensivt:

Det bør jo i utgangspunktet være ganske stor forskjell på lagene, så vi har forberedt oss på å ta steg i den defensive biten av spillet inn mot morgendagen. Vi skal konkret jobbe litt med presspill, da vi forventer at EIK kommer til å ha mye ball, sier han. 

Simon Sæternes Stapnes forteller videre at lagets ambisjoner er slik som de foregående sesongene:

Vi ønsker å kjempe helt oppe i toppen. Vi har en solid grunnstamme i laget som har tatt store steg de siste årene. De siste tre årene har vi måtte ta til takke med to andreplasser og en tredjeplass bak gode lag. Så det er ingen tvil om at ambisjonene våre er å kjempe helt i toppen av tabellen også dette året, forteller han.

TO NYE SPILLERE
I løpet av vinteren har Varhaug fått inn angriperen Fredrik Tuen og midtbanespilleren Andreas Ueland fra Brusand, mens Oddbjørn Braut har gått til Frøyland. 

Andreas Ueland var en av fem spillere fra Varhaug som spilte på et sammensatt jærlag mot Bryne på tirsdag. De andre var forsvarersspillerne Ole Varhaug og Arild Auestad, samt midtbanespillerne Sondre Dvergsdal og Narve Bø. Det sammensatte laget vant for øvrig 3-1.

Varhaug har ellers en spiller i sin tropp med bakgrunn i EIK. Angriperen Ovar Undheim Høyland spilte 10 A-kamper for EIK sesongen 2017, og scoret ett mål.

LANG HISTORIKK MOT VARHAUG
Det er gått fjorten år siden vi sist møtte Varhaug til seriekamper. Men de grønnkledde fra Jæren er fortsatt det laget vi har utkjempet flest dueller med i seriesammenheng. Hele 63 ganger har EIK og Varhaug kjempet om seriepoeng siden vi møtte dem første gang i åpningskampen i 1948-49-sesongen. Vi står med 31 seire, mens Varhaug har vunnet de innbyrdes oppgjørene 21 ganger. 11 ganger har det endt uavgjort.

Varhaug rykket ned fra 3. divisjon i 2010, og måtte tre år senere ta en sesong i 5. divisjon, før de det siste tiåret har stabilisert seg som et godt fjerdedivisjonslag. I fjor havnet de som før nevnt på tredje plass.

Annonse fra Obos-ligaen: