Første treningsuke unnagjort

Mens ettermiddagssola speilte seg i snøen på den 906 meter høye Skykula i bakgrunnen, gjorde vårt A-lag unna sesongens første utendør trening på B&G-banen i ettermiddag. Tidligere i uka har det kalde været gjort at treningene har foregått i Espelandhallen.

Annonse:

Det var fokus på spilløvelser på dagens trening, og det var en sugen spillergruppe som koste seg i det "varme" været. Det vil si 3-4 plussgrader, vindstille og et noenlunde isfritt kunstgressdekke. Trener Kjell André Thu ledet treningen sammen med assistent Endre Eide.

Kjell André Thu forteller om en veldig sulten gjeng, som har gledet seg til å komme i gang med oppkjøringen til det som blir en svært spennende sesong i OBOS-ligaen. Han har også en langt mer satt spillerstall enn det han startet med i sin første sesong som EIK-trener:

- Vi er jo betydelig flere enn vi var på trening på samme tid i fjor. Større deler av stallen er satt, og en stor del av de som spilte mye i fjor er fortsatt med. Det gir oss en veldig god kontinuitet, der mange spillere er her på tredje året, noe som er veldig positivt. Det at vi allerede har mange under kontrakt gjør også at vi får god kvalitet på trening allerede tidlig i oppkjøringen, sier han.

VI SKAL HA EN OFFENSIV INNSTILLING!
Thu har ikke tenkt å endre på så veldig mye, selv om vi nå skal spille et hakk høyere opp enn i fjor: - Det blir veldig mye likt. Vi har troen på måten vi gjør ting på, måten vi trener på og spiller på. Så vi har ikke planer om å endre noe særlig. Men dersom vi skal hevde oss i OBOS-ligaen, må vi opp i kvalitet og intensitet. Så må vi kanskje også være forberedt på at poengene ikke deles ut like lett i denne divisjonen som EIKs spillere, støtteapparat og supportere har vært vant med fra de siste fem-seks sesongene, der laget stort sett har kjempet i toppen. Fra å nesten alltid være favoritter, må vi nå tåle å tape en kamp eller to, og akseptere at noen av motstanderne våre vil være bedre fotballag enn oss selv.

Men vår hovedtrener har langt fra overdrevet respekt for det som venter oss: - Vi er en av de minste klubbene i OBOS-ligaen, det er ikke vanskelig å erkjenne, men vi har ikke rykket opp bare for å delta. Vi skal ha en offensiv innstilling, konkurrere og bite godt fra oss, og forhåpentligvis bli en positiv overraskelse for mange.

MYE Å GLEDE SEG TIL!
Det er mye å glede seg til når vi retter blikket framover mot vår og sommer, men foreløpig har Thu et litt kortere perspektiv: - Det jeg gleder meg til nå først og fremst er å komme i gang med treningskampene, samt å jobbe med spesifikke detaljer og utvikle laget fram mot seriestart. Men så klart tenker man også litt fram dit, når man skal spille kamper mot relativt store klubber og teste seg mot meritterte trenere. Det blir fotball på et helt annet nivå for mange av oss, og det blir en spennende utfordring som jeg gleder meg veldig til!

Alle våre tre nysigneringer, Henrik Elvevold, Henrik Falchener og Tord Salte, var på dagens trening. Vi tok en liten prat med Henrik Elvevold om inntrykkene fra første uka i sin nye klubb:

Annonse fra Obos-ligaen: