Helmersens hattrick var ikke nok

Andreas Helmersen scoret tre ganger for EIK, men dessverre var ikke det nok til å få med seg poeng fra Kristiansand. Start scoret nemlig fire og vant kampen 4-3.

Annonse:
Stor stemning på kampen, men dessverre ble det tap.

Start åpnet best, og tok en tidlig ledelse da Eirik Schultze fikk for mye rom og avsluttet i vinkelen bak Knut Søyland Skjærstein, via Ådne Midtskogens kne.

Vi kom tilbake ni minutter senere, da Stian Rokås Michalsen dro av to spillere på venstrekanten, før han serverte Andreas Helmersen, som raget høyest på bakre stolpe (bildet under)

Igjen ble vi for passive bakover da Mathias Grundetjern fikk bredside inn 2-1 til Start, men på overtid raget igjen Helmersen høyest i luftrommet foran Starts mål da han strakk seg fram og fikk satt pannebrasken på et innlegg fra Michalsen.

Stian Rokås Michalsen var involvert i forarbeidet til alle tre scoringene våre.

Et par minutter ut i andre omgang fullførte trønderen sitt hattrick da han fikk strukket fram foten og satt tåa på ballen etter en cornersituasjon, og ga oss ledelsen 3-2.

Dessverre ble vi litt for passive og avventende utover i andre omgangen, og red mer på ledelsen enn å kjøre på og punktere kampen. Det utnyttet Start to ganger. Først da Schultze fikk dempet ballen upresset og satt inn hjemmelagets utligning, og så da Starts unge playmaker Salim Nkubiri fikk kjøre karusell med hele vår høyrekant før han helsparket inn til Grundetjern, som dermed avgjorde kampen til sørlendingens fordel.

Det var fortsatt rundt 20 minutter igjen av kampen, men vi ble etter hvert tomme for energi, og klarte aldri å mobilisere en skikkelig sluttspurt. Samtidig ble Start oppildnet av et entusiastisk hjemmepublikum, og klarte dermed å holde unna.

Starts keeper Jasper Torkildsen rydder opp da vi presset mot slutten av kampen.

3264 tilskuere (reelt tilskuertall) fikk se en underholdende og spennende kamp, men vi sitter igjen med følelsen at vi burde hatt med oss noe fra kampen i form av poeng. Men vi blir for snille i presspillet bakover på banen, og blir hardt straffet for det.

EIKs supportere jubler for utligning til 1-1 i første omgang. Rundt 300 egersundere hadde tatt turen til Kristiansand denne fine maidagen.

KAMPFAKTA:

Start – EIK 4-3 (2-2)
Sparebanken Sør Arena, 3264 tilskuere

Dommer: Jan Morten Tennøy (Nore Neset IL)

Målene: 1-0 Eirik Schulze (10), 1-1 Andreas Helmersen (19), 2-1 Mathias Grundetjern (42), 2-2 Helmersen (45), 2-3 Helmersen (48), 3-3 Schulze (70), 4-3 Grundetjern (74).