Høiseth avgjorde på Melløs

En sein scoring fra Magnus Sandvik Høiseth sørget for en ordentlig sliteseier mot Moss på Melløs.

Annonse:

(foto: Christian Thuesen)

Moss presset oss de første minuttene og kom til en tidlig avslutning ved Jakobsen. Men etter bare sju minutter var Ingvald Sandvik Halgunset først på et innlegg fra Jo Stålesen og ble felt. Dermed fikk EIK straffe. Dette satte Andreas Helmersen sikkert ned i høyre hjørne.

Utliknet raskt

Etter 16 minutter kom vi raskt ned på jorden da Moss utlikningen. Knut André Skjærstein hadde ballen utenfor egen 16-meter. Da han skulle slå ut, ble han presset av Bo Hegland. Ballen ble blokkert og gikk direkte i det åpne målet

Sjansefattig.

Første omgang var tett og jevnspilt, og det var færre sjanser enn i de tidligere seriekampene. Andreas Helmersen fikk likevel en god mulighet etter hjørnnespark, men headet utenfor. Moss hadde flere overgangsmuligheter som ble stoppet av EIK-forsvaret. Mot slutten av omgangen rullet Michalsen opp et flott angrep, som endte med at Chris Sleveland fikk et skudd blokkert. EIK måtte gjøre et bytte da Robert Williams ble skadet og Oskar Opsahl kom inn til sin seriedebut.

Forsvarte oss godt

Uavgjortresultatet stod seg til pause. Hjemmelaget hadde ballen mest i starten av andre omgang, men de store sjansene uteble. Underlaget preget kampen og det ble tatt få sjanser fra begge lag med ballen i laget. Forsvaret kjempet heroisk i hver duell da Moss slo langt. Magnus Sandvik Høiseth kom inn etter timen for Horenus Tadesse. Etter 77 minutter gjorde EIK et trippelbytte.

Innbytterne avgjorde

Like etter byttene kom Chris Thodal Sleveland til en god mulighet med et skudd fra 20 meter, som gikk over mål. Men da klokka nærmet seg 90 minutter var det innbytterne sin tur. Jørgen Voilås mottok en ball inne i 16-meteren og kriget seg til dødlinja. Voilås la 45 grader ut til Magnus Sandvik Høiseth, som bredsidet inn matchvinnermålet.

Første seier mot Moss

Med dette slo vi Moss for første gang i seriesammenheng, på femte forsøk. Vi har tre seire og én uavgjort etter fire kamper i OBOS-ligaen. Onsdag venter HamKam i B&G Parken i NM klokka 14:30. Neste seriekamp er førstkommende lørdag mot Lyn. Også denne spilles på hjemmebane.

KAMPFAKTA:

Moss - EIK
OBOS-ligaen

Melløs stadion,  1349 tilskuere
Dommer: Anders Bodding

Mål: 0–1 Andreas Helmersen, straffe (8), 1-1 Bo Hegland (16), 1-2 Magnus Sandvik Høiseth (90)

Gule kort EIK: Andreas Helmersen, Jo Stornes Stålesen, Heine Åsen Larsen, Justin Salmon og Kjell André Thu