2024 eik lyn dahlby utligner

Innbytter Dahlby reddet ett poeng

Det endte uavgjort 1-1 mellom EIK og Lyn i Idrettsparken, etter at Lyn ledet 1-0 ved pause.

Annonse:

På mange måter ble kampen en tro kopi av tilsvarende oppgjør i fjor. Lyn dikterte spill og tempo før pause, mens vi kom ut i hundre fra startblokka etter sidebytte.

Lyn tok ledelsen etter en god halvtime da Daniel Schneider fikk stå umarkert på et hjørnespark og heade ballen i mål. Det var eneste reelle målsjanse i en første omgang der vi aldri kom helt i gang, og spilte med altfor lavt tempo og intensitet.

Andre omgang ble langt friskere, med EIK som det klart beste laget. I lange perioder presset vi Lyn langt tilbake på banen, og med litt mer tur hadde det blitt tre i stedet for ett poeng.

Bare seks minutter ut i omgangen fikk Horenus Tadesse en stor mulighet, men Lyns keeper Alexander Pedersen fikk en hånd på ballen. Pedersen svarte med et langt utspill som endte opp hos Mathias Johansen, men forsøket fra Lyn-spissen gikk rett i fanget på Anders Klemensson.

Stian Michalsen kom seg fri på høyrekanten og sendte avgårde et hardt skudd som strøk oversiden av tverrliggeren, og noen minutter senere burde vi hatt utligningen. Tadesse leverte forarbeidet, og ballen lå nærmest og rullet foran Lyn-keeperen, som ikke fikk hendene på ballen. Ådne Midtskogen, som jubilerte med sin A-kamp nummer 100 for EIK, fikk satt tåa på ballen og sendt den over streken, men dommeren blåste for angrep på keeper. Det var det få som forstod noe av!

Andreas Helmersen sendte en avslutning utenfor, mens keeper Pedersen reddet et skudd fra Ingvald Halgunset. Men fem minutter før ordinær tid var ute fikk vi en fortjent utligning. Heine Åsen Larsen leverte et strålende forarbeid, og foran mål feide Magnus Lankhof Dahlby ballen over mållinja.

På overtid får vi nok en stor sjanse til å avgjøre, men Henrik Falcheners skudd blir reddet av keeper.

Dermed er vi fortsatt ubeseiret etter fem kamper i OBOS-ligaen, og ligger a poeng med Stabæk og Kongsvinger på toppen av tabellen.