Kamp mot Alga Bishkek

EIK-følget støtte på store forsinkelser på turen nedover til Tyrkia i helga. Først sent lørdag kveld var de siste spillerne på plass i Bilek, der laget skal være den neste uka på treningsleir.

Annonse:

Den oppsatte kampen mot Alga Bishkek fra Kirgisistan har derfor blitt utsatt til mandag middagstid tyrkisk tid (10:00 norsk tid). Vi skal forsøke å komme med så mange oppdateringer vi kan, men da vi ikke har egne mediefolk i Tyrkia, blir det mer sparsommelig enn det ellers ville blitt.

En omgang på hver

Ut fra de opplysningene vi har fått fra EIK-leiren, satses det på at alle spillerne i troppen skal spille en omgang hver, bortsett fra Anders Klemensson og Magnus Lankhof Dahlby, som fortsatt er skadet. Prøvespillerne Marius Tollefsen, Oskar Opsahl og Justin Salmon vil dermed få sine første opptredener i EIK-drakta, etter å ha trent med laget lørdag.

Motstanderen

Mandagens motstander er altså klubben FC Alga, fra den kirgisiske hovedstaden Bishkek, en millionby som ligger like der fjellene går over i et stort steppeområde som strekker seg nordover inn i nabolandet Kazakhstan. Det enkleste referansepunktet for oss nordmenn er trolig å si at den ligger omlag 20 norske mil vest for den gamle skøytebyen Alma-Ata. Bishkek var i gammel tid et viktig stoppested på en av armene av Silkeveien.

FC Alga Bishkek ble stiftet i 1947, men har blitt restrukturert flere ganger siden da. Klubben hadde sin storhetstid i årene 1992-2003, da den vant fem ligamesterskap og tok cupen hjem ti ganger.

Ellers vet vi ikke så mye om motstanderen, men skal som nevnt forsøke å oppdatere så godt vi klarer.

Annonse fra Obos-ligaen: