Kjell Andrè Thu gir seg i EIK etter sesongen- Endre Eide blir hovedtrener ut 2027-sesongen

Kjell André Thu gir seg som hovedtrener for EIKs A-lag herrer etter sesongen. Endre Eide vil fra og med 01.01.2025 gå fra assistent til hovedtrener

Annonse:

Det ble offentliggjort på onsdagen pressekonferanse i klubbhuset at Kjell Andrè Thu gir seg etter denne sesongen. Har ledet laget i snart to år og var ønsket med videre. Men etter god betenkningstid har Kjell André valgt å takke nei til å fortsette for EIK Fotball. 

Han kommer til å lede laget de siste åtte seriekampene av OBOS-ligaen, som så langt har blitt gjennomført på strålende vis. 

Kjell André Thu har skrevet seg inn i historiebøkene til EIK som den første som ledet klubben opp i OBOS-ligaen. På veien har det blitt mange dramatiske, underholdende og minneverdige øyeblikk.

Klubbens daglige leder, Matteus Bårdsen har følgende å si om avgangen etter sesongen:

- Klubben har hatt en pågående dialog med Kjell André i løpet av sesongen, og har vært i samtaler om veien videre. Vi ble informert for to uker siden at Thu velger å gi seg etter sesongen. Det er ingen dramatikk i det, og vi skilles som veldig gode venner. Jeg personlig har også hatt en veldig god relasjon med Kjell André helt siden dagen jeg ringte han for jobben i desember 2022.

- Nå handler det om å fullføre sesongen best mulig i OBOS-ligaen, så regner jeg med det kommer nok hyllester, taler og sosiale sammensetninger etter sesongen slik vi får takket hverandre av på en god måte. 

Endre Eide tar over hovedansvaret i januar

Endre Eide kom på forhånd av nåværende sesongen inn som assistenttrener etter 2,5 år i Start. Etter ett år ved Kjell André Thu sin side vil han nå etter sesongen bli klubbens hovedtrener. Eide har signert en kontrakt ut 2027-sesongen. 

- Etter å ha samarbeidet med Endre i 9 måneder, og sett hva han bringer til bordet, så føler vi det er riktig steg for klubben nå. Han blir den yngste hovedtreneren i norsk toppfotball, men med den erfaringen, kunnskapen og modenheten han har så er vi veldig trygge på valget vårt. Resten av kabalen for trenerteamet inn mot neste år vil jobbes med i høst, sier daglig leder, Matteus Bårdsen.

Annonse fra Obos-ligaen: