Knallsterk seier mot Aalesund

EIK slo tilbake etter tapet i forrige kamp. Aalesund hadde mobilisert kraftig i forkant av kampen, men tigrene tok på seg rollen som festbrems på Color Line Stadion. (Foto: Ørjan Nodland)

Annonse:

Et heltent hjemmelag startet friskt og gikk i angrep allerede etter to minutter. Henrik Falchener satte inn en viktig blokkering da Skjærstein måtte ut fra målet sitt. Deretter fulgte et hjørnespark som førte til et farlig skudd. Vi fikk ristet av oss sjokket satte opp to fine angrep før det var gått 6 minutter, men uten at det ble avslutning på mål.

Joakim Holtan er nære på å score i første omgang.

Flere fine angrep

Joacim Holtan spilte sin første EIK-kamp fra start og kom til avslutning ved første stolpe etter ti minutter. Det så ut som en redning fra keeper, men den nye EIK-spissen fikk ikke hjørnespark. Etter 13 minutter slo vi inn fra venstre. Dahlby headet ned mot Tadesse, som bare var en lang Aafk-tå fra å få avsluttet fra fem meter.

Hjemmelaget i ledelsen

Etter 18 minutter ble Magnus Sandvik Høiseth ble satt opp ute til venstre. EIK spilte seg nydelig ut fra egen femmeter. Høiseth dro seg inn og skjøt lavt i nærmeste, men Grytebust gjorde en god redning. I stedet gikk Aalesund opp i ledelsen etter 26 minutter. Et innlegg fra høyre ble sklidd i mål av Bjørn Martin Kristensen.

Salmon utliknet

Vi svarte med et godt hjørnespark fra Chris Sleveland som ble bokset ut i siste liten fra keeper. Og etter 37 minutter var det EIK sin tur. Etter et flott angrep ble ballen lagt ut til Jo Stornes Stålesen, som la hardt inn fra høyre. Justin Salmon timet løpet fint og bredsidet ballen elegant i mål.

Jubel etter at Justin Salmon utlignet til 1-1

Mange tilskuere

Aalesund hadde mobilisert godt til Kjetil Rekdals comebackkamp. Det ble rapportert om 5412 tilskuere. Hvis dette antallet stemmer er det rekord i en EIK kamp. Den tidligere rekorden var 4269 mot Viking i Stavanger i 1960. Andre omgang startet litt forsiktig. Sju minutter etter hvilen var det EIK som kom til første avslutning ved Justin Salmon etter en ganske lik situasjon som ved utlikningen. Aalesund gikk rett i angrep og headet utenfor.

Svensk tomålsscorer

Da timen ble passert var hjemmelaget fryktelig nær å ta ledelsen. Martin Ramsland fikk litt for mye rom utenfor 16-meteren og smalt ballen i krysset og heldigvis for EIK over mål. Men i stedet gikk EIK i angrep. Horenus Tadesse gjorde et fantastisk forarbeid og kom seg ned til linja. Det lave innlegget fant Justin Salmon, som banket ballen i mål via tverrligger.

Etter 69 minutter gjorde Magnus Lankhof Dahlby mye på egenhånd og driblet seg forbi på høyresiden. Han la deretter lavt inn, og EIK var nære avslutning ved to anledninger. Hjemmelaget ville mye, og EIK ble i perioder presset lave. Likevel gikk det en stund mellom hver sjanse imot.

Holtans første

Da hjemmelaget etter hvert sendte opp flere flere spillere bød det seg kontringsmuligheter for årvåkne EIK-spillere. Joacim Holtan kjempet på topp hele kampen, men hadde mer krefter igjen. Med fem minutter igjen snappet han ballen på et tilbakespill. Det gjenstod mange meter fram til mål, men da sørlendingen kom alene med keeper var han iskald og økte ledelsen til 3-1.

Aalesund kom med en sluttspurt langt inn i overtiden med flere innlegg og dødballer. Det førte til at Stian Aarønes Holte reduserte etter corner. Men det var ikke nok tid for Aalesund til å utlikne. Dermed endte det med tre svært sterke poeng til EIK.

KAMPFAKTA:
Aalesund – EIK 2-3 (1-1)

Color Line Stadion, 5412 tilskuere

Mål: 1-0 Bjørn Martin Kristensen (26), 1-1 Justin Salmon (37), 1-2 Justin Salmon (62), 1-3 Joacim Holtan (85), 2-3 Stian Aarønes Holte (90)

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF

Gule kort: Justin Salmon, Chris Thodal Sleveland, to til Aalesund

EIKs lag: (4-3-3)
Knut André Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Henrik Falchener, Robert Williams – Horenus Tadesse, Chris Thodal Sleveland, Justin Salmon (Bjørn Mæland, 81) – Magnus Lankhof Dahlby (Ingvald Sandvik Halgunset, 81), Joacim Holtan (Jørgen Voilås, 90), Magnus Sandvik Høiseth (Henrik Elvevold, 63)