Målfest for Damelaget

EIK-spiss Martine Klippen scoret sine mål nummer 100 og 101 for EIK i storseieren på 11-2 mot Varhaug i årets første seriekamp,

Annonse:

Vårt damelag tok imot nyopprykkede Varhaug til sesongens første seriekamp. Jentene våre var tydeligvis klar for kamp etter en lang sesongoppkjøring og gikk ut i et forrykende tempo. For Varhaug ble det nok et lite sjokk i møte med nivået i 3 divisjon.

Oda Sæstad scorede kampens to første mål

Oda Sæstad startet scoringsballet på en corner allerede i første spilleminutt.  Samme Sæstad puttet igjen to minutter etter før Aurora Fluge scoret sitt første for kvelden. Allerede etter 6 spilte minutter sto det 3-0 til EIK og kampen var i realiteten avgjort. EIK jentene fortsatte å spille fin angrepsfotball, holdt god fart på ballen og målene kom på løpende bånd. Etter mange flotte scoringer sto det hele 9-0 til pause, og det var ikke et mål for mye i forhold til overtak i spill og sjanser. I det hele var prestasjonen i første omgang veldig god, selv med tanke på den stor nivåforskjell på lagene.

Etter den gode starten så var det vanskelig å unngå at andre omgang ble et lite antiklimaks. Varhaug gjorde tydeligvis noen gode taktiske grep i pausen og utover i kampen ble det også tydelig at noe av gnisten var gått ut av EIK laget. Når man tillater seg å slippe foten litt av gassen så blir ikke lenger forskjellen så stor. Allikevel hadde EIK fortsatt full kontroll og skapte mange sjanser, men effektiviteten var ikke lenger den samme. Et par tilfeller av konsentrasjonssvikt i forsvaret førte også til to unødvendige baklengsmål, og andre omgang endte dermed med to mål til hvert lag.

Unge Tilde Lorentzen Aarø kom også på scoringslisten

Alt i alt ble dette en perfekt start på sesongen for EIK jentene og det ble mye god underholdning for publikum. Toppnivået som ble vist i denne kampen tyder på at det kan bli en spennende sesong i år.

Dagens EIK spiller ble meget fortjent Aurora Fluge som scoret hele 5 mål (!) fra sin midtbaneposisjon. I tillegg til scoringene legger hun ned en stor innsats som også smitter over på lagkameratene.

Martine Klippen med sine scoringer nummer 100 og 101 i EIK drakten

Vi må også nevne vår lagkaptein, Martine Klippen, som i går rundet 100 mål i offisielle serie og cup kamper for EIK. Hun scoret samtidig også nr. 101 i denne kampen og vi håper det vil bli mange flere scoringer på Martine i tiden fremover.

Vi takker Varhaug for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen. På tross av en tøff start skal Varhaug spillerne ha skryt for at de aldri ga opp og at samtlige jobbet hardt til siste spilleminutt.

Neste kamp blir borte mot Åkra på Søndag 28 april.

EIK – Varhaug 11-2 (9-0)

Mål: Aurora Fluge (5), Martine Klippen (2), Oda Sæstad (2), Eline Mong Slettebøe, Tilde Lorentzen Aarø