Møter Muras United på torsdag

Etter seier 12-0 mot Alga Bishkek på mandag, venter en ny motstander fra Kirgisistan i morgen.

Annonse:

Motstanderen i morgen er Muras United. Kampen spilles i Belek med avspark klokka 10:00 norsk tid.

Vant cupen

Muras United er en nokså ny klubb, som først i fjor kom med i øverste liga i Kirgisistan. Der endte de som nummer fem av ti lag. Muras United er regjerende cupvinner i Kirgisistan etter at de vant 2-1 i cupfinalen mot ligavinner Abdysh-Ata.

kart eik mot muras.jpg

Langs silkeveien

Muras United kommer fra Jalal-abad, en by med en lang og rik historie, beliggende som den er på en av armene langs den sagnomsuste Silkeveien. Byen har rundt 125.000 innbyggere og ligger rundt elleve norske mil fra den kinesiske grensen, mens det er kort vei til grensa mot Uzbekistan. Den har i mange hundre år vært kjent for sine helsebringende mineralholdige kilder. I dag kommer også turister til byen og området for å se den fine naturen, med fjell og innsjøer.

Litt overraskende kanskje, men ser en på kartet over, så ligger kampstedet i Tyrkia omtrent midtveis mellom Egersund og Jalal-abad dersom en slår en halvsirkel litt sørover.

Kjent manager

Om både motstander og land er eksotisk og ukjent for de fleste av våre supportere, så vil desto flere dra kjensel på manageren. Muras United blir nemlig ledet av Andrei Kanchelskis, kjent fra blant annet Manchester United og Everton tilbake på 1990-tallet. Han tok over som trener i klubben i desember i fjor, etter at han hadde ledet Tobol til cuptriumf i nabolandet Kazakhstan i 2023.

Vi har ikke egne mediefolk på plass i Tyrkia, men skal forsøke å komme med en reportasje fra kampen så godt vi klarer.

Følg ellers med på Instagram, der EIKs spillere legger ut en dagbokreportasje hver dag under treningsleiren.

elvevold tyrkia.jpg
Tommel opp fra Henrik Elvevold når en fin treningsuke i Tyrkia er litt over halvveis. (Foto: Matteus Bårdsen)

 

Annonse fra Obos-ligaen: