Nykommer-trio trives i EIK

På onsdagens kick-off fikk vi tid til en liten prat med tre av EIKs nysigneringer, nemlig Kristian Kjeverud Eggen, Henrik Falchener og Ingvald Sandvik Halgunset. De tre har kommet til EIK uavhengig av hverandre, men er samstemte på at de har glidd fint inn i miljøet:

Annonse:

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben og alle folkene rundt den, så etter halvannen måned her må jeg si at jeg trives veldig godt, sier Kristian Kjeverud Eggen.

2024 eggen mot vidar.jpg
Kristian Kjeverud Eggen er farlig frampå i treningskampen mot Vidar, da han debuterte i EIK-drakta. Kristian kom til oss fra Notodden, der han spilte i fire sesonger.

Han fortsetter med å fortelle at han nå gleder seg veldig til å komme skikkelig i gang med sesongen, etter det som har vært en lang oppkjøring. Kristian var også veldig godt fornøyd med treningsleiren i Tyrkia: - Ja, jeg vil si vi fikk et veldig bra utbytte av uka der nede. Man får være med hverandre 24 timer i døgnet, slik man ellers ikke er, og sett forskjellige sider av hverandre. Så fikk vi også trent godt de dagene vi var der nede, og spilte også to gode kamper, selv om motstanderne var sånn midt-på-treet. Men i sum veldig bra utbytte, og deilig å få et avbrekk fra hverdagen i litt kjølige Norge, og kjenne litt sol og varme!

Henrik Falchener forteller også om sin nye klubb i svært positive ordelag: - Det har vært noen veldig positive måneder siden jeg kom hit fra Ørn Horten. Jeg har blitt veldig godt tatt i mot av spillergruppa, og kjenner også at det rent sportslig har vært et godt valg å komme til Egersund. Vi har en veldig bra treningsgruppe med gode holdninger, og spiller fin fotball, noe som alltid er bra.

2024 falchener i duell mot bryne treningskamp.jpg
Henrik Falchener i luftig duell i treningskampen mot Bryne. Henrik kom til EIK fra Ørn, men har også bakgrunn fra Sandefjord.

Om kampen mot Haugesund på søndag, har Henrik disse tankene: - Det blir en tøff og god generalprøve for oss, der vi får kjenne på nivået et steg opp fra der vi skal spille selv. Men jeg er sikker på at vi skal håndtere det på en god måte og gjøre en bra kamp mot dem. Vi har trent så bra, og kjenner at vi skal være gode nok til å gi dem en god match!

Ingvald Sandvik Halgunset er en av få i årets A-stall som har bred erfaring fra OBOS-ligaen, etter flere år i Sandnes Ulf. Han mener at vi på ingen måte står tilbake fra det han har vært vant med: - For å være helt ærlig, så føler jeg at det å komme til EIK har vært et steg opp, spesielt treningsmessig. Jeg føler at vi har mer intensitet og trøkk, og et mer gjennomført opplegg enn det vi hadde i Ulf i fjor. Så det ser lovende og spennende ut!

2024 halgunset mot vidar.jpg
I likhet med Kristian Kjeverud Eggen, debuterte også Ingvald Sandvik Halgunset for EIK mot Vidar, en av hans tidligere klubber.

Det at vi har variert en del i kvalitet på treningskampene. Hva tenker du om det? - Vi er et nyopprykket lag, der mange skal kjenne på et nytt nivå. Så det er vel naturlig at det vil svinge litt rent prestasjonsmessig. Vi må jobbe hardt for å løfte bunnivået. Det så vi spesielt i kampene mot Bryne og Viking, at vi blir hardt straffet dersom vi ikke er skikkelig på. Og så har vi vært veldig gode når vi har vært på vårt beste, som mot Start, så summen tror jeg kan bli veldig bra.

Jeg gleder meg!

Annonse fra Obos-ligaen: