Oppkjøringskamp mot Sandnes Ulf

I morgen lørdag møter vi Sandnes Ulf til treningskamp i B&G Parken. Avspark er klokka 13:00 og det er gratis adgang.

Annonse:

Dermed er altså sirkuset i gang igjen etter tre ukers sommerpause. Vi er forventningsfulle og spente på om "Okka gutta" kan fortsette i den samme gode formen som de viste før ferien. Den første pekepinnen får vi altså i morgen mot divisjonskollegaen fra Sandnes.

2024 trening juli - spillergruppe.jpg

God treningsuke

Assistenttrener Endre Eide forteller om en veldig god treningsuke med masse energi, og at både trenere og spillere har gledet seg til å komme på trening etter to ukers ferie: - Egentlig kom denne ferien litt ugunstig på oss i og med at vi var i god steam og leverte gode prestasjoner. Nå blir utfordringen å fortsette i samme sporet, for etter en ferie blir det litt som å begynne på nytt igjen. Vi må forsøke å spille på oss den selvtilliten vi hadde inn mot ferien, og forsøke å gjøre en god prestasjon mot Sandnes Ulf. Vi angriper denne kampen på en veldig seriøs måte, og gjør de samme forberedelsene som om det skulle vært en seriekamp, sier Eide. 

2024 trening juli - endre eide - eggen - helmersen.jpg

Eide var som kjent tilknyttet Start før han kom til EIK, og kjente OBOS-ligaen godt. Er han overrasket over at vi har gjort det så bra til nå? - Jeg så ganske tidlig i pre-season at vi hadde et godt lag. Så synes jeg også at vi har vært flinke underveis til å finne løsninger på det som kunne blitt svakheter, noe som har gjort at vi stort sett har sett veldig bra ut i vårsesongen. Selvsagt var jeg litt spent på hvor lenge vi kunne holde oss i toppen, men jeg er egentlig mer glad enn overrasket over at vi har prestert så bra og hatt en slik stabilitet og progresjon i spillet vårt, konstaterer han.

Bjørn og Tord tilbake fra skader

Både Bjørn Mæland og Tord Salte er med i kamptroppen mot Sandnes Ulf: - Denne uka har de trent så godt de kan, men vi må matche dem litt forsiktig nå i begynnelsen og la dem ta steg for steg. Så får vi se hvordan de responderer på trening og hvor raskt de kan være med på å kjempe om en plass i startelleveren, sier Endre Eide.

Mens Bjørn og Tord er tilbake, må vi nok unnvære Stian Rokås Michalsen i noen uker framover. Han fikk en trøkk i ankelen mot Mjøndalen, og er på utredning nå for å konstatere hvor alvorlig skaden er. Endre Eide sier at de krysser fingrene for at skaden ikke er så alvorlig som de kanskje frykter den kan være.

Adrian Bergersen er tilbake i lett trening, men det vil fortsatt gå noe tid før han kan delta på treningene for fullt. Som kjent er også Heine Åsen Larsen solgt til Tromsø i løpet av sommerpausen, mens Madiodio Dia (Haugesund) og Oskar Opsahl (Tromsø) har returnert til sine klubber.

Ingen nye spillere

I løpet av uka har to spillere vært på prøvespill. Danske Mads Julø reiste hjem onsdag på eget initiativ, mens den amerikanske keeperen Alexander Henrich forlater Egersund etter treningene denne uka: - Han er en god keeper og en fin type, men så lenge vi anser at både Knut og Anders er bedre er det ikke noe poeng for ham å være i EIK, sier Endre Eide.

2024 mjøndalen borte chris sleveland.jpg

Har beina solid plantet på bakken

Kaptein Chris Thodal Sleveland ser også fram til å spille kamp igjen: - Vi skal absolutt ta kampen mot Ulf seriøst, og har som mål å vinne og gjøre en god prestasjon. Så vil antagelig alle som er skadefrie få sjansen til å vise seg fram utover kampen, sier han.

Chris ser fram til høstsesongen med stor optimisme: - Det er jo ekstremt kult å gå inn i høsten og virkelig være med der opp og kjempe i toppen. Men vi har beina solid plantet på bakken. Vi vet hvor vi kommer fra, og vet at vi må fortsette med den harde og gode jobben vi har lagt ned til nå for at vi fortsatt skal plukke mye poeng. Men det gir oss noe ekstra å slippe å ligge i bunnen og kjenne presset på at vi må vinne hver kamp.

- Jeg synes vi har blitt et mye mer voksent og robust lag i løpet av vårsesongen. Vi har blitt smartere i måten å spille på, og klart å tatt grep som har gjort at vi har reddet oss inn når det har sett ut til at vi har gått på en smell. Mye fordi vi har scoret mange mål og spilt offensiv fotball, men inn mot ferien fikk vi bedre tak på det defensive, noe som bør love godt for ukene og månedene framover, sier Chris.

Sandnes Ulf i trøbbel

gjester ligger helt på bunnen i OBOS-ligaen med sine ni poeng etter tretten kamper. De lyseblå fikk en svært dårlig følelse inn mot ferien etter å ha blitt slaktet med hele 8-0 av Vålerenga, og må ta langt flere poeng i høst enn de gjorde i vår for å ha en mulighet til å holde plassen.

Klubben har lagt en strategi bestående av tre punkter, som de håper vil gi laget en ny giv. Det snakkes om en mer defensiv spillestil, med 5-3-2-formasjon når de forsvarer seg. Ulf har sluppet inn veldig mange baklengsmål på innlegg og dødballer. De to andre punktene handler om å forbedre seg mentalt, samt skape en mer sammensveiset spillergruppe der alle jobber steinhardt for hverandre.

Til kampen i morgen må Sandnes Ulf unnvære sitt unge stjerneskudd Daniel Braut. Han er opptatt med EM i Nord Irland sammen med det norske G19-landslaget. Braut nevnes også som et mulig salgsobjekt i løpet av sommeren.

Tredje gang i år vi møter Ulf

Det blir tredje gang i år at vi møter Sandnes Ulf. Vi vant 3-1 i en treningskamp i Randaberg Arena i vinter, mens vi gikk seirende ut av serieåpningen på ØsterHus Arena med 4-3 (bildet under).

2024 sandnes ulf borte - halgunset skyter.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: