Overtidsscoring sørget for seier mot Start

En scoring av Ingvald Sandvik Halgunset fem minutter på overtid sørget for seier 3-2 mot Start og ville jubelscener i B&G Parken.

Annonse:

Og la det være skrevet først som sist: Noe annet enn hjemmeseier ville vært veldig nær et ran, basert på alle sjansene vi brant. Og bortsett fra en periode like etter pause, var vi det klart beste laget.

Det er Robert Williams, som ble kåret til dagens EIK-spiller, veldig enig i: - I første omgang styrte vi mye av kampen, kom til mange muligheter foran målet deres, og burde nok ha scoret flere enn det ene vi fikk, sier han.

Men det var Start som fikk den første store sjansen allerede etter to minutter, da vi slurvet i forsvar og Håkon Lorentzen avsluttet like til side for mål fra kloss hold.

Magnus Lankhof Dahlby sender EIK i ledelsen 1-0

Deretter ble det mye EIK de neste minuttene. Både Jack Lahne og Joacim Holtan satte avslutninger like til side for mål, før vi tok ledelsen på vakkert vis da stadionuret viste 16 minutter. Etter fine kombinasjoner på vår høyreside, dro Magnus Lankhof Dahlby seg elegant forbi Starts midtstopper Nicolas Jenssen før han frekt puttet ballen mellom beina til keeper Jasper Torkelsen.

Dahlby fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen bare noen minutter etter pause, men fra god posisjon satte han skuddet rett på Torkelsen. Like etterpå var EIK også nære scoring etter et hjørnespark.

Men deretter sovnet vi totalt i noen minutter, og vipps stod det 1-2: - Vi startet jo godt også etter pause, så det er vanskelig å si hva som skjedde i de minuttene. Vi blir veldig hardt straffet for å miste initiativet, og det er klart at det er for dårlig av oss å slippe inn to mål bare fordi vi slipper oss ned i noen få minutter, sier Robert Williams.

Starts utligning til 1-1 kom da vi ikke klarte å klarere, og sørlendingenes midtbaneanker Kaya Makosso får satt ballen i mål fra fem meters hold. Tre minutter senere kommer Start på en kontring, der vi blir helt utspilt før Håkon Lorentzen enkelt kan sette ballen i tomt bur.

Robert Williams farlig frampå i første omgang

- Det sier litt om moralen i laget vårt at vi klarte å komme tilbake etter den perioden, sier Williams, som fortjent ble kåret til dagens EIK-spiller. Sammen med Jack Lahne var han konstant en trussel mot Starts høyreside, og bare to minutter etter Starts ledermål fikk Lahne en gyllen mulighet til å utligne. Men etter å ha tråklet seg gjennom Starts forsvar, var svensken akkurat litt for trøtt da han avsluttet rett på keeper.

Chris Thodal Sleveland utligner til 2-2

Men det tok bare to minutter før vi var ajour. Joacim Holtan skjermet ballen godt og fikk lagt tilbake til Chris Thodal Sleveland, som i kjent stil feide ballen i hjørnet fra rundt 20 meters hold.

Magnus Lankhof Dahlby burde muligens avsluttet selv noen minutter senere, for forsøket på å spille Justin Salmon ble snappet av en forsvarer.

Etter hvert gjorde vi mange bytter, og kanskje satt vi med følelsen at vi hadde mistet noe av initiativet. Men etter 86 minutters spill fikk vi en ny stor mulighet da innbytter Ingvald Sandvik Halgunset stupheadet like utenfor fra et hjørnespark.

Dommer la til fem minutter, og da de fleste belaget seg på poengdeling, ville Keivan Ghaedamini det annerledes. Debutanten forserte inn i feltet, og via Henrik Falcheners lange bein endte ballen opp hos Halgunset, som nærmest liggende fikk sendt et hardt skudd forbi Torkelsen.

Ingvald Sandvik Halgunset spilte bare drøye ti minutter av kampen, men ble dagens helt med sin overtidsscoring.

Det var så fortjent, så fortjent. Og en seier som smakte utrolig godt etter at vi hadde tapt de to siste hjemmekampene noe ufortjent: - Det er lite som smaker bedre enn en overtidsseier, og kanskje spesielt når det skjer mot en rival og motstande som Start. Det kjennes utrolig godt, smiler Robert Williams før han går i garderoben.

Det er verdt å nevne at det var vår første seier mot Start i turneringskamp siden vi vant 4-0 i cupens andre runde i 1961. For 63 år siden altså!

Med dagens seier er vi på tredje plass på tabellen etter helgens serierunde, to poeng bak Bryne på andre plass. Neste kamp er borte mot Raufoss mandag om en god uke.

KAMPFAKTA:

EIK - Start 3-2 (1-0)

B&G Parken, 1246 solgte billetter

Mål: 1-0 Magnus Lankhof Dahlby (16), 1-1 Kaya Makosso (54), 1-2 Håkon Lorentzen (57), 2-2 Chris Thodal Sleveland (61), 3-2 Ingvald Sandvik Halgunset (90+5)

Dommer: Eivind Bodding (Haga IF)
Gule kort EIK: Horenus Tadesse, Keivan Ghaedamini

EIKs lag: Knut Søyland Skjærstein - Jo Stornes Stålesen, Henrik Falchener, Bjørn Mæland, Robert Williams - Horenus Tadesse, Chris Thodal Sleveland, Justin Salmon - Magnus Lankhof Dahlby, Joacim Holtan, Jack Lahne