Rask framdrift i Idrettsparken

B&G har vært svært effektive i arbeidet med å grave bort det gamle gressdekket. På to dager er det meste borte.

Annonse:

Bertelsen & Garpestad begynte mandag morgen med å grave bort gressmatta og en del av sanden under selve gresset.

Effektive arbeidsfolk

Status tirsdag kveld er at de er ferdige med å grave rundt banen, mens det gjenstår litt midt utpå. Totalt blir det fjernet rundt 40 cm masse, som foreløpig er lødd opp i store hauger midt på banen. Dette fordi noe av sanden skal fylles tilbake når det først har blitt kjørt på et rundt 25 cm tjukt lag med pukk.

idrettsparken mars 2024 - bilde 2.jpg

På torsdag vil VoldenTollefsen legge drenering og uttak for vanningsanlegg langs begge langsidene, før det blir kjørt på masse igjen. Banen vil ha rundt en prosent helling fra midten og ut mot sidelinjene for å gjøre dreneringen best mulig.

Når bærelaget er ferdig planert, vil selve kunstgresset legges i sand, med et topplag på rundt 3 cm med gummigranulat.

idrettsparken mars 2024 - bortetribune 01.jpg

Bortetribunen reiser seg

Mens gravemaskinene rår grunnen utpå selve banen, ble arbeidet med å sette opp tribune for gjestende lags supportere satt i gang mandag ettermiddag.

Status her er at mesteparten av arbeidet vil være ferdig i løpet av tirsdagen. Bildene under er tatt klokka 15:00 tirsdag ettermiddag, før dugnadsgjengen gikk i gang med arbeidet. 

Tribunen vil ha i alt seks rader med 20 seter på hver, og der første rad er hevet omtrent en meter i forhold til bakkenivå. Det betyr at alle vil se svært godt fra denne tribunen. Gjerdet lengst framme vil også egne seg svært godt til å henge supporterbannere etc på.

idrettsparken mars 2024 - bortetribune 02.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: