Reddet ett poeng etter dårlig start

Det endte uavgjort 2-2 mellom EIK og Levanger, etter at gjestene hadde ledet 2-0 ved pause.

Annonse:

Kampen begynte på verst tenkelig vis for EIK, da vi kom under med 1-0 før stadionuret viste tre minutter. Sanel Bojadzic levde opp til tilnavnet "oksen fra Klepp" da han tok ballen ned på elegant vis og vendte bort Ådne Midtskogen, før han sendte ballen utagbart i nettet.

Vondt ble til verre fem minutter senere da vi var uoppmerksomme ved et frispark midt på vår banehalvdel. Jonas Pereira fikk føre ballen flere meter framover og prikket ballen inn i hjørnet fra rundt 25 meters hold.

Vi spilte i sterk motvind i første omgang, men kom bedre med i kampen etter som omgangen skred framover. Levangers keeper Morten Sætra leverte en meget kvalifisert redning da Andreas Helmersen fikk avsluttet etter et langt innkast. Sætra fikk også så vidt fistet over et forsøk fra Ingvald Halgunset, mens Ådne Midtskogen leverte rene Bobby-Moore-tacklingen da han løp opp Bojadzik på en kontring.

Pause: 0-2

Levanger hadde nok en stor mulighet like etter sidebytte, men så begynte vi sakte, men sikkert å spise oss godt inn i kampen igjen. Vi var tålmodige med ball, og lette etter åpninger. Den kom etter 56 minutters spill da Horenus Tadesse tråklet seg inn i sekstenmeteren og fikk gitt til Halgunset, som sendte et hardt skudd i nettet med høyrefoten.

Horenus Tadesse leverte en god kamp på midtbanen på sin 26-årsdag, og la den målgivende pasningen da vi reduserte til 1-2.

Stian Michalsen satte så et skudd i stolperota, mens Jørgen Voilås var uheldig som fyrte en avslutning rett på keeper Sætra da rundt ti minutter gjenstod.

Jørgen Voilås er uheldig som ikke scoret her, men noen minutter senere satt utligningen.

Vi skulle likevel få en fortjent utligning da Stian Michalsen sendte inn en utsøkt pasning med utsiden av høyrefoten. Vår toppscorer Andreas Helmersen gjorde som goalgettere gjør, kom seg den nødvendige halvmeteren foran Daniel Pollen og bredsidet inn utligning til 2-2. (øverste bildet)

En målgivende og et skudd i stolpen fra Stian Rokås Michalsen, som her er i løpsduell med Jonas Pereira tidligere i kampen.

Vi ble muligens også snytt for et straffespark, mens det i sluttminuttene bare var Chris Slevelands oppofrende tackling som hindret Ådne Bruseth i å kontre inn seier til Levanger.

Vi måtte for øvrig avslutte kampen med ti mann, da Robert Williams fikk skulderen ut av ledd etter at vi hadde brukt opp hele innbytterkvoten. Onsdag kveld er det usikkert hvor alvorlig skaden er.

KAMPFAKTA:

EIK - Levanger 2-2 (0-2)

B&G Parken, 926 tilskuere

Dommer: Magnus Nicolai Koløy (Bjørndal IF)

Målene: 0-1 Sanel Bojadzic (3), 0-2 Jonas Pereira (8), 1-2 Ingvald Sandvik Halgunset (55), 2-2 Andreas Helmersen (84).

Gult kort EIK: Henrik Falchener

EIKs lag (4-3-3): Knut André Søyland Skjærstein – Jo Stornes Stålesen, Ådne Midtskogen, Henrik Falchener, Fanuel Ghebreyohannes (Robert Williams 45) – Horenus Taddese (Heine Åsen Larsen 66), Chris Thodal Sleveland (Justin Salmon 87), Ingvald Sandvik Halgunset – Magnus Lankhof Dahlby (Jørgen Voilås 65), Andreas Helmersen, Stian Rokås Michalsen (Henrik Elvevold 88)