Rødt kort og snipp snapp snute

Med ti mann i over en omgang ble det for tøft for EIK mot HamKam i cupen i B&G Parken. Gjestene fra Hedmark vant 3-1 i en kamp der personlige feil og manglende rutine felte oss.

Annonse:

Vi hadde hatt klart mest ball før HamKam tok ledelsen da 13 minutter var spilt. Anders Klemensson slurvet med et utspill som gikk rett i beina på HamKams Moses Mawa. Han sendte videre til Niklas Ødegård som ikke hadde noen problemer med å sende gjestene i føringen.

HamKam tar ledelsen 1-0 etter slurv av keeper Anders Klemensson

De neste minuttene viste vi voldsom vilje til å legge kalddusjen bak oss. Både Henrik Elvevold og Kristian Kjeverud Eggen var alene med HamKams keeper  Eric Nilsson, som fikk blokkert begge forsøkene. Dessuten hadde Jørgen Voilås et skudd som strøk nettveggen.

Kristian Kjeverud Eggen med en stor mulighet til å utligne for EIK.

Vi utignet fortjent da en god halvtime var spilt. Et hjørnespark ble slått inn og på bakre stolpe fikk Henrik Elvevold satt foten på ballen.

Ballen har truffet Henrik Elvevold (midt i bildet), og spretter i mål.

Dessverre klarte vi ikke å bygge videre på dette. Åtte minutter senere ble Moses Mawa sendt i bakken innenfor sekstenmeteren av Fanuel Ghebreyohannes, og dermed straffe til gjestene. Luc Mares scoret sikkert, selv om Anders Klemensson gikk riktig vei.

Vondt ble til verre for EIK da den innlånte Haugesund-stopperen Madiodio Dia to minutter senere fikk direkte rødt kort for en stempling på Niklas Ødegård.

Madiodio Dia kommer altfor seint inn i tacklingen og stempler leggen til Niklas Ødegård.

Dermed var utgangspunktet svært vanskelig for et vingeklippet EIK-lag foran andre omgangen. Ti minutter ut i omgangen drepte Hamkam det lille håpet vi hadde  da de satte inn 3-1 på kampens fineste angrep. Ballen gikk fint på et touch langs deres høyreside, og ble avsluttet med at Henrik Udahl bredsidet ballen i mål, utagbart for Klemensson.

Resten av omgangen ble egentlig bare en øvelse i balltrilling fra gjestenes side. En nokså søvnig omgang ble livet litt opp mot slutten, da både Andreas Helmersen og Jørgen Voilås var nære på å redusere, mens HamKams Julian Gonstad burde scoret da han var alene med Klemensson helt på tampen.

Henrik Falchener ble kåret til dagens EIK-spiller, men var en skuffet mann etter kampen: - Dersom vi hadde luket bort feilene vi gjorde før pause og satt sjansene våre, kunne det lett gått annerledes. Vi ryker mot et eliteserielag, men dersom vi gutta skal være ærlige er vi skuffet etter å ha tapt. Vi følte vi kunne ha gått videre her, rett og slett, sier han

Vi gratulerer HamKam, og konstaterer at dette var en dag der omstendighetene ødela for oss.

KAMPFAKTA:

EIK – HamKam 1–3 (1–2)

B&G Parken, 3 runde i NM
1125 tilskuere

Dommer: Svein Tore Sinnes (Flekkefjord FK)

Målene: 0–1 Niklas Ødegård (13), 1–1 Henrik Elvevold (33), 1–2 Luc Mares (str. 41), 1–3 Henrik Udahl (54)

Rødt kort: Madiodio Dia (43)

EIKs lag: (4-3-3):
Anders Klemensson – Fanuel Ghebreyohannes, Henrik Falchener (Jonas Jørgensen 77), Madiodio Dia, Oskar Opsahl – Kristian Kjeverud Eggen, Chris Sleveland (Ingvald Halgunset 77), Justin Salmon (Horenus Tadesse 68) – Henrik Elvevold (Andreas Helmersen 68), Magnus Dahlby (Heine Åsen Larsen 45), Jørgen Voilås